Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יורונקאפ בודק כמה הרכב בטיחותי עבור הנוסעים שלו. שזה כל מה שבאמת חשוב. אני לא צריך לבדוק שום דבר בשביל לדעת שמה שאתה אומר זה שטויות - מתחילת שנות ה-2000 אין שום חברה שמוכרת למדינות המערב (ואנחנו ביניהן) שלא משקיעה המון המון כסף בבטיחות. בעבר - נכון, זה היה פחות חשוב. גם פחות הבינו את ההשלכות. בכל מקרה שלא יהיה - מאזדה היא כמו כל יצרן מודרני אחר בנושא הזה, כך שמה שאתה אומר זה פשוט לא נכון.

עבירה פלילית? מה שאתה בעצמך עושה זו עבירה - להאשים יצרן גדול בכשלים בטיחותיים ברמה פושעת? אתה רציני? תן הוכחה אחת. אפילו הערכה אחת קטנה שמסתמכת על משהו קונקרטי. נו, אני מחכה.

אתה שוב חוזר על דברים חסרי משמעות אז אני אסביר לאט (אתה כל-כך להוט על המאזדה שלך שאתה לא מסוגל להבין את מה שאני מנסה להסביר):

יורונקאפ עושים עבודת קודש ובודקים בטיחות הרכב לנוסעיו בזמן תאונה! בלבד. הם לא בודקים את התנהגות הרכב, הם לא בודקים את יכולת הרכב להיחלץ מתאונה ולהימנע ממנה. הם שמים בובות עם חיישנים בתוך הרכב ומרסקים אותו לקיר או מכניסים בו בצד משאית (או משהו שמדמה את זה). כל זה טוב ויפה ונחמד אם עשית תאונה. אבל אף אחד לא בודק האם הרכב בטיחותי ברמה שהוא ימנע מתאונה.

למשל, אם תבדוק את היורונקאפ של המאזדה MX-5 מול המאזדה 3 (שנת 2006) אתה תגלה 4 כוכבי בטיחות - בזמן תאונה, זהה!

אתה רוצה לומר לי שהמאזדה MX-5 לא תצליח להמנע מתאונה יותר טוב ממאזדה 3, עם ברקסים, מתלים ושלדה ספורטיבית שאמורה להתמודד עם מהירויות גבוהות וסיבובים חדים???

בגלל זה אף חברה היום לא מפרסמת נתוני בלימה של הרכבים שלהם (רק את העובדה שהם עומדים בתקנים), אף אחד לא מפרסם זמני תגובה ויעילות מערכות הABS והESP. אף אחד לא מפרסם כמה ג'י צריך להפעיל על הרכב כדי שהוא יצא מיציבות... כל הדברים הללו נבדקים (חייבים להבדק כדי לעמוד בתקנים - שנכתבו במשך עשרות שנים וכל פעם טיפה השתדרגו) אבל אף אחד לא מעיז לפרסם אותם.

למה?

כי החוק לא מחייב לפרסם ולכן לא מפרסמים.

כדי שלא תבוא מחר ותבדוק את זה ותגיע למסקנה - "וואו, מאזדה חברה שמקלה בבטיחות ואני לא רוצה לקנות מהם רכבים"...

אם היית בודק היית מגלה הבדלים עצומים, מרחקי שנות אור, בין חברה לחברה ובין דגם לדגם. ומספיק שיהיה לך חוש נהיגה מחודד (כמו שאתה טוען שיש לך) על-מנת שתגיע למסקנה שיש הבדלים תהומיים בבטיחות של הרכבים הנ"ל אל מול חברות מתחרות. אז אני מצטער שוב שאני מעליב את הרכב האלוהי שלך אבל צריך להיות בוק וטיפש כדי להאמין שלרכב שלך אין חסרונות והוא יכול לעשות הכל.

