Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במחילה מכבודם של חלק מהמגיבים בשרשור הזה, שהידע והניסיון הבנקאי שלהם אינו מוטל בספק, אתם מבלבלים פה חלק מהמונחים.

ראשית, לשאלה שפתחה את השרשור: העמלה שנגבתה היא על כרטיס למשיכת מזומן. זהו אינו כרטיס אשראי, אלא כפי ששמו מרמז עליו: כרטיס שבאמצעותו אתה יכול למשוך מזומן מכל מכשיר כספומט. לפי תעריפון בנה"פ, הבנק גובה את העמלה הזאת מידי חודש יוני ללא תלות בכמות הכרטיסים שהונפקו עבור החשבון.

לעניין עמלת השורה: מזה כארבע שנים העמלה הזאת אינה קיימת. מרבית העמלות הנגבות בחשבון מחולקות לשניים: עמלת ערוץ ישיר ועמלת פקיד (או דלפק - היינו הך). כמו"כ, יש עמלת מינימום חודשית שערכה הוא פעמיים עמלת פקיד.

בחשבון שאין בו הנחות או הטבות כלשהן, סך העמלה החודשית שהבנק יגבה (והכוונה היא לכל בנק, לאו דווקא בנה"פ) יהיה הגבוה מבין עמלת המינימום לבין עלות סך הפעולות שבוצעו במהלך החודש.

אם נתרגם את זה לפרקטיקה, נניח שבמשך כל החודש ביצעת 6 משיכות מזומן מכספומט ועוד הפקדת המחאה אצל פקיד.

בבנה"פ תשלם על כל משיכה כזאת 1.35 ש"ח (מכיון שזה נחשב לערוץ ישיר) ועל הפקדת ההמחאה 6.50 ש"ח (עמלת פקיד), כלומר: סה"כ (1.35*6)+6.5=14.60 ש"ח.

כבר הוסבר שעמלת המינימום היא 6.5*2=13 ש"ח בחודש, ולכן אתה משלם את הגבוה מבין השניים.

בלי קשר לשני סוגי העמלות הנ"ל, עליך לשלם גם את העמלה בגין כרטיס החיוב. אתה כמובן לא חייב לשלם אותה, ובאפשרותך להימנע ממנה אם תחליט להודיע לבנק על ביטול הכרטיס הזה, אלא שאז בכל פעם שתרצה למשוך כסף מזומן יהיה עליך לקבל שירות מפקיד בשעות הפעילות של הבנק.

שאלות?

תודה על ההסבר המעמיק.

הבעיה שיש לי מסטרקארד וזאת הפעם הראשונה שאני רואה חיוב מוזר שכזה אצלי בחשבון.

פורסם

איזה קטע מוזר.

דיברתי עם פועלים בטלפון וזאת אכן עמלה על בנקט הבעייה שאין לי בנקט כבר יותר מעשור ומה שעוד יותר מוזר בשנתיים הקודמות לא היה לי חיוב שכזה.

מחר יחזרו אליי כדי לסגור את העניין הזה.

פורסם

הסיפור נסגר.

זיכו אותי בסכום, למרות שעדיין בטוחים שיש לי בנקט (כמובן שעכשיו הוא בוטל).

מסקנה תבדקו טוב טוב את תזרים העו"ש והכ.א שלכם.

• תוכן חדש...