Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיסב מכונת כביסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון אחרי שהוצאתי את כל התוף מהצד השבר באמת בציר החיבור שלו למיסב, מחר ננסה למצוא תוף חליפי או לתקן את זה אצל מישהו.

פורסם

עושה רושם שהמכונה שלך היא בעצם - למרות השם שאוב לורנץ - מרלוני איטלקית. נמכרה בארץ בהמון שמות כולל ספקטרה, אלקטרה ועוד רבים.

מה שקורה בהן הוא שחיבורי הצירים משני הצדדים לתוף הנירוסטה הסובב הם בעזרת אוגני אלומיניום הנאכלים עם הזמן ומתפוררים. זה נעשה בכוונה ע"י היצרן - אין אימפרגנציה של האוגן ואין חיוץ חשמלי כך שיש קורוזיה (נוצר תא גלווני) עד כשל קטסטרופי.

אצלך נשבר חלק האלומיניום הפנימי אבל סביר מאד שגם האוגן של גלגל הרצועה אכול, הציר נע בשמיניות ובקרוב יקרע את הדופן של הדוד (החלק הסטטי שפרקת כדי להוציא את התוף). זה כבר תיקון המצריך ריתוך נירוסטה (אם זה דגם INOX) או החלפת הדופן אם היא ממתכת מצופה אמייל.

לתיקון התקלה אצלך יש להשחיז או לקדוח מבחוץ את הניטים של האוגנים, לדפוק החוצה את הניטים (מחייב קונטרה מתוך התוף ו-4 ידיים. אצלי הכנתי ממוט ברונזה שנקדח - מעין סדן המוחזק ביד כדי לתמוך בתוף בזמן חילוץ הניטים) ולהצטייד בחלקים חדשים.

מדובר בשני אוגנים חדשים + סט ברגי נירוסטה בעלי ראש כיפתי המחליפים את הניטים - סדר גודל של 300 ש"ח. כמו כן צריך מיסבים חדשים, נניח עוד 200 ש"ח (מגיעים קומפלט עם מחזירי המים שלהם). כדאי גם לקנות סיליקון כדי ליצור אטימה חדשה על הגומייה בדופן שפרקת.

מומלץ גם לבדוק בפלנג' של הדופן הסטטית שפרקת סימני קורוזיה ואם זה דוד מצופה אמייל גם סימני קורוזיה בתחתית כי לפעמים הדוד נאכל ונפרץ באזור בו הוא מרותך, בצד הקרוב למיסב הפנימי וסמוך לפתח יציאת המים למשאבה, כמובן בתחתית המורטבת תמיד.

בקיצור זה יותר תחביב ופחות עסק, אבל אם הדוד תקין ולא אכול זה אפשרי. אם זה שווה את ההתעסקות זו כבר שאלה אחרת.

נא שים לב שהמכונות האלה מבצעות בין 3 ל-4 שטיפות חוץ ממילוי המים הראשוני (תלוי בדגם, המשוכללות מבצעות 3 שטיפות וניתן להוסיף רביעית בלחיצת מתג), כך שהן בזבזניות במים.

יוסי

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת.

אתה כמובן צודק האוגן מאלומיניום והוא באמת, איך נאמר עדין כזה (מצ"ב תמונה).

התוף אצלי באוטו אני אנסה להשיג אחד זהה ותקין או לתת את זה למישהו לתקן.

האוגן של גלגל הרצועה נראה בסדר ובאופן כללי הכל נראה בסדר חוץ מהחלק השבור, דגש על נראה.

צדקת גם בזה שזה הפך לתחביב, ברור לי שיש מכונה חדשה באופק ועכשיו האשה רוצה גם מייבש...

ניר.

IMG_1465.JPG

פורסם
עושה רושם שהמכונה שלך היא בעצם - למרות השם שאוב לורנץ - מרלוני איטלקית. נמכרה בארץ בהמון שמות כולל ספקטרה, אלקטרה ועוד רבים.

מה שקורה בהן הוא שחיבורי הצירים משני הצדדים לתוף הנירוסטה הסובב הם בעזרת אוגני אלומיניום הנאכלים עם הזמן ומתפוררים. זה נעשה בכוונה ע"י היצרן - אין אימפרגנציה של האוגן ואין חיוץ חשמלי כך שיש קורוזיה (נוצר תא גלווני) עד כשל קטסטרופי.

אצלך נשבר חלק האלומיניום הפנימי אבל סביר מאד שגם האוגן של גלגל הרצועה אכול, הציר נע בשמיניות ובקרוב יקרע את הדופן של הדוד (החלק הסטטי שפרקת כדי להוציא את התוף). זה כבר תיקון המצריך ריתוך נירוסטה (אם זה דגם INOX) או החלפת הדופן אם היא ממתכת מצופה אמייל.