ואם עכשיו אתה עדיין לא מבין מה אני אומר אז אין לי מה לומר בנושא יותר ותמשיך להאמין שאתה נוהג ברכב הכי טוב בעולם כי עייפתי מלנסות להסביר את עצמי - אני רק מקווה שבכביש אתה זהיר יותר מבפורום

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זו הבעיה שלך עם מאזדה, אז גם כאן אתה פשוט לא צודק. הלאנטיס לדורותיה לא הייתה חריגה לרעה בכל היבט של התנהגות כביש. היא אולי לא הייתה ספורטיבית במיוחד, אבל גם לא רעה. ה-323 לא הייתה להיט, אבל גם לא מסוכנת. ה-2, ה-3 וה-6 הן ממובילות הקבוצות הרלוונטיות בהתנהגות כביש, לכן דווקא בהיבט הבטיחות האקטיבית הן פשוט טובות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תקשיב אביב הרכב לא גמור, אני חותם לך, אתה משקם אותו ומוכר אותו ב-25 אלף שקל לפחות, אתה קולט? רווח של 10 אלף שקל. כי מלא צעירים מחפשים ת'רכב הזה. כל מה שאתה צריך לעשות זה כמה דפיקות עם פטיש (פחח טוב יודע לעשות את זה) ולהוסיף מגנזיום. אל תקשיב פה לאף אחד שאומר לך אחרת, אנשים פה סתם מקנאים. כמו הרכב שלך אנשים הם לבנים מבחוץ, אבל ירוקים מבפנים מרוב קינאה! ת'אמת, אחרי שהייתי מוסיף מגנזיום לא הייתי מוכר אותו בכלל, הייתי משדרג את הקוביות לכאלה שזוהרות בכחול בחושך, מוריד את הכיסא עוד כמה סנטים אחורה, שם איזה קסנון משהו טוב כזה שמעוור את כולם בלילה ויאללה בלאגן.

אגב, לגבי הפחחות-לאבא שלי יש מוסך בג'לג'וליה, אני יכול לקמבן לך מחיר טוב, צור קשר בפרטי.

התגובה הכי מצחיקה שהייתה פה :lol:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אם זו הבעיה שלך עם מאזדה, אז גם כאן אתה פשוט לא צודק. הלאנטיס לדורותיה לא הייתה חריגה לרעה בכל היבט של התנהגות כביש. היא אולי לא הייתה ספורטיבית במיוחד, אבל גם לא רעה. ה-323 לא הייתה להיט, אבל גם לא מסוכנת. ה-2, ה-3 וה-6 הן ממובילות הקבוצות הרלוונטיות בהתנהגות כביש, לכן דווקא בהיבט הבטיחות האקטיבית הן פשוט טובות.

אני נהגתי על מאזדה 3 ו6 מהשנים 2005-2008 ואני חייב להגיד שלא נתקלתי ברכב שבולם כל-כך לאט. אתה לוחץ על הברקס ב30 קמ"ש והABS רץ לעבוד. במהירות גבוהה יותר הABS עובד ועדיין נשמעת חריגת צמיגים (דבר שלא קרה לי בשום רכב עם ABS). הרכב עוצר אחרי מרחק עצום ובדרך מאבד לגמרי הגה (שוב, דבר שלא אמור לקרות עם ABS)... מאז הניסיון העגום שלי עם מאזדה אני לא מתקרב ליצרן הזה יותר - יכול להיות שהדגמים הישנים מוצלחים יותר אבל אני עדיין בטרואמה מהחדשים. והאמת שאני לא אחד שרץ לשפוט, בגלל הסגנון נהיגה היותר אגרסיבי שלי, אבל מכיוון שכל מי שאני מדבר איתו שמבין בהתנהגות כביש אומר לי את אותו המשפט:

"רכב זריז בלי שום יכולת שליטה על המהירות הזאת"

אני פשוט מפחד ומעדיף להתרחק מהמותג שעשה שמות...

מכיוון שמאזדה היא מותג מאוד פופלארי בישראל (אולי אפילו הכי) אז אני מניח שהרבה אנשים שונאים אותי עכשיו אבל מה לעשות.

גם אני מטורף על האיביזה שלי אבל אני לא מרשה לאהבה שלי להקהות את שיקול הדעת שלי ולגרום להתעלם מן המגרעות שלה - וכן, בוודאי שיש לה, גם בתחום הבטיחות.

