Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם רכב אספנות משתלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב אספנות ״משתלם״ אם תקנה אותו במחיר X ותמכור מייד במחיר גבוה יותר.

אחרת הוא לא ״משתלם״ לך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עודד, אני לא מסכים איתך, רכב אספנות מאד משתלם!

הוא משתלם: לפחחים, מכונאים, זגגים, רפדים, יבואני חלקים, יבואני שמנים,

לחברות הדלק, לדואר ישראל, למדינה, למשרד הרישוי, לצמגאים, למוכרי תכשירים לרכב.

ספקי חלפים, לחניות כלי עבודה, למגרשי גורטאות, וסתם עמך ישראל....

ספר לי על זה... ורוב מה שהזכרת, זה עוד לפני שהוא נוסע...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

שוב תודה לעונים

בבקשה, בינתיים בלי המלצות לדגם ספציפי, בינתיים אני מתעניין בכללי

א. יבוא אישי לא מסובך בסה"כ, רק העלויות יהיו הרבה יותר גבוהות מ 20K

ב. רכב אספנות ניתן לשפר ע"י בעלי מקצוע מומחים - מצד אחד העלות גבוהה מאוד , מצד שני הכדאיות לדעתי האישית אפסית.

א. האם היבוא הוא כמו לרכב חדש, רק דגמים בודדים אתה יכול לייבא, והמכס מעל 100%, או שיש הקלות מסויימות?

ב. נניח ואני לוקח בודי שאהבתי, ומשתיל לתוכו קביים של רכב מודרני, את כל מערכת המתלים, הבלמים, המנוע, ממש עושה השתלה, מכין תושבות שהכל יתאים וכו', האם ניתן לאשר דבר כזה/לעבור איתו טסט, או שזהוא מקרא אבוד.

אם אני עושה זאת, מצד אחד אני מקבל את האמינות והחיסכון של ימינו, מצד שני אני מקבל בודי מגניב שלתוכו תהיה לי הבחירה מה להשתיל

מיכאל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לסעיף ב' התשובה היא מקרה אבוד, אלא אם כן אבא שלך ראש אגף התנועה במשטרה ואמא שלך בעלת רשת מכוני רישוי:-)

פרוייקטים כאלה מחו"ל תמיד כיף לראות באינטרנט, הבעיה שבארץ תחשב לפורע חוק מסוכן וחולני המטיל את אימתו על הציבור בדרכים... עצוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
...בארץ תחשב לפורע חוק מסוכן וחולני המטיל את אימתו על הציבור בדרכים...

למראת שאם תעשה הכל טוב, רק תעלה את רמת הבטיחות שלו.

כאן נכנס הקטע של שאלה א.

לעשות חלקית את הפרוייקט בחול, ואז לייבא את הרכב, אפשרי מהבחינה החוקית?

מיכאל

פורסם

הכל אפשרי, גם בניית רכב עם כל שינוי המכלולים שציינת, אך לא נכנס למשבצת שלך ובטח שלא במחיר שציינת וגם אם זה יהיה רק על חלקים זה לא יגרד את העשירית ממה שצריך לבניית רכב, רק המנוע יכול להכפיל, להשליש או לרבעה את עצמו - אז קח הכל בפרופורציה.

יש משפט שאומר "עם כסף אפילו את הים אפשר לרצף" - אין דבר שעומד בפני הרצון, אך זכור שלכל דבר יש את המחיר והזמן שלו.

לשם מה לייצא רכב לסדנה בחו"ל קודם כל ? רק עלות ההובלות ישראל-חו"ל חו"ל ישראל יעלו לך יותר מכל רכב שתרצה במצב טוב מאוד. דבר נוסף יש לך כאן סדנאות שיש להן את כל הידע לבנות, אז אם כבר הלכת עד הסוף, תבנה כאן עם חלקים הכי טובים שתייבא מחו"ל (תלוי לאיזה רכב, ארה"ב, גרמניה וכו'), או לחלופין תרכוש את מבוקשתך במצב מושלם אשר מוצעת למכירה ושופצה כולה בחו"ל, או שתרכוש רכב למטרת שיפוץ בארץ, אחד מן השלושה ולא ערבוב.

אתה מדבר כאן על משהו מאוד מאוד סימלי בלשון המעטה (20K ש"ח) ומנגד באותו משפט אתה גם רושם דברים שלא מתחברים בהיגיון, על ייצוא\ייבוא רכב, שיפור רכב בצורה מקצועית ויסודית (ולא חאפרית).

אני אמליץ לך להתחיל מקטן בשביל להבין בכלל למה אתה נכנס ומכניס את ראשך, לאחר מכן תוכל רק להתקדם.

בהצלחה !

פורסם

ראשית, הסכום שציינת אינו הגיוני.

