Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בסופו של עניין יש משהו לעשות ביתי לחסוך דלק?

דווקא יש. להישאר בבית

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שימו לב!

היה בחדשות.

אל תהיו סקפטיים.

גם אם המוצר עובד וחוסך רק 20%... איך מתקינים אותו?

הרי בטסט זה לא יעבוד בדיקה.

ראו סרטון:

פורסם

אתה רציני? היה בחדשות? אתה מביא לנו איזה סרטון פרטצ'י עם מישהו ש"מפחד" שיעשו לו משהו ולכן לא מזדהה, וחושב שנאמין שמדובר במשהו לגיטימי?

כבר אמרתי - אם יש לך אג'נדה להריץ את המוצרים האלה, סבבה. בוא תוכיח שזה עובד, ואני מבטיח לכתוב על זה כתבה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא קורץ לי העניין שאתה תכתוב על זה כתבה. כתבה בעיתון אני יכול לכתוב בעצמי. מה גם שאני מנהל של קבוצה מאוד גדולה בתחום האלקטרוניקה, אז יש לי גישה לתחום גדול של אנשים. (פרט לכך, אם אתה כתב בעיתון ידוע, עימי הסליחה כי אינני מכיר אותך).

אם זה היה עובד לי ברכב, אז מזמן היית רואה תוצאות אמיתיות שלי.

הבעיה היא חוקיות. זה לא עובר טסט...

פורסם

אז הכל פה דיון אקדמי לחלוטין.

וסלח לי על חוסר ההבנה אבל - אי אפשר פשוט לפרק את זה לפני הטסט ולהחזיר אחרי? אם זה היה חוסך 40% בדלק, גם אני הייתי עושה את זה :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האמת מאוד קל ליבדוק אם זה באמת עובד באמצעות חיבור למחשב הרכב.

פשוט מרכיבים את הקיט הנ"ל לרכב משנתון מיתקדם שכולל פירוט נתוני הזרקה וכו'

ובודקים כמה דלק המחשב מזריק שהמערכת פועלת (כולל האלטרנטור) ושהמערכת מכובה.

למשל אצלי ב700 סל"ד בסרק לאחר שהמנוע התחמם, המחשב מזריק 9 CC לדקה עם עומס של 2%

והמחשב מאוד רגיש- לקחתי מגבון לח שהורטב בדלק וקירבתי לפתח היניקה של הפילטר- מיד כמות ההזרקה ירד ל8.5~8.6 CC לדקה עד שהמגבון כמעט התייבש והוא חזר ל9 CC לדקה.

סתם להמחשה- הפעלת מזגן מעלה את הצריכה מ9CC ל14CC אצלי, נישאר ליראות מה יגרום עומס האלטרנטור עם תוספת המימן והחמצן :-) (לא אופטימי).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

סליחה שאני מסיט קצת את נושא הדיון, אבל אם כבר עלה נושא המנועים חלופיים.

מישהו יודע לומר למה מנוע 6 פעימות מעולם לא יצא לייצור?

אחרי הכל 2 הפעימות האחרונות מונעות על ידי החום שהצטבר ב4 פעימות הראשונות, אמור להיות יותר חסכוני.

פורסם

אולי מעניין דווקא משו אחר .

האם ניתן לייצר מימן בבית בעזרת חשמל ולהעבירו למיכל קטן/בינוני בלחץ ?

לדעתי הרבה יותר יעיל יהיה לייצר מימן בבית ולהכניס אותו למיכל שיספיק לטנק דלק .

כלומר להביא מיכל מלא במימן (תוצרת בית) לחבר למערכת היניקה באוטו ולשחרר טיפה את הברז ובסוף כל נסיעה לסגור ת'ברז .

למה להתעסק בבנית מערכת כזאת בתוך האוטו ??

מה גם שבבית הזרם הרבה יותר גבוה וניתן ביעילות ומיהרות גבוהה יותר לייצר מימן (וגם בזול)

פורסם

למה פשוט לא לפוצץ את הבניין על כל יושב???

רק זה חסר לנו שאנשים יתחילו לעשות בביתם!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
האמת מאוד קל ליבדוק אם זה באמת עובד באמצעות חיבור למחשב הרכב.

