Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב המקומות בדיקת בלמים באה בחינם עם הטיפול התקופתי.

בגדול מדובר רק בפירוק הגלגלים כדי לחשוף את הרפידות ואת צלחות הבלם

עכשיו במיוחד שהחורף בפתח רוב המוסכים מציעים בדיקת בלמים חינם.

שי.

פורסם

היי ,

האם הבדיקה היא סתם עקב חשש שלך שמשהו לא בסדר , או שאתה זקוק לאישור בלמים לטובת מבחן רישוי שנתי עקב גיל הרכב או כל סיבה אחרת ( פסילה כלשהי ) ?

עפר .

פורסם

היי,

תודה על התגובות

הרכב עבר טסט לפני כחודשיים עם נתונים מפחידים לגבי הבלמים האחוריים, אמנם בתקן אבל אני רוצה לסדר את זה, הבלם יד בקושי מחזיק את הרכב (העלתי את הרכב על ג'ק והרכב זז לי וכמעט הפיל את הג'ק כי הבלם ים לא מחזיק את הרכב כמו שצריך, וכן הרכב היה גם בהילוך).

הבלמים הקדמיים תקינים (גם הסתכלתי פיזית על הרפידות וגם כאמור הרכב עבר טסט).

אז אני רוצה שיבדקו ויתנו לי הצעת מחיר לתיקון, ומעבר לכך גם שיבדקו אם יש עוד דברים שהם לא תקינים.

אני יודע שיש לי משולש שאני צריך להחליף, איתו מגיע כיון פרונט ואולי גם החלפת גלגלים, כל זה אני מניח שגורם למשיכת ההגה שמאלה למרות שכל הגלגלים מלאים באוויר בצורה שווה), אך לפני שאני עושה את ההחלפה והכיון פרונט, רציתי לוודא שאין עוד משהו שפיספסתי.

מה דעתכם מחיר סביר לתיקון הברקסים האחוריים ואשמח גם לקבל המלצות למקומות טובים שיעשו זאת במחיר סביר.

תודה שוב.

• ספונסר פורום
פורסם

יש מוסכים שלוקחים כסף על בדיקה ויש מוסכים שלא.

הרי זה לא הוגן שתגיע לבעל מקצוע, "תבזבז" לו את הזמן כדי שיאבחן לך את התקלה (שבזמן הזה הוא יכל לעבוד על רכבים אחרים של אנשים שכן משלמים לו), תקבל ממנו הצעת מחיר ואז תלך לתקן במקום אחר.

אם אתה יודע מה תקלות ברכבך ואתה רוצה רק לקבל הצעת מחיר אז זה ללא עלות.

בד"כ אם תבחר לתקן את הרכב באותו מקום שביצע את הדיאגנוסטיקה אז לא נהוג לחייב על האבחון של התקלה.

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון ותיקון התקלה.

פורסם

אזור המרכז, ראשל"צ והסביבה

הרכב היה מטופל כל חיו (ע"י בעליו הקודמים) במוסךה המדובר, יכול להיות שבגלל שלא ציינתי זאת והצגתי עצמי כאדם מהשורה הם נתנו לי את המחיר הנ"ל, אני אנסה שוב מחר.

בכל מקרה, אשמח לקבל שם של מקום אחר טוב ומחיר סביר (ידוע לי שבמורשה המחירים יהיו גבוהים מכל מקום אחר)

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לפנות אל עודד ממוסך פינוק הרכב בחולון או אל מוסך חזי ד"ר סובארו ביהוד.

אל תשכח להגיד שהגעת מהפורום כדי שתקבל שירות ומחיר מיוחד.

פורסם

לי יש שרייד 97 ידנית, ואחרי כל מיני מוסכים הגעתי למנוחה ולנחלה אצל מוסך פלדמן באיזור התעשייה הישן של ראשון (תחפש בגוגל).

שירות מצויין, מחירים סבירים, אני לפעמים קונה את החלפים מפירמות שמתאימות לי ונותן לו להרכיב (דבר שלא בהכרח מקובל במוסכים אחרים שלא מוותרים על הרווח של החלפים).

רק לשם המחשה,

שבוע שעבר הלכתי להעביר את הרכב טסט, מסיבות אישיות אני מעדיף לתת למוסכניק להעביר לי את הרכב טסט (בתשלום כמובן).

בדקו את המנורות, החליפו נורת לוחית רישוי, חיזקו את הצבע של הספרות בלוחית, אחד העובדים מהמוסך לקח את הרכב לטסט כעבור זמן מה הוא חזר ובפנים נפולות הודיע שהרכב נכשל על זיהום אויר (CO) ובלמים אחוריים. פירוק של הגלגלים האחוריים הראה שמשאבת בלם ימנית דולפת ויש להחליפה, הוחלפו שתי המשאבות (ימנית ושמאלית). לגבי הזיהום (על אף ששמתי תוסך של LM ) נעשה ניקוי של מערכת ההזרקה והמוסכניק הלך שוב למכון הטסטים, וחזר עם חיוך ומסמכים חתומים.