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

לא יודע מה הניסיון שלך בנהיגה, לכן לא יכול לשפוט. מה שכן - האם הרכב שנהגת עליו היה מליסינג? האם היה חדש? לדעתי הוא היה תקול. באף מאזדה שנהגתי עליה לא נתקלתי בבעיות בלימה, וחויתי מספיק רכבים שלטעמי בולמים גרוע (קוואליר ו-146 שהייתה אצלי 5 שנים כדוגמאות שקופצות לי לראש).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה שוב חוזר על דברים חסרי משמעות אז אני אסביר לאט (אתה כל-כך להוט על המאזדה שלך שאתה לא מסוגל להבין את מה שאני מנסה להסביר):

מי שכותב דברים חסרי משמעות זה אתה. ולהאשים אותי ב"להיטות" על המאזדה שלי מוכיח שאין לך מושג מי אני ושאתה כנראה גם לא יודע לקרוא - דיברתי על דגמים אחרים של מאזדה, לא על ה-MX5.

יורונקאפ עושים עבודת קודש ובודקים בטיחות הרכב לנוסעיו בזמן תאונה! בלבד. הם לא בודקים את התנהגות הרכב, הם לא בודקים את יכולת הרכב להיחלץ מתאונה ולהימנע ממנה. הם שמים בובות עם חיישנים בתוך הרכב ומרסקים אותו לקיר או מכניסים בו בצד משאית (או משהו שמדמה את זה). כל זה טוב ויפה ונחמד אם עשית תאונה. אבל אף אחד לא בודק האם הרכב בטיחותי ברמה שהוא ימנע מתאונה.

א. חזור וקרא את מה שאתה בעצמך כתבת. דיברת על בטיחות כמכלול, לא על בטיחות אקטיבית בלבד.

ב. בהחלט כן מתבצעות בדיקות לבטיחות אקטיבית. לא רק ע"י היצרן אלא גם ע"י כלל בוחני הרכב שלוקחים את המכוניות למבחן. תאמין לי, אם הוא לא יהיה בטיחותי מישהו יעלה על זה. זה קרה לא פעם בעבר.

ג. חשוב לציין שבטיחות אקטיבית תלויה מאוד באיך בעל הרכב שומר על מכוניתו. אם לא תשמור על צמיגים תקינים ומערכת בלמים תקינה, גם הרכב הכי בטיחותי אקטיבית לא יציל אותך.

למשל, אם תבדוק את היורונקאפ של המאזדה MX-5 מול המאזדה 3 (שנת 2006) אתה תגלה 4 כוכבי בטיחות - בזמן תאונה, זהה!

אתה רוצה לומר לי שהמאזדה MX-5 לא תצליח להמנע מתאונה יותר טוב ממאזדה 3, עם ברקסים, מתלים ושלדה ספורטיבית שאמורה להתמודד עם מהירויות גבוהות וסיבובים חדים???

מה הקשר בין בטיחות פאסיבית לבטיחות אקטיבית לעזאזל?

בגלל זה אף חברה היום לא מפרסמת נתוני בלימה של הרכבים שלהם (רק את העובדה שהם עומדים בתקנים), אף אחד לא מפרסם זמני תגובה ויעילות מערכות הABS והESP. אף אחד לא מפרסם כמה ג'י צריך להפעיל על הרכב כדי שהוא יצא מיציבות... כל הדברים הללו נבדקים (חייבים להבדק כדי לעמוד בתקנים - שנכתבו במשך עשרות שנים וכל פעם טיפה השתדרגו) אבל אף אחד לא מעיז לפרסם אותם.

למה?

כי החוק לא מחייב לפרסם ולכן לא מפרסמים.

א. זמני תגובה ויעילות של מערכות אלקטרוניות זה עניין חסר חשיבות לציבור הרחב. הציבור לא ידע מה לעשות עם מידע כמו "המערכת של חברת בוש מגיבה תוך 5 מ"ש בעוד זו של חברת ATE מגיבה תוך 6 מ"ש". הציבור כן צריך לדעת שהמערכת עומדת בתקנים מספקים שנקבעו על ידי גורמים מוסמכים.

