Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאימות בין מטענים מחברות שונות למחשב נייד

Tom_22
שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לאלופי המיחשוב (ואולי גם לחשמל),

ברשותי מחשב נייד של טושיבה שלאחרונה אני נתקל ממנו בזרמים חשמליים קטנים שמורגשים מהמארז.

מאחר ולמטען הקיים שלו אין חיבור הארקה, שקלתי לחבר אליו מטען אחר שיש לי ממחשב נייד של אסוס שלו כן יש חיבור משולש בתקווה לפתור את הבעיה.

מתח היציאה של שניהם הינו 19V ובשניהם המחברים בעלי קוטביות זהה. אפילו בדקתי על "יבש" ועושה רושם שהמחבר של האסוס ניכנס בלי בעיות לטושיבה.

ההבדל היחידי ביניהם הוא הזרם - על המטען של טושיבה מצוין 3.42A ועל המטען של אסוס 4.74A.

אני מבין שההספק של האסוס גבוהה יותר, אך האם הדבר יהווה בעיה בחיבור למחשב?

האם מדובר על הספק ש"נדחף" בכוח למחשב או בפוטנציאל הכוח שנידרש מהמטען?

פתרונות אחרים (ללא פוטנציאל נזק) יתקבלו בברכה :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הזרם שמצויין על המטען הוא הזרם המרבי שמסוגל לספק המטען. אם המטען של אסוס יכול לספק יותר אמפרים ממה שצריך זה רק אומר שהוא "פחות יתאמץ" כדי להזין את המחשב שלך. כל עוד המתח זהה, הכל בסדר. אני מקווה שבדקת שהקוטביות של המתח במחבר נכונה עם רב מודד ולא הסתמכת רק על המבנה הפיזי של הקונקטור.

אני לא חושב שיש קשר ישיר בין מספר הפינים של התקע לבין החשמולים שאתה מרגיש, אבל כן יכול להיות שיש תקלה כלשהיא במטען הנוכחי שלך שגורמת לבעיה שאתה מתאר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה! :-D

זה מה שחשבתי, אך לא הייתי בטוח מאחר שלמיטב ידיעתי כל העסק החשמלי מתנהג קצת אחרת במחשבים ניידים לעומת נייחים לדוגמה.

לא, לא בדקתי עם רב מודד. אני מסתמך על שירטוט מקורי שקיים על כל אחד מהמטענים. יש צורך בכל זאת?

כאשר המחשב אינו מחובר למטען ופועל מכוח הסוללה שלו - אין חישמולים. אך ורק כאשר הוא מחובר. לדעתי התופעה לא היתה קיימת בעבר (גם לא הגיוני במיוחד שככה יצא מוצר מן המפעל) או לפחות לא שמתי לב אליה ואני מבין שנוצרה איזושהי בעיה.

התקלה הזו של החישמול היא תופעה שקראתי עליה ברשת ועושה רושם שנפוצה למדי, רק שטרם מצאתי לה פתרון שם.

לכן תיארתי לעצמי שאם המטען יהיה בעל הארקה עצמית התקלה תיפתר.

אשמח לעוד תגובות שמאששות את הענין (וחס וחלילה שאני לא סומך עליך :wink: )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, רק לעדכן:

חיברתי את המטען השני, והכל עובד מצוין (לפחות על פניו) והחישמולים נפסקו.

למרות שהשאלה אם המטען המקורי תקול או שעניין ההארקה פתר את הנושא נותרה בעינה - למרות שסביר שהבעיה היא במטען היות והתופעה לא היתה בעבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...