Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהודה, אני מבין שמעולם לא נתקלת במצב שבו אמרת "מזל שיש לי ביטוח רפואי פרטי" או "חבל שלא עשיתי ביטוח רפואי פרטי".

אז היית מבין איך בקלות טיפולים רפואיים מצילי חיים יכולים לגרום לך להתרושש מהר. נכון שהביטוח הפרטי לא מכסה את כל המקרים, אבל הכיסוי שלו הרבה יותר נרחב.

מסכים שהמדינה צריכה לפקח על נושא התעריפים והחלת הפיצוי בפועל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שלא הצלחתי לשכנע.

בכל זאת אחזור על מה שאמרתי בתמצית:

1. גם הביטוחים הפרטים לא כוללים הכל (נא לתקן אותי אם טעות). לכן השאלה אינה האם משלמים על ביטוח רפואי כולל הכל ( כי אין כזה) אלא איפה הגבול . כלומר עבור מה מבטחים, ואיזה חלק מהסיכונים הבריאותיים נשאר ללא ביטוח.

2. מחיר הביטוח הפרטי מופקע. רצוי להעדיף ביטוח של קופת חולים (אם ניתן מבחינת הסיכונים, ואין לי תשובה טובה על כך).

יהודה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

באשר לסוגית הבכי של קופות החולים .

אני מחליט לבטח את עצמי פעמיים ומוכן לשלם פעמיים , כלכלי או לא , שאלה יפה , אם עשיתי מסתמן כי החלטתי שכן.

ואז במקרה של אירוע ביטוחי אני מחליט באיזה דרך ללכת

רופא פרטי מסויים תוך שבוע ימים או רופא בלתי ידוע תוך חצי שנה .

הצליחה חברת הביטוח לשכנע אותי כי אלך בדרך השניה ועוד משלמת לי על כך כסף מה הפסול בכך מבחינת קופת החולים.

הרי אם לא היה לי את הביטוח בחברת הביטוח הייתי עושה בקופת חולים , כך שהיא לא ניזוקה !!

קופת החולים למעשה מנסה לכפות עלי להשתמש בחברת הביטוח על ידי המעשה הנבזה של דחייתי לחצי שנה תוך שהיא לא מתחייבת לי מי ינתח אותי.

כאשר חברת הביטוח עושה זאת באלגנטיות לכיוון ההפוך בהציעה לי כסף .

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3582133,00.html

" משרדי האוצר והבריאות שוקלים להגביל את ביטוחי הבריאות הפרטיים בצורה ניכרת....

שני הגופים שמו על הכוונת את הסעיף העיקרי שאפשר לשוק ביטוחי הבריאות הפרטיים לגדול בקצב אדיר של 142% בתוך שמונה שנים...

מאפשר כיום לחברות הביטוח לתמרץ את החולים לא להפעיל את הפוליסה הפרטית בעת אירוע רפואי, אלא רק את הביטוח המשלים של קופת החולים. זאת תוך שהם מקבלים מחברת הביטוח פיצוי כספי, מעין בונוס, בגובה אלפי שקלים....

חולה רוצה לבחור את המנתח בניתוח שאותו הוא צריך לעבור, שעלותו עומדת על 40 אלף שקל. אם החולה יפעיל את הביטוח המשלים של קופת החולים, הוא יצטרך לשלם 3,000 שקל השתתפות עצמית. אם לעומת זאת הוא יבחר להפעיל את הפוליסה הפרטית שלו, חברת הביטוח תשלם את מלוא עלות הניתוח. אלא שכשהחולה פונה לחברת הביטוח, היא מציעה לו דיל: במקום להפעיל את הפוליסה הפרטית הוא יפעיל את הביטוח המשלים, חברת הביטוח תשלם עבורו את ההשתתפות העצמית, ועוד תפצה אותו בבונוס בגובה דומה של 3,000 שקל. כך החולה ירוויח לכאורה 3,000 שקל, ואילו חברת הביטוח תחסוך לעצמה 34 אלף שקל. כך כולם מרוויחים - חוץ מקופת החולים, שאותה מממן הציבור הרחב.

התופעה הזו, שמהווה בפועל כפל ביטוחי - החולה משלם פעמיים על שני מוצרים, אך מקבל בפועל רק כיסוי אחד - מרגיזה את משרד הבריאות ואת אגף התקציבים כבר זמן רב. כעת הם מבקשים להגבילה על ידי ביטול האפשרות הניתנת לחברות הביטוח לפצות את החולים על אי־הפעלת הפוליסה הפרטית...

