Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(שאלה ל) מבינים בנשק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנוורט, יש לך רשיון? כי אם לא, אז תקבל נשק מפעל ממה שיש וזה בד״כ יריחו.

לי היה גלוק 17 הרבה שנים ועכשיו יש לו קולט 1911 לירי מעשי, אספנות משנת 1943.

נשר המדבר זו בדיחה, חוץ מהארכה מגוחכת לז׳ הוא לא יעיל לשום דבר פרט לכמה סןגי ספורט מצומצמים, כבד כמו רובה, ארוך כמו מקלעון כמעט.... תחמושת עולה הון.

ממליץ לך בחום על קוטר 9 מ״מ, אני סובל מזה שהתחמושת של 0.45 יקרה משמעותית, חבל שלא קניתי כלי 9 מ״מ כשעוד היה אפשר להחזיק כמה כלים.

אני הייתי בוחר ב cz75, יריחו שמבוסס עליו, FN בראונינג או גלוק 17.

לטעמי הגלוק שמן ולא נוח לנשיאה אבל מבחינה טכנית מדובר במכשיר מעולה עם הרבה רעיונות חכמים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
FN בראונינג או גלוק 17.

הFN מעולה, זכיתי להוריד לו מחסנית במטווח. אני בכ"מ הייתי לוקח M9.

חבר , אם כבר - אז כבר.

קח לך גלוק\יריחו

תוסיף לו את זה

SpNA-TZnMC4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אם כבר גלוק, אז למה לא זה:

http://www.youtube.com/watch?v=xMOmowaLVco דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ממליץ לראות, תעשיית הנשק הישראלית במיטבה. בשימוש בארצות בכל העולם במלחמות נגד ארגוני פשע וגרילה.

אפילו היה עליו כמה פרקים בCSI מיאמי.

פורסם
קנוורט, יש לך רשיון? כי אם לא, אז תקבל נשק מפעל ממה שיש וזה בד״כ יריחו.

היה לי רישיון, אני מעוניין לחדש אותו,

לי היה גלוק 17 הרבה שנים ועכשיו יש לו קולט 1911 לירי מעשי, אספנות משנת 1943.

נשק "אספנות" כשיר לירי (מבחינה מעשית/חוקית)?

נשר המדבר זו בדיחה, חוץ מהארכה מגוחכת לז׳ הוא לא יעיל לשום דבר פרט לכמה סןגי ספורט מצומצמים,

כבד כמו רובה, ארוך כמו מקלעון כמעט.... תחמושת עולה הון.

כן, ירדתי ממנו,

ממליץ לך בחום על קוטר 9 מ״מ, אני סובל מזה שהתחמושת של 0.45 יקרה משמעותית,

חבל שלא קניתי כלי 9 מ״מ כשעוד היה אפשר להחזיק כמה כלים.

יקרה בכמה?

אני הייתי בוחר ב cz75, יריחו שמבוסס עליו, FN בראונינג או גלוק 17.

לטעמי הגלוק שמן ולא נוח לנשיאה אבל מבחינה טכנית מדובר במכשיר מעולה עם הרבה רעיונות חכמים.

איזה רעיונות? מה היתרונות והחסרונות שלו אל מול היריחו לדוגמא?

תודה:-)

אל תשכח לצייד אותו

55649.jpg

הFN מעולה, זכיתי להוריד לו מחסנית במטווח. אני בכ"מ הייתי לוקח M9.

אם כבר גלוק, אז למה לא זה:

xMOmowaLVco דרך יוטיוב

ממליץ לראות, תעשיית הנשק הישראלית במיטבה. בשימוש בארצות בכל העולם במלחמות נגד ארגוני פשע וגרילה.

אפילו היה עליו כמה פרקים בCSI מיאמי.

ידידיי, אינני יוצא למלחמה, אינני יוצא לפשיטה, ואני לא הולך להביא את ראשו של הכלב חסאן נסראללה,

לפי הראש שלכם, עדיף כבר ללכת על MP5 וזהו,

19 קטן יותר מ17...

מציע לשקול שנית את עניין היריחו, אם המבצעיות חשובה...

המשך אחרי החג.

צום מועיל.

