Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם !

היום מצאתי סרטון די מעניין אודות שמן מנוע צמחי שלא מיוצר מתזקיק נפט, אשר לכאורה דורש החלפה כל 100,000 ק"מ, ידידותי לסביבה (עשוי משמן צמחי) ואף מבטיח הורדת החיכוך למנימום.

בסרטון מסבירים כי למרות יתרונותיו המובהקים, השמן החדש לא יצא עדיין לשוק הבינלאומי משתי סיבות עיקריות:

א. הסכמים שנחתמו בין תאגידי הרכב לבין תאגידי הנפט.

ב. הממציא חייב לפרט את המתכון של השמן במלואו כדי לקבל תקן בינלאומי ובכך בעצם לאבד שליטה על ההמצאה.

קישור לסרטון: http://www.swissinfo.ch/eng/multimedia/video/Organic_boost.html?cid=989580

אז מה אתם אומרים ?

לי זה נשמע פתרון מעולה לשימור הסביבה תחת המגבלות הקיימות כיום בעולם הרכב ! :-D

זמין 8)

פורסם

אם זה באמת יותר טוב למנוע,אני מקווה שזה יתפוס,ואני מאמין שהמחיר של השמן יהיה יותר נמוך משמן המבוסס נפט.

אבל אני בספק שזה יצא לפועל עקב בעלי אינטרסים כאלה ואחרים(תאגידי נפט).

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תרשה לי להיות ספקן וזהיר לגבי הדברים המוצגים, כמו"כ לק"מ המוצג (עד פי 10 מהמקובל כיום).

ע"מ שמישהו יכול להתהדר בנתונים עליו לעבור דרך ארוכה: מעבדה ו/או מכון תקנים ו/או ניסויים בפועל ואולי אף תקופת הרצה אצל יצרני רכב.

לגבי האמירה כי המוצר לכאורה לא יוצא לשיווק, כי לכאורה הממציא צריך לפרט את תוכן המצאתו... נראה לי מאאאאאאאוד תמוהה.

(יש כאלו שהיו רושמים בולשיט!!!).

1)היצרן יכול לפנות לאגף הפטנטים בארצו ולפתוח תיק, שם ניתן להציג מחד תוכן המוצר ומאידך לוודא בלעדיות להמצאתו.

בכך למעשה טענה זו נפתרת (סבורני כי הדבר ידוע לו).

2)למיטב ידיעתי, ע"מ לשווק לצרכנים פריט בעל תרכובת ממילא חובה על היצרן לידע על גבו מה הוא מכיל.

3)לא רואה ניגוד או קשר בין "פירוט תוכן המוצר" לבין "שיווקו לציבור" כי הרבה מהיצרנים (בין משקאות קלים ובין אם אבקות כביסה)

שומרת בקנאות על נוסחאות אחוזי/מינוני תרכובות מוצריה, אך הדבר לא מונע ממנה מחד לשווקם ומאידך לציין על גבם מה הם

מכילים (שוב, להבנה, מבלי לציין בהכרח את % התמהיל של כל תרכובת).

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד בעד תחליף לשמן הסינטטי-רעלני שיש כיום והחלפתו בשמן צמחי שככל הנראה יהא יותר ידידותי לסביבה ואולי גם יותר זול/מועיל, אך עד ליציאת פריט כלשהו (ולו דווקא רק פריט זה) באופן סדור לשוק לא הייתי עושה בו שימוש.

חלילה במקרה של נזק אפשרי למנוע ו/או לאגזוז ו/או למע' ההזרקה (שעלות כל אחד מאלו יכול להגיע לאלפי שקלים) מי יישא אז באחריות התיקון????????????????????????????????????????????

עצת חינם: בדוק היטב, היה חשדן, חשוב 10 פעמים לפני, ואז תחליט !!!.

*למען הסר ספק אציין כי אני אדם פרטי, לא חברה, לא מוסך, לא משווק ולא עוסק בתחום.

*ט.ל.ח.

פורסם

^ פרסמתי שרשור זה רק כדי לפתוח דיון אודות המוצר החדש.

נכון לעכשיו אין לי כל כוונה להחליף את השמן שיש לי כרגע ברכב במוצר שהשפעתו טרם נבדקה.

אבל זה בהחלט נחמד שיש יזמים שלוקחים את העניין לידיים ויוצרים מוצרים ידידותיים לסביבה שבאים להחליף מוצרים מבוססי נפט.

