Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדקים על צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על איזה מידה מדובר?

185/55R15

תתפלאו אבל גם כל מני תרסיסים "לחידוש מראה הצמיג" גורמים ליובש אמרו לי את זה בפנצ'ריה

גם לי אמרו ככה בצמיגיה שלי ולכן בשטיפות אני תמיד מבקשת לא לשים על הצמיגים חומרים כלשהם.

פורסם
ההדגשה איננה במקור (היות ולפי חוקי הבסיס בכלכלה - יש כאן סתירה. חוסר ביקוש יוריד במחיר).

אתה בטוח?!

Supply-demand-equilibrium-he.svg

ג.מ. פורטל - לדעתי מדובר במידה 185/55/15 מאחר וזו המידה היחידה שאני מוצא באינטרנט שמשווקת.

עריכה: אכן זו המידה כנאמר למעלה וגם מדובר על מאזדה 2 אני מניח לפי השרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304448

klasa - ידוע גם ידוע. נידון כבר לדעתי בפורום.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לכל המעוניינים אני מעדכנת בהתפתחות וסיום הסיפור.

פניתי לצמיגיה שלי להסברים. שוחחתי עם אחד המנהלים. לגבי סדקי היובש הקטנים שרואים בתמונות שצילמתי, הוא הראה לי כי סדקים אלו מופיעים בחלק העבה ביותר של סוליית הצמיג ולדבריו אינם מהווים סכנה. כאמור, זוג הצמיגים בני שלוש שנים ממלא התכוונתי ליחליף, והזוג הנוסף של בני שנתיים, לדברי מנהל הצמיגיה, יכולתי להמשיך לנסוע עוד שנה לפחות ללא כל בעיה.

יחד עם זאת, באותה ההזדמנות, כששוחחנו, הורידו לי את כל הצמיגים לבדיקה יסודית ובצמיגים בני השנתיים התגלה דבר חמור מאוד - סדקים ארוכים ועמוקים לאורך מעגל דופן צידי הצמיג, אם אני מתבטא נכון (לא בסוליה, אלא בצדדים של הצמיג, התפתחו סדקים מעגליים). הצמיגים הללו נשלחו ליצרן/יבואן לבדיקה בטענה לפגם יצור וקיבלתי עליהם זיכוי יחסי. עוד כמה שהבנתי, בלי להוריד את הצמיגים היה קשה עד בלתי אפשרי לזהות את הסדקים הללו, אך הם באמת היו מסוכנים מאוד. כאן אני עדיין בדילמה: איך לזהות דבר כזה, הרי לא מורידים צמיגים בכל ביקורת שיגרתית.

זאת ועוד, חזרתי והרכבתי ארבעה צמיגים חדשים מאותו הסוג: TOYO R27. שקלתי בינם לבין יוקוהאמה סי דרייב, והחלטתי להישאר עם טויו, מה גם כי היה זמין טרי במלאי.

לכל המעוניינים הצמיגיה שלי היא צמיגי פרויד חיפה. לנוכח הטיפול של בעל הצמיגיה במקרה התלונה שלי, כמו שתיארתי לעיל, בסופו של יום נשארתי מרוצה ולפי שעה אמשיך להיות לקוחה של הצמיגיה.

נ.ב.

למיטב הבנתי מחיפוש באינטרנט מדובר בצמיגים מסדרה נמוכה של טויו. הסיבה לעלות הגבוהה שלהם היא כנראה חוסר ביקוש, היות ובאתר tires4u הוא גם ממוצב מבחינת מחיר גבוהה יותר מטויו T1R שנחשב צמיג ספורטיבי יותר (לפחות במידה 185/55/15).

לדעתי יש צמיגים עדיפים גם ברמת מחיר נמוכה יותר - שוב לפי האתר הנ"ל לדוגמה: Kleber Dynaxer HP3, Falken ZE912, Goodyear Efficientgrip.

בדקתי את הדגמים שאתה ממליץ כאן. מסתבר שיש כאן בעיה ספציפית עם הרכב שלי - מאזדה 2. ברישיון רכב לא צוין קוד מהירות, אך לפי החיפושים בפורום וגם לפי הבדיקה מול מוסך מרכזי של מאזדה, הבנתי כי אם לא צוין קוד מהירות ברישיון רכב, קוד מהירות נדרש נקבע לפי קוד מהירות צמיג מקורי. הצמיג המקורי הוא כאמור TOYO R27 וקוד המהירות שלו הוא V. קוד המהירות הזה מגביל אותי משמעותית מבחינת מבחר הדגמים ומן הסתם מעלה את המחיר. אז:

1). דגמים של גודייר ושל קלבר שציינת הם עם קוד מהירות H, לכן אינם מתאימים. כאילו הם מתאימים מעשית, וגם מנהל הצמיגיה שלי אמר כי מעשית אין שום בעיה להרכיב לי צמיגים עם קוד מהירות זה וכי הוא היה מרכיב כל עוד לא רשום כלום ברישיון רכב. אני, לנוכח המידע שמצאתי כאן בפורום, לנוכח המידע שנמסר לי ממוסך מרכזי של מאזדה, ולנוכח האופי הקפדני-דאגני שלי, החלטתי ליישר קו עם הדרישה העקרונית ולהרכיב רק קוד מהירות V. אגב, לגודייר יש דגם אחר שהוא עם קוד מהירות V, אך מחירו גבוה בצורה די מורגשת לטויו שלי.