לתיקון התקלה אצלך יש להשחיז או לקדוח מבחוץ את הניטים של האוגנים, לדפוק החוצה את הניטים (מחייב קונטרה מתוך התוף ו-4 ידיים. אצלי הכנתי ממוט ברונזה שנקדח - מעין סדן המוחזק ביד כדי לתמוך בתוף בזמן חילוץ הניטים) ולהצטייד בחלקים חדשים.

מדובר בשני אוגנים חדשים + סט ברגי נירוסטה בעלי ראש כיפתי המחליפים את הניטים - סדר גודל של 300 ש"ח. כמו כן צריך מיסבים חדשים, נניח עוד 200 ש"ח (מגיעים קומפלט עם מחזירי המים שלהם). כדאי גם לקנות סיליקון כדי ליצור אטימה חדשה על הגומייה בדופן שפרקת.

מומלץ גם לבדוק בפלנג' של הדופן הסטטית שפרקת סימני קורוזיה ואם זה דוד מצופה אמייל גם סימני קורוזיה בתחתית כי לפעמים הדוד נאכל ונפרץ באזור בו הוא מרותך, בצד הקרוב למיסב הפנימי וסמוך לפתח יציאת המים למשאבה, כמובן בתחתית המורטבת תמיד.

בקיצור זה יותר תחביב ופחות עסק, אבל אם הדוד תקין ולא אכול זה אפשרי. אם זה שווה את ההתעסקות זו כבר שאלה אחרת.

נא שים לב שהמכונות האלה מבצעות בין 3 ל-4 שטיפות חוץ ממילוי המים הראשוני (תלוי בדגם, המשוכללות מבצעות 3 שטיפות וניתן להוסיף רביעית בלחיצת מתג), כך שהן בזבזניות במים.

יוסי

אני במקום פותח השרשור, לאחר קריאת התגובה המפורטת של יוסי, הייתי לוקח את המכונה ישר למחזור ברזל ומשם הולך וקונה AEG...

פורסם

עדכון לכל המתוחים...

פרקתי כאמור את התוף ונתתי לטכנאי ששם ציר חדש עם ברגי פלב"מ בעלות 400 ש"ח.

הכנסתי את התוף למקום אבל סגירת המכסה היתה לא פחות מסיוט כי הוא נסגר בלחץ וצריך לשים את הטבעת תוך כדי הפעלת לחץ ואין גישה לידיים... חשבתי קצת עשיתי 3 קליפסים מפח דק שמחזיקים אותו ועל זה שמים את הטבעת בנחת.

אחרי זה עשיתי כביסת ניסיון הכל עבד חוץ מנזילה קלה מהתוף... פרקתי שוב והרכבתי הפעם עם סיליקון (ההרכבה עם הקליפסים והניסיון שיש לי לקחה הפעם רק 5 דקות). מחכה יום שלם ואז נעשה ניסוי נוסף.

פורסם

ברכותי!

הסיבה שהמלצתי לך לא לתקן היא הזכרון שלי מהתיקון שאני ביצעתי לפני שנים, שאמנם הסתיים בהצלחה, אבל עלה לי בכאב גב ושריטות בידיים המעבודה במסריחה הזו. לא מתקרב מאז למכונות עם פתח עליון.

:turn-l:
פורסם
עדכון לכל המתוחים...

פרקתי כאמור את התוף ונתתי לטכנאי ששם ציר חדש עם ברגי פלב"מ בעלות 400 ש"ח.

הכנסתי את התוף למקום אבל סגירת המכסה היתה לא פחות מסיוט כי הוא נסגר בלחץ וצריך לשים את הטבעת תוך כדי הפעלת לחץ ואין גישה לידיים... חשבתי קצת עשיתי 3 קליפסים מפח דק שמחזיקים אותו ועל זה שמים את הטבעת בנחת.

אחרי זה עשיתי כביסת ניסיון הכל עבד חוץ מנזילה קלה מהתוף... פרקתי שוב והרכבתי הפעם עם סיליקון (ההרכבה עם הקליפסים והניסיון שיש לי לקחה הפעם רק 5 דקות). מחכה יום שלם ואז נעשה ניסוי נוסף.

הברגים מנרוסטה אבל הציר לא כך שהוא צפוי להאכל שוב.

כרגע אין שום סיבה שהמכונה לא תעבוד טוב מבחינת הציר למשך כמה שנים. השאלה היא מה עם שאר המערכות. פשוט השקעת שליש מחיר ממכונה חדשה כך שהיא צריכה לעבוד לפחות שנתיים כדי להחזיר את עלות התיקון לעומת מכונה חדשה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
סגירת המכסה היתה לא פחות מסיוט כי הוא נסגר בלחץ וצריך לשים את הטבעת תוך כדי הפעלת לחץ ואין גישה לידיים... חשבתי קצת עשיתי 3 קליפסים מפח דק שמחזיקים אותו ועל זה שמים את הטבעת בנחת.