לגבי החלפת המכלולים, לא בכל רכב ישן צריך להחליף ולשפר את כל המכלולים.

להיפך.... הפשטות של חלק גדןל מרכבים אלו היא נקודת החוזק שלהם.

פורסם

תבין, רכב אספנות קונים מאהבה ולא מחישוב כלכלי, שום רכב אספנות שאני מכיר

ותאמין לי שאני מכיר הרבה, מעולם לא הצליח להשתבץ במסגרת תקציב קבוע מראש!

ברכבי אספנות ורכבים קלאסיים קיימות מספר אסכולות שיפוץ. שימור למצב מקורי היא אחת מהם.

בחו"ל ניתן לעשות כמעט כל דבר אבל, בארץ הדבר אסור ואינו חוקי, ובדרך כלל גם אסור ביבוא.

אספנות רכב, או בעלות על רכב אספנות אינה עניין זול, אינה משתלמת כלכלית וההוצאות עולות תמיד

על ההכנסות.

באחזקה של רכב כזה לשימוש יום יומי (אני עושה כך עם ה-BMW שלי) צריך לקחת בחשבון

את "החבילה" כולה, ולאהוב אותה אחרת אין מצב שבעולם שתמשיך להחזיק רכב אספנות.

ההוצאות הטיפול והאחזקה של רכב אספנות, אפילו חיפושית שהיא הבון טון של רכב אספנות ואחת

מהמכוניות האמינות והפשוטות שיש. הון רבות ומצריכות תשומת לב תמידית.

בקיצור האהבה עיוורת ולכן בעלי רכב אספנות לא מסוגלים לראות את החסרונות שכל בר דעת

שאינו נגוע בחידק רואה מבין ולא מוכן לקבל.

עכשיו תשאל את עצמך אם אתה מתאים לרכב אספנות ולא איזה רכב אספנות מתאים לך!

25 ק"מ זול, נקי, סטיילטי וללא הוצאות מיותרות אני היית הולך על אופניים חשמליות. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שוב תודה לעונים

בבקשה, בינתיים בלי המלצות לדגם ספציפי, בינתיים אני מתעניין בכללי

א. האם היבוא הוא כמו לרכב חדש, רק דגמים בודדים אתה יכול לייבא, והמכס מעל 100%, או שיש הקלות מסויימות?

ב. נניח ואני לוקח בודי שאהבתי, ומשתיל לתוכו קביים של רכב מודרני, את כל מערכת המתלים, הבלמים, המנוע, ממש עושה השתלה, מכין תושבות שהכל יתאים וכו', האם ניתן לאשר דבר כזה/לעבור איתו טסט, או שזהוא מקרא אבוד.

אם אני עושה זאת, מצד אחד אני מקבל את האמינות והחיסכון של ימינו, מצד שני אני מקבל בודי מגניב שלתוכו תהיה לי הבחירה מה להשתיל

מיכאל

אתה רציני ?

היבוא הוא לכל הדגמים כל עוד מדובר במנוע בנזין, לא רכב קיט אלא רכב שיצא ממפעל מסודר. ובנוסף אם ברכב חדש יש הנחת מכס על אבזרי בטיחות (כריות , ABS וכד') לא תוכל כמובן לקבל הנחה במיסוי ולשלם את הסכום המלא. גם אם תקנה בחול רכב ב 1K$ ובהנחה שהמכס יסכים אתך על המחיר , עדיין לא תצא בפחות מ 30K.

לגבי השאלה השניה, אתה יכול לבצע פרוייקט כזה או לפחות חלקי, אבל תכין לפחות 200K ש"ח , על איזה בודי אתה מדבר ?

ואיזה מנוע אתה רוצה לשתול שם ?

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בסכום של 20K פלוס-מינוס- אפשר למצוא רכב עממי במצב טוב ולהגיע לרמה מכנית מצויינת. אני מדבר על המצב שקונים אוטו כמו חיפושית בכמה אלפים וכל השאר משקיעים ביישור קו "עצבני"- כאשר הכל חדש: צמיגים, ציריות, חלקי הצתה, בלמים- בקיצור מכניקה חדשה.

ליותר מזה, בטח של"שיפורים" רציניים (ולא כאלו שנעשו בכפר הסמוך- מבלי לפגוע באף אחד!)- צריך הרבה, אבל הרבה יותר תקציב!

על כל הקטע עם החו"ל (יבוא/הוצאה לשיפוץ-שיפור והחזרה)- כאמור תשכח: יבוא של הגרוטאה לא נוסעת לא תעלה פחות מ-30- אתה מדבר על התקציב של 20 פלוס?!:roll::-D:shock: איפה שיפוץ/שיפור?

