Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

בהמשך לפוסט הקודם למי שראה. אני מחפש עכשיו מגבר ולא ברור לי איזה אני צריך.

המערכת שלי hu של jvc kdx50bt. Pre amp voltage 2.5

kfc m6932a של קנווד 6x9 מאחורה 75w

Dsk130 קומפוננט של הרץ מקדימה 60w

אין סאב אין מגבר.

איזה מגבר אני צריך?

נ.ב מילת המפתח פה היא תקציב נמוך..

תודה אנשים

פורסם

בדרך כלל מגדירים תקציב ומזה מתפתחים לאיזה מגבר אתה תיקח בתקציב הזה.

תבין, השאלה שלך קצת בעייתית.

מזה צריך?

יכול להיות שמישהו לא צריך מגבר, ואז ההשקעה היא 0 שקלים.

יכול להיות מישהו שצריך את המגבר הטוב ביותר עבור הרמקולים הנ"ל שימצו אותם ב- 100% עד כמה שזה תלוי במגבר ועוד ישאירו מקום לשדרוג עתידי, ואז ההשקעה היא אלפי שקלים.

איזה מגבר אתה רוצה ?

כזה שיהיה הכי זול שאפשר? זבל סיני?

כזה שיספיק לרמקולים ויפגין אמינות ואיכות מסוימת ויתן לך שקט נפשי ברמה מסוימת ?

כזה שיתאים לך למצב שבוא תביא סאב וופר ושירים אותו כמוש צריך מבלי שתצטרך לשדרג שוב מגבר?

המלצתי האישית היא ללכת על מגבר שאינו זבל סיני אלא חברה מוכרת, אך בסיסי יחסית, כדוגמת רוקפורד R3004, או JBL GT5A604, מחירם בסביבות ה- 600 שקלים. אם הייתי חושב טיפה קדימה, הייתי משקיע כ- 1000 שקל ולוקח JBL GTO1004 או משהו בסגנון.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אתה בעצם אומר שאם אני אקח את הרוקפורד או הJBL שהזכרת הם יגיבירו לי טוב את הסט הנוכחי אבל תהיה לי בעיה להשתדרג בעתיד?

כרגע זה לא מטריד אותי כשאני ארצה להשתדרג אני אחליף לסט שונה לגמרי. האקוסטיקה המחורבנת ברכב שלי לא שווה את ההשקעה ברכיבים יקרים יותר לדעתי.

Anyway... מישהו אמר לי פעם שלטוויטרים שלי יש נטייה להשרף עם הגברה ללא כיוון נכון. יש סיכוי שזה יקרה עם המגבר הזה? ה(JBL) יש לך מושג לאיזה כיוון הוא התכוון?

תודה

פורסם

הטוויטרים יכולים להישרף בגלל הרבה דברים, זה לא תלוי במגבר מסוים. כיוונים לא נכונים אפשר לעשות עם כל מגבר, מה גם שבסטאפ פאסיבי למגבר יש פחות השפעה ישירה על הטוויטרים, כמובן שככל שהמגבר יהיה יותר איכותי אז הסיכוי לשרוף את הטוויטרים יהיה קטן יותר, אבל בתקציב שלך קצת קשה להתפנק :)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

כל רמקול ישרף עם כיוון לקוי, אבל טוויטרים הם האלמנטים הכי רגישים לזה, לכן הם ישרפו ראשונים.

הגורם לכך הוא קליפינג, אות מעוות היוצא מהמגבר, זה בעצם כשגל הסינוס מתחיל להתיישר (המגבר מתחיל להוציא זרם ישיר ולא חילופי) זה בדרך כלל קורה מאובר לוד על שלב ההגברה וזה תוצאה מכיול גיין לקוי במגבר (כיוון גבוה מידי).

הרבה חושבים שהגיין זה וליום, אלא שזה פקטור ההכפלה של המגבר, למשל פקטור של 10 יגביר את האות הנכנס פי עשר.

יכנס 1 וולט --> יצא 10 וולט.

יכנס 4 וולט --> יצא 40 וולט.

אבל במגברים לרכב, הגיין הוא כלי לכיוון סף הרגישות של המגבר. יש המון רדיודיסקים וכל אחד מוציא מתח שונה בRCA.

ז״א שאם המגבר מוציא 100 וואט ב4 אוהם = 25 וולט

אז עם רדיודיסק שמוציא 1 וולט הגיין יהיה גבוה (הכפלה של 25)

ועם רדיודיסק שמוציא 5 וולט הגיין יהיה נמוך (הכפלה של 5)

יש שיטות לכוון את הגיין, הכי מדיוק זה עם מכשיר אוסיליסקופ.

פורסם

את הגיין אני מכוון לפי המתח שיוצא מהHU בשילוב עם ההספק האפקטיבי של המגבר? במקרה שלי 2.5V. יש דרכים למדוד את הגיין הדרוש אם אין לי אוסיליסקופ?

ואיך המגבר יודע לחלק את העצמה לרמקולים שלא ישרפו? הרי לכל רכיב יש הספק שונה. (לא מצאתי מידע על זה בFAQ)

פורסם

המגבר אינו מחלק עוצמה, הוא מוציא הספק תחת התנגדות. רמקול הוא רכיב פסיבי, הוא לא מחליט לקבל עוצמה, הוא פשוט מקבל.

אם הקומפוננט שלך מוצהר לצורך העניין 100 וואט, אז כל רכיב מוצהר 100 וואט.

ברמת העיקרון עם קרוסאובר פסיבי כל אלמנט יראה חצי מההספק השלם, ז"א שאם המגבר מוציא 100 וואט, ויש לך קומפוננט שתי חלקים, כל רכיב מקבל 50 וואט.

דרך יחסית מדוייקת לכוון גיין, וזה מאוד יחסי כי הוא רחוק שנות אור מכיוון עם סקופ, זה לכוון בעזרת מולטימטר.

נוסחא של הספק היא V*R=P

V = וולט

R = התנגדות

P = הספק

לצורך ההסבר המגבר מוציא 75 וואט ב4 אוהם

V*4= 75 אנחנו רוצים לדעת מהו V, אז עושים פעולה הפוכה.

P*R = √V אז יש לנו 75*4 = 300√

V = 17.32

אז מה שאתה עושה זה לוקח דיסק עם טונים, למשל טון 1000 הרץ לקומפוננט מנגן אותו בווליום שלדעתך זה המקסימום שתשמע, מחבר מולטימטר ליציאות של המגבר, ומרים את הגיין עד שאתה מגיע ל17.32 וולט AC.

זה שיטה יחסית סבירה למי שאין לו כלים מיוחדים.

• תוכן חדש...