Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי מבטיח לך שכשאתה קונה מהיבואן, זה לא רכב שעמד כמעט שנה?

אם אתה שואל על מועד הייצור/הגעה לארץ, היבואן (ו/או נציגיו) מחוייב על פי חוק לענות לך.

אם ידוע לך מספר השלדה (VIN), אתה יכול גם לאמת את הנתון בעצמך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסדר, אבל הרבה פעמים כשיש מבצע והנחה,

זה בגלל שאלו רכבים שכבר עומדים זמן מסוים

והיבואן רוצה למכור, לפני שיאלץ לעשות להם רישוי על שמו.

פורסם
בנוסף לצבע, הצמיגים לא התייבשו/נפגעו (עמידה ממושכת)?

מצבר לא הזדקן?

גומיות לא התייבשו?

הפלסטיקים בתא הנוסעים לא הזדקנו?

זאת רק דוגמה - האקלים בארץ לא חס על מכוניות (וגם על בני אדם). תופתע מההבדל במצב שתי מכוניות מאותו דגם בני מספר שנים שאחת חונה בחוץ והשנייה חונה בחניון מקורה.

במקרה הנ"ל, הבחור גם הזכיר שהוא נוהג להחזיק את המכוניות בבעלותו מספר רב של שנים.

תלוי, אם שמרו על לחץ אוויר נורמלי בצמיגים אז הם לא אמורים להפגע. או שמקסימום הוא יבקש שיחליפו לו אותם.

מצבר - תלוי באיזה מצב שמרו אותו.

גומיות - אז מה, 90% מהמכוניות עומדות בשמש רוב הזמן. תוך שנה גומיות מתייבשות?

פלסטיקים מזדקנים? :roll::shock:

אני מסכים שיש הבדל משמעותי בין מכונית שחנתה בחניון מקורה, אבל אחרי שנה לא צריך לקרות כלום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שהורג גומי ופלסטיק זה לא החום, אלא חשיפה ישירה לשמש וגרוע יותר - קור משמעותי ושינויי טמפרטורה קיצוניים.

לדוגמא - רצועות תזמון אמורות להחזיק בישראל יותר זמן מאשר במרכז אירופה או בקנדה (ותתעלם מזה שהמוסכניק אמר לך להחליף אחרי שנתיים "כי האקלים בישראל קשה")

מקסימום התייבשו המגבים.

60K על הכביש לרכב סופרמיני חדש, מרווח ובטיחותי זה מחיר פנטסטי.

פורסם

המחיר מצויין ולטעמי גם הרכב דיי מוצלח ביחס לסגמנט.

הלכתי לפני מס' חודשים עם מכר להתעניין באיביזה ובקליאו. לפי הנתונים על הנייר חשבתי שמדובר על רכב מיושן וחלש אבל התבדתי, בתור חבילה הרכב הזה מוצלח, חשוב לציין שהוא חסכוני מאד. אני חושב שזאת עסקה טובה(גם ב-67K שמכר שלי רכש אותה).

פורסם
תלוי, אם שמרו על לחץ אוויר נורמלי בצמיגים אז הם לא אמורים להפגע. או שמקסימום הוא יבקש שיחליפו לו אותם.

מצבר - תלוי באיזה מצב שמרו אותו.

גומיות - אז מה, 90% מהמכוניות עומדות בשמש רוב הזמן. תוך שנה גומיות מתייבשות?

פלסטיקים מזדקנים? :roll::shock:

אני מסכים שיש הבדל משמעותי בין מכונית שחנתה בחניון מקורה, אבל אחרי שנה לא צריך לקרות כלום.

שבשנה הראשונה ידאג שהרכב יהיה בחניון מקורה, זה בידיוק כמו לקנות את הרכב ולהשים אותו שנה בחניון לא מקורה, עזבו אתכם שטויות,

הבן אדם חסך 10% וקיבל את אותו רכב,

במכירה בן אדם שיבין ויראה מסמכים לא יתווכח יותר מדי.

תתחדש

פורסם
מה שהורג גומי ופלסטיק זה לא החום, אלא חשיפה ישירה לשמש וגרוע יותר - קור משמעותי ושינויי טמפרטורה קיצוניים.

לדוגמא - רצועות תזמון אמורות להחזיק בישראל יותר זמן מאשר במרכז אירופה או בקנדה (ותתעלם מזה שהמוסכניק אמר לך להחליף אחרי שנתיים "כי האקלים בישראל קשה")

מקסימום התייבשו המגבים.

60K על הכביש לרכב סופרמיני חדש, מרווח ובטיחותי זה מחיר פנטסטי.

שוב בקשר ל"התיישנות החומר" -בעקרון לא אמורה להיות בעיה למכור מכונית חדשה גם לאחר שנה (ואפילו יותר), ה-כ-ל תלוי בתנאי האחסון ובבקרה של כל מכללי המכונית טרם מסירתה ללקוח. הבעיה שמרבית היבואנים (אם לא כולם - למעט יבואני מכוניות יוקרה, אולי) מחזיקים את המכוניות במגרשי ערובה תחת השמש הקופחת והנזקים ניכרים כבר לאחר מספר חודשים. בארה"ב למשל, היצרנים מחוייבים לאסוף מכוניות בני יותר משנה ולבצע בקרות והחלפת מכלולים בהתאם לנדרש בטרם הצעתן לציבור כמכוניות שנאספו ו'שופצו' כנדרש. נוהג כזה לא קיים בארץ.

