Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(שאלה ל) מבינים בנשק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרבית נושאי הנשק להגנה עצמית לא מתאמנים באופן סדיר. מי שנתקל בהם בעת חידוש רשיון ודאי יסכים כי חלקם מהווים סיכון לעצמם ולסובבים אותם. אני מחזיק נשק אחד להגנה עצמית ( colt detective 38 special ) ונשק אחר לירי ספורטיבי ( יריחו 941 עם מפצה וכוונת אופטית). השיקול שלי בבחירת תופי DA היה הצורך בירי ביד אחת ללא דריכה והיכולת של נשיאה בנרתיק כתף בנהיגה ברכב

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפותח השרשור,

נשר המדבר זה לילדים.

גברים אמיתיים עם 4x4 אמריקאי גוררים סוללת MLRS לאבטחה.

שפצ״ר לסוללה מערכת ״מעיל רוח״ ואתה מסודר.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

michaelR, אין לי שום דבר נגד יריחו ספציפית, אני פשוט לא רואה שום תכונה בה הוא עדיף על חלופות אחרות בשוק.

אני אומר שוב, מבחינתי FN או ברטה 9 מ"מ יד 2-3 במצב טוב ומתוחזקות כראוי יעשו את העבודה טוב יותר בידיו של משתמש מזדמן מאשר הרבה אקדחים אחרים.

חשוב הרבה יותר לשמור על משמעת בטיחות וכשירות עם הנשק.

השנקל שלי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
קצת סדר.

רכישת אקדח דומה לרכישת רכב במובן זה שיש המון משקל לדרישות הספציפיות של הרוכש, לאופי השימוש ולתקציב.

בניגוד לרכב, התקציב פה הוא משני וכפוף לדרישות המבצעיות ולנוחות.

צריך לזכור שהחזקת נשק אישי היא התחייבות לאורח חיים מסוים - הנשק עליך כל הזמן או נעול במקום מאובטח, והוא תמיד באחריותך ובמודעות שלך. נשיאת נשק אישי היא אחריות כבדה מאד, מה שברור לקנוורת' ולכל מי שהחזיק נשק בימי חלדו.

עכשיו לעניין בחירת הנשק.

לאור הפרטים שהעלית (אני בכוונה לא שואל לגבי תפקיד וארגון) אני מציע לך לצמצם את המבחר כך:

1. סוג הנשק: אם תופי לא בא בחשבון (לדעתי האפשרות העדיפה לנשק הגנה), אז אני מציע לך לנסות FN או ברטה ישנות וטובות בקוטר 9 מ"מ, אין צורך ביותר וניתן לנטרל תוקף ביעילות באמצעות אקדח מדויק, ירי נכון ותחמושת מתאימה, לא חייבים תותח.

2. לשימוש מזדמן אני לא מציע אקדח עם צינה גבוהה (כמו זיג, יריחו וכדומה) עקב הקושי לייצר מקבץ טוב והמיומנות הנדרשת להפעלתו הנכונה.

3. כמו שכתבנו כאן אני ואחרים, מרכיב הנוחות הוא מהותי וחשוב. גם אם אתה עומד רוב הזמן אני מציע לך אקדח שיוכל לשבת בנרתיק פנימי בנוחות, בלי להציק ובלי לחייב אותך להחליף גרדרובת מכנסיים למידה אחת גדולה ממה שאתה לובש כיום...

4. לאור זאת, אני שב וממליץ על הסדרות הקומפקטיות יותר, למרות שידך גדולה, כדי להשיג מקבץ ונוחות גדולים יותר (הסדרה הקומפקטית של גלוק למשל מתחילה ב-19 וכוללת דגמים נוספים בקטרים ותכונות שונות).

5. תחמושת - הכי זולה שעומדת בהגדרות השימוש, הארגון שמפעיל אותך והמתחקר במקרה של שימוש (יש ארגונים שלא מאשרים שימוש בתחמושת אקזוטית [למשל במתאר בו עלולים להפגע עוברי אורח]).

