Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני לקראת קנייה של רכב יד 2 מליסינג (מחיר...) ואני רוצה לדעת באיזה ליסינג כדאי בכלל לבדוק.

אני יודע ששלמה סיקסט ואלבר משכירים למשרד הביטחון והרכבים האלה נקרעים בטרוף.

מה לגבי חברות אחרות? אוויס לדוגמא. איך הם מטפלים ברכבים שלהם? כמה הם משקרים במכירה?

תודה לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אין לשאלה שלך תשובה חד משמעית. גם חברת הליסינג הכי טובה בארץ יכולה להשכיר רכב לנהג שנוסע כל היום על 70 קמ"ש בהילוך שני וגורר אחריו סמי טריילר של מפעלי ים המלח. כל מקרה לגופו ובכל מקרה צריך לשקלל את כל הפרמטרים בעסקה - אם אתה מחפש אקסנט ויציעו לך אקסנט 2010 ממשרד הביטחון ב-20 אלף ש"ח, לא תקנה? זה הרי דיל מצויין, גם אם הרכב נקרע בצבא.

אוויס חברה טובה שמטפלת ברכבים שלה בצורה סבירה. חברות נוספות שאני יודע שמטפלות ברכבים שלהם בצורה טובה - הרץ, אלדן, אופרייט ליס וליס4יו.

כל החברות משקרות במידה כזאת או אחרת במכירה. אל תאמין לשום דבר שאומרים לך, בקש הכל בכתב וקח את הרכב לבדיקה משלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מנסיון אישי אבל משיחות עם הרבה חברים (ורכבי ליסינג שרצים אצלנו במשפחה) - אוויס ואופרייט ליס מומלצות מאוד.

כמובן שכמו שאמרו לך, רכב קרוע יכול להיות בכל חברה, אבל יש חברות שהסיכוי להתקל ברכב מוזנח שטופל בחאפריות הוא גבוה יותר.

אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום על החברות הגדולות ולהתרשם קצת מהנסיון של האנשים פה איתן. נפתחו המון שרשורים בנושא.

פורסם

משפחתי קנתה כבר 2 רכבים מאלבר ולא התאכזבה מה.

גם אופרייט ליס הם טובים לפי מה שאומרים.

לפי דעתי אל תתקע על חברה אחת תלך לחברות ליסינג שבאזור תבדוק את הרכבים תראה מה נראה לך טוב.

פורסם

"חבר של חבר" עובד באוויס ויכול לנסות להשיג לי דיל טוב.

כמובן שאני אבדוק את הרכב, ואני לא רוצה לקחת רכב אופייני לצבא (אני איש קבע אז אני מכיר את הרכבים ומה עושים להם- גם כשלא צריך לדאוג לתיקונים וגם כשלא דואגים לצריכת הדלק). אני חושב לקחת סוזוקי סוויפט או מזדה 2 (עדיפות בסדר הזה)

פורסם

I.G -אנשים כמוך מצחיקים אותי.

אתה פשוט טומן את הראש בחול.

אתם לא מוכנים לקחת רכב מליסינג שהיה בצבא כי אתה יודע מה הוא עבר.

אתה הולך ולוקח רכב אחר שעבר את אותם החיים, פשוט במקום בצבא אז בחברת היי-טק ופשוט מתכחש לעברו.

חברת הליסינג לוקחת אותו - מעבירה אותו טיפול קוסמטי שיראה טוב ואתה בטוח שסבתא בת 90 ליטפה אותו כל היום ולא ההיי-טקיסט וכל המשפחה שלו פתחו לו את השושנה.

דרך אגב שתדע לך שלעומת הרכבים הצבאיים שרק איש הקבע יכול לנהוג או זוגתו אם הוא ברכב, בהיי-טק כל הילדים (בני ה-17 שקיבלו אתמול רישיון) יכולים לנהוג על הרכב. כל פעם שמישהו מהמשפחה צריך לנסוע למקום רחוק או להוביל משהו הרכב חברה מנודב.