הנזק הישיר של חנייה ממושכת תחת כיפת השמיים הוא פגיעה בצבע, בציפויי הפנים במערכות הבלמים והצמיגים והמצבר. נזקים נוספים הנובעים מחוסר תנועה עלולים להיגרם למשאבות לסוגיהן שברכב, למדחסים ולאיכות הדלק בטנק. למכללי ההנעה עצמם לא אמור להגרם נזק, אך רצוי להחליף שמן המנוע. למערכות חשמל לא אמור להגרם נזק אם לא חדרו אליהן מים.

שוב, אני לא הייתי רוכש רכב כזה ואם כן רק בתנאי שיחליפו את הדברים הבאים:

- החלפת צמיגים כולל הרזרבי

- החלפת מצבר לחדש

- החלפת נוזל בלמים ובדיקה של המשאבות

- בדיקת מזגן כולל בדיקת לחצים לאיתור דליפות

- החלפת מסנני אויר ומזגן

- החלפת שמן מנוע ומסנן

- החלפת מסנן דלק

- פוליש ווקס לצבע + נקיון יסודי של האוטו

- בנוסף הייתי דורש הארכת האחריות.

פורסם

רק לידע כללי היום גם בעלי רכב פרטי שהוא נפוץ בחברת ליסינג כמו: מאזדה 3, קורולה ופוקוס נאלצים למכור את הרכב שלהם במחיר כמעט זהה למחיר שחברות הליסינג מציעות את המשומשות שלהם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה קורה עם עניין האחריות על הרכב כי מרנו יש לו עכשיו עוד שנתיים אחריות אז יוצא שהוא הפסיד גם שנה אחריות?! או שהאחריות התחילה רק מרגע שאלבר קנו את הרכב מהם?

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

שוב, אני לא הייתי רוכש רכב כזה ואם כן רק בתנאי שיחליפו את הדברים הבאים:

- החלפת צמיגים כולל הרזרבי

- החלפת מצבר לחדש

- החלפת נוזל בלמים ובדיקה של המשאבות

- בדיקת מזגן כולל בדיקת לחצים לאיתור דליפות

- החלפת מסנני אויר ומזגן

- החלפת שמן מנוע ומסנן

- החלפת מסנן דלק

- פוליש ווקס לצבע + נקיון יסודי של האוטו

- בנוסף הייתי דורש הארכת האחריות.

בקיצור, לא היית קונה רכב כזה, כי אף אחד לא היה עושה בשבילך את כל הדברים האלה לפני המסירה - זה פשוט לגמרי overkill.

תחשוב על זה ככה - אתה קונה רכב חדש לגמרי בהנחה של 7000 שקלים, שמגלמת בתוכה את "ירידת הערך" מה"פגיעה" בכל המערכות שציינת.

במקום להכנס להיסטריה ולהחליף הכל, צריך פשוט לבדוק שהכל תקין. אם אורך החיים של חלק מהרכיבים נפגע במידה כזו או אחרת, לוקחים את זה בחשבון כשקונים את הרכב במחיר הנמוך יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תראה, העניין הוא שרב הגולשים כאן חושבים שזאת קניית מכונית חדשה לכל דבר ולא נותנים דעתם על מה שכתבתי. כמו כן סביר להניח שהגורמים שמוכרים את הרכבים (יבואנים ו/או סוכנים) לא טורחים לבדוק/להחליף את המכלולים הרלוונטים לפני המכירה.

אנו כצרכנים צריכים להבין שאין ארוחות חינם, ומכונית כזאת (שיושבת כאן מעל שנה) היא לא בדיוק חדשה. אם צרכן כלשהו מבצע עסקה מאין זאת כאשר הנ"ל ידוע לו אז זאת בחירה מודעת. הבעיה שבמדינה שלנו הפראיירים מתחלפים כידוע.

פורסם

תודה לכל העונים

העניין הוא שהייתי אצל המכונאי שלי שהינו איש מקצוע מעולה שאמר דבר אחד - מרווח טיפולים לא 30 אלף אלא 15 אלף ... מעבר לכך לדעתו הרכב יחזיק מצויין את 5 השנים אותן בכוונתי להחזיקו .....

העניין הוא שהרכב השני שלי שהוא סוזוקי איגניס ספורט מושבת עתה עד שיגיע בית תרמוסטט מחו"ל ... כן סיפור מצחיק על חלק של גרושים שאנינו במלאי בארץ בחברה והוזמן דרכם... אז התאים לי רכב תוך יום שהרי השכרה היתה גם עולה לי ......

סך הכל 60 אלף שקל ורכב חדש ... אין מה להתלונן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• תוכן חדש...