תודה רבה, כן קראתי שהשב"כ כבר החליף את היריחו לקולט 19C

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
זה בגלל שכמו תמיד אתה לא יודע מה טוב בשבילך: יש לי כבר כמעט 20 שנה גלוק 17, וכמו שאומר הפתגם המפורסם: התחליף היחיד לגלוק הוא גלוק אחר (נראה אם מישהו בכלל יודע על מה נאמרה האימרה הזו במקור).

לפני הזיג היה לי גלוק 17 - לא הסתדרתי עם העובי שלו ולא אהבתי את התחושה של הקפיצה ביד אחרי כל יריה בגלל הפרשי המשקל בין הגוף לצינה.

החלפתי בזיג.

גם דק יותר, גם דבל אקשן, ההדק הרבה יותר עם פידבק וגם קצר יותר ולפחות אצלי הוא יותר מדויק.

תבוא למטווח נעשה פתיחות :lol:

פורסם

אני לא סגור על מחירים עדכניים אבל 0.45 עולה בערך 40% יותר לכדור, ובירי מעשי יורים מאות...

לגבי כשירות אקדח ישן - אין בעיה כל עוד מתחזקים כיאות, קפיצים וכו׳ מתבלים, הפלדה לא באופן משמעותי.

בגלוק אין נצרה חיצונית אלא נצרת הדק, הוא מתפרק באופן נוח וחכם, לא רגיש למעצורים ולכלוך, הגוף לא מחליד - בהחלט טוב, רק לי לא נוח על הגוף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אל תשכח שחלק מעלות האחזקה של האקדח הזה זה חגורה ומכנסיים חדשים כל חודש בערך. הוא כבד מ-א-ו-ד.

גלוק אחלה, לי אישית לא היה נוח בכף היד.

cz75 גם טוב. אמנם יותר כבד מהגלוק, אבל נוח מאוד.

M9 אחלה. משקל סביר, ונוח להחזקה.

יריחו משקל סביר ונוח להחזיק, אבל לא יצא לי לירות בו.

1911 זה *ה*אקדח, אם אתה יכול לקנות אחד :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קצת סדר.

רכישת אקדח דומה לרכישת רכב במובן זה שיש המון משקל לדרישות הספציפיות של הרוכש, לאופי השימוש ולתקציב.

בניגוד לרכב, התקציב פה הוא משני וכפוף לדרישות המבצעיות ולנוחות.

צריך לזכור שהחזקת נשק אישי היא התחייבות לאורח חיים מסוים - הנשק עליך כל הזמן או נעול במקום מאובטח, והוא תמיד באחריותך ובמודעות שלך. נשיאת נשק אישי היא אחריות כבדה מאד, מה שברור לקנוורת' ולכל מי שהחזיק נשק בימי חלדו.

עכשיו לעניין בחירת הנשק.

לאור הפרטים שהעלית (אני בכוונה לא שואל לגבי תפקיד וארגון) אני מציע לך לצמצם את המבחר כך:

1. סוג הנשק: אם תופי לא בא בחשבון (לדעתי האפשרות העדיפה לנשק הגנה), אז אני מציע לך לנסות FN או ברטה ישנות וטובות בקוטר 9 מ"מ, אין צורך ביותר וניתן לנטרל תוקף ביעילות באמצעות אקדח מדויק, ירי נכון ותחמושת מתאימה, לא חייבים תותח.

2. לשימוש מזדמן אני לא מציע אקדח עם צינה גבוהה (כמו זיג, יריחו וכדומה) עקב הקושי לייצר מקבץ טוב והמיומנות הנדרשת להפעלתו הנכונה.

3. כמו שכתבנו כאן אני ואחרים, מרכיב הנוחות הוא מהותי וחשוב. גם אם אתה עומד רוב הזמן אני מציע לך אקדח שיוכל לשבת בנרתיק פנימי בנוחות, בלי להציק ובלי לחייב אותך להחליף גרדרובת מכנסיים למידה אחת גדולה ממה שאתה לובש כיום...

4. לאור זאת, אני שב וממליץ על הסדרות הקומפקטיות יותר, למרות שידך גדולה, כדי להשיג מקבץ ונוחות גדולים יותר (הסדרה הקומפקטית של גלוק למשל מתחילה ב-19 וכוללת דגמים נוספים בקטרים ותכונות שונות).

