Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ד"ר שקשוקה מחוק אצלי, הפעם האחרונה הייתה, נו, ובכן... אחרונה!

לעומת זאת,

את המתכון של ד"ר שביט אני בהחלט אנסה בקרוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שכחתי להוסיף את פיצ'ר החריף.

אפשר להוסיף צ'ילי בשלב הבישול. לא הייתי ממליץ על פלפל ירוק טרי כיוון שטעמיו סותרים את טעמי הגבינה הצפתית.

אגב, בקפה קפה בONE באר שבע, בהחלט לא נופל מאיכות ביתית.

ואני שוב אדגיש את הדבר שמבחינתי הכי חשוב, מחבת ברזל בלבד!

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אצלי דווקא בלי רסק, לא אוהב רסק.

עגבניות בשלות נכנסות לטוסטר אובן שלמות, מקסימום חום עד שהן מתחילות להיחרך. מוסיפים למחבת ומועכים קצת, מאדים נוזלים. זה גם עובד נהדר עם רטבי פסטה או קציצות.

עוד אופציה - אשכולות עגבניות, זורקים עם השדרה המחברת למחבת. יש המון טעם בגבעול. מוציאים כמובן אחרי שמועכים העגבניות.

חובה בשקשוקה - בצל. אופציות - פלפל חריף, פלפל רגיל, גזר, סלרי, הרבה שום, עגבניות טריות, פטרוזיליה וכוסברה, זרעי כוסברה, זרעי כמון. אם יש מרגז או בייקון מה טוב. אם חסר איזה מרכיב לא מתלוננים, עובדים עם מה שיש או עם מה שמתחשק. ביצים עשויות היטב. לפעמים מערבב ביצה אחת בתערובת.

אני מהבשלנים המאלתרים כל פעם, אפילו כשכבר עליתי על מתכון "מנצח". משעמם לי כל פעם אותו דבר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני היחידי שמכין בבית ולא אוכל בחוץ ? :oops::oops: אני מכין אחת כזו בבית על בסיס פעם בשבוע,יום שני.

מרכיבי המתכון לשני אנשים: פלפל ירוק,3 עגבניות בינוניות,מלח,2 ביצים.

בכל אופן: חותכים 3 עגבניות בינוניות לקוביות ופילפל ירוק שלם לרצועות ואח"כ לקוביות קטנות.

שמים הכל בסיר,מעט מלח ומבשלים תחילה על אש גבוהה (הרתחה למס' דקות) ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות.

5-10 דקות לפני שרוצים לאכול,מוסיפים את הביצים.(פותחים שתי ביצים,אחת- אחת ושמים אותן שלמות משני צדדים שונים של הסיר)

מרתיחים מעט עד שהביצים מתחילות להיות קשיחות יותר ואז נותנים עוד כמה דקות על גז נמוך.

כאשר הביצים יציבות -הכל מוכן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הכנה ביתית על פי המתכון הנ"ל:

בצל, פלפל אדום, רסק, עגבניות, מעט שום, כמה שאטות, פפריקה, מלח פלפל ומעל פטרוזיליה.

כמובן שעושים את זה עם ביצים שבושלו כחצי בישול, מנגבים עם פיתה כשבצד מחכים כמה פלפל שיפקות קטנות וסלאמאת!!

Polo 2012

פורסם
הא ???

פעם ראשונה שאני שומע על תפו"א בשקשוקה...:shock:

איך זה יוצא? זה מספיק להתבשל בכלל ?

על מחבת חמה עם מעט שמן -התפו"א קופץ ראשון פנימה ל דקה הקפצה קלה.

בזכות זה שהוא מגורד דק דק הוא מתטגן יפה ומעניק מרקם קצת קריספי לעסק,

אחריו קופצים שאר החבר'ה לפי הסדר.

Gn'f'R

פורסם

יש כמה אופציות: האחת היא רוטב ביתי עם עגבניות, בצל, הרבה שום, כמון וחריף והשנייה לשקשוקה זריזה היא הרוטב המוכן של יכין בקופסת שימורים.

בכל מקר ה צריך רוטב סמיך, ביצה נוזלית ואסור שיהיה בפנים פלפל או גמבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אסור שיהיה בפנים פלפל או גמבה.

:mm_yeah:

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

מי שרוצה להכין רסק אמיתי זה די פשוט אבל ארוך

חוצים עגבניות לשתיים (אפשר לחלוט על מנת להוריד את הקליפה)

לפי הטעם קוצצים בצל ושום ומטגנים קלות (לא להשחמה)

מוציאים את הגרעינים מהעגבניות לתוך קערה. זה חלק חשוב על מנת להוריד את החומציות הטבעית של העגבניות שבגללה מוסיפים סוכר לרוטב עגבניות.

אחר כך מססנים את הגרעינים והנוזלים חזרה לכלי אחר על מנת לשמור את הנוזלים שמלאים טעם,מה שמאיר במסננת אך ורק גרעינים.

לוקחים סיר או מחבת עמוק ומבשלים כשעה על אש קטנה כאשר הסיר מכוסה. כמה קטנה? הכי קטנה. אחרי שעה מערבבים טיפה ומועכים את אחד החצאים. אם העגבניות התרככו מספיק, הן פשוט יתפרקו. אם לא, עוד חצי שעה עם ערבוב מדי פעם וזהו. יש לכם מחית עבניות הום מייד שמחזיק גם ארבעה ימים טרי. זה בעקרון הבסיס לרוטב ארביאטה. אני מוסיף גם בזיליקום ברבע שעה האחורנה של הבישול.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני לא מסוגל לאכול פלפל ירוק או גמבה, או משהו מהמשפחה הזו.

השקשוקה שלי היא מעגבניות, בצל, שן שום גדולה, רסק, פפריקה מתוקה וקצת חריפה,

מלח/פלפל לפי הטעם, והביצים עשויות כמובן. אבל אני לא סובל שיש ביצה שלמה עם הלבן,

אז עם מזלג אני בעדינות מערבב את החלבון עם הרוטב, בלי לפגוע בצהוב, ואז מכסה להמשך בישול.

אם מכסים את המחבת, זה מאיץ את הבישול של הביצה, ומונע "רירים" מגעילים.

פורסם
אני לא מסוגל לאכול פלפל ירוק או גמבה, או משהו מהמשפחה הזו.

חשבתי שאני היחיד.

אצלי זו פשוט אלרגיה. מספיק גרגר קטן שלא מרגישים אותו אפילו כדי שאקיא קרוב לחצי שעה ללא הפסקה.

פורסם

זהו שאצלי זה לא עניין אפילו של הטעם. פעם אשתי בחשה רוטב של קציצות עם כף שהיתה ברוטב עם פלפלים וזה כבר הספיק לי.

• תוכן חדש...