Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שמתי לב לתופעות הבאות:

- לאוטו יש נטייה להתחמם כאילו הרדיאטור לא נכנס לפעולה והמים במיכל איבוי נעלמים לאחר שמיכל היה מלא.

- נזילת מים לא ברורה(לא מצאתי מאיפה) בזמן שהאוטו דולק (לא ברור אם זה מים של מזגן או מים מהרדיאטור)

- אוויר חם מאוד יוצא מהפתחי אוורור לעיתים וריח תמידי של מים מעופשים! (יש לציין שהברז חימום של הרדיאטור פינימי סגור)

הטיפולים האחרונים שעשיתי היו:

- תיקון מדחס המזגן.

- עקיפת הפלאנץ' מים על ידי צינור (זמנית).

תודה רבה לכל המבינים.

פורסם

מה שאתה מתאר נשמע כמו תרמוסטט תפוס במצב סגור.

המים לא מצליחים בגלל זה להשלים את הסירקולציה ויוצאים דרך צינור העודפים.

(מה שמסביר את ההתחממות,את הנזילה המסתורית כשהמנוע עובד,ואת התרוקנות מיכל העיבוי)

אם יוצא אוויר חם מפתחי האוורור כנראה שרדיאטור חימום פנימי עדיין עובד. דהיינו ברז חשמלי תקול.

(אין ברז בשליטה ידנית בדייהו, וגם אני לא מבין מה אתה אומר שעקפת.)

לגבי הבעיה הראשונה, נסה להוציא את התרמוסטט ולראות אם הבעיה נפסקת (לא להשאיר כך לאורך זמן, לשים תרמוסטט חדש אם זו אכן הבעיה)

לגבי הבעיה השניה- צור מעקף מצינור בין היציאה והכניסה לקיר האש (למטה בערך באמצע) לשני הצינורות המגיעים מכוון המנוע (הצינורות בקיר האש נשארים פתוחים)

כמה עלה לך שיפוץ המדחס?

קיבלתי הצעה למדחס משופץ 500 ש' + 200 ש' וואקום+גז.

את ההתקנה עצמה אני אמור לבצע לבד.

אטרקטיבי?

קיבלת יותר טוב?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

יש לציין שכל התופעות האלה קורות לעיתים כן ולעיתים לא, מלבד הריח שהמעופש של המים מהפתחי איוורור.

הצינור מעקף ששמתי הוא בא להחליף חלק(אני לא ממש מכיר את שמו) ששולט על כמות המים לרדיאטור לפי טמפרטורת המים, כרגע לרדיאטור מוזרמת כל כמות המים.

בדייהו שלי אולי רק בדגם הזה אני שולט בברז חימום באמצעות ידית שמחוברת לבורר חום\קור, והוא תמיד מכוון על קור(ברז סגור) ולמרות הכל לעיתים יוצא אוויר חם.

איפה נמצא הטרמוסטט, והאם לא מסוכן להוציא אותו לשם בדיקה?

והשיפוץ עלה לי יקר 1300 ש"ח שיפוץ מדחס +גז + וואקום ואחריות שאני מודה לעצמי כל יום שעשיתי אותה (הם לא ממש :) )

אבל יש לך הצעה מעולה כי סך הכל ההרכבה לקחה למוסכניק לא יותר מ10 דקות, אז אתה יכול להשיג את אותו דבר רק בחצי מחיר, ההבדל היחידי שלא יהיה לך אחריות.

פורסם

או.קיי. החלק שעקפת זה בדיוק התרמוסטט. כנראה שהמעקף שלך פשוט לא מוצלח...

אם הפלאנג' תרמוסטט שלם, כל מה שהית צריך לעשות זה להוציא מתוכו את התרמוסטט.

אפשרות נוספת לתקלה כמו שתיארת היא רדיאטור סתום. את זה אתה יכול לאבחן ע"י כך שכשאתה שם את היד קרוב לרדיאטור (בזהירות, ודיר באלאק- זה חם מאד!) אתה מרגיש ש: או שהוא לא חם, או שיש הפרש טמפ' מורגש בין החלק העליון לתחתון

והברז חימום חשמלי שלך כנראה תקול. תעשה את המעקף כמו שהצעתי, זה בטוח יפתור את הבעיה (כי לא יגיעו בכלל מים חמים לרדיאטור החימום), רק שבחורף יהיה לך קר.

תהיה לי אחריות למדחס עצמו לחצי שנה, כמובן שעל הגז (אם אני עושה פאשלה עם הסגירה של הצינורות:-D ) אין אחריות, אבל זה יבוצע אצל חבר, כך שנעשה יחד בדיקת דליפות עם הגלאי גז שלו לפני שאני אצא ממנו.

זה כולה שני צינורות שאני פותח. אם לא המום שלי לא לפגוע באיכות הסביבה, בכך שאשחרר 2.5 קילו גז מזגנים לאוויר, הייתי חוסך עוד זמן וגם כמה גרושים. (אני הולך אליו לריקון הגז למיכל הטמנה לפני הפירוק...).

אגב-1300 ש' לעבודה הזו זה מחיר מצויין. אשתי נכנסה למזגניסט (שאמור להיות מכר שלנו) והוא הגיע קרוב לאלפיים ש"ח.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אוקיי הבנתי הנה אגב כך נראה המעקף של הטרמוסטט ( אתה יכול לראות כמה הוא כבר היה חלוד)

6138534.JPG

לגבי הרדיאטור סתום, בדקתי והרדיאטור לא היה חם ומשום מה המאוורר התחיל לפעול ברגע הראשון שהפעלתי את האוטו כשהוא עוד היה קר.

כמה דקות לאחר מכן האוטו התחיל להתחמם ברמה כזאת שלא הצלחתי להרים את הידית מכסה מנוע.

עדיין לא הייתה נזילה.

אני כבר מתחיל לקבל תמונה שהמעקף לא מעביר בכלל מים, או שבאוטו הזה יש מנגנון שלא מאפשר להעביר מים עם מעקף.

ולגביי המזגן אם יש לך אחריות על המדחס, אז באמת שהסתדרת, הצרה הכי גדולה כשהמדחס עושה בעיות..

ואצלי עם כל הגז שהרכב שלי פלט לסביבה בתקופה האחרונה אני צריך לקבל כבר קנס :-o

ו2000 שקל, ואתה אומר שהוא מכר, יכול להיות שזה מדחס חדש =)

• תוכן חדש...