ב. כמה ג'י צריך להפעיל על הרכב - זה תלוי בהמון גורמים משתנים כולל בראש ובראשונה צמיגים. מה הקשר בין הצמיגים לבין יצרן הרכב?

ג. נתוני בלימה תלויים גם הם בצמיגים ובמצב מערכת הבלימה (שזו אחריותך בתור נהג הרכב לשמור על תקינותה. במקור כל מה שהיא צריכה לעשות זה להיות מסוגלת להביא את הצמיגים לסף הנעילה שלהם תחת בלימה. כל רכב חדש מסוגל לעשות את זה).

כדי שלא תבוא מחר ותבדוק את זה ותגיע למסקנה - "וואו, מאזדה חברה שמקלה בבטיחות ואני לא רוצה לקנות מהם רכבים"...

אם היית בודק היית מגלה הבדלים עצומים, מרחקי שנות אור, בין חברה לחברה ובין דגם לדגם. ומספיק שיהיה לך חוש נהיגה מחודד (כמו שאתה טוען שיש לך) על-מנת שתגיע למסקנה שיש הבדלים תהומיים בבטיחות של הרכבים הנ"ל אל מול חברות מתחרות. אז אני מצטער שוב שאני מעליב את הרכב האלוהי שלך אבל צריך להיות בוק וטיפש כדי להאמין שלרכב שלך אין חסרונות והוא יכול לעשות הכל.

א. יש אכן הבדלים עצומים בין בטיחות אקטיבית של טנדר מגודל לבין זו של מכונית ספורט. אבל אף אחד לא משווה בין טנדר לבין מכונית ספורט.

ב. כשאתה משווה דגמים מקבילים מבית יצרנים ותיקים ואיכותיים (ומאזדה היא דוגמא מתאימה לכך) אתה מקבל הבדלים מאוד קטנים בבטיחות האקטיבית. אני יודע את זה כי נהגתי (חזק) על עשרות ומאות מכוניות ממגוון קטגוריות ב-7 השנים האחרונות.

ג. הרכב שלי לא אלוהי. יש לו חסרונות והוא לא יכול לעשות הכל. כמובן שלא טענתי מעולם אחרת, אבל אתה כנראה כל כך נהנה להציג את עצמך בתור קשקשן חסר תקנה, שאתה אפילו לא רואה את זה.

ואם עכשיו אתה עדיין לא מבין מה אני אומר אז אין לי מה לומר בנושא יותר ותמשיך להאמין שאתה נוהג ברכב הכי טוב בעולם כי עייפתי מלנסות להסביר את עצמי - אני רק מקווה שבכביש אתה זהיר יותר מבפורום

הבנתי היטב מה אמרת כבר בפעם הראשונה. היחיד שלא זהיר בפורום הוא אתה - שמרשה לעצמך לצאת אידיוט מול אלפי אנשים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרכבים לא היו ליסינג אבל בהחלט רכבי חברה... אבל אם אתה טוען שבגלל שהוא רכב חברה פוגע בבטיחות שלו אז גם כאן יש בעיה כי הרוב המכריע של רכבי המאזדה 3 על הכביש הם רכבי ליסינג וחברה, לא מרגיע במיוחד.

ואם חוזרים לנושא שממנו כל זה עלה - האם אתה בתור נהג מנוסה היית מצליח לגרום לרכב להתהפך 3 פעמים בכביש ישר כשהמהירות שלך היא 80 קמ"ש? גם במאזדות 3 מהחברה הכי בלויות שנהגתי בהן אני לא רואה איך דבר כזה קורה.

אז או שפותח השרשור משקר וזאת לא היתה מהירות נסיעתו - או שהרכב באמת היה בעייתי ואז נושא הבטיחות חוזר אל הפרק.

