Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטסט שלי. מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול יש בוחנים ממש נאציים ואני לא יכול להגיד שאני מאשים אותם, כמה מקרים קורים כל יום שאתם צועקים "מי נתן לך רישיון ?!!?!?!?" על נהגים חדשים? (ובכלל?)

ככה שמשהו כמו "בקטנה לא הפעלתי וינקר בעקיפה" זה משהו לגיטימי לפסול עליו שיעצבן הרבה נהגים בכביש.

בת דודה שלי כזו, מלכת הכביש, עברה טסט ראשון ותאוריה ראשון.

כשהסעתי אותה בעיר פעם אחת היא העירה לי "מה אתה באמת מפעיל וינקר כשאתה עובר נתיב בעיר????"

באותו רגע נהייתי :evil: והתחלתי לצרוח עליה שכל התאונות במדינה זה בגלל גישה מפגרת כמו שלה שאנשים חושבים שחוקי התנועה נתונים לפרשנות של הנהג.

בגדול, אני כועס על הבוחן שלה שהעביר אותה.

אולי אם הייתה עוברת כמו אימא שלה טסט 28 (לא צוחק בכלל) אז המצב היה קצת יותר טוב.

ועוד יותר אני כועס על כל מורי הנהיגה שלא מלמדים איך להתנהג בכיכר עם שני נתיבים. זה פשוט מוציא ממני את השטן כל יום ביומו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אולי אם הייתה עוברת כמו אימא שלה טסט 28 (לא צוחק בכלל) אז המצב היה קצת יותר טוב.

בבקשה תגיד לי שהגזמת במספר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

Jessicasiton, אם טסטר תפס לך בהגה - כניראה הייתה סיבה. תנסי לחשוב למה, זה יעזור לך בטסט הבא ובשיעורים לתרגל מצבים כאלה. אולי לא שמת לב נסעת על קו הפרדה בין הנתיבים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני למדתי נהיגה בעפולה, בטסט הראשון סתם נגע לי בהגה בהשתלבות - עד היום אני לא הבנתי למה. עברתי טסט שני (תיאוריה ראשונה).

בכלל, מהשיעורי נהיגה אני זוכר שברגע שהמורה הוציא אותי מהעיר לכביש הסרגל הדבקתי את דוושת הגז לרצפה.

המורה: "גיא מה אתה עושה? אתה על 120. אתה יודע כמה מותר פה?"

אני: "רפי אל תדאג, הסתכלתי ואין משטרה. חבל שאין פה הילוך שישי"

אח"כ הגיע הברקס.

פורסם

בטסט שלי הטסטר העיר לי פעמיים על אי שימוש במראה המרכזית.

בפעם הראשונה עניתי לו במבט של "אתה אומר את זה ברצינות? מי משתמש בזה בכלל?" בפעם השניה עניתי לו שהוא צודק ולמשך שאר הטסט הקפדתי כל כמה שניות לתת מבט למראה המרכזית.

עברתי את אותו הטסט :-)

פורסם
בטסט שלי הטסטר העיר לי פעמיים על אי שימוש במראה המרכזית.

בפעם הראשונה עניתי לו במבט של "אתה אומר את זה ברצינות? מי משתמש בזה בכלל?" בפעם השניה עניתי לו שהוא צודק ולמשך שאר הטסט הקפדתי כל כמה שניות לתת מבט למראה המרכזית.

עברתי את אותו הטסט :-)

היה לך מזל, על זה שלא הסתכלתי במראה הראשית בחניה ברוורס(למרות שהסתכלתי הרבה בצדדיות) הכשילו אותי טסט ראשון

פורסם
בבקשה תגיד לי שהגזמת במספר.

ממש ממש לא, אתה יודע כמה כסף זה עלה לבעלה? :roll:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני אחשב את זה רק לפי משהו בסיסי, נניח לפי איך זה הלך בתקופה שאני למדתי.

שיעור עלה לי 90₪, נניח שהיא הסתדרה עם 28 שיעורים (סביר להניח שלא?), אבל בין טסט לטסט צריך לקחת איזה 4 שיעורים, אז עוד 27 טסטים זה 108 שיעורים. ביחד זה 136 שיעורים והם עולים ביחד מעל 12 אלף ש"ח.

טסט זה אגרה של משהו כמו 120-130₪ (ניקח 125₪, באמצע), והמורה שלי לקחה 300₪ על "שכירת רכב לטסט" (וזה נחשב סביר בבאר שבע למשל), נניח 425 כפול 28 פעמים, זה עוד פעם, כמעט 12 אלף ש"ח. מתוך זה של המורה - כמעט 8.5 אלף ש"ח.

ביחד יוצא שהמורה אשכרה עשה איזה 20-21 אלף ש"ח מתלמידה אחת. פשש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני אחשב את זה רק לפי משהו בסיסי, נניח לפי איך זה הלך בתקופה שאני למדתי.

שיעור עלה לי 90₪, נניח שהיא הסתדרה עם 28 שיעורים (סביר להניח שלא?), אבל בין טסט לטסט צריך לקחת איזה 4 שיעורים, אז עוד 27 טסטים זה 108 שיעורים. ביחד זה 136 שיעורים והם עולים ביחד מעל 12 אלף ש"ח.

טסט זה אגרה של משהו כמו 120-130₪ (ניקח 125₪, באמצע), והמורה שלי לקחה 300₪ על "שכירת רכב לטסט" (וזה נחשב סביר בבאר שבע למשל), נניח 425 כפול 28 פעמים, זה עוד פעם, כמעט 12 אלף ש"ח. מתוך זה של המורה - כמעט 8.5 אלף ש"ח.

ביחד יוצא שהמורה אשכרה עשה איזה 20-21 אלף ש"ח מתלמידה אחת. פשש.

אתה יודע מה הכי מצחיק?

שהרבה מכול האנשים האלה, בכלל לא נוהגים אפילו אחרי שהם הוציאו רשיון.

לא מבין את ההתעקשות הזאת של אנשים לפעמים.

פורסם

בינינו, בנאדם שעובר טסט שהוא יותר מ5-6, זה כבר מעיד עליו כנהג.

שני טסטים, שלושה או ארבעה - אפשר להבין. מזל נאחס על טסטר שנוטה להכשיל על כל שטות, לחץ, חוסר מזל על הכביש - יכול לקרות. אבל להכשל ברצף כבר 5-6 טסטים, זה כבר משהו לא בסדר בנהג כנראה.

לרוב נהגים שעברו טסטים "גבוהים", דהיינו טסט שביעי, שמיני או תשיעי (ואני מכיר כאלו) - נוהגים זוועה, שעדיף שהיו לא עולים על הכביש. עם אנשים כאלו אני מאוד משתדל לא לנסוע.

לא פוסל את האופציה שמישהו שעבר טסט שביעי נוהג טוב, אבל סביר להניח שהוא ינהג פחות טוב, ממי שעבר טסט 2/3/4.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא יודע כמה זה עלה לבעלה, אבל היא בהחלט סלב במובנים ישראליים.

מה היה לה כל כך חשוב ? איך היא לא התייאשה ? מה התעסוקה שלה היום ?

אני מת לקבל ממך תשובה של "היא נוהגת הלוך חזור לסופר ולבנק" :lol:

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...