Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גיפ של ביואיק,

יש לי בעיה שכל הילוך שעובר יש מין נקישה, או קפיצה שכזאת,

ממה זה נובע?

האם יש איזה שהוא חומר , או אולי שמן גיר, שכדאי להחליף שיכול ליפתור לי את הבעיה?

תודה רבה והמשך ערב טוב

פורסם

תפרט קצת יותר בבקשה (ותבקש אולי מהמנהלים לערוך את הכותרת לפי הכללים) :

איזה דגם ונפח מנוע, שנת ייצור, כמה ק"מ עבר. האם גיר אוטומטי ?

תפרט קצת יותר בקשר לתקלה - האם נדלקת נורית תקלה של הגיר ? האם נבדק / הוחלף מתישהו שמן גיר ?

האם נבדקו תושבות של הגיר ?

ציין בבקשה מהיכן אתה, ויהיה ניתן להפנותך לבעל מקצוע מתאים.

בגדול - אולי חסר באמת שמן גיר או תושבות פגומות.

alfa 156 2.5.

פורסם

ג'יפ של ביואיק? האם זה הרנדוו? אם כן אז מדובר באותו מנוע וגיר בדיוק כמו של האימפלה. לכל האימפלות שאני מכיר (שלי, של אחי, עוד 2 חברים מהעבודה, עוד מכר וגם מישהו פה מהפורום) יש מחלה עם שסתום (סולנואיד) לחץ שמן גיר מקורי דפוק שכנראה הולך באיזשהו שלב וגורם להחלפות לא חלקות (מכה\נקישה), אצלי זה היה מורגש בין הילוכים 2-3 בעיקר וגם יותר חלש בין 1-2, 3-4 לעומת זאת היה חלק. ממה שאני יודע מחליפים את החלק הנ"ל בחלק מתוצרת חברת בוש והסיפור נפתר לתמיד.

לי בזמנו לקחו 1700 ש"ח במוסך, 700 עבודה + 1000 על הסולנואיד, בדיעבד גיליתי אחרי יומיים את Ebay לגבי חלקי חילוף, במיוחד לאמריקאיות ואפשר להזמין את החלק (אחי הזמין לפני יומיים, מוזר שעכשיו לא מופיע משלוח לישראל אבל יש עוד הרבה שמוכרים את החלק הנ"ל) בסביבות ה 180 ש"ח:

http://www.ebay.com/itm/4T65E-EPC-Solenoid-Pressure-Control-2003-Up-GM-Volvo-/330403904404?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4ced9b7b94&vxp=mtr

כל זה כמובן בהנחה שמדובר ברנדוו, הגיר הוא מדגם 4T65E בדיוק כמו האימפלה שלי. אני מהמר ביותר מ 90% שזו אכן הבעיה. אל תהיה פראייר ותשלם במוסך הרבה, לך תברר כמה עולה החלפה ואז תשאל כמה אם אתה מביא את החלק בעצמך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
ג'יפ של ביואיק? האם זה הרנדוו? אם כן אז מדובר באותו מנוע וגיר בדיוק כמו של האימפלה. לכל האימפלות שאני מכיר (שלי, של אחי, עוד 2 חברים מהעבודה, עוד מכר וגם מישהו פה מהפורום) יש מחלה עם שסתום (סולנואיד) לחץ שמן גיר מקורי דפוק שכנראה הולך באיזשהו שלב וגורם להחלפות לא חלקות (מכה\נקישה), אצלי זה היה מורגש בין הילוכים 2-3 בעיקר וגם יותר חלש בין 1-2, 3-4 לעומת זאת היה חלק. ממה שאני יודע מחליפים את החלק הנ"ל בחלק מתוצרת חברת בוש והסיפור נפתר לתמיד.