6. נשק מחומרים מרוכבים כן או לא, לדעתי ממש לא רלוונטי למתאר השימוש שלך.

1. אקדח תופי לא בא בחשבון למטרות האלו, אני לא השריף של העיירה הנידחת בנוואדה של סוף המאה ה-19,

לכן אעדיף אקדחים יותר פרקטיים עם מחסנית ולא עם תוף, באקדח תופי יש 6 כדורים,

בחצי אוטומאטים יש בין 10 ל -16 כדור,

2. חשבתי על היריחו,

3. בלי שום קשר למכנסיים, אני בכלל חושב על נרתיק כזה או על נרתיק ירך, נרתיק ירך יותר פרקטי,

4. יכול להיות שאלך על קומפקטי, שוב, מחר/תיים במטווח אדע מה הכיוון,

5. אני אשאל אני מקווה שיתנו לי יד חופשית עם התחמושת, למרות שבאיזור שאנחנו עובדים העוברי

אורח היחידים כנראה יהיו תנים, שועלים, וכ'ו,

6. לא יודע אם רלוונטי, לכן אני שואל,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אל תשכח שחלק מעלות האחזקה של האקדח הזה זה חגורה ומכנסיים חדשים כל חודש בערך. הוא כבד מ-א-ו-ד.

גלוק אחלה, לי אישית לא היה נוח בכף היד.

cz75 גם טוב. אמנם יותר כבד מהגלוק, אבל נוח מאוד.

M9 אחלה. משקל סביר, ונוח להחזקה.

יריחו משקל סביר ונוח להחזיק, אבל לא יצא לי לירות בו.

1911 זה *ה*אקדח, אם אתה יכול לקנות אחד :D

מה העלות בערך של ה 1911???

ברטה M9 נשמע לי טוב,

פורסם
לפותח השרשור,

נשר המדבר זה לילדים.

גברים אמיתיים עם 4x4 אמריקאי גוררים סוללת MLRS לאבטחה.

שפצ״ר לסוללה מערכת ״מעיל רוח״ ואתה מסודר.

:wink:

למה לא? אם כבר אני אקח טנק שרמן ואסגור את הסיפור,

2637170956_a4cde78265.jpg

למה ללכת על ארטילריה? איזה יעד אני הולך לכבוש?

פורסם

אם כבר נשר המדבר... מי אמר למי, ולמה?

The fact that you’ve got “Replica” written down the side of your guns…

And the fact that I’ve got “Desert Eagle point five O” written down the side of mine…

should precipitate your balls into shrinking, along with your presence.

Now… Fuck off

וברצינות, אם אתה רוצה לבחור אקדח, כדאי שתנסה ותשווה בפועל, במטווח.

אני בכל אופן מרוצה מה-SW469 שלי, שהוא עשוי ברזל מדור או שניים קודם, ונשאר במקום מסתור נהדר בין מטווח למטווח. ודי לי בכך...

dirty old man

need love too

פורסם

אקדח תופי הוא מבין היותר פרקטיים שיש בגלל שהוא בעל שיעור מעצורים נמוך מאד עד אפסי, וזה חשוב כאשר אתה לא יודע מתי תדרש לירות (בניגוד למשל למי שיוצא לביצוע ומנקה ובודק את הנשקים שלו לפני כן). ירי בנגיעה אחת (דבל אקשן גם ביריה הראשונה, כמו שנאמר לעיל) הוא גם יתרון אדיר. אבל זה גם עניין של טעם ואני בהחלט מבין את התדמית.

אני מסכים איתך שעדיף פשוט לנסות כמה דגמים כל אחד עם אופי שונה כדי לראות מה טוב לך, מה מקל עליך להציג פגיעות יפות ומה מתאים ונוח ליום יום.

אגב, אם אמרת נרתיק ירך אני מניח שאתה לא מתכוון להסתובב איתו ככה ביום יום? :?

