Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש בתקופה הקרובה רכב סופר מיני חדש וידני, ולאחר הרבה סיבובים בין אולמות תצוגה שונים וכמה נסיעות מבחן מצאתי את הרכב המנצח (לפי דעתי) - סיאט איביזה 1.2 TSI ידנית, בגרסת ה-3 דלתות. המחיר הרשמי של הרכב הוא קצת מעל 110 אלף ש"ח, אך לפי דעתי עם קצח מיקוח אפשר לקבל אותו "על הכביש" בכ-100 אלף (שזה הגבול העליון של העליון של התקציב שלי).

היתרונות של הרכב (מבחינתי) הם קודם כל המנוע החזק שמספק תאוצה טובה בכל מצב, אחיזה טובה וכמובן המראה והאבזור - הרכב נראה טוב (לפי דעתי כמובן), מגיע עם מערכת מולטימדיה, ג'אנטים מסגסוגת קלה, גג שמש (למרות שהוא לא נפתח באופן מלא) ועוד.

החסרונות של הרכב הם בעיקר היעדר שנת אחריות שלישית והשירות של צ'מפיון (ממה ששמעתי עליו בפורום).

השאלה היא האם קיימים רכבים חדשים עד 100 אלף שיכולים להתחרות בביצועים ובהתנהגות של האיביזה (על המראה והאבזור אני יכול להתפשר), ומגיעים עם 3 שנות אחריות ויבואן יותר נורמלי?

הרכב היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא פיאט בראבו ידנית בגרסת הטורבו שמספקת ביצועים דומים ואף טובים יותר, וכן בעלת אחיזה והתנהגות טובה ממה שקראתי. בנוסף, הרכב מגיע גם עם 3 שנות אחריות. הבעיה היא שהמחיר הרשמי של הרכב הוא כ-120 אלף ש"ח.

אם יש למישהו הצעות/הארות/הערות בנושא אני אשמח לשמוע. תודה.

פורסם

ממה שידוע לי (אני בעליה של איביזה 1.2TSI 2012 מהצורה החדשה)

על הגיר והמנוע יש אחריות של 5שנים..

לגבי השירות עד כה קיבלתי מצ'מפיון אחלה שירות ללא תשלום בנוגע לכמה דברים שהייתי צריך ברכב :]

Seat Ibiza "FR" 1.2TSI 2012

פורסם

ה-5 שנים אחריות שאתה מדבר אליהן כוללת שנתיים אחריות מלאה ועוד שלוש שנים אחריות של "רצון טוב" על גיר ה-DSG בלבד.

בכל מקרה, האיביזה FR דווקא בסדר גמור לדעתי, לעומת הדגמים הקודמים של האיביזה שנראו והרגישו נורא ברמות האבזור הבסיסיות. רוב היצרנים האחרים מוכרים בארץ את הדגמיים הידניים רק עם המנועים החלשים יותר ולא בגרסאות חמימות, כך שמהבחינה הזאת אתה קצת בבעיה. הדבר הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו הוא יונדאי ולוסטר ידנית ברמת האבזור הבסיסית שעולה קצת יותר מ-100 אלף ש"ח (אבל זה מחירון רשמי, אולי יש הנחות).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ולוסטר היא אכן אופציה מתאימה, הן מבחינת ביצועים והן מבחינת מראה. גם היבואן הוא בסדר גמור (מניסיון של כמה שנים), וכן יש שנת אחריות שלישית.

הבעיה של הולוסטר זה המחיר - 115 אלף על הכביש לגרסה הבסיסית. לא התמקחתי יותר מדי, אך נראה לי שהמגמה היא לא לתת הנחות, כנראה עקב ההצלחה של הדגם והביקוש הרב.

פורסם

יש לך את האחות לבית - הפאביה 1.2TSI "ספורט" הידנית. נמכרת בימים אלו ב-92K (לאור חיסול מלאי והיבוא).

אחרי אין ספור נהיגות בשלושת האחיות (מנהלתי / אגרסיבי), הפאביה (לטעמי ולטעמם של עוד כמה מחבריי הקרובים) היא השילוב הנכון ביותר - מבין השלוש - בכל הקשור להתנהגות, אחיזה, היגוי, נוחות הנסיעה, מרווח פנים ותא מטען.