נ.ב. בהחלט לא היה קל לקרוא את הודעתך, אנא השתדל להיצמד לחוקי הכתיבה של הפורום :wink:.

זמין 8)

פורסם

נשמע מרשים. אני אגב המצאתי דלק שעשוי מלשלשת יונים מעובדת, שמחזיק 90 ק"מ לליטר מעובד (העיבוד כולל ערבוב חצי קילו לשלשת עם שני שליש ליטר מים במג'מיקס ליצירת מרקם אחיד). זו המצאה נהדרת שעדיין לא יצאה לשוק גם בגלל ההסכמים עם חברות הנפט, וגם כי חסרים לי כמה דברים קטנטנים בשביל לקבל תקן בינלאומי מלא. אבל אני אופטימי. תן לי כמה שנים ואני שובר את השוק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתם מודעים לכך ששמן קנולה יועד במאה ה19 למנועים? בעיקר של ספינות.

כך שהמצאה מהפכנית זה ממש לא.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
נשמע מרשים. אני אגב המצאתי דלק שעשוי מלשלשת יונים מעובדת, שמחזיק 90 ק"מ לליטר מעובד (העיבוד כולל ערבוב חצי קילו לשלשת עם שני שליש ליטר מים במג'מיקס ליצירת מרקם אחיד). זו המצאה נהדרת שעדיין לא יצאה לשוק גם בגלל ההסכמים עם חברות הנפט, וגם כי חסרים לי כמה דברים קטנטנים בשביל לקבל תקן בינלאומי מלא. אבל אני אופטימי. תן לי כמה שנים ואני שובר את השוק.

עד כמה שאני אוהב את הציניות השנונה, לדעתי הפעם יצאת קצת חומוס. :wink:

לידיעתך דווקא השמנים הכי איכותיים נעשים מעולם החי והצומח.

א. שמן שעונים הכי איכותי עשוי משומן לוויתנים (אבל מזה ראוי להימנע מסיבות ברורות :cry:).

ב. כמו שכבר נאמר שמן קנולה שימש אוניות.

ג. חומרי סיכה משמן צמחי משמשים בתעשיות היי-טק ותעופה צבאית.

מנוע בעירה גם אם הוא מודרני זה לא בדיוק לווין שבנו אותו בחדר נקי ביוסטון, אתה תהיה מופתע איזה חומרי סיכה אפשר לשים בו והוא יעבוד נפלא שנים.

הרי בסופו של דבר מה שקובע את איכות השמן זה רמת צמיגות נכונה, איכות שימון, אמידות בטמפרטורות גבוהות ולאורך זמן.

מי אמר שאי אפשר להשיג זאת משמן זית, חמניות, אגוזים או כל מקור שמן אחר.

אני יודע מי אמר- חברות הנפט. מעניין למה ? :roll:

זמין 8)

פורסם
אתם מודעים לכך ששמן קנולה יועד במאה ה19 למנועים? בעיקר של ספינות.

כך שהמצאה מהפכנית זה ממש לא.

מנוע דיזל במקור תוכנן לעבוד על שמן צמחי ורק אחר כך המנוע התואם לעבוד על סולר. דיזל אגב נרצח\התאבד וגופתו רישמית מעולם לא הובאה לקבורה. היא נמצאה על ידי משמר החופים שלקחו את התעודות וכמה חפצים וזרקו אותה בחזרה לים. כך שלעולם לא נדע איך הוא באמת מת.

לגבי העניין שהממציא חייב לחשוף את "סוד" התרכובת שלו לא ממש נכונה. במידה והוא מוציא על המוצר פטנט הוא מוגן למשך 20 שנים אם אינני טועה.

מה עשה הגאון שהמציא את שמן מונע החלודה WD-40? הוא מעולם לא הוציא פטנט על ההרכב של המוצר שלו כך שהוא מעולם לא חשף אותה. לפיכך עד היום אף אחד לא ממש יודע מהם המרכיבים של המוצר. בודדים שאכן יודעים את הנוסחה. כנ"ל עם קוקה קולה. לא הוציאה פטנט ולא חשפה את הנוסחה שלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא מספיק רוצים שאני אהיה צמחוני, עכשיו גם רוצים שהאוטו שלי יהיה צמחוני???

F**K-OFF

1-2103-Big-Texan-Restaurant.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אני לא אגיד, אם הוא עשוי משומן ברווז אני לא אשים אותו באוטו אלא אבשל איתו

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...