בצבא גם כל תאונה או פגיעה נשפטת בחומרה - בחברת הליסינג - לא.

אז אל תחשוב שאתה מקבל משהו שונה מהותית מהרכבי צבא. הבעיה היחידה היא שהצבא לא משחרר את הרכבים שלו - לעומת היי-טק שבו הרכבים מוחלפים אחת לשנתיים וחצי בצבא החוזים מתארכים ומתארכים. אבל אם תיקח אקסינדט צבאית בת שנתיים ואקסידנט של בזק בת שנתיים סביר להניח שתראה שהמצב שלהן דומה עד זהה.

פורסם

הנסיעות בצבא הם הרבה פעמים לחורים שחוכי אל בדרכים לא דרכים.

ברכבים האלה אולי לא נוהגים נהגים חדשים אבל אני בונה על זה שהסיכוי שהייטקיסט נוסע קצת פחות בעצבים מנגדים או קצינים צעירים שחיים בסרט.

על הרכבים הצבאיים נוהגים הרבה יותר אנשים מליסינגים בהייטק (לא רכב חברה. נראה לי שקוראים לזה ליסינג תפעולי או משהו כזה. פחות מכיר את כל המושגים האלה)

הרכב של המפקד שלי עושה יותר מ-30K ק"מ בשנה. וזה עוד לא נחשב להרבה במיוחד אצלנו.

לא סתם אומרים שה 4X4 הכי טוב שיש זה ליסינג צבאי. בנוסף כל דגמים שהצבא לוקח הם די מעפנים. אני ממש לא רוצה אקסנט 2010.

אני גם לא רוצה רכב של בזק. החברות ליסינג יודעות מי משתמש ברכבים שלהם בד"כ. אני רוצה רכב שהייה אצל בנאדם פרטי, כנראה בחורה (בכול זאת- סוויפט ומזדה 2...)

פורסם

אחד מאנשי המכירות בעבודה שלי נוסע על מאזדה 2, אני מקווה שלא יקרא את ההודעה שלך ויעלב :lol:

אגב, גם מאזדה 2 זה רכב די מעאפן. חוץ מזה שהוא זריז ומהנה לנהיגה, אין לו הרבה יתרונות על פני סופר-מיני אחרות.

חבר שעובר בחברת ליסינג בהחלט יכול לעזור לך למצוא רכב טוב במחיר טוב, השאלה היא אם יש לו גישה למאגרי המידע של החברה ויכולת לדעת אם הרכב שהוא מציע לך הוא לימון או מציאה.

פורסם

אני מאמין שזה לא עובד ככה בכל החברות, אבל ב-10 שנים האחרונות אבא שלי קונה את הרכבים שלו רק מהעבודה (חברת מוטורולה). כך שהוא תמיד קונה רכב ממישהו שהוא מכיר (או את הרכב שלו בעצמו) ויודע שהוא טיפל ברכב כמו שצריך ולא "קרע לו את הצורה" באופן יחסי.

עובדי מוטורולה גם מקבלים מחיר מיוחד במידה והם קונים את הרכב בו הם נהגו. כך שזה בהחלט משתלם. שווה לבדוק אם אתה מכיר מישהו שעובד בחברה שעושה דילים כאלהץ

בלי קשר, אני דווקא רואה יתרון גדול ברכבי ליסינג כי לרוב האוטו מקבל את כל הטיפולים הדרושים בזמן. בניגוד לרכב פרטי שלפעמים אנשים מעדיפים לחסוך קצת פה וקצת שם ולדחות דברים.

---------------------

גל ארנרייך

פורסם

סיכוי טוב שיעלב. אבל זה תלוי אם הוא בזמן "הזה" של החודש או לא. כחדש אני באמת לא מבין את הרציונאל לקחת דווקא את הרכב הזה. אם כבר, הטויוטה יאריס הרבה יותר משתלמת (אלא אם זה מהשנתונים שהיא הגיעה רק עם תיבה רובוטית)

אני הבנתי שיש לחבר גישה. אחרת הייתי בודק במקום אחר.

