Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב עשיתי "אינפוזית" מים לסעפת היניקה- כ400 מ"ל מים, הזרקתי באמצעות ראש תרסיס ואחר כך ישירות ממזרק 20CC.

מכיוון שאני לא מומחה בזה פחדתי להזריק כמות גבוהה יותר של מים מזוקקים בכדי לא ליגרום לנעילה ונזק. הזרקתי כ2~5 CC לשניה ב2600 סל"ד. לא יצא עשן לבן מהאגזוז (האגזוז מצוחצח ונקי),. אבל יש משהו קטן שישתנה:

לפני זה בסרק שהמנוע בטמפ' העבודה המחשב היה מזריק כ9.2~9.4 CC דלק ב700 סל"ד, עכשיו הוא מזריק רק כ8.2~8.4 CC ב700 סל"ד- ירידה של כ10% בכמות הדלק בסרק- מדוע?.(עומס,אחוז מצערת וטמפ' זהים)

כמה הייתי אמור להזריק בדקה על 2500~3000 סל"ד? וכמה מים בכללי?

עכשיו יש לי בעיה קטנה- פיאט החכמים חיברו את צינור נשם המנוע(עבה יותר ופולט אדי וטיפות שמן) וצינור הוואקום באותו המקום, לכן צינור הווקום הקטן יונק גם טיפות שמן!, וראיתי שהוא מלוכלך מבפנים וגם טיפות השמן היו לבנות ביגלל הזרקת המים, מה מומלץ לעשות?- אני חושב לשנו את מקום חיבור צינור הואקום לבית הפילטר בשביל שהוא לא ישאב את אדי השמן יותר(וגם טיפות)- מה אתם אומרים.?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נראה לי רציני כל העניין הזה של האלקטרוליזה

הכמות גז שמופקת מזה היא ממש מזערית לעומת הספיקה של האוויר שהמנוע יונק.

במחזור אחד של מנוע 1.6 ליטר הוא אמור לשאוב 1.6 ליטר של אוויר.

לא נראה לי שגם אחרי חצי דקה האלקטרוליזה מפיקה 1.6 ליטר גז.

מכאן מתקבל שלאחר שהמנוע ינק את האוויר אחוז המימן בצילינדר הוא לדעתי פחות מהאחוז הדרוש לבערה.

עכשיו מכיוון שלא שורפים רק את המימן אלא גם בנזין , לא נראה לי שאחוז כזה קטן של גז מימן בתערובת שבצילינדר יכול לגרום לכזה שיפור בתצרוכת דלק.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
לא נראה לי רציני כל העניין הזה של האלקטרוליזה

הכמות גז שמופקת מזה היא ממש מזערית לעומת הספיקה של האוויר שהמנוע יונק.

במחזור אחד של מנוע 1.6 ליטר הוא אמור לשאוב 1.6 ליטר של אוויר.

לא נראה לי שגם אחרי חצי דקה האלקטרוליזה מפיקה 1.6 ליטר גז.

מכאן מתקבל שלאחר שהמנוע ינק את האוויר אחוז המימן בצילינדר הוא לדעתי פחות מהאחוז הדרוש לבערה.

עכשיו מכיוון שלא שורפים רק את המימן אלא גם בנזין , לא נראה לי שאחוז כזה קטן של גז מימן בתערובת שבצילינדר יכול לגרום לכזה שיפור בתצרוכת דלק.

תקנו אותי אם אני טועה.

הוא "שואב" במחזור שלו 1.6 ליטר של אוויר + דלק ביחד!

והיחס זה 1 גרם דלק ל14.7 גרם אווייר [אני חושב]

אז תחשב כמה האלקטרוליה צריכה להפיק לפי היחס הזה.

פורסם
טוב עשיתי "אינפוזית" מים לסעפת היניקה- כ400 מ"ל מים, הזרקתי באמצעות ראש תרסיס ואחר כך ישירות ממזרק 20CC.

מכיוון שאני לא מומחה בזה פחדתי להזריק כמות גבוהה יותר של מים מזוקקים בכדי לא ליגרום לנעילה ונזק. הזרקתי כ2~5 CC לשניה ב2600 סל"ד. לא יצא עשן לבן מהאגזוז (האגזוז מצוחצח ונקי),. אבל יש משהו קטן שישתנה:

לפני זה בסרק שהמנוע בטמפ' העבודה המחשב היה מזריק כ9.2~9.4 CC דלק ב700 סל"ד, עכשיו הוא מזריק רק כ8.2~8.4 CC ב700 סל"ד- ירידה של כ10% בכמות הדלק בסרק- מדוע?.(עומס,אחוז מצערת וטמפ' זהים)

עכשיו יש לי בעיה קטנה- פיאט החכמים חיברו את צינור נשם המנוע(עבה יותר ופולט אדי וטיפות שמן) וצינור הוואקום באותו המקום, לכן צינור הווקום הקטן יונק גם טיפות שמן!, וראיתי שהוא מלוכלך מבפנים וגם טיפות השמן היו לבנות ביגלל הזרקת המים, מה מומלץ לעשות?- אני חושב לשנו את מקום חיבור צינור הואקום לבית הפילטר בשביל שהוא לא ישאב את אדי השמן יותר(וגם טיפות)- מה אתם אומרים.?[/QUOT

סלח לי שעניתי מאוחר - הוט עושים לי צורעס עם תקשורת האינטרנט...

בכל אופן, קח בקבוק ווינדולין מהסופרמרקט, כזה שבא עם השפריצר. יש בזה גם מתאנול. רסס את כולו למיצערת. אין לך מה לחשוש מנעילה הידרוסטטית, מאחר ונפח תא השריפה הוא כ 50-40 סמ"ק, ויש לך 4 צילינדרים (הימור פרוע).

