Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממליץ מאוד להמנע מהסבה לגז. לא בכדי - למרות הכדאיות הכלכלית לכאורה לא הרבה מכוניות הוסבו.

קרוב משפחה שעובד באחת מחברות הגז הגדולות במשק סיפר לי שבזמנו כל הצי שלהם היה סובארו מונעות בגז, ולאחר שמחצית מהמנועים התפחלצו - הפסיקו כליל את השימוש בגז בצי הרכב. לא נרכשו רכבים חדשים מונעים בגז, והמוסבים הפסיקו להשתמש בגז .

לגופו של עניין.

בדקי את הטויוטה ספייס ורסו - אמנם ניתן לרכוש רק חדשה כזאת, אך אולי יהיה שווה לך להוסיף את ההפרש.

קצת התבלבלתי מכל התגובות על הגז,ניראה שזה לא בטוח ולכן עדיף להימנע מזה.מה שאומר שאאלץ להיפרד מהטוסון שהפך לאהוב עליי במיוחד ,בהתחשב בעובדה שהחלפתי 5 מכוניות בשלוש שנים האחרונות ,הטוסון היא האהובה עליי ביותר אבל הדלק הורס את ההנאה!.לגבי הטויוטה שוב- אין לי אפשרות להוסיף.כרגע הכי נראה לי לבדוק וגם אפשרי מבחינת התקציב הם הטריוס הsx4 והקשקאי.בדקתי גם אאוטלנדר- פחות אהבתי,וגראנד ויטרה-יקר ואאלץ לרדת שני שנתונים לפחות.אז מה הכי עדיף??? אני כבר מבולבלת...

פורסם

אם את מחפשת נוחות לפי דעתי קניית רכב משפחתי מרווח יספק את הנוחות והמרחב בלי צריכת הדלק הגבוהה.

מלבד היטי ואולי עוד 2-3 רכבי עיר מוגבהים (שלא נתבלבל חס וחלילה עם המילה ג׳יפ שבינה לבין רכבים אלו הבדל מהותי) רוב רכבי העיר המוגבהים (זו צורה מצוינת לתאר אותם :-) ) נועדו לפינוקים. אצל יצרני הרכב זה אומר בדרך כלל מנוע גדול ואבזור נדיב, מה שמתבטא בצריכת הדלק.

אם נשאלת דעתי, רדי אל העם ותמירי גובה באורך אם כל כך חשוב לך המרווח.

בתור אחד שלא נסע על רכבי גובה מלבד וולבו אחת (ואני צניח שהיא מדגם מייצג מצוין) אין כזה הבדל בנוחות מבחינת מרחב/תנוחת ישיבה וכו׳ מרכבים שנועדו למרווח (משפחתיות גדולות למיניהן קרי ג׳טה/לנסר/אלנטרה החדשה וכו׳) ועושים אתזה טוב, בפחות דלק, עלות נמוכה יותר והיצע יותר גבוה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
קצת התבלבלתי מכל התגובות על הגז,ניראה שזה לא בטוח ולכן עדיף להימנע מזה.מה שאומר שאאלץ להיפרד מהטוסון שהפך לאהוב עליי במיוחד

FWIW, לפני חצי שעה הלכתי לאסוף את אח שלי ששם את הרכב שלו להתקנת מערכת גז באותו מקום שאני התקנתי. זכרתי את הדיון הזה ושאלתי במיוחד שם את ערן שהוא תותח בהתקנות, לגבי הטוסון עם מנוע 2.7 הזה. הוא אמר לי בפירוש שהמנוע הזה הולך טוב מאוד עם גז ושהוא אישית התקין לכמה וכמה כאן באזור ב"ש. בדיוק מה שחשבתי וכמו שכתבתי למעלה. אם יש לך עדיין ספקות את יכולה לשאול אותו ישירות כאן בפורום, שם המשתמש שלו "ערן המסוקס".

גז זה תענוג, גם הרכב שלי זה אוטו של 6.5 בנזין בתוך העיר (12 בחוץ הטוסון בטח בולע יותר בגלל המשקל, למרות שהמנוע יותר קטן קצת בהשוואה), על גז הוא אוכל אפילו 5.5 אבל ליטר גז עולה 3.5 ש"ח ככה שביחס לבנזין זה יוצא בערך 1/12. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
תודה רבה על התגובות,אכן האופציה הראשונה שבדקתי היא הנעה בגז - צריכים לחזור אליי לגבי זה,אין לי באמת מושג מה זה בדיוק אומר ובמה זה כרוך-אברר,אבל טוב לדעת שזה אפשרי ולא בעיתי כפי שחששתי. חשבתי גם על ה sx4 כאופציה טובה.הבעיה שהמרווח שם ניראה לא מספק.לגבי היטי קראתי עליה פה הרבה שבחים,אני אישית לא סובלת את הצורה שלה-גמלונית ומרובעת מידי,אבל לא הצורה היא זו שתקבע לי איזה רכב לקנות,כך שיכול להיות שאחכה לירידת מחיר.בכל מקרה האופציה הראשונה שאנסה זו ההנעה בגז בתקווה שזה באמת ייותר משתלם.8)

לא מומחה טכני כדי לקבוע אם גז מתאים או לא מתאים למנוע של היונדאי אבל מה שבטוח זה שהמיכל תופס את רוב המקום בתא המטען.

