Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם,

אני נכנס בשבוע הבא לקבע ורוצה לקנות רכב מיני אוטומטי, ומתלבט בין כמה אופציות. כרגע אני יכול לשים 20,000 ש"ח.

הכיוון העיקרי שחשבתי עליו הוא לקחת רכב בליסינג פרטי - כאשר בעיקרון השאיפה הייתה לפיקנטו, אבל בגלל האפשרות ב-iLease להחזיר את הרכב בתום התקופה ולקבל חלק מהכסף בחזרה, אני חושב שאעדיף לקחת שם 107/C1.

יש אפשרות לבדוק באלדן / אלבר וכו' לגבי סופר מיני שם.

האופציה השלישית היא לקחת הלוואה כלשהי ולקנות רכב, וכאן גם המקום לשאול אם מישהו מכיר מבצעים כלשהם בחבר ששווה להשקיע עבורם.

בכל מקרה רציתי לקבל ייעוץ לגבי המסלול המשתלם ביותר והרכב הכדאי מבין רכבי המיני הקיימים (אני מעדיף שלא לקחת את האלטו שנראית לי באיכות נמוכה במיוחד).

המון תודה לעוזרים!

פורסם

אני הייתי לוקח 30-20K הלוואה וקונה מיני יד שנייה.

ליסינג זה בזבוז וככה גם רכב חדש.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לכל מסלול יש יתרונות וחסרונות ואין מסלול אחד "כדאי".

היתרון של הלוואה בנקאית הוא שאתה נרשם כיד הראשונה של הרכב. החיסרון הוא שכדי לממש את היתרון הזה תצטרך למכור את הרכב בעצמך וזה עלול להיות מאוד בעייתי בשוק הישראלי. לא בראש של כולם להתעסק עם כל מיני קונים מעצבנים, לרוץ בין מכוני בדיקה, שאלות וניסיונות טלפוניים להוריד במחיר. אלו יעדיפו את מסלול הליסינג הפרטי, שלפעמים (לא תמיד!) עולה קצת יותר אבל מקנה לך שקט נפשי לשנים ארוכות. אתה משלם כל חודש את התשלום, מישהו כבר דואג לשדרג אותך כל שנתיים וחצי לרכב חדש ומה עושים עם הרכב הישן שלך - זאת כבר לא בעיה שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי אתה רותם את העגלה לפני הסוסים. עוד לא קיבלת משכורת ראשונה - וכבר אתה רוצה להתחייב להלוואה לא קטנה?

תמתין קצת, בדק מה המשכורת שנכנסת לבנק במציאות (ולפחות כמה חודשים, כיון שבתחילת הקבע אתה עלול לקבל משכורות עם כל מיני תוספות או ניכויים חד פעמיים), ואז עשה מחדש את החשבון כמה אתה מוכן להוצא על רכב. תביא בחשבון - עלות רכב חדש או צעיר תתחיל ב-2,000 ש"ח לחודש ואף יותר, לא כולל החזר הלוואה ולא כולל חסכון לצורך החלפת הרכב בעוד כמה שנים. איני יודע כמה אתה צפוי להרויח בקבע אבל יש לי תחושה שעסקה כמו שאתה מתכנן לשאיר אותך עם הוצאות רכב בגובה המשכורת.

בקיצור - החפזון מהשטן, המתן קצת ואז בצע שוב את תחשיב ההכנסות וההוצאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכוונה שלי היא כן לקנות רכב בסביבות נובמבר ואני מאוד תלוי בהחלטה הזו.

אני יודע שב-iLease הרכב כן נרשם על שמך, ושאתה לא מחויב לקחת אוטו אחר אחרי 3 שנים אלא להזדכות ולסיים את ההתקשרות.

מישהו מכיר את פרטי התוכנית ויכול לתת לי איזושהי חוות דעת עליה? מה לגבי פיקנטו או פאביה? יש מסלולים משתלמים לגביהם?

המון תודה

פורסם

אני חוזר ואומר - אתה מקדים.

לגבי מסלולים - יהיה עליך לבדוק פרטנית בחברות, לפי המאפינים שלך (יכולת תשלום מקדמה והחזר חודשי) ודגם הרכב.

אני די משוכנע שידרשו ממך להציג מספר תלושי שכר, לפחות שלושה - אם אתה נהנס לקבע באוקטובר הרי שלא יהיו לך שלושה תלושים לפני תחילת ינואר.

ועניין אחרון - יש לך מקור לשלם את יתרת התשלום בעוד 3 שנים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

iLease זאת חברת הליסינג של לובינסקי, שהוא היבואן של פיג'ו, סיטרואן ו-MG לארץ.

הם יכולים להציע לך בעיקר, אם לא רק, רכבים שהם מייבאים. אני בספק אם יהיה להם למשל פיקנטו במחיר משתלם.

פורסם

בעוד 3 שנים אני עדיין אהיה בקבע (המסלול שעשיתי דורש קבע ארוך במיוחד), ככה שלא אמורה להיות לי בעיה לשלם.

השאלה אם המסלול של iLease באמת מאוד משתלם לעומת שאר מסלולי הליסינג האחרים (לא התכוונתי לקנות מלובינסקי את הפיקנטו מן הסתם, מצטער עם נוצר בלבול :-) )?

פורסם

כנראה שברכבי לובינסקי יהיו להם את ההצעות הטובות ביותר. אבל צריך לעשות סקר מחירים כדי לקבוע את זה חד משמעית וגם לא לפחד להתמקח קצת.

• תוכן חדש...