דרך אגב, אני עובד במנוע עם חיישן וייד-בנד, EGT, ITS. אין עם זה שום בעיה, לא אצלי ולא אצל אלפי משתמשים נוספים בעולם.

פורסם

עכשיו יש לי בעיה קטנה- פיאט החכמים חיברו את צינור נשם המנוע(עבה יותר ופולט אדי וטיפות שמן) וצינור הוואקום באותו המקום, לכן צינור הווקום הקטן יונק גם טיפות שמן!, וראיתי שהוא מלוכלך מבפנים וגם טיפות השמן היו לבנות ביגלל הזרקת המים, מה מומלץ לעשות?- אני חושב לשנו את מקום חיבור צינור הואקום לבית הפילטר בשביל שהוא לא ישאב את אדי השמן יותר(וגם טיפות)- מה אתם אומרים.?

תעלה תמונה של הצינור בבקשה.

פורסם

המחלוקת היא לא האם אפשר לינסוע על HHO אלא מה ההפרשים בעלויות ה"דלק", חלפים, תחזוקה וכו'.

בכל מיקרה מנוע בערה פנימי הוא עצמו הבעיה וכל דלק שתשים בו הוא ינצל מקסימום כ30% מימנו לתנועה.

דבר נוסף- מערכות גדולות כמו אלה לדעתי צריכים להחרים ולתת קנסות!! מיכל מלא במימן הוא כמו מטען חבלה!

יש הבדל בין לייצר מימן ומיד לשרוף אותו לבין לבנות מערכת תוצרת בית שאוגרת את המימן לבניית לחץ לצורך ההנעה!

שמחירי הדלק ימשיכו לטפס, אז יצוצו כל מיני חברות קטנות עד גדולות שיבנו מערכות מקציעות ובטוחות וגם יעילות יותר להפיכת מים לHHO- עד אז תיזהרו מניסויים מסוכנים!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עכשיו יש לי בעיה קטנה- פיאט החכמים חיברו את צינור נשם המנוע(עבה יותר ופולט אדי וטיפות שמן) וצינור הוואקום באותו המקום, לכן צינור הווקום הקטן יונק גם טיפות שמן!, וראיתי שהוא מלוכלך מבפנים וגם טיפות השמן היו לבנות ביגלל הזרקת המים, מה מומלץ לעשות?- אני חושב לשנו את מקום חיבור צינור הואקום לבית הפילטר בשביל שהוא לא ישאב את אדי השמן יותר(וגם טיפות)- מה אתם אומרים.?[/QUOT

סלח לי שעניתי מאוחר - הוט עושים לי צורעס עם תקשורת האינטרנט...

בכל אופן, קח בקבוק ווינדולין מהסופרמרקט, כזה שבא עם השפריצר. יש בזה גם מתאנול. רסס את כולו למיצערת. אין לך מה לחשוש מנעילה הידרוסטטית, מאחר ונפח תא השריפה הוא כ 50-40 סמ"ק, ויש לך 4 צילינדרים (הימור פרוע).

דרך אגב, אני עובד במנוע עם חיישן וייד-בנד, EGT, ITS. אין עם זה שום בעיה, לא אצלי ולא אצל אלפי משתמשים נוספים בעולם.

:-) תודה על התגובה,

האמת חיפשתי את הוידולין אך אצלי לא היה, לכן קניתי תרסיס של קלין שנתן תחושת קירור מהנוזל יותר מהאחרים וערבבתי בו עוד על מיני כימיקלים(סודי :twisted: ) והשתמשתי בכחצי ליטר מימנו כי הפיית ריסוס של כל הנוזלים האלה עלובה ונוטפת שמחזיקים הפוך.

האגזוז מצוחצץ (עדיין לא יצא שום עשן כי המנוע כמו חדש), אבל בכל זאת מרגיש שיפור בקלות היחסית בטיפוס לסל"ד גבוה גם בלי לחיצה מלאה.

בימקום שאנשים מנסים לימצוא פיתרונות קסם בשביל לחסוך בדלק- תתחילו לחקור ולילמוד כיצד להחזיר את הרכב למצבו התקין וכבר תרוויחו יותר ביצועים וחיסכון בדלק! תטפלו בזמן ובחלקים מקוריים ותיתנו לרכב קצת אהבה וזה יחזור בחזרה בדמות האמינות, ביצועים וחיסכון בדלק.

פורסם

גם מתנול מאוד דליק, וגם רעיל ועלול לגרום לעיוורון. אבל אצלי, הבעיה הגדולה עם מתנול, זה שכאשר הוא מוזרק למנוע התערובת הופכת לעשירה ויהיה קשה מאוד לכוון קרבורטור שיעבוד טוב יחד עם מערכת מתנול. לכן אני משתמש במים מזוקקים, שאינם משפיעים על התערובת.

פורסם

משהו כזה:

http://www.youtube.com/watch?v=J32FaZX47ck

תשים בו מים מזוקקים ותשפריץ לתוך המצערת שהמנוע מוחזק מעל 2500 סל"ד.

עוזר לנקות את שאריות הפיח והליכלוך במערכת ללא השקעה של כסף!

אצלי למרות שהמנוע חדש יחסית זה עדיין החליש את הרעש בסרק והמנוע ניראה רגוע יותר.

פורסם

נעילה אין כי אתה לא יכול להשפריץ כ30 מ"ל בפעם אחת,

והמים הופכים לקיטור בתא הבערה ומנקים את הפיח, תיסתכל ביוטוב יש הרבה סרטונים בנושא.

• תוכן חדש...