עריכה: אני רואה עכשיו שיש המון סרטונים ביוטיוב שמסייעים בבחירת אקדחים להגנה עצמית; לא צפיתי בהן אבל שווה לבדוק, יש שם דגמים רלוונטיים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בקולט 1911 יש 7 כדורים או 8 עם מחסנית מיוחדת כמו של קימבר.

מבחינת מחיר - יקר. בזמנו כ 4 אלפיות, אבל יש טווח רחב, שלי יחסית יקר מאד כי הוא משופר באלמנטים רבים של התאמה לירי מעשי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לפותח השרשור - הייתי מציע לך ראשית לבדוק במשרד הפנים את נושא הרישיון. התנאים היום לקבלת רישיון אינם פשוטים והעובדה שהיה לך רשיון בעבר אינה ערובה לכך שתוכל לקבל רישיון.

בהצלחה.

פורסם
שלום, בעבר היה לי רישיון אקדח על יריחו,

אני מעוניין לחדש את הרישיון, ולקנות את "נשר המדבר" האם הוא נמכר בארץ?

הסיבה לקניית האקדח הוא פרוייקט בטחוני, והמליצו לי הקב"טים לשאת עמי אקדח,

האם הנשר נמכר בארץ?

למה לך לקנות את הדבר הגדול הכבד והמגושם הזה?

תקנה גלוק או יריחו 3 וזהו!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

גלוק 19 הוא מספיק קטן בשביל להסליק אותו בנרתיק פנימי ולא כזה קטן שלא תוכל לתפוס אותו.

אני מכיר כמה חבר'ה עם ידיים לא קטנות בכלל שמסתדרים איתו מעולה.

בנוסף (לי לפחות) הוא נוח, קליל ופשוט מאוד לתפעול ופירוק, שלא לדבר על הניקוי.

פורסם
אקדח תופי הוא מבין היותר פרקטיים שיש בגלל שהוא בעל שיעור מעצורים נמוך מאד עד אפסי, וזה חשוב כאשר אתה לא יודע מתי תדרש לירות (בניגוד למשל למי שיוצא לביצוע ומנקה ובודק את הנשקים שלו לפני כן). ירי בנגיעה אחת (דבל אקשן גם ביריה הראשונה, כמו שנאמר לעיל) הוא גם יתרון אדיר. אבל זה גם עניין של טעם ואני בהחלט מבין את התדמית.

אני מסכים איתך שעדיף פשוט לנסות כמה דגמים כל אחד עם אופי שונה כדי לראות מה טוב לך, מה מקל עליך להציג פגיעות יפות ומה מתאים ונוח ליום יום.

אגב, אם אמרת נרתיק ירך אני מניח שאתה לא מתכוון להסתובב איתו ככה ביום יום? :?

עריכה: אני רואה עכשיו שיש המון סרטונים ביוטיוב שמסייעים בבחירת אקדחים להגנה עצמית; לא צפיתי בהן אבל שווה לבדוק, יש שם דגמים רלוונטיים.

לגבי הנרתיק ירך, אני הולך לשים אותו עלי מהרגע שאני יוצא מהבית לעבודה עד הרגע שאני חוזר,

האקדח התופי פחות פרקטי לדריכה, תדמיין מצב של כמה תוקפים בו זמנית, אני מעדיף אקדח עם דריכה

מהירה וכמה שיותר כדורים במחסנית,

לגבי הסרטונים, הם המקור לשאלות שלי, (חוץ ממה ששאלתי על הנשר) ראיתי כמה מהם ונכנסתי לבלבול מועט,

פורסם

לגלוק יש מחסניות 17 כדורים (יש גם יותר אבל זה מהגודל הסביר) לא הכי טוב בשביל הסלקה אבל שימושי אם אתה מחפש כמות יותר גדולה של כדורים.

כמו-כן אם אתה רוצה נרתיק חיצוני לדעתי יותר פרקטי נרתיק פולימרי שמתיישב על החגורה מהסוג הזה:

gl2-rt.jpg

• תוכן חדש...