Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

ראשית ברצוני להודות לכולכם בעזרה שניתנה בקבלת ההחלטה הלא פשוטה, במיוחד ל-Tzvika-Pick, ZVIT ולספונסר שידע לתת מענה לשאלות לא פשוטות.

למי שאין כח לקרא עד הסוף, אסכם את חווית הקניה במילה אחת: וואוו!!

לא ציפיתי לתודעת שרות כפי שקיבלתי (כל זאת למרות שבנסיון הרכישה הראשון שלי העיסקה לא צלחה אבל הכל תוקן בביקור השני).

זה מתחיל בדברים הקטנים כמו: אופן סידור ונקיון הרכבים במגרש ומסתיים בדברים החשובים - יישור קו בלי לעגל פינות (כמעט....).

להלן סיכום ותמצית פרטי העיסקה:

זוג +1 שחיפש רכב משפחתי בתקציב 40,000 ש"ח.

הרכב -רנו מגאן 2, נרכש מסוכנות קרסו טרייד אין, סניף ראשון לציון.

מודל 2009,

73,900 ק"מ.

שירות הנציג - טיפל בנו בחור בשם יורי, כאן המקום לציין שהבחור מעבר להיותו נותן שרות מעולה, הוא לא חלקלק בלשונו! כשביצעתי סקירה ראשונה למציאת ממצאים ברכב ונתגלו ליקויים שלא ניתנים לתיקון (כמו ציפוי סיליקון מקולף בידיות הדלתות)הוא בפרוש הצהיר שלא ניתן לתקן את הליקוי ולא סיפק תשובות כמו "אני אבדוק / אנסה" וכדומה. מה שמונע אכזבות בעת מסירת הרכב.

בכל מה שהוא התחייב הוא עמד ואף מעבר (כמו התקנת רדיו דיסק חדש ולא משומש, התקנת חיישני רוורס איפה שארצה ועוד הפתעות).

כמו כן, תמיד היה זמין ודאג שהעסקה תתבצע בצורה החלקה ביותר. (אפילו דאג שלא אעמוד בתור לבנק שממנו נלקח המימון).

אין ספק שלכל אלו היתה השפעה על רכישת הרכב.

ההערה היחידה - לא סיפק מידע מאומת לגבי שנת יצור המצבר. הוא דיווח על 2012 אבל בפועל המצבר משנת 2010. בבדיקה שבוצעה, המצבר נמצא תקין.

אמינות ושקיפות - לרכב בוצעה בדיקה על ידי קרסו, נמצא בבדיקה שיש להחליף רפידות וצלחות ומעט תיקוני צבע.

בבדיקה שאני ביצעתי מטעמי בקומפיוטסט, נמצא בנוסף, שיש רעש שסתומים (כסת"ח) ורצועות ובנוסף חסר פלסטיק במכסה התחתון של הרכב.

לגבי הסטוריית הרכב - היות והרכב טופל על ידי אלדן לא היה ברשותם היסטוריית טיפולים. כשביקשתי לקבל את ההיסטוריה, דאג הנציג שטיפל בנו להשיגה אך לא היה פרוט מלא. כלומר, הרכב עבר טיפול 30,000 ק"מ ו 60,000 ק"מ על ידי אלדן. מעבר לכך הנציב טען שהרכב לא ביקר במוסך.

מכאן הסקתי שלרכב חסר טיפול (עברו יותר מ-3 שנים ולכן יש לבצע טיפול נוסף) ולאחר משא ומתן ביצעו לרכב טיפול גדול שכלל החלפת רצועת טיימינג, החלפת שמן ופילטרים, תושבת ועוד כל מני דברים כמו אטמים..... יישור קו מלא!

יישור קו טרם מסירת הרכב - אין ספקת דאגו כמעט להכל!! ההתקנות שבוצעו לרדיו דיסק / דיבורית היו ברמה גבוהה, הושלמו והוחלפו פלסטיקים שהיו מקולפים וראו שהנציג דאג להגדיל ראש ולתקן גם דברים שלא ביקשתי!

הרכב היה מצוחצח ונעים למסירה.

הדברים היחידים שלא טופלו הם:

תקלה בכסא שטרם תוקנה לפני המסירה, אם זאת יצויין שהסוכנות דאגה להכניס את הרכב לפחחות ואף הראו לי קבלה שהרכב היה בפחחות לצורך החלפת מסילה אך התיקון לא היה מוצלח בלשון המעטה.

כמו כן, היה חסר ברכב מצת ופלסטיק בחלק התחתון של הרכב (מונע כניסת מים....)

יישור קו לאחר מסירת הרכב - יש שיגידו שלא משלמים על הרכב עד שהכל לא מתוקן ומיושר. לא כאן! אין ספק שהאמינות התגלתה גם לאחר מסירת הרכב הפתיעה לטובה. אני חייב לציין שאני טיפוס חשדן ובדרך כלל לא נוהג כך, אבל תחושת הבטן היתה טובה לאורך כל הדרך.

לאחר מסירת הרכב נותר לתקן את הכסא, לתקן תאורה אחורית שזיהיתי מנורות שרופות / תקלה (צד אחד תאורה בחלק העליון ובצד שני תאורה בחלק התחתון), קבלת מפתח ספאר והרכבת כיסוי תחתון.

