Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרהורים בנושא תוכנית הגריטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

לפי מה שידוע לי - נכון להיום נגמר התקציב לתוכנית הגריטה הממשלתית והיא הופסקה.

בחיפוש בגוגל של שנים עברו הבנתי שכל שנה אותו הסיפור - נגמר התקציב באיזשהו שלב, ומתחדש ב1 לינואר של שנה הבאה.

תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה, עלה במוחי רעיון.

מכיוון שאין לי כסף לרכב כרגע, חשבתי על לרכוש רכב ישן שנת 93, בכ3000 ש"ח. להנות ממנו עד התקלה הרצינית שתבוא עלינו לטובה - לשלוח לגריטה ולקבל את ההשקעה חזרה:wink:

האם אני חי ב-להלהלנד? או שאפשר להוציא את זה לפועל (וכמובן להסתמך על זה שהתוכנית תופעל בשנת 2013...)?

תודה :-)

פורסם

יש לי הצעה טובה יותר בשבילך -

מלא כרטיס לוטו. אם תסתמך על זה שבהגרלה של מוצאי שבת יעלו כל המספרים שבחרת בגורל, תרוויח הרבה יותר מ-3,000 ש"ח.

ועכשיו ברצינות - עכשיו אין תקציב. אף אחד לא יודע אם יהיה תקציב בשנה הבאה או לא. מה שברור זה שכרגע הממשלה מקצצת בלא מעט תקציבים וממש לא בטוח שיהיה תקציב לזה בשנה הבאה, במיוחד לאור הדרישה הגבוהה בשנתיים האחרונות. רוצה לקחת הימור - יאללה, בכיף. רק קח בחשבון שאתה לא הראשון שחשב על הפטנט הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפשר להניח שהתקציב לזה או לפחות חלק מהתקציב יהיה גם בשנת 2013.

היות ואתה לא היחיד שמסמן לעצמך את ינואר 2013 כתאריך יעד, אני הייתי מציע לך להתייצב כבר ב-1-2 לינואר 2013 ולגרוט הרכב.

ב-48 שעות הראשונות, גם אם המוני בית ישראל יצבאו על פתחי משרד הרישוי בבקשות גריטה, הפקידים ימשיכו לטפל בתהליך הגריטה עוד לפני שמישהו יקלוט שנגמר התקציב. מי שכבר גרט את ריכבו במסגרת התהליך, יקבל את כספו גם אם זה יגרום לחריגה מהתקציב המתוכנן.

את הפורום הזה קוראים כנראה גם בכירים באוצר או במשרד התחבורה ועכשיו הם ירוצו מהר לחפש איך מכניסים למחשבי משרד הרישוי את האופציה לעצור בקשות גריטה מעל סף מסויים.

אבל אם אני זוכר נכון, לפני שעוצרים את התהליך יש לפרסם זאת ולכן גם אם יחליטו להפסיק את התהליך, עדיין יצטרכו יום יומיים.

פורסם

זה היה הרעיון שלי כשקניתי את הרכב שלי לפני כשנתיים. ונחש מה, הוא אצלי כבר שנתיים, וזה ממש לא כי לא היו בו תקלות ;)

מה שאני מנסה להגיד זה: כשאין לך רכב כזה, קל לך להסתכל עליו כ"משהו שנוסעים בו עד שיתפגר". אבל במציאות, אתה צריך לשלם ביטוח ואגרת רישוי, ואתה חייב לעשות ישור קו בסיסי כדי לשמור על הרכב במצב נסיעה (רמז: מעטות המכוניות בשנתונים האלה שלא זקוקות ל-1,000 שקל כדי לשמור אותן במצב נסיעה יומיומי). ואחרי שעשית את זה, מה, לא תפנק את עצמך במערכת שמע נורמלית? ואח"כ תתקע בצד עם ראש מנוע גמור, מה, תגרוט את הרכב? הרי השקעת בו כבר כל כך הרבה כסף... עכשיו תפסיד אותו בשליחה לגריטה במחיר מינימלי?

וככה אתה נכנס למעגל האינסופי הזה, ואני לא אומר שזה דבר רע בתור בעלים מאושר של סיירה בת 25, אבל רכב הוא לא שקית במבה שקונים בפיצוציה ואז זורקים כשנמאס.