אני נוטה להאמין לפותח השרשור, לא כי אני מכיר אותו, אלא מהסיבה שאין טעם לפתוח פה נושא ולהלהיט את העולם אם אתה מתכוון לשקר ולפברק נתונים שלא היו, ולכן המסקנה המתבקשת שישנה כאן בעיה עם הרכב.

אני עשיתי תאונה במהירות 80 קמ"ש עם אופל אסטרה משנתון דומה. זה היה תוך כדי ירידה תלולה וסיבוב ולא הצלחתי לבלום ובסופו של דבר גמרתי בתוך אוטובוס שלא ציית לתמרור. אני מעולם לא התהפכתי 3 פעמים והרכב נשאר על ארבעת גלגליו למרות המצב היותר קיצוני שהייתי בו. איך הצליחה המאזדה לעשות סלטות באוויר אני לא מבין...

פורסם
הבנתי היטב מה אמרת כבר בפעם הראשונה. היחיד שלא זהיר בפורום הוא אתה - שמרשה לעצמך לצאת אידיוט מול אלפי אנשים.

רוני

אני לא חושב שאני יוצא אידיוט - אני רק חושב שאצלך זה משהו מאוד אישי, וחבל... כי הדיון (שעוד היה דיון) הוא טכני בלבד וזה אתה שממשיך לענות בגסות, בזלזול ובפסילה של דעות של אנשים אחרים עם הוספת הגידופים הנלווים והבכלל לא נחוצים. אני במקומך הייתי מתבייש, במיוחד במעמדך בפורום... סע בדרכים בטוחות.

פורסם

Don't Shoot

לEURONCAP בוודאי שיש מבחנים על בטיחות אקטיבית, הם בוחנים את מערכת הESP של כל רכב ואיך הרכב מתנהג עם או בלי המערכת, הם נותנים ציונים על מערכות היקפיות, הם רוצים להכניס כלל חדש שכדי לקבל 5 כוכבים אתה צריך מערכת שבולמת את הרכב לבד במקרה ולא בלמת.

אם כל זה לא בטיחות אקטיבית אני לא יודע מה כן.

פורסם

ואם חוזרים לנושא שממנו כל זה עלה - האם אתה בתור נהג מנוסה היית מצליח לגרום לרכב להתהפך 3 פעמים בכביש ישר כשהמהירות שלך היא 80 קמ"ש? גם במאזדות 3 מהחברה הכי בלויות שנהגתי בהן אני לא רואה איך דבר כזה קורה.

אז או שפותח השרשור משקר וזאת לא היתה מהירות נסיעתו - או שהרכב באמת היה בעייתי ואז נושא הבטיחות חוזר אל הפרק.

אני יודע שאני לא הייתי מצליח ולא בגלל חוסר המיומנות או הידע - אלא כי אי אפשר. גם במהירות גבוהה מכך - כל עוד התנאים הם בגדר הסביר - לא הייתי מצליח להפוך רכב כזה וגם אתה לא. הוא פשוט היה מחליק.

ההתהפכות מתרחשת בשלב הבא: לא על הכביש אלא בירידה ממנו. שים לב שבזירה ישנה אותה תופעה של סלילה מגובהת שיוצרת מדרגה גבוהה בין הכביש לשוליים (כי למה לחפור ולהניח את הבסיס עמוק מספיק באדמה?). בנוסף, החול הרך הוא תחוח ולכן ברגע שהרכב מחליק לתוכו צמיגיו מתחפרים בו ולכן הוא מתהפך. כמו כן אפשר לפגוע בסלעים נמוכים שיתנו אותה תוצאה וגם שיפוע המדרון משפיע.

מסקנה: זה לא עניין של סוג הרכב אלא של חוקי הפיזיקה: במצב כזה של ירידה מהכביש אל שול חולי וטרשי - כל רכב היה בסכנת התהפכות, אפילו במהירויות נמוכות. אפשר לומר שרכב נחות מחליק יותר מהר ומגיע למצב הזה אבל זה תלוי גם במצב הבולמים, בכיוון הגלגלים, בסוג הצמיגים, בגילם, בשחיקתם, בלחץ האוויר שלהם ולא פחות מכך - במצב המשטח. כמעט כל רכב עם כל צמיג יחליק על אספלט סוג ב' שמכוסה בשכבת חול. כשמדובר על פחות מכך כמובן שהמצב גרוע עוד יותר..