הכסא + תאורה + מפתח ספאר תוקנו בהצלחה, נותר לי רק הרכבת פלסטיק בחלק התחתון.

משך זמן טיפול בכל התהליך - כאן נקודת התורפה, מרגע סגירת העיסקה ועד לסיום ישור הקו עברו כמעט שבועיים, המון זמן! אבל שווה להמתין כדי לקבל את מה שקיבלתי.

סה"כ ניתן לאמר שאנחנו מאוד מרוצים, נהננו מהשירות, מתנאי המימון, מהאחריות ובכלל מהרכב שקיבלנו. אנו בהחלט רואים את עצמנו חוזרים לקרסו גם בעתיד במידה ונדרש לכך.

זהו.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

קודם כל, תתחדש.

שתי הערות קטנות:

1. לגבי ידיות הדלתות, זו אחת המחלות האחרונות שנשארו למגאן משנים 2007 והלאה. קרסו עצמם החליפו במסגרת האחריות מאות רבות, או אלפים אפילו, של ידיות בגלל קילוף שכבת הגומי שעליהן. לא ברור לי למה אמרו לך שלא ניתן לתקן.

2. המלצה אישית, למרות מרווח הטיפולים הרשמי של המגאן - 30,000 ק"מ או שנה, אני ממליץ בחום להקטין ל-20,000 או שנה.

פורסם

אני נוסע כ-15000 קמ בשנה כך שאין בעיה

אם אתה מכיר את הרכב - יש כיסוי למנוע שמשודך לטמבון. הוא אמור למנע כניסת מים מלמטה. האם הוא קריטי?

פורסם

לתקן תאורה אחורית שזיהיתי מנורות שרופות / תקלה (צד אחד תאורה בחלק העליון ובצד שני תאורה בחלק התחתון)

זהו.

שים לב:

בדגמים שלאחר מתיחת הפנים (2007 ואילך) שווקו בתחילה דגמי מגאן בהם האור בפנס האחורי הוא בחלקו העליון (כפי שהיה בדגמים 2004-2006, אך בפנס הישן יותר).

לאחר מכן שווקו דגמי מגאן בהם הפנס האחורי הוא עם תאורה בחלקו התחתון - וזהו הדגם החדש ביותר.

כך שלמעה קיימים 3 דגמי פנסים למגאן.

לפי הסברך, מותקנים 2 דגמי פנסים שונים ברכב שרכשת.

זוהי דוגמא לפנס מדור ראשון - לא רלוונטי לגביך, אך אני מעלה אותה לצורך ההבדלה וכדי שלא תתבלבל.

זוהי דוגמא לפנס מהדור שלאחר מתיחת הפנים, אך הוא קיים בשתי תצורות, שניתן להבחין בהן רק כאשר הוא דלוק:

1. תאורה בחלקו האדום העליון (ישן)

2. תאורה בפס האדום התחתון (חדש).

כנראה שאצלך קיים "עירוב" של שניהם.

בדוק וחזור לעדכן.

אפי

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אז ככה:

הייתי במוסך של קרסו בראשון, סידרו את הפנס (לפי דעתי הוא הוחלף כי הוא נראה חדש יותר ויש שריטה קטנה שלא היתה לפני כן) וכרגע הוא עובד במצב תקין עם הנורה כלפי מטה.

נשאר לי רק לקבל מהם את הכיסוי שמגיע מתחת לטמבון שמונע חדירת מים, אני מקווה שלא יעשו לי בעיות למרות שבנתיים אני ממש מופתע לטובה.

עמדו בכל מה שהטיחו ולא נראה לי שעל חתיכת מתכת יעשו בעיות.

פורסם

קודם כול תתחדש !

לגבי זה שאתה שבע רצון והכול טוב ויפה זה בגלל שנפלתה על רכב במצב מצויין .

גם אבא שלי קנה מקרסו לנסר, וחוץ מכמה דברים שוליים , הרכב במצב מצויין . חוץ מטיפולים תקופתיים ,

הכול עובד כמו שעון שוויצרי .

פורסם

אם נפלתי על רכב מצויין - זה רק הזמן יגיד.

בוא נאמר שאין לי ציפיות לרמת אמינות גבוהה ובתקציב שהיה לי אפשר לאמר שקיבלתי המון.

הסיבה שבחרתי בהם היא שהם שידרו לי אמינות לאורך הדרך, אני מקווה שאני לא מתבדה. הם באמת עושים כל מאמץ כדי שתצא מרוצה.

הייתי יכול לרכוש מזדה 3 עם ק"מ גבוהה אבל הסוכנות הנ"ל קרצה לי יותר.

כשהתחלתי לקרא את ההודעה שלך חשבתי שאתה דווקא לא מרוצה, שמח לקרא שיצא לך אחרת.

ההתלבטות שלי היתה אם לרכוש מיצובישי או רנו, אבל אני אחד שאוהב פינוקים וגם לא מפחיד אותי להכנס מדי פעם למוסך (כל עוד יש אחריות) אז בחרתי ברנו.

• תוכן חדש...