Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכב מסוג זה מועד לפורענות ע"י צעירים/חיים בסרט.

ע"ע הונדה סיויק/סיויק האצ'בק מאותם שנים.

לבדוק כמה וכמה פעמים גיר מנוע, קלאץ'.

אם לא נעשו שינויים/שיפורים הזויים.

האם ראיתי ובדקת פיזית את האקזמפלר שאתה מדבר עליו?

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

אמינות סבירה, תלוי איך תוחזק בעבר.

צריכת דלק בגרסא הידנית טובה מאוד. בין עירוני יכול להגיע ל-1/14-15

נוחות לא גבוהה. הרכב נמוך, מתלים רכים.

עם זאת נחשב לזריז.

פורסם
קח בחשבון שזה רכב לא צעיר, בלשון המעטה. בטח החליף מספר ידיים, אולי היה בבעלות של צעיר שהתעלל בו.

אל תצפה ליותר מדי.

יד שניה.

אני יודע מה זה קולט והיא תיבדק טוב טוב.

לתגובה מעליך: נמוך זה טוב בשבילי אני אוהב.

הכי חשוב אמינות ודלק, חשבתי הוא שותה הרבה, מסתבר שזה רק באוטומט.

פורסם
אמינות סבירה, תלוי איך תוחזק בעבר.

צריכת דלק בגרסא הידנית טובה מאוד. בין עירוני יכול להגיע ל-1/14-15

נוחות לא גבוהה. הרכב נמוך, מתלים רכים.

עם זאת נחשב לזריז.

מתלים רכים?! תגיד לי אתה נסעת ברכב הזה? היה לי אותו 6 שנים, המתלים הם מאבן. אני לא חושב שנסעתי ברכב כביש עם מתלים יותר קשים ממנו. עם זאת הנוחות לא נוראית עקב כיסאות נוחים, אם כי לא הכי תומכים בפניות.

הרכב מאוד אמין, אבל צריך לבדוק את המצב המכאני שלו. הרכב גם די עמיד להתעללויות (בגדר הסביר), הקו האדום לא היה מחזה נדיר אצלי ועדיין הרכב לא איבד מכוחו גם אחרי שחצה את קו ה-200 אלף.

הרכב מאוד מהנה לנהיגה, למרות שההגה לא ממש מתקשר והבלמים היו יכולים להיות יותר טובים. כל עוד מדובר באדם בודד ללא ציוד הם יותר ממספקים, אבל ברכב מלא כבר אי אפשר להגיע לנעילה וגם אין ABS. הרכב זריז אבל עקב היעדר תיזמון שסתומים משתנה חסר כוח בסלד נמוך, לעומת זאת כשמושכים לסלד גבוה המנוע מתגמל, לפחות עד סוף הילוך שלישי.

אחד החסרונות של הרכב הוא היעדר בידוד רעשים, מדובר ברכב מאוד רועש. לוו דווקא רעשי מנוע, אלא רוח וכביש. חיסרון נוסף הוא הילוך חמישי קצר יחסית, ב-120 קמ"ש (על השעון) הסל"ד הוא באיזור ה-3300-3500, מה שפוגם בתצרוכות הדלק. למרות זאת מדובר ברכב שכמעט בלתי אפשרי בו לרדת מ-12 ק"מ לליטר.

בנסיעה בין עירונית טהורה תל אביב (רמת אביב ג) קריות (קרית אתא דרך יוקנעם) הגעתי גם ל-16 ק"מ לליטר.

תקלות שהיו לי בין 148 אלף ק"מ (כשקניתי) עד 217 אלף ק"מ (כשמכרתי):

* ראש מנוע כמה שבועות אחרי הקניה עקב הזנחה של הבעלים הקודמים (חוסר שמן ומי ברז).

* משאבת מים ב-190 בערך.

* מזגן ב-215 בערך, כמה שבועות לפני שמכרתי את הרכב (חוק מרפי).

איפשהו הוחלף גם קלאץ, אחרי כ-60 אלף ק"מ + מה שהבעלים הקודמים שם עליו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לזה שמעלי

טעיתי התכוונתי קשים

במקלדת התחלק רכים

לא נורא.

לא הייהת את הרכב אבל נהגתי עליו בערך 8K (אח גדול היה בעלים לכזה)

פורסם
מתלים רכים?! תגיד לי אתה נסעת ברכב הזה? היה לי אותו 6 שנים, המתלים הם מאבן. אני לא חושב שנסעתי ברכב כביש עם מתלים יותר קשים ממנו. עם זאת הנוחות לא נוראית עקב כיסאות נוחים, אם כי לא הכי תומכים בפניות.

הרכב מאוד אמין, אבל צריך לבדוק את המצב המכאני שלו. הרכב גם די עמיד להתעללויות (בגדר הסביר), הקו האדום לא היה מחזה נדיר אצלי ועדיין הרכב לא איבד מכוחו גם אחרי שחצה את קו ה-200 אלף.

הרכב מאוד מהנה לנהיגה, למרות שההגה לא ממש מתקשר והבלמים היו יכולים להיות יותר טובים. כל עוד מדובר באדם בודד ללא ציוד הם יותר ממספקים, אבל ברכב מלא כבר אי אפשר להגיע לנעילה וגם אין ABS. הרכב זריז אבל עקב היעדר תיזמון שסתומים משתנה חסר כוח בסלד נמוך, לעומת זאת כשמושכים לסלד גבוה המנוע מתגמל, לפחות עד סוף הילוך שלישי.

אחד החסרונות של הרכב הוא היעדר בידוד רעשים, מדובר ברכב מאוד רועש. לוו דווקא רעשי מנוע, אלא רוח וכביש. חיסרון נוסף הוא הילוך חמישי קצר יחסית, ב-120 קמ"ש (על השעון) הסל"ד הוא באיזור ה-3300-3500, מה שפוגם בתצרוכות הדלק. למרות זאת מדובר ברכב שכמעט בלתי אפשרי בו לרדת מ-12 ק"מ לליטר.

בנסיעה בין עירונית טהורה תל אביב (רמת אביב ג) קריות (קרית אתא דרך יוקנעם) הגעתי גם ל-16 ק"מ לליטר.

תקלות שהיו לי בין 148 אלף ק"מ (כשקניתי) עד 217 אלף ק"מ (כשמכרתי):

* ראש מנוע כמה שבועות אחרי הקניה עקב הזנחה של הבעלים הקודמים (חוסר שמן ומי ברז).

* משאבת מים ב-190 בערך.

* מזגן ב-215 בערך, כמה שבועות לפני שמכרתי את הרכב (חוק מרפי).

איפשהו הוחלף גם קלאץ, אחרי כ-60 אלף ק"מ + מה שהבעלים הקודמים שם עליו.

תודה רבה על התשובה המעמיקה!

יש לי אופצייה לאחת במחיר טוב, אם היא מצב טוב אז זה פשוט מציאה, נבדוק אותה טוב טוב, ואני מאמין שאני אהיה מרוצה מהרכב, אין לי דרישות מוגזמות סך הכל.

רק השנה קצת מפריעה לי, 94 בלי ABS...

• תוכן חדש...