Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשינו טיפול לפיאט פנדה בשבוע שעבר והתברר לי שהתחילו למלא 5w40 במקום 10w40 כששאלתי לפשר העיניין אמרו שזה הוראות חדשות כדי למנוע זיהום אוויר ולחסוך בדלק ושעכשיו זה מה שממלאים לפיאט

בלי קשר אשמח לספר שיצאתי בהרגשה טובה מאוד מ"מוסך השחר" בנתניה שנתנו לנו שוב שירות אמין מיקצועי מסביר ובמחיר סביר.

השמן שמולא היה של פז בטכנולוגיה סינטטית והוא היה מעל ומעבר לאוטו הזה וגם המחיר סביר יחסים 110 ש"ח לשמן הנ"ל

how it's like to drive :twisted:

פורסם
עשינו טיפול לפיאט פנדה בשבוע שעבר והתברר לי שהתחילו למלא 5w40 במקום 10w40 כששאלתי לפשר העיניין אמרו שזה הוראות חדשות כדי למנוע זיהום אוויר ולחסוך בדלק ושעכשיו זה מה שממלאים לפיאט

לא הבנתי איך זה שאתה ממלא 5w40 במקום 10w40 בדיוק משפיע על זיהום האוויר וחיסכון בדלק ?

זה חרטא עצבנית ביותר או שיש אמת בדבר (שאלה למומחים) ?

פורסם

חצי חרטא.

בגלל שצמיגות השמן בטמפ' העבודה למעשה לא השתנתה ("40") אז גם לא יתקבל כל שיפור בזיהום האוויר, צריכת הדלק או הביצועים ביחס לשמן 10W40.

כן יתקבל שיפור מזערי בהפחתת הבלאי של המנוע בהתנעות קרות ונסיעות קצרות בהן המנוע (והשמן) לא מגיעים לטמפ' העבודה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא הייתי ממהר לצאת בהצהרה שזה חרטא.

בקרב היצרנים היום יש מגמה של מעבר לשמנים בעלי צמיגות נמוכה יותר. ההיגיון שעומד מאחורי המגמה הזאת הוא שלשמנים האלה יש התנגדות נמוכה יותר ולכן המנוע מאבד פחות כוח, מה שמאפשר בסופו של דבר לחסוך עוד קצת בדלק ובפליטת מזהמים.

אינני יודע עד כמה החסכון באמת משמעותי, אבל כנראה שהוא אכן קיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לכל רכב יש מספר שמנים וצמיגויות שמתאימים לו. הטענה ש"אין צורך" להשתמש בשמן 5 בארץ שגוייה מיסודה אם כי אני מסכים כי גם לא יגרם כל נזק משימוש בשמן 10.

כל זמן שפיאט לא יעברו לשימוש בשמנים דקים יותר כמו 10W30, 5W30 או 5W20 כל טענה על חסכון בדלק או הפחתת זיהום האוויר בטלים בשישים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא הייתי ממהר לצאת בהצהרה שזה חרטא.

בקרב היצרנים היום יש מגמה של מעבר לשמנים בעלי צמיגות נמוכה יותר. ההיגיון שעומד מאחורי המגמה הזאת הוא שלשמנים האלה יש התנגדות נמוכה יותר ולכן המנוע מאבד פחות כוח, מה שמאפשר בסופו של דבר לחסוך עוד קצת בדלק ובפליטת מזהמים.

אינני יודע עד כמה החסכון באמת משמעותי, אבל כנראה שהוא אכן קיים.

אכן קיימת מגמה לעבור לשמנים בצמיגות נמוכה כגון: 5W30 או 0W30.

צמיגות 5W40 כבר הייתה קיימת לפני 2 עשורים. רוב ייצרני הרכב הגרמנים המליצו בספרות הייצרן או בספר הרכב בשפה האנגלית על צמיגות 5W40 כבחירה. למיטב זיכרוני גם בטויוטה קורולה שנת 96 הייתה המלצה בספרות של היינס לשמן 10W30 ובארץ היו ממלאים 20W50.

בארץ משום מה כול הייבואנים/מתדלקים/מוסכים הכירו צמיגות אחת והיא 20W50 ורק לאחר עשור בחשש רב עברו ל-10W40 או 15W40.

תקרא גם שירשורים עתיקים בפורום ותגלה את החשש של אנשים לעבור לשמן 5W40 כאשר היום זה פשע לא לעבור לצמיגות שציינתי.

זו ההסטוריה שאני זוכר עוד מהימים שהייתה ברשותיי גולף דור 2 או 3.

איזה כייף לי :)

פורסם

חברה(פורומים בחו"ל) שעברו לשמן 0W-30 על פני שמנים של 5W-30 ו 10W-30 טענו לחיסכון של 2 אחוזים בצריכת הדלק בעיר. לעומת זאת, בנסיעה בבין עירוני לא הורגש שום חיסכון בדלק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תמתין, זה עניין של זמן :wink:

בכל מקרה לרוב יצרני השמנים קיים שמן כזה בארסנל.

איתמר.

פורסם
אכן קיימת מגמה לעבור לשמנים בצמיגות נמוכה כגון: 5W30 או 0W30.

צמיגות 5W40 כבר הייתה קיימת לפני 2 עשורים. רוב ייצרני הרכב הגרמנים המליצו בספרות הייצרן או בספר הרכב בשפה האנגלית על צמיגות 5W40 כבחירה. למיטב זיכרוני גם בטויוטה קורולה שנת 96 הייתה המלצה בספרות של היינס לשמן 10W30 ובארץ היו ממלאים 20W50.

בארץ משום מה כול הייבואנים/מתדלקים/מוסכים הכירו צמיגות אחת והיא 20W50 ורק לאחר עשור בחשש רב עברו ל-10W40 או 15W40.

תקרא גם שירשורים עתיקים בפורום ותגלה את החשש של אנשים לעבור לשמן 5W40 כאשר היום זה פשע לא לעבור לצמיגות שציינתי.

זו ההסטוריה שאני זוכר עוד מהימים שהייתה ברשותיי גולף דור 2 או 3.

מרק,

זו ההזדמנות לדחוף את השאלה ששלחתי לך: בגולף 5, מנוע 1.6 BSE - האם זה יהיה מיותר לעבור לשמן 5-30? כל חיי הרכב השתמשו בשמן 5-40, השאלה היא האם ייתכן נזק/בלאי מואץ/מתכון לצרות עתידיות?

נ.ב - הרכב שנת 07' וגמע 77,000 ק"מ.

תודה

פורסם

למרות שלא קוראים לי מרק אני מרשה לעצמי לענות לך על השאלה :wink:

אם הרכב טופל כל חייו בשמן איכותי ובזמן (כלומר שניתן להניח בבטחון כי מצב המנוע טוב) + 5W30 מאושרת ע"י היצרן + השמן הרלוונטי עומד בתקנים הנדרשים ע"י היצרן אז אין כל בעייה ולא צפויות כל בעיות.

30 הינו שמן מעט דליל יותר בטמפ' העבודה ומכאן שהוא יחסוך דלק, ישפר מעט את הביצועים וימשיך להעניק הגנה טובה על המנוע.

איתמר.

• תוכן חדש...