Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט לפי תאריך עברי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם ניתן לגשת לטסט על פי התאריך העברי?

כמו למשל שאפשר להשתמש בדברים אחרים בתאריך העברי (נראה לי שזה קביל בבחירות בגיל 18) אז אולי אפשר גם בטסט.

אם כן, אפשר בבקשה מקור כלשהו לוודא?

אם לא, אפשר מקור כלשהו לוודא?

תודה

פורסם

למרות שהחוק [חוק התאריך העברי , התשנ"ח- 1998] מחייב רשויות ציבוריות לציין בכל מסמך בעברית את התאריך העברי, לוח השנה הנהוג בישראל, לצד הלוח העברי , הוא הלוח הלועזי/האזרחי/הגריגוריאני. למעשה יכולה כל רשות ציבורית לקבוע בהנחיות מינהליות את אופן השימוש בתאריך. מכיוון שהחוק אינו מחייב את הרשויות מקומיות אשר מרבית תושביהן אינו יהודי או את מוסדות השכלה בהן שפת הלימוד אינה עברית, יש הגיון בקביעת התאריך האזרחי הבינלאומי כתאריך הקובע כאשר מדובר בכלל אזרחי ישראל, ללא קשר לשפתם או דתם.

אתה יכול לבדוק עם משרד התחבורה מה היא ההנחיה המינהלית על פיה הם קובעים את מועד ביצוע מבחן הרישוי.

פורסם
למרות שהחוק [חוק התאריך העברי , התשנ"ח- 1998] מחייב רשויות ציבוריות לציין בכל מסמך בעברית את התאריך העברי, לוח השנה הנהוג בישראל, לצד הלוח העברי , הוא הלוח הלועזי/האזרחי/הגריגוריאני. למעשה יכולה כל רשות ציבורית לקבוע בהנחיות מינהליות את אופן השימוש בתאריך. מכיוון שהחוק אינו מחייב את הרשויות מקומיות אשר מרבית תושביהן אינו יהודי או את מוסדות השכלה בהן שפת הלימוד אינה עברית, יש הגיון בקביעת התאריך האזרחי הבינלאומי כתאריך הקובע כאשר מדובר בכלל אזרחי ישראל, ללא קשר לשפתם או דתם.

אתה יכול לבדוק עם משרד התחבורה מה היא ההנחיה המינהלית על פיה הם קובעים את מועד ביצוע מבחן הרישוי.

לא הבנתי מהתגובה שלך אם אפשר בעברי או לא, נשמע שאתה לא בטוח

פורסם

למעט נושא החגים, המדינה מתנהלת לפי הלוח הכללי. מעטים האזרחים שיודעים מה התאריך העברי בכל יום (ובינינו - אפילו בחג יהודי יהיו מי שלא ידעו מה מה התאריך העברי.

לפיכך, ולצורך אחידות, גם רישוי הרכב מתנהל לפי התאריך הכללי.

אני לא מבין לאיזה צורך אתה רוצה להתנהל לפי התאריך העברי. אולי בשנה מסויימת (ומעוברת) הטסס ידחה בכמה ימים בהשואה לתאריך הכללי, אבל בשנה הבאה הוא יקדים את התאריך הכללי.

קוריוז קטן - אפילו המדינה לא רושמת נכון תאריכים עבריים. בתעודת הזהות שלי רשום תאריך לידה עברי יום מוקדם מהנכון. הסיבה פשוטה - נולדתי בשעות הערב, אחרי שקיעת החמה, בשעה שהתאריך העברי כבר התחלף אבל הכללי עדיין לא. מחשבי משרד הפנים לא מביאים זאת בחשבון, למרות שבמרבית שנות המדינה המשרד הוחזק בידי שרים מהמלפגות הדתיות.

אז אם המדינה לא מסוגלת לרשום תאריך עברי נכון - איך אתה רוצה שהיא תתנהל לפי לוח זה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למעט נושא החגים, המדינה מתנהלת לפי הלוח הכללי. מעטים האזרחים שיודעים מה התאריך העברי בכל יום (ובינינו - אפילו בחג יהודי יהיו מי שלא ידעו מה מה התאריך העברי.

לפיכך, ולצורך אחידות, גם רישוי הרכב מתנהל לפי התאריך הכללי.

אני לא מבין לאיזה צורך אתה רוצה להתנהל לפי התאריך העברי. אולי בשנה מסויימת (ומעוברת) הטסס ידחה בכמה ימים בהשואה לתאריך הכללי, אבל בשנה הבאה הוא יקדים את התאריך הכללי.

קוריוז קטן - אפילו המדינה לא רושמת נכון תאריכים עבריים. בתעודת הזהות שלי רשום תאריך לידה עברי יום מוקדם מהנכון. הסיבה פשוטה - נולדתי בשעות הערב, אחרי שקיעת החמה, בשעה שהתאריך העברי כבר התחלף אבל הכללי עדיין לא. מחשבי משרד הפנים לא מביאים זאת בחשבון, למרות שבמרבית שנות המדינה המשרד הוחזק בידי שרים מהמלפגות הדתיות.

אז אם המדינה לא מסוגלת לרשום תאריך עברי נכון - איך אתה רוצה שהיא תתנהל לפי לוח זה?

אני מכיר את העניין הזה

הייתי רוצה כדי שאני אוכל להיות עם רישיון 10 ימים לפני התאריך הנוצרי.

תודה, אפשר לנעול

• תוכן חדש...