Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

קניתי רכב חדש.. פיאט פונטו ספייס ELX שנת 2003

רכב ראשון שלי.

יש לי שאלה , אשמח לקבל מענה:

הרכב בעל גיר אוטומט המתאפיין בגיר רציף. הבנתי שזה אמור לחסוך בדלק. יש גם טיפטרוניק (לא בטוח שקוראים לזה ככה.. האפשרות להעביר הילוכים דרך הגיר ללא מצמד). השאלה שלי - האם שימוש בפיצ'ר הטיפטרוניק מצידי יחסוך בדלק מאשר שימוש באוטומט?

פורסם

צריך להיות נהג מדופלם במיוחד כדי להצליח להחליף הילוכים ידניים בגיר רציף באופן שישפר תצרוכת דלק למול מוד "אוטומט".

היתרון בגיר רציף הינו שבמוד "אוטומטי" יש אינסוף יחסי העברה שמתאימים לפי המחשב לתנאי הנהיגה. אז גם החסכון אופטימלי.

תכלס- אם תנהג בידני לא תקבל שום חסכון , אולי הרעה. לדוגמא ,נסה לנהוג במהירות גבוהה קבועה ,נניח 100 קמ"ש , במוד

אוטומט הסל"ד יהיה 2,200. הזז ידית ההילוכים שמאלה למוד ידני - תועבר להילוך הגבוה ביותר מס' 6, ובאותה מהירות הסל"ד יהיה

2,400 כי הוא נובע מיחס העברה קבוע של הילוך זה. אם תבחן במד צריכת הדלק הרגעי תראה כי ב2,400 סל"ד (הילןך 6) אתה

צורך יותר דלק מאשר במוד אוטומט באותה המהירות בסל"ד 2,200.

אם אתה רוצה לחסוך דלק בגיר רציף של פונטו עשה כך :

1. לחץ בעדינות ובמתינות על הגז ,והרפה מתי שניתן , הרכב גולש יפה גם ללא גז.

2. נסה ללחוץ על מתג E מימין למסילה - המחשב אמור להביא לחסכון מה בדלק , על חשבון הביצועים.

punto_cvt.jpg

images.jpg

פורסם

תודה רבה על המידע.

בנוגע לכפתור E - כאשר אני לוחץ עליו אין איזשהו חיווי לזה שהוא "דלוק". אמורים ללחוץ כל תחילת נסיעה?

פורסם

לגבי חיווי אמורה להדלק נורית E קטנה בצג הרב תכליתי במרכז לוח השעונים, ליד צג האותיות D,R,P או מס' ההילוך הידני.

אם המתג לחוץ הוא ישאר תקף גם לאחר הדממה והתנעה, כלומר המוד החסכוני ימשיך להיות פעיל.

פורסם
היתרון בגיר רציף הינו שבמוד "אוטומטי" יש אינסוף יחסי העברה שמתאימים לפי המחשב לתנאי הנהיגה. אז גם החסכון אופטימלי.

תאורטית יש אינסוף הילוכים, אך בפועל יש מספר הילוכים קבועים מראש. לכן הילוך 5 באוטמט או 5 בטיפטרוניק יהיה זהה. זה מה שאני מכיר אם לא נכון תקנו אותי.

פורסם

תרשה לי לתקן אותך - אתה צודק רק לגבי תיבת טיפטרוניק פלנטרית (אוטומט רגיל) שם אותו יחס, כי ההילוכים קבועים מראש במוד

אוטומט או טיפטרוניק-ידני.

לגבי גיר רציף (CVT) כמובן אני צודק , ההוכחה ניכרת לנהג ההדיוט בניסוי אותו תיארתי.

ראה התמונה המצורפת לעקרון יחסי ההעברה ה"אינסופי" בתיבה רציפה.

CVT1.jpg

פורסם

ברור שיש אינסוף הילוכים. אך בנסיעה ברכב עם גיר רגיל אתה מרגיש העברות הילוכים. אם לא היו הילוכים קבועים מראש היתה מרגיש תאוצה ליניארית כמו בקטנוע.

• תוכן חדש...