אין ספק שהלוק של הפאביה הוא הרבוע והשמרני מבין השלוש, כך שהאיביזה תועדף על פני לא מעט בנושא (אני אישית חושב שהיא די כעורה ומיניוואנית, בדיוק כמו הלאון הנוכחית - למרות שמתיחת הפנים וחבילת FR הופכת אותה נעימה יותר) - וכפי שאמרתי, עניין של טעם. גם בתא הנוסעים הפאביה היא המרובעת והשמרנית, אך איכות החומרים / הקפדה בה עולים על אלו שבתא הנוסעים של האיביזה.

הוולוסטר הידנית מגניבה למראה, יחודית יותר מהאחיות לבית VAG ומרגישה זריזה ונמרצת יותר מהוורסיה הרובוטית שלה. מצד שני, היא ממש ממש מאוסה (בדיוק כמו השירוקו - מצויה בכל שכונה, בכל רחוב, בכל עיר, בכל כביש - בכמויות) ומרגישה פחות "בשרנית" וזריזה מה-VAGיות צנומות הנפח והגודשות. גם בצליל היא מרגישה מאוד סתמית לידן, ואני בטוח שצריכת הדלק שלה גבוה יותר בכל מצב.

גדי, קח בחשבון דבר נוסף - ליונדאי יתרון עצום מבחינת היבואן. צ'מפיון אינם מבריקים בנתינת שירות (וזה בלשון המעטה) ומספקים רק שנתיים אחריות - במידה וזה קריטי לך. בכל מקרה ואופן, אל תוותר על נסיעות מבחן ברכבים המדוברים - ובחר במי שמספקת את דרישותייך.

המון בהצלחה ותעדכן :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ראיתי שהעלת את הפיאט בראבו, אני קניתי אחת לפני שבוע, אמנם שנת 2009 אבל ה1.4 טורבו,

אני מציע לך לעשות עליה נסיעת מבחן ולברר אם אפשר להוריד קצת את המחיר,

לא יודע איך היא לעומת הTSI למינהם אבל שווה לך לבדוק

פורסם
ולוסטר היא אכן אופציה מתאימה, הן מבחינת ביצועים והן מבחינת מראה. גם היבואן הוא בסדר גמור (מניסיון של כמה שנים), וכן יש שנת אחריות שלישית.

הבעיה של הולוסטר זה המחיר - 115 אלף על הכביש לגרסה הבסיסית. לא התמקחתי יותר מדי, אך נראה לי שהמגמה היא לא לתת הנחות, כנראה עקב ההצלחה של הדגם והביקוש הרב.

היבואן של יונדאי (כלמוביל) בהחלט מעולה. נהנים ממנו כבר שנים.

פורסם
יש לך את האחות לבית - הפאביה 1.2TSI "ספורט" הידנית. נמכרת בימים אלו ב-92K (לאור חיסול מלאי והיבוא).

אחרי אין ספור נהיגות בשלושת האחיות (מנהלתי / אגרסיבי), הפאביה (לטעמי ולטעמם של עוד כמה מחבריי הקרובים) היא השילוב הנכון ביותר - מבין השלוש - בכל הקשור להתנהגות, אחיזה, היגוי, נוחות הנסיעה, מרווח פנים ותא מטען.

אין ספק שהלוק של הפאביה הוא הרבוע והשמרני מבין השלוש, כך שהאיביזה תועדף על פני לא מעט בנושא (אני אישית חושב שהיא די כעורה ומיניוואנית, בדיוק כמו הלאון הנוכחית - למרות שמתיחת הפנים וחבילת FR הופכת אותה נעימה יותר) - וכפי שאמרתי, עניין של טעם. גם בתא הנוסעים הפאביה היא המרובעת והשמרנית, אך איכות החומרים / הקפדה בה עולים על אלו שבתא הנוסעים של האיביזה.

הוולוסטר הידנית מגניבה למראה, יחודית יותר מהאחיות לבית VAG ומרגישה זריזה ונמרצת יותר מהוורסיה הרובוטית שלה. מצד שני, היא ממש ממש מאוסה (בדיוק כמו השירוקו - מצויה בכל שכונה, בכל רחוב, בכל עיר, בכל כביש - בכמויות) ומרגישה פחות "בשרנית" וזריזה מה-VAGיות צנומות הנפח והגודשות. גם בצליל היא מרגישה מאוד סתמית לידן, ואני בטוח שצריכת הדלק שלה גבוה יותר בכל מצב.

גדי, קח בחשבון דבר נוסף - ליונדאי יתרון עצום מבחינת היבואן. צ'מפיון אינם מבריקים בנתינת שירות (וזה בלשון המעטה) ומספקים רק שנתיים אחריות - במידה וזה קריטי לך. בכל מקרה ואופן, אל תוותר על נסיעות מבחן ברכבים המדוברים - ובחר במי שמספקת את דרישותייך.