מזדה שלוש היא בפירוש לא רכב גרוע. היא לא 'כוס התה' של חובב הרכב והיא גם "קורבן" של תופעת העדר ושל תחזוקת הליסינג - אבל היא לא רכב גרוע, גם לא במונחי בטיחות אקטיבית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני לא חושב שאני יוצא אידיוט - אני רק חושב שאצלך זה משהו מאוד אישי' date=' וחבל... כי הדיון (שעוד היה דיון) הוא טכני בלבד וזה אתה שממשיך לענות בגסות, בזלזול ובפסילה של דעות של אנשים אחרים עם הוספת הגידופים הנלווים והבכלל לא נחוצים. אני במקומך הייתי מתבייש, במיוחד במעמדך בפורום... סע בדרכים בטוחות.[/quote']

אתה לא אידיוט, כי אידיוטים עוד יכולים ללמוד מטעויות ולהשתפר. אבל אתה, מקרה אבוד. תתחיל לקרוא את מה שsronis ואחרים כתבו לך לאט לאט, ותנסה להבין איפה אתה טועה.

אם אני הייתי מנהל, כבר מזמן הייתי מוחק את השטויות שלך. אתה צריך להגיד תודה לsronis שסבלני איתך ונותן לך צומי.

לא יודע על מה נהגת או אם בכלל, אבל למאזדה 3 לדוגמא יש אחיזת כביש גבוהה מאוד ובלמים חזקים וטובים שבולמים במהירות ללא מאמץ.

פורסם
כמו שאמר פעם המרצה שלי לסטטיסטיקה: הדבר היפה ביותר בסטטיסטיקה זה שאם אתם רוצים להביע עמדה בנוגע לענין מסוים, תמיד אפשר לנסח את שאלת המחקר באופן כזה שיתמוך בעמדה שאתם מנסים להעביר.

אותי משעשע המשפט "סטטיסטיקה היא הזונה של מדעי החברה"

תרומתי הצנועה לשרשור הזה היא שחשוב שכולם ידעו שכל כיסוי הגה, גם הכי מתוח, גם הכי יקר, גם הכי רחב, גם עם הכי הרבה פרווה, כל , כל , כל כיסוי הגה, ללא יוצא מן הכלל, מגיע לשלב שהוא משחורר יותר מידי, והמצב הזה עלול להתברר לכם דווקא כשאתם רוצים לברוח ממכונית שסטתה מדרכה ומתקרבת אליכם.

לכן שוב, לכל החכמולוגים שקנו כיסוי במיטב כספם- העיפו אותו מההגה, ויפה שעה אחת קודם.

רוצים הגה עבה? לפפו כיסוי מתואם למידות ההגה וקשור אליו לאורך היקפו

חם לכם בידיים כשאתם נכנסים לאוטו? שימו סך שמש ו/או המתינו 2-3 דקות לפני תחילת הנסיעה (וזיכרו שבמכון הפתולוגי באבו כביר דווקא קר :evil:)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני ממש לא רוצה להיכנס לויכוח שלכם, אבל כמה נקודות שאוכל לתרום מנסיוני לגבי מאזדה 3 מהשנתונים ש"לא לירות" ציין.

אני נהגתי על מאזדה 3 ו6 מהשנים 2005-2008 ואני חייב להגיד שלא נתקלתי ברכב שבולם כל-כך לאט. אתה לוחץ על הברקס ב30 קמ"ש והABS רץ לעבוד. במהירות גבוהה יותר הABS עובד ועדיין נשמעת חריגת צמיגים (דבר שלא קרה לי בשום רכב עם ABS).

נהגת ברכבים שאוחזקו בצורה לקויה, בודאות.