כל הסיפור לקח שלוש שעות+ (היה תור ארוך במכון טסטים ותכפיל את זה בשתיים)

עלויות: עבודה-340 חלקים-140

פורסם

היתי אצל מוטי ניסים בראשל"צ כששאלתי אותו לגבי מחיר על בדיקת בלמים הוא ענה לי שזה עולה 100 ש"ח, אני מתכוון לעשות אצלו גם טיפול 10 אלף אז הוא אמר שזה יהיה כלול בטיפול...יש כאלה ויש כאלה אבל בטוח שאף אחד לא בודק סתם בלמים ומפרק גלגלים ללא תשלום, זה קצת אבסורד...

Opel Adam S 2017

פורסם

מסכים בהחלט, פשוט רציתי לדעת האם המחיר הוגן

אתה יודע, ביצאת צדיק תיקנו תקלה שלמה ללא עלות, ותכלס לפרק גלגל ולבדוק ברקס זה בדיוק עבודה של 3 דקות.

בהתחשב בעובדה שהרכב מטופל אצלהם, חשבתי שזה יהיה ללא עלות או לפחות עלות סמלית.

בכל מקרה, אני אבדוק את המוסכים האחרים שהומלצו כאן, סה"כ אני בטוח שיש בעיה בברקסים, אני אציין זאת ואשאל האם הם בכל זאת מחייבים את הבדיקה בהנחה שאני מתקן.

תודה לכולם על ההמלצות,

אני אנצל את השרשור לשאלה נוספת, יש לי משולש שמאל לא תקין שצריך להחליף, בחנויות חלפים מוכרים סיני תחליפי בסביבות ה 200, לאחר כתבה שקראתי שחלפים כאלה מומלץ מקוריים בדקתי אצל המוסך המרכזי, משולש מקורי עולה 1500 שקל.

אני מתלבט היות וזה הפרש של כמעט פי 8 מתחליפי, מה דעתכם?

תודה לכולם.

פורסם

3 דקות בחלום זה אפילו לא הזמן לשם את הרכב על ליפט ולהרים אותו

אל תעשו בדיחה או תורידו לזנות עבודות מכונאות

בדיקת בלמים לעובד מיומן כולל בדיקה חזותית מלאה של כל מכללי הבלמים זה לפחות 25 דקות ואם מדובר בבלמי תוף אחורי תוסיף עוד 10 דקות.

אז נגיד שעת עבודה של מוסך ממוצע זה 260 ש"ח אז חצי שעה יהיה 130 פלוס מע"מ לפחות לא כולל חלקים שאולי צריך להחליף כמו אומים לדרמים וקאפות

פורסם
לי יש שרייד 97 ידנית, ואחרי כל מיני מוסכים הגעתי למנוחה ולנחלה אצל מוסך פלדמן באיזור התעשייה הישן של ראשון (תחפש בגוגל).

שירות מצויין, מחירים סבירים, אני לפעמים קונה את החלפים מפירמות שמתאימות לי ונותן לו להרכיב (דבר שלא בהכרח מקובל במוסכים אחרים שלא מוותרים על הרווח של החלפים).

רק לשם המחשה,

שבוע שעבר הלכתי להעביר את הרכב טסט, מסיבות אישיות אני מעדיף לתת למוסכניק להעביר לי את הרכב טסט (בתשלום כמובן).

בדקו את המנורות, החליפו נורת לוחית רישוי, חיזקו את הצבע של הספרות בלוחית, אחד העובדים מהמוסך לקח את הרכב לטסט כעבור זמן מה הוא חזר ובפנים נפולות הודיע שהרכב נכשל על זיהום אויר (CO) ובלמים אחוריים. פירוק של הגלגלים האחוריים הראה שמשאבת בלם ימנית דולפת ויש להחליפה, הוחלפו שתי המשאבות (ימנית ושמאלית). לגבי הזיהום (על אף ששמתי תוסך של LM ) נעשה ניקוי של מערכת ההזרקה והמוסכניק הלך שוב למכון הטסטים, וחזר עם חיוך ומסמכים חתומים.

כל הסיפור לקח שלוש שעות+ (היה תור ארוך במכון טסטים ותכפיל את זה בשתיים)

עלויות: עבודה-340 חלקים-140

מחזק את ההמלצה על איציק פלדמן, אנשים נחמדים, אדיבים, והכי חשוב הוגנים!

• תוכן חדש...