את יכולה לחפש טוסון דיזל משומש 2X4 שעושה בערך 1:11 אבל נטול יכולת שטח.

המחליף של הטוסון זה IX35 אבל הוא כפול מהתקציב שלך.

היטי יהיה לך שימושי ומהנה כל עוד תשכיבי את שורת המושבים מאחור לטובת הכלב.

הויטרה צפופה, סנדוויץ' וחצי נכנסים בתא המטען , מאוד אמינה, לא חסכונית

הג'וק אופנתי אבל אם את מתכננת על משפחה בשנים הקרובות זה האוטו הכי לא פרקטי שיש כי מלבד המראה הוא פשוט צפוף מאוד בתוכו ותשכחי מכלבים, עגלות וכו'.

ג'ימני הוא בעל יכולת שטח מצוינת אבל קטן.

פורסם

ג'יפים "גדולים" בולעים יותר דלק לא רק בגלל מנוע עוצמתי אלא בגלל משקל וצללית גבוהה ופחות אפקטיבית מבחינה אווירודינמית.

טריוס יכולה לספק את הצרכים של בחורה שמחפשת "ג'יפון עירוני". לסגמנט קוראים קרוסאובר, לא ג'יפ ולא רכב עירוני מוגבה.

אני עדיין נוטה לכיוון הייטי 1.2T בגלל שהיא מרווחת יותר מהטריוס, איכותית למדיי וחסכונית בזכות שילוב הקודש TSI+DSG.

לדעתי הוא יהיה הרכב המוצלח ביותר ואני אישית כן אוהב את עיצוב שלו (הבנתי שזה די נדיר).

הייתי ממליץ על טויוטה RAV4 אבל היא לא עומדת בתקציב.

על קוליאוס אין לי הרבה מידע אבל אני משער שמנוע 2.5 בשילוב עם גיר אוטו' לא יהיה חסכוני במיוחד וזה דורש בדיקה מעמיקה יותר.

בקשקאי מניח שתצטרכי לרדת בשנתון ומנחש שהצריכה תהיה טוב המשל ה-2.7 של היונדאי. הוא גם מרווח יחסית, נחשב למוצלח ויכול לשמש אותך נאמנה.

לסיכום: כמו שאני רואה את הדברים בקטגוריה (בלי לרדת לעם) נשארנו עם SX4, קשקאי, טריוס וייטי.

SX4 - משעשע להעמיד בשורה אחת עם קשקאי. זה האצ'בק מוגבה שבחסד אפשר להעמיד אותו צעד אחד מקרוסאוברים. רכב עממי עם פער ניכר מהטוסון. ובכל זאת מוצח למדיי, חסכוני יותר ויכול מאוד להיות שיענה על צרכייך.

טריוס - מהקומפקטיות בחבורה, ג'יפון צעצוע. במידה והמרווח והנוחות מספקים אותך, יהיה בחירה נבונה.

ייטי - הפייבוריט האישי שלי, במידה ובכלל נכנס בתקציב (לא בדקתי). נמצא לדעתי בנקודה מאוד מאוזנת מבחינת עלות-תועלת, הנאה-שימושיות.

קשקאי - בליגה של הגדולים, סביר להניח שיימצא מתאים. דורש בדיקה עד כמה תשפרי את תוצאת צריכת הדלק. במידה וההפרש זניח יחסית תאלצי לספוג ירידה בשנתון, את אי-הנוחות שבהחלפת רכב ותישארי לא מספיק מרוצה. אבל בהנחה שהיא חסכונית יותר באופן משמעותי ייתכן ותהיה בחירה נבונה מאוד.

מה שצריך לעשות עכשיו הוא להתרשם מכל אחת שבחבורה, נתונים טכניים, לראות, לנהוג ולהחליט.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

סלואו ספרינטר תגובה מצוינת ! המון תודה.נתת לי סריקה תמציתית ומדויקת למה שאני צריכה.בדקתי עם חברת אוטו דיל ואכן יש להם יטי מ2010 ב94000.בתקווה שאצליח לגייס את ההפרש זו יכולה להיות אופציה מצוינת.לגבי הטריוס- קראתי כאן שהנסיעה בו נוראית.מה אתה יודע על זה? אם אני עושה נסיעת מבחן על דגם 2012 זה יהיה אותו דבר כמו דגם 2009?

• תוכן חדש...