לי בזמנו לקחו 1700 ש"ח במוסך, 700 עבודה + 1000 על הסולנואיד, בדיעבד גיליתי אחרי יומיים את Ebay לגבי חלקי חילוף, במיוחד לאמריקאיות ואפשר להזמין את החלק (אחי הזמין לפני יומיים, מוזר שעכשיו לא מופיע משלוח לישראל אבל יש עוד הרבה שמוכרים את החלק הנ"ל) בסביבות ה 180 ש"ח:

http://www.ebay.com/itm/4T65E-EPC-Solenoid-Pressure-Control-2003-Up-GM-Volvo-/330403904404?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4ced9b7b94&vxp=mtr

כל זה כמובן בהנחה שמדובר ברנדוו, הגיר הוא מדגם 4T65E בדיוק כמו האימפלה שלי. אני מהמר ביותר מ 90% שזו אכן הבעיה. אל תהיה פראייר ותשלם במוסך הרבה, לך תברר כמה עולה החלפה ואז תשאל כמה אם אתה מביא את החלק בעצמך.

בחור , עליתה על הבעיה, זה בדיוק הבעיה

בשביל 180 שקל מתאים לי לקחת, להזיק זה לא יכול להזיק, וכן זה דגם רנדוו

אני מחזיק גם לומינה , ויש לי אותה בעיה

הגיפ זה רנדוו 2005 נפח 3400

בקשר לשמן, אומנם קניתי את הרכב ליפני שבוע , הוא עבר טיפול( ככה המוכר טוען) אבל לא לקחתי ריזיקות והלכתי ועשיתי גם טיפול גדול

אומנם את הפלגים לא החליפו ניראה לי מאז שהרכב יצא מהחברה כי היה לנו בעיה ליפתוח אותם, בסוף שפתחנו הם היו מצב על הפנים,

רציתי להחליף על הדרך בטיפול גם שמן גיר, אבל המוסך אמר לי שלא כדאי לגעת בשמן גיר

( הוא אמר אם אני רוצה הוא יחליףצ אבל הוא לא ממליץ)

האם באמת לא כדאי לגעת בשמן גיר ולהחליף אותו?

פורסם

לא יודע איזה מוסך אמר לך את זה, אני מטפל באופן קבוע אצל חבר שמכיר אמריקאיות בעל פה, איך שקניתי את הרכב (עם 102K לפני כמעט שנתיים) הוא החליף לי שמן, פילטר, פלאגים, שמן גיר, פילטר גיר, פילטר דלק וברקסים קדמיים, אין שום בעיה להחליף. הפלאגים קשים למי שלא מכיר איך עובדים, הם נדבקים מהחום וצריך לשלוף אותם בזהירות כדי לא לגרום נזק לחוטי ההצתה (סט עולה 500 ש"ח בארץ, אבל כנראה אפשר בפחות בחו"ל). גם אחי שקנה אימפלה 2004 לפני שבועיים עשה אצלו את אותו טיפול בדיוק, גם אצלי וגם אצלו שמן גיר לא הוחלף לפני כן, השמן היה שחור משחור והמגנט למטה היה מלא לכלוך, מי שחושב שאסור להחליף סותר את הוראות היצרן (החלפה כל 50K מייל שזה בערך 83K ק"מ).

לגבי אמריקאיות אם אתה לא בטוח פשוט תעשה מה שאני עושה, תוריד ספר רכב ותקרא כתוב שם הכל שחור על גבי לבן, אם יש שאלות אחרות, יש פורומים בארה"ב עם אנשים שמכירים את המכוניות הע"פ, למשל פורום מיוחד רק לאימפלות, יכול לעניין אותך גם כי לרנדוו כמו שאמרתי יש אותו מנוע ואותו גיר ועוד הרבה מכלולים אחרים זהים לגמריי לדגם 3400:

http://www.impalaforums.com/forum.php בד"כ תמיד ייתנו לך שם תשובות לכל מיני בעיות מוזרות שבארץ לא מכירים פיתרון, דיון לדוגמא מלפני שבועיים על בעיה שמומחים פה בארץ לא הצליחו לענות כשפיתרון אפשרי ניתן אחרי שפתחתי דיון בפורום הנ"ל בחו"ל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=433635&highlight=%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%94

אל תשכח, בארה"ב שברולט, ביואיק וכו' זה כמו מאזדה אצלנו, יש במיליונים. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

סבבה תודה, אני יבדוק את הקטע של השמן מפגיא, הבנתי שגם אני מחליף שמן גיר ופותח את הבורג התחתון לניקוז השמן, אז יש קיט אטמים שצריך להחליף כי את הבורג הזה אי אפשר להחזיר חזרה, ידוע לך משהו שכזה?