באופן כללי, עם הניסיון הרע שהייה לי עם מכוניות אני כבר עולה על בעיות שמוסכניקים לא עולים עליהן, אז אני מקווה שבפעם השלישית אני לא אקבל גלידה.

ואני מחפש רכב שמהנה יחסית לנהיגה. יש לי עכשו מצובישי לנסר 2007 ואני נרדם בו אחרי רבע שעה.

אתה יכול להמליץ על משהו אחר, אם כבר? (פתחתי גם שירשור על זה לפני איזה שבועיים) בעיקרון אני ממש רציתי פאביה עם מנוע TSI, אבל קצת יקר לי. התקציב שלי זה באזור ה-50K למשומשת מליסינג ועד 75K לחדשה- הפאביה TSI עולה קצת פחות מ-100K.

פורסם

האמת היא שאין רציונל לקחת את הרכב הזה כחדש ולכן הוא אמור לקבל בקרוב רכב אחר - ניסאן אקו-מיקרה.

סוויפט זאת אופציה נחמדה ודי מהנה לנהיגה, אבל קח בחשבון שנוחות הנסיעה שלה לא טובה וצריכת הדלק לא נמוכה. אם אתה פתוח להצעות קצת פחות שגרתיות, אז בדוק את פיאט בראבו. בתקציב שלך אפשר למצוא אחת 1.4 ליטר טורבו רובוטית במצב טוב, מכונית זריזה ודי מהנה לנהיגה. כחדשה לא הייתי ממליץ עליה, אבל כמשומשת למי שמחפש מכונית קצת אחרת ומהנה לנהיגה היא אופציה לא רעה.

פורסם

חשבתי עליה, אבל האמינות שלה לא כמו של מזדה, וזה די בעיה למצוא כזו במחיר ומצב טוב. אני קונה מליסינג כי אני יכול להגיע לשם, יציעו לי 10 רכבים, אני בוחר אחד ופה זה נגמר. לצערי אין לי טיפה של זמן ללכת לבדוק רכבים כל יומיים.

לכשאני אקנה רכב חדש (סיכוי טוב שזה יהייה זה שאחרי המזדה\ סוויפט), אז אני אשקיע יותר.

פורסם

בתור אחד שעובד באוויס אני ממליץ עליה מבחינת אמינות.

Nakamichi כתבת פה דברים לא כל כך נכונים בצבא כל אחד בעל רישיון צבאי יכול לקחת את הרכב ולנהוג.

ברכב ליסינג (צמוד) זה ממש לא ככה קציני רכב מאוד מחמירים עם העובדים שלהם (אני מדבר על חברה שיש לה

צי רכב עם קצין רכב ולא איזה חברה שלקחה 8 רכבים) הקצין רכב מחתים את הנהג ואם הוא רוצה שבן משפחה נוסף ינהג

הוא צריך לבוא בד"כ אל קצין הרכב או להביא צילום רישיון לחתום על הצהרת בריאות וכו'.

נכון שבתכלס כל אחד יכול לנהוג אבל תאמין לי שבד"כ הנהגים לא מעונינים להסתבך בשטויות האלו כי תחשוב מה

יקרה במצב של תאונה החברה לא תקח אחריות ולא יתנו לך רק לשלם את ההשתתפות העצמית אלא תהייה בבעייה

חמורה מול חברת הליסינג.

פורסם

אמא שלי מאוד מרוצה מאויס, קנתה בלנו ואקסנט בעבר, והיא ממשיכה לחזור לשם.

המכוניות כמעט ולא ראו מוסך, וזה רוב הסיפור מבחינתנו. לקחנו משם קילמוטרזים יחסית נמוכים.

• תוכן חדש...