בשל האפשרות של חברות הביטוח לתמרץ את החולים להפעיל את הביטוחים המשלימים, שיעור ההחזר של חברות הביטוח - כלומר השיעור שאותו הן מחזירות למבוטחים על כל שקל שהם משלמים להן - נמוך במיוחד ועומד על 38% בלבד. זאת לעומת שיעורי החזר של יותר מ־80% בביטוחים המשלימים של קופות החולים. למעשה, בשורה התחתונה, החולים בקופות החולים מסבסדים את רווחי חברות הביטוח הפרטיות"

הגיע הזמן לתיקון הגזל, כשהביטוחים הפרטים גובים המון ומחזירים מעט מאוד ( רק 38% )

יהודה

פורסם

אני לא מבין למה אנשים רצים להגן על קופת החולים ,

גם קופות החולים גובות לא מעט כסף עבור ביטוחים משלימים שהוא כמו ביטוח פרטי , הרי בלעדיו לא תוכל ללכת בית חולים פרטי או לבחור מנתח וכאשר נוצר צורך לקבל מהם משהו הם מוציאים לך את המיץ .

קודם שיתנו שירות הגון וטוב ואח"כ שיבואו בתלונות .

הרי הבדיקה הכי פשוטה לוקחת אצל קופות החולים זמן רב וכל דבר פשוט מצריך אישורים מפה ועד הודעה חדשה .

לפני שהם מלינים שישפרו את השרות.

פורסם

אז יקראו לביטוח ביטול השתתפות עצמית והשתתפות בהוצאות לקראת ניתוח. בפועל זה אותו הדבר רק בשם אחר.

כשאני הלכתי לעשות ביטוח משלים מראש לא ביטחתי את עצמי כנגד דברים שקיימים בצורה סבירה בביטוח המשלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הצעה מטומטמת שמתאימה למפא"י של פעם.

אין לי ביטוח פרטי מי משלם ? קופת חולים ואם עשיתי ביטוח משלים אצלה יש לי זכות יתר והכל במסגרת התשלומים שלי לביטוח בריאות .

עכשיו עשיתי ביטוח נוסף שבכל מקרה של צורך בניתוח אני מקבל מחברת הביטוח הפרטית שלי 59.97% מעלות אותו ניתוח.

מה רע?

איך זה בא על חשבון קופת חולים ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין שום בעיה עם זה שקנית ביטוח פרטי.

יש בעיה עם זה שחברת הביטוח "משחדת" אותך ושולחת אותך בחזרה לקופת החולים.

אם קופת החולים מכסה את העלויות של הפרוצדורה הרפואית, אז אסור לאפשר לחברות הביטוח למכור ביטוח על הפרוצדורות האלה.

או שיש פתרון אחר - לאפשר לקופות החולים לתבוע את הביטוח הפרטי שלך, ואז זה יחזיר את האיזון למערכת.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

הויכוח עם קופות החולים הוא לא על מקרים בהם בחרתי לא להפעיל ביטוח ולקחתי את מה שמגיע לי בחוק הבריאות. הויכוח הוא על הפעלת ביטוח משלים בקופת החולים במקום הביטוח הפרטי. כאן יש שני ביטוחים פרטיים שמתוכחים ביניהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם קופות החולים כל כך מסכנות שלא יעשו ביטוחים משלימים ויתנו מה שיש בחוק הבריאות , הם עושות את זה כי הן גוזרות קופון לא רע בכלל .

להגיד שזה בא על חשבון מי שאין לו ביטוח פרטי זו דמגוגיה , הרי מי שאין לו ביטוח כזה ורוצה משהו מחוץ לחוק בריאות לא יקבל כלום.

לא שאני חסיד של חברות הביטוח , זו טרפה וזו נבלה .

פורסם

אליק

תקרא את הודעתך בשנית , אתה באמת מאמין למה שכתבת שם.

אני בכסף שלי קניתי ביטוח בקופת החולים חלקו על פי חוק וחלקו מרצוני .

עכשיו קרה אירוע ביטוחי , אני פונה לקופת חולים וזו על סמך ההסכם בינינו מבצעת את הניתוח על חשבונה.

הרי בשביל זה שילמתי לה כסף טוב.

אבל אני בחור חששן ומבטח את המקרה הזה בכספי שלי בחברת ביטוח פרטית שמשלמת לי כסף כאשר הוא קורה.

למה קופת חולים צריכה להיות צד בכך ולקבל כסף על כך?