המון בהצלחה ותעדכן :wink:

הפאביה דווקא נראית טוב (בגרסת הספורט), והיא כמובן יותר פרקטית מהאיביזה 3 דלתות, אבל דווקא מבחינת ביצועים והתנהגות קיבלתי רושם שונה ממה שאתה מתאר. הן בנסיעה קצרה שעשיתי על הפאביה והן מקריאה של מבחנים שונים היא הרגישה פחות "כיפית" לנהיגה, ובעלת התנהגות פחות טובה מהאיביזה. כמו כן, לפי טבלאות נתונים שונות עושה רושם שהביצועים שלה מעט פחות טובים משל האיביזה (אומנם ההבדל זניח, אך קיים). לכן פסלתי אותה, שכן מדובר בסופו של דבר באותו היבואן של הסיאט, ובשנתיים אחריות גם כן.

מה שכן, אם היא אכן נמכרת ב-92 אלף אז אולי אני אבדוק אותה שוב, שכן 8 אלף זה לא מעט כסף (לפני כחודש היא עלתה גם באזור ה-100 אלף ש"ח על הכביש).

לגבי הולוסטר - אין ספק שהיבואן עדיף במקרה הזה, וכן קיימת שנת אחריות שלישית, אבל להוציא יותר מ-100 אלף על רכב מבחינתי זאת לא אפשרות נכון לעכשיו.

ראיתי שהעלת את הפיאט בראבו, אני קניתי אחת לפני שבוע, אמנם שנת 2009 אבל ה1.4 טורבו,

אני מציע לך לעשות עליה נסיעת מבחן ולברר אם אפשר להוריד קצת את המחיר,

לא יודע איך היא לעומת הTSI למינהם אבל שווה לך לבדוק

בנוגע למחירים,

הסיכוי שלך לקבל 10,000 ש"ח הנחה בפיאט גבוה פי כמה מהסיכוי לקבל הנחה של 200 ש"ח בצ'מפיון.

לפי מבחנים שקראתי (וכמה חוות דעת כאן באתר) הפיאט בראבו יכולה להתחרות באיביזה, הן מבחינת ביצועים והן מבחינת התנהגות והנאה מנהיגה. הבעיה כאמור זה המחיר, אבל אני אבדוק בכל זאת אולי אפשר להשיג הנחה כלשהי.

פורסם

גדי, אף אחד לא קיים ביניהן השוואה ישירה - ד"א. אוכל לומר לך שחבר (כתב מוכר) נהג ב-TSI שלי (לאחר שבילה יום עם איביזה) וטען שהפאביה מרגישה לו נכונה יותר. ובלי כל קשר, בכל השוואה כזאת או אחרת שנערכה בגרמניה בין השתיים (או השלוש - כולל הפולו), נטען על האיביזה כי הפחות מהנה ומתנהגת, למרות האופי הצעיר והעיצוב השובב ונועז יותר (ה-GTI הייתה הטובה יותר מבין הוורסיות הספורטיביות). מעבר לכך, בעברי הייתה לי איביזה ונהגתי המון באיביזות (בעיקר בוורסיות הבכירות) - ובאותם כבישי נהיגה / כבישים - הפאביה הרגישה טוב יותר. קח בחשבון ששתיהן לא מהנות בטירוף, אבל כן יודעות לעלות חיוכים כשלומדים להכיר אותן וכיצד לנהוג בהן בהתאם.

נסיעה קצרה היא לא מדד לשום דבר שהוא, כך שצר לי לאכזב - במידה וזאת אמת המידה שלך. בנסיעה קצרצרה האיביזה מרגישה חבילה נחמדה. אחרי זמן מה איתה, היא פתאום מרגישה פחות מעניינת ונחמדה משחושבים. אם תרצה ותצטרך נסיעת מבחן ארוכה יותר על הפאביה, אולי גם בכבישים מאתגרים, צור קשר - ואקשר אותך למי שצריך. אני נהנתי יותר מהפאביה - ההיגוי שלה כבד וחד יותר, גם פעולת המתלים מרגישה נעימה יותר (באם מדובר בנהיגה מנהלתית / אגרסיבית) ובכלל כרכב היא מרגישה מלוטשת ומוקפדת יותר מהאיביזה (המרגישה כמוצר זול יותר). תג המחיר הנוכחי של הפאביה - תחת המבצע - בהחלט הופך אותה לרכישה כדאית עוד יותר מהרגיל.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תאמין לי זה מחדל מצדם שאתה עדיין לא מקבל מהם משכורת.:wink:

אני נהגתי באיביזה ב-2 גרסאות: 1.6DSG שהיא מאד לא מוצלחת בלשון המעטה וגרסת 1.2TSI ידנית שהצליחה לתקן אצלי את הרושם.

