Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אתיקה ועבודה בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז - כשיש חברים לא צריך קשרים, וכשיש קשרים לא צריך פרוטקציה. כך למדתי בילדותי.

כאן לא מדובר על פרוטקציה בקבלה לעבודה, שפירושה איוש תפקיד באדם לא מתאים. בשרשור מדובר על יצירת הקשר הראשון באמצעות מכרים, וזה דבר הגיוני כיון שההיכרות היא דו כיוונית: יוצר הקשר מכיר את מקום העבודה ואת המועמד ומוצא כי יש סיכוי שיתאימו. בדיוק כמו מי שמנסה לשדך של גבר ואשה. הוא מכיר את שניהם, אבם לא יכול לדעת מראש אם הזוג יתחבר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
או 2, או 3... אני עברתי 2 ראיונות מתוך 3, דווקא לזה שהיה אמור להיות האחראי הישיר שלי הייתה בעייה כלשהיא איתי.

אולי הוא פחד כי אני בחור גדול :lol:

אני לא רואה פה בעייה של אתיקה, אני כן רואה פה שאלה של הגדרת העצמי והאגו.

האם הייתי משתמש בפרוטקצייה? כן, אם הנסיבות היו מצדיקות את זה, בהחלט.

האם אני מעוניין להשתמש בפרוטקצייה? לא.

את רוב המשרות שהיו לי השגתי בכוחות עצמי. למעט משרה אחת, שהיא בזכות היכרות המעסיק עם אבי (המעסיק היה לקוח שלו). עברתי ראיון (הזוי, קשה, ארוך ומתיש) ככל האדם, והתקבלתי למשרה.

כיום, את התפקיד שעזבתי מאיישים 3 אנשים...:lol:

אני מתגאה בזה שלא הייתי צריך פרוטקצייה לאורך השנים. אבל אם הייתי רואה אפשרות למשרת החלומות שלי, או למשרה טובה, לא הייתי מהסס.

אני מבין למה אתה מתכוון בשאלה שלך, ותשובתי בעינה. הרי גם שאר המועמדים היו מנסים להשתמש בפרוטקצייה, בלי לחשוב פעמיים עליך. ובכל מקרה (ברוב המוחלט של המקרים) תצטרך לעבור ראיון להתאמה, אז השאלה לא ממש הגיונית :wink:

ברווז, אתה לא השתמשת בפרוטקציה אלא פשוט למעסיק הפוטנציאלי היה עוד כלי הערכה לגביך.

בוא נגיד שאתה והשותף שלך מחליטים שאתם גדולים מספיק וצריכים עובד שכיר נוסף. לא תעדיף עובד שהשותף שלך מכיר וממליץ עליו על פני עובד שלכאורה נראה בעל נתונים זהים אבל הגיע דך מודעת דרושים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המוסר צריך לעמוד בפני הממליץ, שצריך להחליט אם לדעתו אתה איכותי וראוי להמלצתו. בעקרון הרבה מעסיקים מחזיקים בדעה שמי שבא בהמלצת עובד מכובד בחברה (לא משנה דרגתו או משרתו) הוא כנראה שווה ערך לאותו עובד ועל כן עדיף להעסיק אותו מאשר זר גמור.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

להכנס לעבודה בלי שיבדקו אותך כי אתה מכיר מישהו זה מפגר מבחינת החברה ואני לא בטוח שהייתי רוצה לעבוד במקום כזה כי יש שם אנשים מושחתים ואולי לא מתאימים לעבודה, אז היציבות שם "לא משהו".

אבל לקדם את עצמך לתחילת התור זה לגיטימי (חבל מאוד, אבל זה לגיטימי).

אפילו בעבודה שאני מתחיל עכשיו הייתי צריך להשתמש באנשים מוכרים כדי שידברו איתי בכלל.

אפילו בעבודות ובפרוייקטים שניהלתי בצ'ילה הייתי חייב להשתמש בקשרים. איך אתה נכנס לעבוד במתרגם בשביל האו"ם אם אין לך קשרים? אי אפשר.

פורסם
ברווז, אתה לא השתמשת בפרוטקציה אלא פשוט למעסיק הפוטנציאלי היה עוד כלי הערכה לגביך.

בוא נגיד שאתה והשותף שלך מחליטים שאתם גדולים מספיק וצריכים עובד שכיר נוסף. לא תעדיף עובד שהשותף שלך מכיר וממליץ עליו על פני עובד שלכאורה נראה בעל נתונים זהים אבל הגיע דך מודעת דרושים?

כמעסיק, אתה צודק לחלוטין.

תגובתי נרשמה מניסיוני כמועסק...:lol:

ועדיין אראיין את שניהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...