למה הדבר דומה

אנחנו מבוטחים בביטוח לאומי לקבל קצבת זקנה , אני לא מסתפק בזה וקונה לי ביטוח נוסף.

האם בגלל זה אני צריך להחזיר לביטוח לאומי כסף כי אני מקבל מגורם נוסף כסף .

רעיון הזוי !!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בוודאי שיש הבדל.

אתה לא מבחין בין חיסכון (לעת זקנה) לבין ביטוח.

מלכתחילה אסור שיהיה מצב של כפל ביטוח.

בדיוק כמו שאתה לא יכול לבטח את הרכב שלך ב-2 חברות ביטוח (כלומר, אתה כן יכול, אבל בעת אירוע ביטוחי, אתה לא יכול להפעיל את 2 הפוליסות)

כי בשורה התחתונה, זה מה שאתה עושה - אתה מפעיל את 2 הפוליסות.

אם היו קוראים למוצר שחברת הביטוח הפרטית מוכרת לך "חיסכון לעת מקרה חירום רפואי", אז זה היה המתקבל על הדעת, אבל כל עוד הם מוכרים לך כיסוי כפול, יש פה עיוות (ואת העיוות ניתן לתקן רק אם יתנו לקופות החולים לתבוע את הביטוח המשלים).

הרי אם נחזור לדוגמת הרכב, נראה לך הגיוני שחברת ביטוח X תגיד לך שהיא מוכנה לתת לך 3000 ש"ח כדי שתלך ותתבע את חברה Y במקום אותה? זה הזוי.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

הבעיה היא שמצד אחד אונסים אותנו לקנות ביטוח מאת המדינה בתנאים שהיא מכתיבה, ומצד שני מתלוננים כאשר אנחנו קונים ביטוח משלים שהוא גם חופף במקרים מסויימים.

אי אפשר גם להכריח לקנות ביטוח חלקי, וגם להתלונן כאשר מוסיפים עליו את מה שחסר.

דני

פורסם

http://www.themarker.com/consumer/health/1.1818308

"שתי ידיעות שלכאורה אין ביניהן קשר מתפרסמות בעמודים אלה. באחת מדווח על שוק ביטוחי בריאות פרטיים שתופח והולך, מגלגל מיליארדי שקלים ומגייס עוד ועוד מבוטחים; רבים מאוד מהם אוחזים בשניים ואף בשלושה ביטוחים פרטיים - ובמלים אחרות, שופכים לא מעט שקלים בחודש על שני מוצרים דומים מאוד.

בידיעה השנייה מתואר עולם אחר, שחגיגת המזומנים הזאת לא יכולה להיות יותר רחוקה ממנו: הקופות מידרדרות לגירעונות שאינם זכורים ב-20 השנים האחרונות, מנכ"ל משרד הבריאות מתריע מפני קריסה מוחלטת של המערכת ומספר כיצד השיקולים הכלכליים החלו לגבור על הרפואיים במרדף אחר כל שקל, ומזהיר כי "הכל מתרסק לנגד עינינו".

אלא שחייב להיות קשר בין הידיעות. הרי מדובר באותה מערכת בריאות, אותם רופאים, אותם משאבים מצומצמים. הקורא, שהוא גם אזרח במדינת ישראל ולכן רוב הסיכויים שיש לו לפחות ביטוח בריאות פרטי אחד, אינו יכול שלא לתפוס את ראשו ולשאול: איך ייתכן שכל כך הרבה כסף פרטי, כ-6 מיליארד שקל, מסתובב בביטוחים הפרטיים ומיועד למערכת הפרטית בלבד, בעוד שמערכת הבריאות הציבורית, זו שעדיין מספקת לנו את מרבית שירותי הבריאות, על סף קריסה?..."

יהודה

פורסם

שוב אין קשר בין שני הדברים

אין ביטוחים פרטיים בכלל . כיצד זה צריך להשפיע על מצב קופות החולים. כלום

הם לבד משקיעות את עצמם בגרעונות של מיליארדים.

ולא מספקות שירותי בריאות ברמה ניאותה, ולכן

גברת כהן מחדרה רוכשת לה ביטוח בריאות פרטי כדי לספק לעצמה את החסר במערכת החולה הרגילה,

ועכשיו יש אנשים שחושבים שבגלל זה היא לא יכולה להשתמש בשירותים המגיעים לה מקופת החולים עליהם היא משלמת טבין ותקילין.

לצערי הזוי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...