מקובל להעזר בשדכן כדי לצמד את קצות אטם הגומי זה לזה בזמן הרכבתו על הדופן הפריקה.

כעת תחשוב על כמה שנים לאחור בהן המון טכנאים עסקו בתיקונים כאלה.

אין בעיה אמיתית לסגור את הבנד הגדול, צריך קצת סבלנות והכל מסתדר.

הרעיון של תופסנים מפח דק נשמע לי חביב אבל לא חיוני ובעצמי הסתדרתי בלעדיו.

הדוד החיצוני (לא התוף הפנימי) אצלך מפח מגולבן כי בדגם ה-INOX הסגירה של הדופן בעזרת הרבה ברגים ולא בעזרת בנד גדול. הקפדת לבדוק את שפתי האוגן לקורוזיה ובחנת גם את קרקעית הדוד באזור פתח הוצאת המים למשאבה? - זו נקודת תורפה אצל אבירי מרלוני.

יוסי

פורסם
הברגים מנרוסטה אבל הציר לא כך שהוא צפוי להאכל שוב.

כרגע אין שום סיבה שהמכונה לא תעבוד טוב מבחינת הציר למשך כמה שנים. השאלה היא מה עם שאר המערכות. פשוט השקעת שליש מחיר ממכונה חדשה כך שהיא צריכה לעבוד לפחות שנתיים כדי להחזיר את עלות התיקון לעומת מכונה חדשה.

ממתי יש היגיון אצל משוגעים לדבר?

אתה לא צודק, הבעיה היא לא בציר עליו רוכב גלגל הרצועה אלא באוגן המסומרר (כעת לאחר התיקון הוא מוברג בעזרת ברגי נירוסטה יעודיים ואומים) לתוף הנירוסטה הפנימי. בגלל קורוזיה (אין חיוץ חשמלי, תא גלווני) האוגן מתנפח ומתעוות והציר מתחיל לזרוק. היות והדופן של הדוד החיצוני הסטטי מפח יחסית דק (פח מגולבן או נירוסטה, לא חשוב) הוא מתעוות באופן מחזורי בכל סיבוב של התוף הפנימי עד שהוא נגזר ונקרע סביב אזור המיסב המורכב בדופן, וכאן יש צורך בהחלפה או בריתוך.

חכמים האיטלקים, גם אם לא תשתמש בחום גבוה ואפילו אם תנקה בחומץ את פנים המכונה, לא תתחמק מקורוזיה ומעוות האוגן.

מזכיר לי יצרן בתי טרמוסטט בסובארו הישנות שהקפיד לא להעבירם אימפרגנציה כדי לקצר את חייהם, אחרת 'ממה אתפרנס מחר', וזה ציטוט ישיר.

אה, כן, מכונה עם פתח עליון עולה לא פחות מ-1700 ש"ח, אז 400 ש"ח הם פחות מרבע ממחירה.יש רבים המעדיפים מכונה כזו וגם החלפת מיסבים במכונת פתח קדמי מודרנית היא לא גן של ורדים, בטח לא בהמצאות היחסית חדישות של דודי פוליפרופילן.

הכל מחייב הבנה, ידע כלשהו וידיים טובות, וצריך לאהוב זאת.

ומי ערב לך שמכונה חדשה תפעל ללא דופי 8 שנים? היום הכרטיסים האלקטרוניים לא אמינים וגבוליים ופה כבר על גבול הבלתי אפשרי לחובב מצוי לתקן לבד. אפילו תתן כרטיס כזה לתיקון, המתווך קרי חנות החלפים והמעבדה עצמה יגבו כמה מאות שקלים, והאחריות מאד מוגבלת כך שהעסק גבולי מאד.

יוסי

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

**** עדכון אחרי שנה וחצי ****

המכונה עבדה עד היום ללא דופי עם התיקון (מי שאין כח לחפש - הוחלף מיסב בצד הנגדי לרצועה בעלות 400 ש"ח). היום נשבר המחזיק של התוף בצד השני...

למרות שאני משוכנע שניתן לתקן באותה עלות "הוחלטנו" ללכת על חדשה. ברור לי שלא יהיו יותר תיקונים פשוטים.

ד"א המכונה נקנתה ב-2001.

ניר

פורסם

אחרי הנסיון המר שלי עם שתי המכונות האחרונות גם מכונה חדשה אינה ערובה לאמינות. מכונה אחת הושלכה לאחר 4 השני, הבאה לאחר שנתיים - כיוון שכבר לא היינו מסוגלים לעמוד בקצב התיקונים. בתקווה שהלוגו על המכונה שנרכשה לפני שבועיים יצדיק את עצמו (במכשירים אחרים בבית הוא מרא אמינות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...