תודה

פורסם

לא סגור על הפרטים (מעדיף שלא להתעסק בעצמי למרות שזה בטח לא סיפור כל הטיפולים השוטפים) אבל אני יכול לבדוק הכל אם אתה רוצה, לגבי השמן גיר יש "ערכת גיר" שיש בה כל מה שצריך כדי להחליף שמן גיר ולסגור את כל הסיפור (עלתה לי אז 85 ש"ח אם אני זוכר טוב, לפני כמעט שנתיים).

אה ואם אתה מחליף שמן גיר שים לב טוב טוב ששמים לך כמות מתאימה! זה יוצא כמעט 2 גלונים (1 ו 3/4 או משהו כזה), שמעתי בעבר על אימפלה שהחליפו לה שמן גיר במוסך ושמו רק גלון שמן אחד, כמובן שהגיר דפק והשתולל עד שהבחור התקשר לאותו חבר לי שפשוט הוסיף שמן, סיפור אמיתי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
יש לי גיפ של ביואיק,

יש לי בעיה שכל הילוך שעובר יש מין נקישה, או קפיצה שכזאת,

ממה זה נובע?

האם יש איזה שהוא חומר , או אולי שמן גיר, שכדאי להחליף שיכול ליפתור לי את הבעיה?

תודה רבה והמשך ערב טוב

אם מדובר ברנדוו ארבע על ארבע יכול להיות שהסרן האחורי נוקש או גל ההינע סובל מחופש

יכול להיות שיש חופש בגיר, ממליץ לך להיכנס למוסך לבדיקה מקצועית

אם תרצה אשמח לתאם לך,

גיא משברולט

פורסם

טוב, השמן גיר שחור , אבא שלי רוצה שאני ידאג לקחת למוסך ולהחליף את השמן גיר, אז מה שעושים.

השאלה היא

המוסכניק שלי אומר שאם אני פותח את בורג הניקוז, אז אי אפשר להחזיר אותו יותר וצריך ליקנות סט אטמים וגומיות, מישהו יודע על מה מדובר?

חוץ מיזה אם כבר מחליפים אז, פילטר גיר יש נכון? כדאי להחליף גם אותו נכון,

נתחיל מיזה ועל הדרך אני יברר על הנקישות האלה ניראה מה הוא אומר,

בכל מיקרה , מישהו שמע על האטמים האלה ?

תודה

פורסם

אני כמעט בטוח שכשאתה הולך לקנות פילטר גיר אז זה לא רק פילטר אלא זה נקרא ערכת גיר ואני כמעט בטוח שיש שם את הכל כי כשאני החלפתי שמן (לא אצל מוסך אלא אצל חבר שמטפל לי ברכב, בחצר) קניתי 2 גלונים שמן גיר ואת הערכה הזאת והוא החליף וסגר הכל חזרה (גם אצל אחי ברכב דרך אגב), אז לא יכול להיות שהערכה הזו לא כוללת כל מה שצריך. אם אתה מטפל במוסך עדיף שתלך לקנות את החלקים בעצמך בחנות חלפים כי דרך המוסך סתם ייקחו לך יותר כסף על התיווך.

לדעתי אם המוסך שלך לא מכיר את הערכה הזו אז מין הסתם הוא לא החליף אף פעם שמן בגיר כזה, תוודא שהוא יודע את הכמות! מראש עדיף שתקנה 2 גלונים ואם אתה בכל זאת נותן לו לקנות אז תבדוק שהוא יודע שזה כמעט 2 גלונים שנכנסים שם, שלא בטעות ישים גלון אחד. זה גיר של truck. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אני תמיד קונה חלקים בעצמי והמוסך לוקח רק עבודה, המוסכניק גם כן אמר לי כמוך, 2 גלונים כי אחד לא יספיק

הוא מכיר, אבל זה בן אדם חדש שמטפל לי באוטו אז אני רק רוצה לבדוק שהוא לא ״עוקץ״ אותי,

תודה רבה אתה עוזר לי המון

• תוכן חדש...