2). פלקן מתאימים מבחינת קוד מהירות ואכן זולים משמעותית מטויו, לכן חיפשתי עליהם מידע בחיפוש מורחב, כולל חוות דעת מאתרים זרים למיניהם, והגעתי למסקנה כי איכותם לא מי יודע מה, לכן פסלתי אותם.

פורסם

שלום לכולם

לקראת החורף כמו כולם החלטתי להחליף את הצמיגים לרכב שלי אודי A3.

את הצגמיגים הסדוקים החלפתי בהמלצת מנחם הורביץ בתוכנית חיסכון ברשת טייר דיל באינטרנט

קיבלתי ידע ומחיר הכי זול משמעותית , ויחס ממש אדיב מהחברה , הצמיגים של מישלין חיכו לי בפנצ'ריית הרשת ,

לא חיכיתי בתור הכל היה נפלא וממליץ בחום !!! ו

פורסם
ההדגשה איננה במקור (היות ולפי חוקי הבסיס בכלכלה - יש כאן סתירה. חוסר ביקוש יוריד במחיר).

אתה בטוח?!

Supply-demand-equilibrium-he.svg

חולגי צודק והשרטוט שלך ממחיש זאת.

תוריד את עקומת הביקוש והמחיר בש"מ אכן ירד.

פורסם
תני לי לנחש, דנלופ SP490. שנה שעברה הרכבתי רביעייה כזו טרייה על הרכב ואם נעזוב את האחיזה המבישה כעבור פחות משנה וכ-15 אלף קילומטר כבר הופיעו סדקים על כל הצמיגים והם נראו כאילו לא החלפתי אותם 7 שנים לפחות. חזרתי לפני חודש לפנצ'ריה שממנה קניתי את הצמיגים ולאחר דין ודברים החליט מנהל הפנצ'ריה שמדובר על בלאי עקב אקלים, אמרתי תודה הסתובבתי והרכבתי רביעייה חדשה של KENDA והפלא ופלא הצמיגים החצי סינים הללו עולים בכל מידה אפשרית על הדנלופ הקודמים ובזה נגמר הרומן שלי עם צמיגי מדבקה, שם גדול על צמיג שיכול לבייש גם את הסינים מסתבר.

נסעתי עד לאחרונה 3 שנים על צמיגים כאלה . עשו את העבודה מעל ומעבר וגם כשהחלפתי אותם נראו טובים .

האוטו אגב חונה בשמש כל הזמן .

פורסם
שלום לכולם

לקראת החורף כמו כולם החלטתי להחליף את הצמיגים לרכב שלי אודי A3.

את הצגמיגים הסדוקים החלפתי בהמלצת מנחם הורביץ בתוכנית חיסכון ברשת טייר דיל באינטרנט

קיבלתי ידע ומחיר הכי זול משמעותית , ויחס ממש אדיב מהחברה , הצמיגים של מישלין חיכו לי בפנצ'ריית הרשת ,

לא חיכיתי בתור הכל היה נפלא וממליץ בחום !!! ו

קפצת להמליץ לנו במקרה על פנצ'ריה על הדרך בזמן שנרשמת לאתר בדיוק...?

Opel Adam S 2017

פורסם

חולגי ותומר - מקבל את טעותי...עברו להן כמה שנים טובות מאז השיעור כלכלה האחרון שלי...:oops:

איך אם כך אתם מסבירים את הפרשי המחיר המדוברים?

פותחת השרשור - קודם כל תתחדשי. צמיגיית פרוייד מומלצת כאן על גבי הפורום בפה רחב, ככה שעושה רושם שאת בידיים טובות.

אם להישאר עם טויו, אישית הייתי הולך על הT1R. אומנם המאזדה 2 הוא רכב ללא יומרות ספורטביות, אבל בטח לא יזיק לשים צמיג אוחז יותר, עם ביקורות לא רעות בכלל, ושיחזיק 3 שנים בכיף לדעתי, בעיקר שלא בנסיעה אגרסיבית.

לגבי קודי עומס ומהירות - למיטב ידיעתי, אם הקודים לא מצויינים ברשיון, הקודים המדוברים אמורים להתאים למהירות המירבית של הרכב (לא פחות ממנה הכוונה, 170 קמ"ש אם אני לא טועה במאזדה 2) או ע"פ הרשום בספר הרכב. לשוטר (ואני מניח שגם לבוחן רכב, אלא אם בשנתון המדובר יש נתונים מדוייקים) אין שום דרך לדעת איזה צמיג הורכב במקור ע"י החברה.

רק בשביל לסבר את האוזן, קוד V מתאים למהירות מירבית של 240 קמ"ש, H מתאים ל-210 קמ"ש, T ו-S מתאימים ל-190 ו-180 קמ"ש בהתאמה.

שלא תביני לא נכון, אני לא מעודד להזניח את התחום הזה, רק לקחת אותו בפרופורציה. :-)

אני לא בטוח שהמידע שאספת לגבי הפלקן מתאימים להשוואה בינו לבין הR27, אבל בשורה התחתונה יש לך צמיגים חדשים וטריים מיצרן מוכר, שהורכבו ע"י בעל מקצוע טוב ונשמע שאת מרוצה.

סעי בבטחה! :-D

• תוכן חדש...