Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני וחברתי עברנו לגור ביחד לפני כמעט שנה, היה לה מקרה טראגי מאוד של אבא שירה בעצמו והיא מצאה אותו ירוי.

הם היו לבד , זאת אומרת אין שום בני משפחה אחרים, לא קרובים ולא רחוקים, פשוט שניהם, שניהם והכלב(מסוג גולדן).

הכלב איתה בערך 10 שנים וגם אני התחברתי אליו ונקשרתי אליו מאוד במהלך השנה האחרונה.

לאחרונה שמנו לב לדרדור במצבו הבריאותי,זה התחיל בזה שכל פעם שהיה אוכל הוא היה ממש נחנק, הבטן שלו זזה פנימה והחוצה עד שאחרי כמה שניות היה מקיא את כל מה שאכל.

לקחנו אותו לוטרינר, עשה בדיקה כללית והתרשם שהמצב של הכלב נראה ממש טוב לגילו המופלג,עירני, שמח,משחק עם הצעצועים שלו,רואה טוב ושומע טוב.

עשינו לכלב צילום כדי לבדוק אם יש גורם פנימי לחנק ולהקאות, והתשובה הייתה לא חד משמעית.

הוטרינר אמר שיכול להיות שהוא רואה איזה גוש באזור צינור הבליעה שלא אמור להיות וזה יכול להיות הגורם.

אבל לא המליץ להכנס לזה יותר מידי בגלל גילו של הכלב וסבירות גבוה שהוא לא יעמוד בניתוח, והמליץ לעבור לאוכל מקופסאות שימורים, שאותו כן הכלב מצליח לאכול.

בימים האחרונים אנחנו שמים לב להדרדרות נוספת במצב שלו, הוא בערך 20-30 פעמים ביום משתעל ונהיה לו מין רפלקס הקאה כזה שמסתיים בזה, ללא הקאה.

צריך לשכנע אותו לרדת לטיול, במצב רגיל איך שהוא היה רואה את הרצועה הוא היה קופץ, היום הוא לא מתלהב מזה.

והיום לראשונה שמנו לו את האוכל, אכל ממש קצת והפסיק. כשבדרך כלל הוא מלקק את הצלחת.

בלילה ממש שומעים את הנשימות שלו שהפכו לכבדות.

מה עושים? הכלב בן 15, איך אפשר לבוא ולהגיד זהו, צריך להרדים אותו? אני אישית נקשרתי אליו מאוד בשנה האחרונה, ובטח חברה שלי שאיתו כבר 10 שנים.

מה עושים?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי קצת פזיז להפרד מהכלב בלי אבחנה ברורה. גיל 15 הוא מכובד, אבל כלבים יכולים להאריך חיים גם הרבה יותר.

מציע שתקח את הכלב לאבחנה רפואית מקיפה יותר. אם אתה באיזור המרכז, אמליץ לך בחום על "חוות דעת" שיושבים בבית ברל.

http://www.emergency-veterinary.co.il/

:turn-l:
פורסם

שמע, 15 שנה לגולדן זה מאוד מכובד!!

אני מאמין שברגע שהכלב מאבד משמחת החיים שלו, מפסיק לאכול ובשלב מסויים כבר לא שולט בצרכיו, זה הזמן להרדים.

זהו מצב שגם לכלב לא כיף לחיות בו!

הנשימות הכבדות שאתה מתאר מזכירות לי את שני הכלבים האחרונים של ההורים שלי.

לשניהם היה סרטן ריאות :-(

מתי עשיתם את הצילומים האחרונים?

זה מתפתח ממש מהר אצל כלבים.

אצל הכלבה הקודמת שלי זה היה עניין של שבוע מרגע הופעת הסמפטומים, עד לרגע שהרדמנו אותה.

אצל הכלב האחרון זה היה עניין של חודש וחצי חודשיים מרגע הצילום ועד ההרדמה. (הוא היה עירני ואכל טוב, אך הוא השתעל.

וטרינר אחד-לא הוטרינר הקבוע- אמר שזו שעלת. כעבור שבועיים-שלושה, לקחתי אותו לוטרינר הקבוע שעשה צילום וגילה סרטן. מאז ועד שהרדמנו אותו, הוא היה על סטרואידים.)

זה אחד הדברים הכי קשים שיש להרדים את החבר הכי טוב שלך!

אבל תחשוב על הזכות שיש לך, לגמול את החבר הכי טוב שלך מייסוריו.

ותאמין לי, אלו לא חיים בשביל הכלב.

אני מאמין שהוא מרגיש שמרחמים עליו ומרגיש שכולם מסביבו עצובים.

שווה ללכת שוב לוטרינר ולראות מה ההתפתחויות.

תהיו חזקים! :cry:

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אם כך אתם קרובים לבית החולים הוטרינרי בבית דגן.

הטיפול שם יקר, אך הם מאוד מקיפים בבדיקות שלהם.

הם ידעו להגיד לך בוודאות מה יש לכלב והאם זה ניתן לריפוי.

03-9688588

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לא אכפת לי כמה זה יעלה , פשוט חשוב לי שיגידו לי מה לעשות , שיכוונו אותי. אני אלך לקחת את הצילומים מהווטרינר שביצע אותם וילך לבית החולים ביחד עם הכלב. אני גם ממש מפחד להגיע למצב שהוא יחנק לנו מול העיניים וימות. אני לא רוצה שחברה שלי תעבור טראומה נוספת. דרך אגב, מה עושים במצב כזה? מי מטפל בפינוי וקבורה של הכלב?

