Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברידג' במגבר HD900/5 JL audio

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אם תוכלו לענות לי תשובה חד משמעית אני מאד אודה לכם.

המערכת כוללת:

אקליפס 7200MK2

מורל אילייט 3WAY סט קדמי

מורל אילייט 2WAY סט אחורי

סאב - מורל אולטימו 12' (תיבה עם פורט)

-מגבר ג'נסיס סטריאו 100

-מגבר HD900/5 JL audio

RCA Monster cable 402

+אינספור יריעות איטום של דיינמיט..

הג'נסיס מזין את הסט האחורי, הJL את הסאב והסט הקדמי (הסט הקדמי מקבל בברידג' 150 וואט ר.מ.ס ב-4 אוהם)

אני מניח שמביני עניין אולי ירימו גבה לגבי חלק מהרכיבים, אז אני מציין מראש שהמערכת נבנתה בשלבים ולא רכשתי את הכל באותה נקודת זמן.

לעסק, לא הצלחתי להבין מההוראות של המגבר נושא מסויים בחלק שמסבירים על חיבורי ברידג'.

יש למגבר מתג input mode שניתן למקם אותו על 2CH/4CH/6CH. לפי ההסבר שלהם, שעושים ברידג' צריך להשתמש ב2 מפצלי Y לRCA וזה גם מאד הגיוני. השאלה היא כזאת - איפה אני ממקם את ה input mode ? לפי ההוראות אין הסבר ברור לנושא הזה .

בנוסף, אם למישהו יש ניסיון עם המגבר הספציפי הזה - יהיה מעניין לשמוע.

תודה מראש .

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שאני מבין נהסבר של JL 2CH עובד רק FRONT ב 4CH עובד FROND ו REAR ו ב 6CH הכל. אתה אוצה לעשות גישור לאחורי וקדמי ולהשאר עם סאב ,אז אתה צריך לעבוד ב 6CH http://mediacdn.shopatron.com/media/mfg/9013/media_document/live_1/HD900_5_MAN.pdf?1305783847

זה מה שאני לפחות מבין

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

גם לדעתי עדיפה עבודה ב BI AMP דרך הקרוס של האילייט מאשר גישור, דווקא בגלל שמדובר באילייט ובקרוס שלו שלדעתי לא מאוזן מספיק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל תודה על התשובות, אשמח אם תפרטו קצת יותר מבחינת מה עדיף ולמה? וכמובן בפועל איך אני עושה את זה ?

כי אני די אבוד בנושא. יש יותר מדי אופציות ואני מרגיש שאני הולך לאיבוד .

עד לפני כמה ימים מה שהזין את הסט הקדמי היה הג'נסיס סטריאו 100, שהוא מגבר קלאס A/B ולטעמי נותן צליל יותר חם.

העניין הוא שהרמקולים האלה דורשים הגברה יותר רצינית..והרגשתי שהוא לא "פותח" אותם . אז חשבתי על נושא הברידג'.

תודה.

פורסם

יש לי את אחיו הגדול של הסטריאו 100, הג'נסיס FOUR CHANNEL שזה למעשה שני מגברי ג'נסיס סטריאו 100 בשלדה אחת.

המגבר הזה עובד מצויין עם האילייט והבעייה שתיארת קשורה לחוסר האיזון שיש בקרוס של האילייט. משום מה העוצמה של הוופר לא עולה בקנה אחד עם המיד והטוויטר מה שגורם לוופר להיות אנמי והוא לא מצליח להשתלב עם המיד והטוויטר.

חיבור דרך אופציית ה BI AMP בקרוס תאפשר לך שליטה נפרדת על הוופרים ועל המיד+טוויטר, כלומר למעשה כל אחד מהם יקבל ערוץ הגברה נפרד. דרך משחק GAIN תוכל לאזן את הוופר עם המיד והטוויטר. נסה ותווכח בעצמך.

מהמגבר ערוצים 1+2 ילכו לכניסת MID TWEETER בקרוסים, ערוצים 3+4 לכניסת WOOFER וערוץ 5 לסאב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תשמע איתמר, פשוט נתת ביטוי מילולי מדוייק לאי שביעות הרצון שלי מהסאונד.

המגבר צריך להיות על 6CH בINPUT MODE?

פורסם

מה רע ב JL?

בא לי להציע לך לעשות החלפות, קח את ה FOUR CHANNEL ותן לי את ה JL אך אני חושש כי זהו מעשה מאוד לא אחראי מצידי :wink:

איתמר.

פורסם

חלילה, לא אמרתי שהוא רע. אני פשוט לא בטוח לגבי רמת ההתאמה שלו לצרכים שלי ומזה זה נובע.

חוץ מזה, שאתה בטח מבין אותי שחלק מההנאה היא ההתעסקות בזה..ומה יותר יתאים..וכל זה.

נראה לי שהמגבר שלך ישאיר אותי בלי הגברה לסט האחורי..או שאני טועה?

הסט הקדמי צריך לקבל בשקט 150 וואט ב-4 אוהם

הסט האחורי מבחינתי גם 100 וואט ב-4 אוהם זה די והותר..

הסאב צריך לקבל לפחות 500 וואט שזה מה שהוא מקבל היום..והוא יכול בכיף לקבל 750+ (הנתונים שלו הם 1000 וואט ר.מ.ס ב2 אוהם)

פורסם

כל קשר בין המספרים שהצגת לביצועים בפועל יהיו מקריים בהחלט.

כמו שאמרתי לך, הבעייה של האילייט היא לא ההספק שניתן אלא החלוקה בקרוס, שפשוט מסרסת כמעט לחלוטין את הוופר המעולה הזה.

לפני שאתה מחפש מחליף ל JL נסה לחבר את הסט כמו שהצעתי כמה הודעות קודם.

לגבי ההספקים שציינת - כל מגבר שמוצהר כ 200RMS ומעלה יעשה עבודה מעל ומעבר עם הסאב הזה. מושג ההספקים יצא מכלל פרופורצייה.

איתמר.

פורסם

החלטתי לשמוע בעצתך לגבי ה-BI AMP עידכונים בהמשך (כנראה ביום שישי הקרוב).

עדיין לא ענית לי לגבי המתג של ה-INPUT MODE במגבר, על כמה ערוצים הוא אמור להיות ב-BI AMP?

6CH?

אני שואל מהסיבה שיש לי כרגע סה"כ 3 זוגות RCA.

1 סאב (מחובר לJL)

1 סט אחורי (מחובר לג'נסיס)

1 סט קדמי - (מחובר לJL ולפי מה שאני מבין אני אצטרך 2 מפצלי Y בחיבור למגבר?)

תודה!

פורסם

ההוראות מימין לשמאל:

http://www.sonicelectronix.com/pictures_new.php?id=20135&picture_id=334968

GENERAL SETUP

INPUT VOLTAGE -LOW

6CH

FRONT

12DB

מכוון בערך ל-60 הרץ

גיין לפי האוזן

שימוש במפצלי Y