Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורוד פוקוס 2012 מנוע 2.0

thewolf28
שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

תחפש בפורום, היו כמה וכמה שאלות ותשובות בנושא הגיר של הפוקוס.

ולשאלתך כן יש בעיות מסוימות בגיר של הפוקוס, חלקן לא ממש בעיות אלא מדובר באופי הפעולה של גיר כפול מצמדים שלא תמיד רהוט כמו גיר אוטומטי רגיל וחלקן בעיות ממש שדורשות טיפול מתאים בגיר.

נראה לי שמדובר במחלות ילדות כפי שהיה בגיר DSG של פולקסווגן. בגיר ה- DSG הבעיות נפתרו בסופו של דבר וככל הנראה גם בפוקוס בסוף יתגברו עליהן (למרות שהבנתי שגם דלק מוטורס, כמו שצ'מפיון מוטורוס נהגו בהתחלה, מנסים את שיטת "מצליח"- מתרצים כי כך פועל הגיר ואין בעיה בכלל ומתישים את הלקוחות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נוסע על הפוקוס 2 ליטר כבר חצי שנה ו-22K ק"מ.

כתבתי סקירה בזמנו פה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=413758

בגדול - הגיר סביר רוב הזמן, מתסכל בנהיגה ספורטיבית, ולעתים רחוקות יש לו 'גליצ'ים'.

אין ספק שהוא פחות טוב מהDSG של VW, אבל כנראה שזה ישתפר עם הזמן בעדכוני תוכנה.

בקיצור - לא סיבה לפסול את הרכב אם אין לך כוונות ספורטיביות מדי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מועד אספקה ב2013?

אני קיבלתי את שלי לפני שבועיים.

לגבי הגיר, קראתי את רשמיו של misterb ועוד עשרות שרשורים/סרטונים ביוטיוב כך שלא ציפתה לי הפתעה.

לא מוצא סיבה לפסול את הרכב בגלל הגיר. אישתי גם נוהגת ברכב ואין לה מושג על מה המהומה - לא מרגישה שום דבר חריג.

מומלץ בחום!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מועד אספקה ב2013?

אני קיבלתי את שלי לפני שבועיים.

לגבי הגיר, קראתי את רשמיו של misterb ועוד עשרות שרשורים/סרטונים ביוטיוב כך שלא ציפתה לי הפתעה.

לא מוצא סיבה לפסול את הרכב בגלל הגיר. אישתי גם נוהגת ברכב ואין לה מושג על מה המהומה - לא מרגישה שום דבר חריג.

מומלץ בחום!

גם אנחנו לא הבנו על מה המהומה בהתחלה :?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אנחנו לא הבנו על מה המהומה בהתחלה :?

ואחרי שהתרגלתם? לא הבנתי אם אתה ציני...

אני מכיר את מגבלות הגיר, חי איתן בשלום ונהנה מהיתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מיטב ידיעתי הגיר של הפוקוס 2 ליטר הוא דו מצמדי יבש בשונה מזה של המונדאו ואחיותיה שהוא מסוג רטוב.

בגירים היבשים מוכרות יותר תלונות על החלפות שאינן רכות מספיק כמו בגירים האוטומאטיים הקלאסיים.

בDSG של VAG היו סדרות שעדכוני תוכנה לא הספיקו בהן ולכן מוכרות החלפות מצמדים כבר בקילומטראג' נמוך.

בפאוורשיפט היבש של פורד כמות התלונות מזערית ועד כמה שידוע הפתרון עד כה אינו של החלפות מצמדים.

חלק עצום מהתלונות (בלי קשר ליצרן) נובע מחוסר הבנה שהגיר זה שונה מגיר אוטומאטי פלאנטרי ולכן תופעות טבעיות שלו, שאינן באמת מטרידות כשמבינים את עניין השונות, אינן מעידות על תקלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מיטב ידיעתי הגיר של הפוקוס 2 ליטר הוא דו מצמדי יבש בשונה מזה של המונדאו ואחיותיה שהוא מסוג רטוב.

בגירים היבשים מוכרות יותר תלונות על החלפות שאינן רכות מספיק כמו בגירים האוטומאטיים הקלאסיים.

בDSG של VAG היו סדרות שעדכוני תוכנה לא הספיקו בהן ולכן מוכרות החלפות מצמדים כבר בקילומטראג' נמוך.

בפאוורשיפט היבש של פורד כמות התלונות מזערית ועד כמה שידוע הפתרון עד כה אינו של החלפות מצמדים.

חלק עצום מהתלונות (בלי קשר ליצרן) נובע מחוסר הבנה שהגיר זה שונה מגיר אוטומאטי פלאנטרי ולכן תופעות טבעיות שלו, שאינן באמת מטרידות כשמבינים את עניין השונות, אינן מעידות על תקלה.

זה לא משנה את העובדה שזה גיר מציק, אם אדם רוצה להתאים את עצמו לגיר ולנהוג לפי הגיר הוא יקח גיר רגיל , ודי עם כל הקשקושים על נהיגה לא נכונה שמכונה באמת...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תסביר לי בדיוק מה הקישקוש שכתבתי? תצטט בבקשה.

איפה כתבתי על צורת נהיגה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו עם ה DSG, יש חוסר אחידות מדאיג בין מכוניות לגבי תפקוד הגיר.

בחלק מהמכוניות מתפקד סביר, בחלק אחר פחות.

הסיכון הוא עליך, בנוסף להצפת ליסינג מדהימה של הפוקוס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...