האבזור מאד נחמד, תא הנוסעים נראה טוב בזכות השילוב בין שחור לתפרים אדומים, על המנוע-גיר דובר מספיק וגם עשו עבודה טובה במערך המתלים.

בהשוואות שאתה מדבר עליהן (שלך ושל כתבים) האם מדובר על גרסת ה-FR החדשה? כי לטעמי היא משודרגת מגרסאות האיביזה לפני מתיחת הפנים.

פורסם

דניאל, גם אני לא מבין זאת... :roll:

אמרתי עוד בהודעה הראשונה, ה-FL (ה-FR עלק) נראית טוב יותר מהטרום מתיחה. הפער בינה לבין ה"רגילה" (הקודמת) בהתנהגות ותחושות הוא משני לגמרי.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
גדי, אף אחד לא קיים ביניהן השוואה ישירה - ד"א. אוכל לומר לך שחבר (כתב מוכר) נהג ב-TSI שלי (לאחר שבילה יום עם איביזה) וטען שהפאביה מרגישה לו נכונה יותר. ובלי כל קשר, בכל השוואה כזאת או אחרת שנערכה בגרמניה בין השתיים (או השלוש - כולל הפולו), נטען על האיביזה כי הפחות מהנה ומתנהגת, למרות האופי הצעיר והעיצוב השובב ונועז יותר (ה-GTI הייתה הטובה יותר מבין הוורסיות הספורטיביות). מעבר לכך, בעברי הייתה לי איביזה ונהגתי המון באיביזות (בעיקר בוורסיות הבכירות) - ובאותם כבישי נהיגה / כבישים - הפאביה הרגישה טוב יותר. קח בחשבון ששתיהן לא מהנות בטירוף, אבל כן יודעות לעלות חיוכים כשלומדים להכיר אותן וכיצד לנהוג בהן בהתאם.

נסיעה קצרה היא לא מדד לשום דבר שהוא, כך שצר לי לאכזב - במידה וזאת אמת המידה שלך. בנסיעה קצרצרה האיביזה מרגישה חבילה נחמדה. אחרי זמן מה איתה, היא פתאום מרגישה פחות מעניינת ונחמדה משחושבים. אם תרצה ותצטרך נסיעת מבחן ארוכה יותר על הפאביה, אולי גם בכבישים מאתגרים, צור קשר - ואקשר אותך למי שצריך. אני נהנתי יותר מהפאביה - ההיגוי שלה כבד וחד יותר, גם פעולת המתלים מרגישה נעימה יותר (באם מדובר בנהיגה מנהלתית / אגרסיבית) ובכלל כרכב היא מרגישה מלוטשת ומוקפדת יותר מהאיביזה (המרגישה כמוצר זול יותר). תג המחיר הנוכחי של הפאביה - תחת המבצע - בהחלט הופך אותה לרכישה כדאית עוד יותר מהרגיל.

על האיביזה דווקא נהגתי די הרבה בזמן האחרון (יש לחבר שלי את ה1.2 TSI, אבל בגרסת ה-5 דלתות) ובהחלט נהניתי, הן מביצועי המנוע (אבל בסקודה מדובר באותו המנוע, אז אין טעם להשוות) והן מההתנהגות והאחיזה הגבוהה (גם על כביש יבש וגם על כביש רטוב). באשר לפאביה - אתה צודק, אכן נהגתי עליה מעט, ולכן יכול להיות שלא הספקתי להתרשם כמו שצריך, ואולי תרמו לכך הביקורות שקראתי על כך שהיא פחות "מתנהגת" ופחות מהנה.

בכל אופן, כנראה שאין מנוס מלעשות עוד נסיעת מבחן על הפאביה ואז לראות מי השתיים מתאימה יותר (בהנחה ובפיאט לא יציעו לי הנחה מטורפת על הבראבו).

תודה.

פורסם

אני לא כל כך יודע עם איזה אבזור האיביזה והפאביה מגיעות אבל הבראבו מגיעה ממש מאובזרת, עם זה ג'אנטים 16, חלונות שחורים, מערכת Blue&me, שליטה מההגה, קרוז קונטרול ועוד

• תוכן חדש...