בקיצור תקשיב לעצות של כולם כאן: קודם כל תמצא משהו שאתה אוהב, תבדוק את המחיר של זה (ותבדוק רצינית- לא לראות מחירים ביד2 ולהתייאש ישר- זה לא תמיד משקף את המציאות), תקנה אם אתה יכול- ואז תראה האם זה באמת כל כך טוב כמו שדמיינת (והרבה פעמים זו תהיה אכזבה לא קטנה!)- ואז לאט-לאט תראה איפה אתה עומד בתקציב ותתחיל לעשות משהו- או שתבין שזה לא בשבילך ותמכור!

ככה זה עובד בערך...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

חברה, תודה על תגובותיכם, אני ממש ממש מסכים אם כל אחד ואחד מכם!

אבל!!!!!!!!!

לא הבנתם אותי בכלל!

עד 20K אני מתכוון לקנות רכב נוסע, וביומיים שאני מברר על העניין יש לי כבר 8 הצעות שכולהן פחות מ8K.

כל השיפורים והיבוא(שום יצוא) לא נכנסים בתקציב הנ"ל, הכל בתקציב נוסף שלא ציינתי פה.

עבודה איכותית אני יכול לעשות פה, כל הקטע הוא בחוקיות של הדבר.

אני יכול, ובדקתי מכירים, לבנות רכב שאני ממש אוהב, כלאמר לקחת בודי אספנות יפה, ולהתקין בו מערכות חדשות ומתקדמות, והפרוייקט יצא יותר זול מאשר לקנות רכב מודרני ברמה זהה, בזה אני בטוח, בדקתי מחירים, וכל זה לא קשור כלל לאותם ה20K מההתחלה.

למה אספנות? זה אחד הדברים שאני מנסה לבדוק פה, האם אני יכול לבודי כלשהוא להתקין מנוע, גיר וכו' מתקדמים הרבה יותר, ולאשר זאת מבחינת החוק.

רכב מודרני אני לא יכול לשנות בו כלום כמעט, וגם אם כן, הטרטור לכל אישור ואישור יגמרו אותי, כך שאני מעדיף לבנות רכב אחד בידיוק על פי הטעם שלי, ולאשר אותו.

לגביי היבוא:

במידה והתשובה לשאלה הקודמת "לא", אני יכול לבנות את הפרוייקט בחול ולאשר שם את הרכב, הקטע הוא האם אני יוכל לייבא אותו? מה הקריטריונים עלפיהם עלי לבנות את הרכב על מנת שיאשרו לי לייבא אותו? גם פה ה20K לא קשורים כלללל לעיניין.

עוד דבר חשוב, אני לא יודע כרגע איזה בודי אני יקנה, ואיזה מכלולים אני יתקין בו, כרגע הכל בקטע טאורטי, במידה והדבר אפשרי, אני יתחיל לחפס בודי שאוהב, ולהתאים לו בלמים וכו'.

בקטע של התקציב אני ריאלי לגמרי, אני לא חי בסרט שאוכל לייבא רכב נדיר במצב תצוגה בסכום הנ"ל

מיכאל

פורסם

אם תהיה מעט יותר ספציפי איזה רכב מדובר או איזור רכבים,

למשל לשים בחיפושית מנוע V8 חדש איממתני, לא ילך

לשים בלמי דיסק בגודל מגש פיצה , על רכב משנות הארבעים / חמישים לא ילך

להחליף הצתה של פלטינות ב MSD עם מגבר הצתה , ברכב אמריקאי משנות ה 70, אפשרי

להחליף קרבורטור בבהזרקה ברכבים שהיו דגמים לכאן ולכאן אפשרי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

ירון, יותר ספציפי לא יכול, מכיוון שלא תכננתי כלום, הכל בגדר הרעיון.

בגדול הרעיון הוא להחליף את המנוע והגיר למשהוא מתקדם באותו הגודל פחות או יותר, אך בנפח גדול יותר(כנראה) וחזק פי 2-3

אפילו לפני החלפת המנוע אהיה חייב להחליף את הבלמים לבלמי דיסק שיוכלו לעצור את המנוע המחוזק.

כמובן שעים שינויים קיצוניים אלו כנראה אצתרך להחליף גם את הסרנים וכו'

כלאמר לקחת שני רכבים פחות או יותר באותו גודל פיזי, האחד אספנות, השני של ימינו, ולהחליף את הבודי ביניהם.

השאלה בגדול, ולא על דגם ספציפי, האם ניתן לאשר דבר כזה, או שכמו שרשמו לי פה בעבר, רק לאחר שוחד של 2 מיליון?

מיכאל

פורסם

תראה, בגדול השינויים שמותרים בארץ לא מאפשרים להשתולל כמעט.

לפחות ברכבי אספנות "פשוטים".

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...