פורסם

עברנו את זה 4 פעמים ב-30 שנה והמסקנה - להמית .כשמתחיל. (ותפסיקו עם השקר של להרדים ).

שלב סוף החיים מפיל את הגג על הראש מבחינה כספית ורק מאריך קצת את הסבל של כולם.

4 הכלבים שלנו (עכשיו ה-5 בן 10, - גולדן) , שהילדים גדלו עליהם .(כולל סט ברנרדית שהיתה אוכלת עם הילד ביחד דייסה מאותה צלחת , - שום מחלות לא באות מכלב נקי . הילד הקטן שלנו היום בן 36 ) - קבורים מתחת לעץ בחצר.

פורסם

הכלבה שלי הייתה באותו מצב בדיוק!!! (לפני חודשיים)

הייתה מבוגרת מאוד, אצלי כ12 שנים, ולאחר שהיא התחילה לאכול בקושי, להקיא, לנשום בכבדות, לאבד הרבה מהמשקל, וחוסר בשמחת חיים ולאחר הרבה בדיקות, והווטרינר שלי אפילו קרא לעוד מומחה שייתן דעתו והוחלט שנדרש לאשפז אותה בבית חולים לחיות בבית דגן, וגם שם הם לא בטוחים בכלום.

(ד"א האיבחון היה שיש לה גידול)

בסופו של דבר החלטתי לא להעביר אותה את הסבל הזה, ופשוט לקחת את עצמי בידיים, אז אומנם בכיתי כמו ילדה קטנה עם קוקיות - בכול זאת 12 שנים, זה כמעט חצי מהחיים שלי - החלטתי להרדים אותה. הווטרינר אפילו תמך בהחלטה ואמר שזאת גם הדרך הטובה ביותר לדעתו.

כמו שכבר אמרו פה, אם לכלב אין שמחת חיים זה רק סבל בשבילו ובשבילכם לראות אותו ככה.

וקחו בחשבון וברצינות את הנושא הכספי, בחודשיים באחרונים שבהם ניסינו הכול בערך הוצאתי עליה סכום לא קטן כלל!!

עצה אישית שלי - כמו כול דבר בחיים, כשזה נגמר זה נגמר, ולפחות פה לא כמו בני אדם אפשר ומותר לגאול אותו מסבלו, עם כול הצער והכאב שבדבר כדאי פשוט להרדים/להמית אותו וזהו. זה עדיף לכולם.

בקשר לקבורה: שלי אישית קבורה בחצר, לא יודע מה עושים במצב שאין איפה לקבור. תנסה לברר דרך הווטרניר.

נ.ב

רשמת שאתה לא רוצה לראות אותו מת לך מול העיניים, זה היה גם שיקול שלי, לא רציתי לצאת לחצר בוקר אחד ופשוט לראות אותה מתה, העדפתי לסיים לה את הסבל בצורה נקייה ופחות מכאיבה לה.

פורסם

יש לי נסיון עם כל המקומות שצוינו פה - בית דגן, פרגר ו"חוות דעת".

לגבי בית דגן, יחס אישי, אמפתיה והכוונה לא תקבל שם. חשבון ארוך לתשלום, כן. בנוסף, סטודנטים יתעסקו עם הכלב שלך, לצורך ואולי שלא לצורך (ביה"ח הוא מקום ההתנסות המעשית).

אורון פרגר, עם כל הכבוד לו, הוא מרפאה וטרינרית.

חוזר על המלצתי על חוות דעת, שהוא בית חולים ומרכז מומחים. יש שם גם ציוד מתקדם וצוות רופאים וטרינרים 24/7. היחס שקיבלנו שם היה מצויין ואמפתי. וטרינרים מפנים לשם לניתוחים ופעולות מסובכות שהם חוששים לבצע בעצמם.

מציע לך גם להתייעץ בפורום חיות מחמד ב- YNET.

:turn-l:
פורסם

להרדים, להתאבל מעט, לבכות קצת, ולהכניס לחיים יצור חדש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כשמרגישים ממש רע, לא רוצים לאכול, לעיתים לא רוצים כלום.

מה שנראה רע, אינו בהכרח בלתי הפיך.

כדאי לבדוק בהקדם מה ניתן לעשות עבורו ולא להתמהמה.

אם אפשר להציל, מה טוב ויתכן שכך.

לא רואה הרבה דברים טובים יותר להוציא עליהם כסף וזמן.

לכו , בדקו. אולי תצילו.

פורסם

להבדיל מקודמי אני לא ממליץ לך ללכת לבית החולים הוטרינרי בבית דגן, אמנם יש לו שם של מקום מקצועי וטוב אבל מניסיון שלי במקרה יחיד הם חיפשו איך להגדיל את ההכנסה על חשבון טובת הכלב.

אני ממליץ לך ללכת למרפאה של עמיחי מורשת ברחובות, זה מול הקניון.. לא תתאכזב.

פורסם

גם אני מצטרף להמלצה שלא ללכת לבית החולים הוטרינרי. ינקנקו אותך במחיר ומי שיטפל בכלב הם סטודנטים.

בהצלחה.

• תוכן חדש...