פורסם
זה היה הרעיון שלי כשקניתי את הרכב שלי לפני כשנתיים. ונחש מה, הוא אצלי כבר שנתיים, וזה ממש לא כי לא היו בו תקלות ;)

מה שאני מנסה להגיד זה: כשאין לך רכב כזה, קל לך להסתכל עליו כ"משהו שנוסעים בו עד שיתפגר". אבל במציאות, אתה צריך לשלם ביטוח ואגרת רישוי, ואתה חייב לעשות ישור קו בסיסי כדי לשמור על הרכב במצב נסיעה (רמז: מעטות המכוניות בשנתונים האלה שלא זקוקות ל-1,000 שקל כדי לשמור אותן במצב נסיעה יומיומי). ואחרי שעשית את זה, מה, לא תפנק את עצמך במערכת שמע נורמלית? ואח"כ תתקע בצד עם ראש מנוע גמור, מה, תגרוט את הרכב? הרי השקעת בו כבר כל כך הרבה כסף... עכשיו תפסיד אותו בשליחה לגריטה במחיר מינימלי?

וככה אתה נכנס למעגל האינסופי הזה, ואני לא אומר שזה דבר רע בתור בעלים מאושר של סיירה בת 25, אבל רכב הוא לא שקית במבה שקונים בפיצוציה ואז זורקים כשנמאס.

אני מסכים לחלוטין עם מה שאתה אומר. אבל אני מתיחס לכל ההשקעה הזאת כאילו זה מחיר ההשכרה של הרכב.

הסיפור הוא כזה - אני מאוד אוהב רכבים. מאוד רוצה רכב משלי לטפח ולשמור.

הבעיה היא שעברתי תאונה שלא באשמתי, ותהליכי קבלת הכסף מהביטוח ארוכים ומייגעים. ואני תקוע בלי כסף לרכב רציני, ובלי יכולת התניידות כמובן.

לכן אני מתחיל לחשוב על כל מיני רעיונות מונפצים..:lol:

פורסם

עדיף לך להתנייד באוטובוס כמה חודשים, ואפילו במוניות כשצריך. זה יצא בטוח יהיה הרבה יותר זול מלקנות רכב, זול ופשוט ככל שיהיה. התחושה (הכיפית, אין מה להגיד) של "רכב משלך" לא שווה את הכסף והמאמץ שתוציא על הרכב במספר החודשים שהוא יהיה אצלך.

פורסם

לפני שנה בערך קניתי פולקסווגן גטה 83 מקרוב משפחה שרצה לגרוט , השתמשתי בה שלושה חודשים וגרטתי , לא היו לה בעיות מיוחדות

היה לה אפילו מזגן .

עכשיו יש לי פיאט אונו כבר כמעט חצי שנה יד ראשונה מחבר לעבודה שרצה לגרוט בתחילת השנה. לפני חודשיים בערך החלפתי סטארטר ועשיתי טיפול צריך להחליף פנס קדמי ששברו לי בחניה כך שהוצאות אינן גדולות.

פורסם
אני מסכים לחלוטין עם מה שאתה אומר. אבל אני מתיחס לכל ההשקעה הזאת כאילו זה מחיר ההשכרה של הרכב.

הסיפור הוא כזה - אני מאוד אוהב רכבים. מאוד רוצה רכב משלי לטפח ולשמור.

הבעיה היא שעברתי תאונה שלא באשמתי, ותהליכי קבלת הכסף מהביטוח ארוכים ומייגעים. ואני תקוע בלי כסף לרכב רציני, ובלי יכולת התניידות כמובן.

לכן אני מתחיל לחשוב על כל מיני רעיונות מונפצים..:lol:

קנה לך רכב באמצעות מימון, ושלם כל חודש סכום שאתה יכול לשלם. רכב קטן וחביב יעלה לך סביבות 750 ש"ח בחודש (עלות הרכב) וזה בלי לשים אגורה אחת במזומן בעת הרכישה.

יש גם רכבים זולים יותר, אבל הם נמצאים אצל הסוחרים וקצת יותר קשה למצוא שם משהו שמור.

• תוכן חדש...