רכב שעובר טיפולים בזמן, משתמש בבלמים סבירים, ועם צמיגים סבירים, יבלום ללא כל בעיה, וללא שום ABS. גם במהירויות גבוהות מ-30 קמ"ש.

אבל מכיוון שכל מי שאני מדבר איתו שמבין בהתנהגות כביש אומר לי את אותו המשפט:

"רכב זריז בלי שום יכולת שליטה על המהירות הזאת"

.

כנראה שמי אתה מדבר איתו, לא מבין מספיק, או לא יודע לשלוט בזריזות של הרכב (שלא באמת קיימת, בינינו...אולי בהשוואה למתחרות ליסינג אחרות, אבל לא מעבר.), כמו שמישהו פעם כתב פה בהקשר של מהירות, אז אני אעביר את הציטוט לזריזות. "מאזדה 3 תהיה זריזה רק אם תזרוק אותה מצוק". צדק הבחור :)

לסיכום- נהגתי על הרבה מאזדות בחיי, בכללי אני מבלה המון ברכבי ליסינג, בגלל שרובן היו שייכות לאנשים שרכב בשבילם זה להגיע מא' ל-ב' ללא כל דאגה לבטיחות, אז הרכבים היו מתנהגים רע, עם אחזקה לקויה, וצמיגי ליסינג, אז כן אולי ברכב כזה קשה לשלוט.

המאזדה שעומדת אצלי בחנייה עברה יותר מ190,000 ק"מ, המצב המכני שלה הוא פיקס, למה? כי אני משקיע זמן וכסף ובטיפולה, בדיוק כמו שאני בטוח שאתה ורוני משקיעים ברכבים שלכם, ולכן הבטיחות האקטיבית ברכב שלי מצויינת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הוויכוח על איזה רכב בטוח יותר מהשני לא רלוונטי נראה שפותח השיחרור אינו מנוסה מספיק (כמו רבים מאיתנו) וגם אם היה לו רכב חדש היה סיכוי גדול שהתוצאה היתה זהה (בקורס לנהיגה שעשיתי במשטח החלקה בהרצליה - הציגו לנו שברגע שהרכב מחליק רוב הסיכויים שהוא ימשיך להחליק באותו כיוון לא יעזור כלום ביחוד כמו מהירות שפותח השירשור טוען שנסע, וההחלקה מתרחשת גם ממהיריות נמכות בהרבה מ 80 ).

סטיסטיקה אפשר לשחק ובידיוק כמו שקוראים כבתה בעיתון בודקים איזה עיתון אנחנו קוראים כך גם סטיסטיקה (לדוגמה, ראה ערך אבטלה, וכלכלה שביבי מציג עד לא מזמן , נתונים רחוקים מהמציאות לפי סטנדרטים אחרים ).

לפותח השיחרור לא יעזור שום הון בעולם הרכב הלך- תגיד תודה , עכשיו יש לך הזדמנות להשתדרג אם אתה לפני צבא , אז גם ככה לא צריך רכב, עוד משהו , טפל בעצמך , נזקי התאונה עלולים להגיע גם מספר שבועות אחרי התאונה בצע את כל הבדיקות האפשריות ועקוב אחרי המצב במשך מספר חודשים הבאים (אני תמיד חושב שיש להגיע מוכן לרופא ולבדוק בפורומים רפואים על איזה בדיקות יש להתעקש).

פורסם

אל תיקח קורס במגרש החלקה כדוגמה למשהו מציאותי במיוחד. צבע האפוקסי שבו משתמשים במגרש, כשהוא רטוב, מחליק בדיוק כמו קרח והמעבר החד הזה מאספלט יבש ואוחז לאחיזה כמעט אפסית הוא לא מציאותי בעליל, כולל בארצות עם שלג וקרח אבל על אחת כמה וכמה בישראל.

להשתלט על תת-היגוי ואפילו על קצת היגוי-יתר בתנאי שצופים את ההחלקה מראש - זה לא עניין מורכב במיוחד של שליטה ברכב, כל עוד שצופים את ההחלקה מראש (נקודה שאי אפשר להדגיש אותה יותר מדי).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...