Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים הוספתי תוסף שמן "דבש" כדי למנוע בעיות עשן, עקב פסילה בטסט על עשן. הרכב - קורסה 95.

כשתדלקתי שלשום שמתי לב שצריכת הדלק זינקה ב30% (לפי חישוב של מס' קילומטרים לעומת ליטרים של דלק).

יכול להיות שיש קשר לתוסף שמן?

(חשבתי שאולי יש בעיה באחד החיישנים, אבל בבדיקת זיהום אוויר יצאו תוצאות טובות

כמו כן הוחלף פילטר אוויר לפני 3 שבועות +-).

תודה.

פורסם
לפני כשבועיים הוספתי תוסף שמן "דבש" כדי למנוע בעיות עשן, עקב פסילה בטסט על עשן. הרכב - קורסה 95.

כשתדלקתי שלשום שמתי לב שצריכת הדלק זינקה ב30% (לפי חישוב של מס' קילומטרים לעומת ליטרים של דלק).

יכול להיות שיש קשר לתוסף שמן?

(חשבתי שאולי יש בעיה באחד החיישנים, אבל בבדיקת זיהום אוויר יצאו תוצאות טובות

כמו כן הוחלף פילטר אוויר לפני 3 שבועות +-).

תודה.

מעניין קודם לדעת האם התוסף פתר את בעיית העשן ?

הכשילו אותך בטסט על עשן שחור ? :roll:

פורסם

אולי בגלל שהשמן נעשה יותר צמיג אז ההתנגדות והעומס על החלקים הנעים של המנוע גדלה ולכן צורך יותר דלק. זה רק השערה שלי, תחכה לתשובה של המבינים יותר.

פורסם

על הנייר כאשר השמן סמיך יותר ישנה התנגדות רבה יותר וצריכת הדלק עלולה לעלות.

האם הנסיעות שלך לא השתנו? מספיק פקק אחד בכדי לעלות בצורה דרסטית את צריכת הדלק.

פורסם
על הנייר כאשר השמן סמיך יותר ישנה התנגדות רבה יותר וצריכת הדלק עלולה לעלות.

האם הנסיעות שלך לא השתנו? מספיק פקק אחד בכדי לעלות בצורה דרסטית את צריכת הדלק.

הנסיעות לא השתנו, גם אם היה פקק, זה לא אמור לקחת לי 9 ליטר יותר..

פורסם
מעניין קודם לדעת האם התוסף פתר את בעיית העשן ?

הכשילו אותך בטסט על עשן שחור ? :roll:

בפעם הראשונה הכשילו אותי על עשן, שמתי את התוסף STL, נסעתי כ 100 ק"מ ועברתי את הבדיקה בפעם השניה.

פורסם

תוסף דבש זה הדבר הכי גרוע בערך שאפשר לעשות למנוע של רכב.

אם המנוע מעשן אז מתקנים אותו, לא מוסיפים תוסף שמקרב את המנוע אל קיצו על אף שלעין (ולמכון הטסטים) נראה שפסק העשן.

בהחלט יכול להיות קשר בין תוסף דבש לירידה בביצועים ולעלייה בצריכת הדלק. החיכוך במנוע גדל משמעותית, הקירור שלו נפגע ובהתאם גם הביצועים. עם זאת לעיתים תוסף דבש דווקא מסוגל לשפר את ביצועי המנוע, בעיקר במנועים שחוקים במיוחד על ידי יצירת שכבה עבה יותר בדפנות הצילינדר מה שמשפר במעט את הקומפרסיה אך ברור כי לא מדובר בפתרון לטווח ארוך והמנוע ינפח את נשמתו מהר מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוסף דבש מיועד למנועים עייפים שעשו את שלהם והשחיקה בהם גבוהה וכתוצאה מכך המנוע צורך הרבה שמן ומעשן, במצב זה כדי לעבור טסט זה או לשפץ/ להחליף מנוע בעלות גבוהה מאוד שאף מגיעה לשווי הרכב או להשתמש בתוסף דבש עד שהמנוע יתפגר לחלוטין.

התוסף "דבש" מסמיך את השמן מאוד, ומונע ממנו לעבור דרך השחיקה שקיימת במנוע (בעיקר טבעות בוכנה וגומיות שסתומים).

"על הדרך" התוסף מעלה את לחץ השמן ומעמיס על משאבת השמן, בקיצור מבלי לפרט יותר מידי, התוסף הוא המוצא האחרון כאשר לא משתלם כלכלית לתקן את הבמנוע ברכב, וכמובן שהמנוע לא יחייה לנצח ובסופו של דבר ישבוק.

פורסם
בפעם הראשונה הכשילו אותי על עשן, שמתי את התוסף STL, נסעתי כ 100 ק"מ ועברתי את הבדיקה בפעם השניה.

אם הכשילו אותך על זיהום אויר ( עשן שחור ) סימן שהרכב צורך דלק מעל המותר.

הוספת תוסף שמן דבש למנוע תגרום במקרה הטוב להוריד את כמות העשן הלבן לא השחור ( פיח מדלק שרוף ).

מצד שני אתה רושם שתוצאות זיהום האויר היו תקינות :roll:,.

תבדוק שוב במכון את זיהום האויר. אם הבדיקה תקינה אז תתחיל לחפש נזילה.

פורסם
אם הכשילו אותך על זיהום אויר ( עשן שחור ) סימן שהרכב צורך דלק מעל המותר.

הוספת תוסף שמן דבש למנוע תגרום במקרה הטוב להוריד את כמות העשן הלבן לא השחור ( פיח מדלק שרוף ).

מצד שני אתה רושם שתוצאות זיהום האויר היו תקינות :roll:,.

תבדוק שוב במכון את זיהום האויר. אם הבדיקה תקינה אז תתחיל לחפש נזילה.

חוץ מהעשן , שאר המדדים של בדיקת זיהום אוויר היו טובות, בדקתי זיהום אוויר גם לפני הטסט הראשון והיה תקין.

מלכתחילה לא אהבתי את הרעיון של הכנסת תוספים לשמן מנוע, אבל הרצון שלי לעבור את הטסט היה חזק יותר:cry:.

הגיוני ששמן סמיך יותר יגרום התנגדות חזקה יותר במנוע ולאיבוד כוח, אני מתכנן לרוקן את השמן הקיים ולמלא בשמן חדש. מקווה שאצליח לנקז את כל ה"דבש" יחד עם השמן הישן.

• תוכן חדש...