5. תחמושת - הכי זולה שעומדת בהגדרות השימוש, הארגון שמפעיל אותך והמתחקר במקרה של שימוש (יש ארגונים שלא מאשרים שימוש בתחמושת אקזוטית [למשל במתאר בו עלולים להפגע עוברי אורח]).

6. נשק מחומרים מרוכבים כן או לא, לדעתי ממש לא רלוונטי למתאר השימוש שלך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
2. לשימוש מזדמן אני לא מציע אקדח עם צינה גבוהה (כמו זיג, יריחו וכדומה) עקב הקושי לייצר מקבץ טוב והמיומנות הנדרשת להפעלתו הנכונה.

מה הכוונה שימוש מזדמן? אקדח לספי שבוע?:wink:

דווקא אני חושב שצינה גבוהה עוזרת מאד בשליפה ודריכה מהירה (שזה למעשה מה שקורה בד"כ...)

מה גם שבגלוק ובזיג אין כוונות בולטות ונצרה שעלולים להתפס בנרתיק/מכנסיים/חולצה ולהפריע ברגע האמת.

פורסם

שמוש מזדמן הוא מטווח פעם בכמה שבועות\חודשים וירי מבצעי פעם בכמה שנים אם בכלל. בניגוד למשל למי שמתאמן בירי על בסיס יומיומי ונדרש לירי מבצעי בתדירות גבוהה יותר. קשה לייצר מיומנות גבוהה בשימוש בתדירות נמוכה, זה די אובוויוס תסכים איתי.

לצינה אין משמעות בשליפה עצמה למרות שאני מסכים איתך שהדריכה המהירה מושפעת ממנה, אבל היא מושפעת יותר מגורמים אחרים כמו אחיזה, ההתנגדות לדריכה, רעידת הידיים בזמן אמת וכדומה.

לגבי כוונות וניצרות בשליפה מהנרתיק\נדן\איך שתקרא לזה לי זה מעולם לא הפריע, אבל חשוב לבדוק איך הקונפיגורציה בכל אקדח נוחה לך בעת סד"פ לירי. מקסימום ניתן גם לשייף, זו לא בעיה.

שוב, אישית, אני מאד מינימליסטי ואולד סקול בנשק אישי. בכלל, אם קנוורת' היה מבקש המלצה על נשק ארוך הייתי ממליץ על ארקבוז... :-P

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בהדרכות במטווח שאני היתי מעביר, שמתי לב בבירור שכשאתה מכניס ללחץ את התלמיד, ככל שפני הנשק חלקים ויש אחיזה טובה בצינה לשם דריכה, כך מהירות יציאת הכדור הראשון היתה גבוהה ומדוייקת יותר.

רוב המסתבכים היו עם CZ, ברטה קצרה, וסמית'. לרוב האצבעות פגעו בכוונות/נצרה והיו הרבה שנחתכו.

אותם אנשים הצליחו הרבה יותר עם נשק חלק וצינה גדולה שאיפשרה להם לדרוך בלי להסתכל.

ובל נשכח שמדובר באזרחים מהשורה שנתקלים בנשק רק בין מטווח למטווח ולא מנוסים.

פורסם

נהג מתחיל אתה יכול להסביר למה אתה לא אוהב יריחו?

כי חוץ מהצינה הצרה שאולי יכולה להיות לא נוחה למי שיש לו ידיים ואצבעות גדולות, אני לא יכול לחשוב על איזה בעיה מהותית איתו.

לי באופן אישי יש יד קטנה אז לי זה לא מפריע. מישהו הזכיר פה CZ75 (אבא של יריחו :lol:) גם זה אופציה טובה מאוד לטעמי.

אגב שמתי לב שבארץ יש איזה עניין של הליכה עיוורת אחרי גלוק משיקולי פוזה ('בימ"מ ובשב"כ יש גלוק, אז גם אני רוצה' :? )

המשתמש הממוצע, זה שיורה מדי פעם לאימון וכמעט אף פעם לא יורה מבצעי יכול לקנות הרבה אקדחים טובים כמו הגלוק שישרתו אותו מצוין רק פחות נוצצים ויקרים.

V5

• תוכן חדש...