פשוט מרכיבים את הקיט הנ"ל לרכב משנתון מיתקדם שכולל פירוט נתוני הזרקה וכו'

ובודקים כמה דלק המחשב מזריק שהמערכת פועלת (כולל האלטרנטור) ושהמערכת מכובה.

למשל אצלי ב700 סל"ד בסרק לאחר שהמנוע התחמם, המחשב מזריק 9 CC לדקה עם עומס של 2%

והמחשב מאוד רגיש- לקחתי מגבון לח שהורטב בדלק וקירבתי לפתח היניקה של הפילטר- מיד כמות ההזרקה ירד ל8.5~8.6 CC לדקה עד שהמגבון כמעט התייבש והוא חזר ל9 CC לדקה.

סתם להמחשה- הפעלת מזגן מעלה את הצריכה מ9CC ל14CC אצלי, נישאר ליראות מה יגרום עומס האלטרנטור עם תוספת המימן והחמצן :-) (לא אופטימי).

מה שבודק את התערובת דלק, זה חיישן החמצן.

גם אותו מחליפים.

(איך אתה רואה כמה CC המנוע אוכל? (יש לי הרבה סורקי תקלות - בזמנו מכרתי כמה שמתחברים לאנדרואיד/אייפון אבל לא ראיתי כזו אופציה).

פורסם
דייויד וויזארד כתב באחד מספריו שמים אף פעם לא ישפרו בעירה, ולכן מכבי האש משתמשים במים לכיבוי שריפות.

מימן לא מייצר אנרגיה. התרכבות של מימן עם חמצן (שריפת המימן) היא שמשחררת אנרגיה. אבל כדי לפרק שתי מולקולת מים דרושה יותר אנרגיה ממה שמתקבל בתהליך שריפת שתי מולקולות המימן.

יחד עם זאת, אני משתמש בהזרקת מים למנוע. בגלל שמים הם מעכבי בעירה, הם מעלים את עמידות הדלק בדטונציות. הם גם ממיסים פיח בתא השריפה ומנקים את הרינגים והשסתומים. והם גם סופחים אליהם כמות גדולה מאוד של חום בתהליך ההתאדות מערפל לגז, וע"י כך מקררים את סעפת היניקה, השסתומים, תא השריפה והאגזוז.

כל הבונוסים האלה לא מעלים כח. מה שכן, אחרי שהרווחנו עמידות בדטונציות - אפשר להתחיל לקדם הצתה, או, עם תכנון מראש, לבנות יחס דחיסה גבוה. וזה כבר מעלה סוסים.

האם תוכל לתת לי חוות דעת קטנה:

האם ישנו חשש לפגיעה בחיישנים במערכת היניקה מהתזת המים?

אני רוצה להזריק מים מזוקקים לסעפת היניקה בשביל לעשות ניקוי של הפיח (אם קיים/מנוע רק עם 48K ק"מ אבל נשם קצת שמן-פיאט גרנדה 1.4L)

אני לוקח ראש של מתיז בושם שמוציא ריסוס יפה(אתם מכירים מהבשמים)

אני לא מיתכוון להציף או משהו- אלא ממש התזזה בעדינות לאחר שהמנוע הגיעה לטמפ' עבודה והסלד מכוון על כ2500 סל"ד.

מה הכמות הנידרשת של מים לניקוי טוב? (חשבתי לערבב עם כהל 95% שנימכר בסופר אם זה יעזור בניקוי).

תודה מראש!

גמר חתימה טובה.

פורסם

מוזר, אולי המחשב שלך לא נותן ליקרוא נתונים אלה(למרות שאפילו בקווליר של אחי 96 הוא מראה).

ויש מישהו שיכול להגיד לי מה משמעות לזווית ההצתה שמופיעה בתוכנה?:

בהנעה הזוית חיובית ואחר כך הזוויות שליליות - בסרק הוא תמיד על -55~-58 מעלות- מה המשמעות? טוב או רע?

screenshot_2012-09-23_1248_1.jpg

screenshot_2012-09-23_1248.jpg

פורסם
אז הכל פה דיון אקדמי לחלוטין.

הלוואי וזה היה דיון אקדמי. בדיון אקדמי מתבססים על מדע ועל עובדות. כאן זה לא נראה המצב.

• תוכן חדש...