Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי חשבון בבנק הפועלים.

משום מה השבוע צץ לי חיוב מוזר - עמ`כרטיס מזומן על סך של 23 ש"ח.

מבחינתי לא ביצעתי שום קנייה, גבייה יוצאת דופן מהמקובלות אצלי.

מישהו יודע על מה מדובר?

תודה.

פורסם

עמלה של כרטיס האשראי, סוג של שיטת מצליח. קרה לי גם לפני כמה חודשים עם הכרטיס החינמי שלי: כל חודש אני מקבל חשבון עם שורה של 22 שקלים עמלה ו-0 שקלים תשלום, ופתאום חודש אחד - 22 שקלים תשלום. טלפון זריז לשירות הלקוחות של ישראכרט והמצב חזר לקדמותו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עכשיו אני נזכר שמשכתי ב31.5 כסף מכספומט של בנק לאומי היות ובנק הפועלים לא היה בקרבת מקום.

החיוב עצמו מופיע מה5.6.

יש לזה קשר?

פורסם

אין קשר. במשיכת מזומן מכספומט שנמצא צמוד לסניף בנק (עד 500 מטר) המשיכה היא ללא עמלה - לא משנה של איזה בנק אתה לקוח.

בכספומטים מרוחקים מסניפים (בתי חולים וכד' ) תיתכן עמלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
כל חודש אני מקבל חשבון עם שורה של 22 שקלים עמלה ו-0 שקלים תשלום,

אל תשכח שאתה גם משלם "עמלת שורה".

כך שגם אם אתה בסוף לא משלם באמת 22 שקל - אתה משלם על השורה הזאת. זה כל כך קשה למדפסת להדפיס את השורה הזאת שהיא חייבת עידוד.

פורסם

במחילה מכבודם של חלק מהמגיבים בשרשור הזה, שהידע והניסיון הבנקאי שלהם אינו מוטל בספק, אתם מבלבלים פה חלק מהמונחים.

ראשית, לשאלה שפתחה את השרשור: העמלה שנגבתה היא על כרטיס למשיכת מזומן. זהו אינו כרטיס אשראי, אלא כפי ששמו מרמז עליו: כרטיס שבאמצעותו אתה יכול למשוך מזומן מכל מכשיר כספומט. לפי תעריפון בנה"פ, הבנק גובה את העמלה הזאת מידי חודש יוני ללא תלות בכמות הכרטיסים שהונפקו עבור החשבון.

לעניין עמלת השורה: מזה כארבע שנים העמלה הזאת אינה קיימת. מרבית העמלות הנגבות בחשבון מחולקות לשניים: עמלת ערוץ ישיר ועמלת פקיד (או דלפק - היינו הך). כמו"כ, יש עמלת מינימום חודשית שערכה הוא פעמיים עמלת פקיד.

בחשבון שאין בו הנחות או הטבות כלשהן, סך העמלה החודשית שהבנק יגבה (והכוונה היא לכל בנק, לאו דווקא בנה"פ) יהיה הגבוה מבין עמלת המינימום לבין עלות סך הפעולות שבוצעו במהלך החודש.

אם נתרגם את זה לפרקטיקה, נניח שבמשך כל החודש ביצעת 6 משיכות מזומן מכספומט ועוד הפקדת המחאה אצל פקיד.

בבנה"פ תשלם על כל משיכה כזאת 1.35 ש"ח (מכיון שזה נחשב לערוץ ישיר) ועל הפקדת ההמחאה 6.50 ש"ח (עמלת פקיד), כלומר: סה"כ (1.35*6)+6.5=14.60 ש"ח.

כבר הוסבר שעמלת המינימום היא 6.5*2=13 ש"ח בחודש, ולכן אתה משלם את הגבוה מבין השניים.

בלי קשר לשני סוגי העמלות הנ"ל, עליך לשלם גם את העמלה בגין כרטיס החיוב. אתה כמובן לא חייב לשלם אותה, ובאפשרותך להימנע ממנה אם תחליט להודיע לבנק על ביטול הכרטיס הזה, אלא שאז בכל פעם שתרצה למשוך כסף מזומן יהיה עליך לקבל שירות מפקיד בשעות הפעילות של הבנק.

שאלות?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שאלה.

הכוונה לויזה גם כן? לא הבנתי את משמעות "כרטיס משיכת מזומן".

הכוונה לכרטיס "צעיר" כמו שהיה פעם של רק כסף ולא אשראי, לכרטיסי אשראי רגילים, בינ"ל?

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא, ויזה זה כרטיס אשראי. כרטיס אשראי מונפק בארץ ע"י ישראכרט או לאומי כארד. כל כרטיס אחר שמונפק ע"י הבנק הוא אינו כרטיס אשראי.

באמצעות כרטיס למשיכת מזומן לא ניתן לבצע עסקאות באשראי אלא רק למשוך כסף בכספומט והוא תקף רק בארץ.

אגב, גם כרטיס דיירקט של ישראכרט נחשב לכרטיס אשראי אע"פ שהחיוב בו הוא מיידי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יש 3 סוגי כרטיסים:

1. כרטיסים למשיכת מזומנים בלבד - אלה הכרטיסים שהוזכרו לעיל.

2. כרטיסי חיוב - מסוג "דיירקט, או "אלקטרון" - משמשים לחיוב מיידי של החשבון.

3. כרטיסי אשראי - משמשים לחיוב נדחה של החשבון - בתאריך קבוע בחודש או בחלוקה לתשלומים עם ריבית. כרטיסים כאלה יכולים להיות מונפקים על ידי הבנק בו מתנהל חשבונך ("כרטיס בנקאי") או על ידי חברה אחרת ("כרטיס חוץ בנקאי" - למשל כרטיס של לאומי קארד המחייב חשבון בבנק הפועלים או כרטיס ישראכרט המחייב חשבון בדיסקונט).

בעבר היה סוג רביעי של כרטיסים - אשר שימשו למשיכת מידע בעמדות אוטומטיות בסניפי הבנק. איני יודע אם כרטיסים כאלה עדיין קיימים.

עד כמה שאי מבין העמלה שנגבתה היא תמורת כרטיס מהסוג הראשון. לכרטיס מהסוג השלישי יש דמי מנוי הנגבים במסגרת החיוב החודשי, אם כי יש אפשרות לפטור מעמלה זו על ידי השתיכות למועדון לקוחות או שימוש בכרטיס מעל סכום מסויים, בהתאם לסוג הכרטיס. סכום זה מפורסם בטבלת העמלות של חברת האשראי (נדמה לי שקרוי "סכום יעד" או משהו דומה.

ללגבי כרטיסי החיוב המידי - איני מכיר אותם מקרוב, מעולם לא השתמשתי בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תעשה כמוני: תגיד לבנק שאתה לא מוכן לשלם יותר עמלות. לא רוצים - לא צריך. תגיד שתעבור בנק.

הם את הרווח שלהם עושים די והותר עם הכסף שלך ששוכב אצלם; לא צריך להיות חזיר ותאב בצע ולקחת גם עמלות (ציטוט מדויק ממה שאמרתי להם).

אצלי הם מיד הסכימו ואפילו החזירו לי עמלות חודש אחורה.

ואני לא מיליונר ואין לי הרבה כסף אצלם...

פורסם

החיוב הזה הוא שנתי, מעין דמי כרטיס שנתיים שנגבים מדי שנה עבור הכרטיס בלבד. ללא תלות בפעולות (משיכת והפקדות).

החיוב הזה נגבה על כרטיסים מסוג בנקט/עדכן/דיירקט.

מקביל לחיוב סביבות ה100 ש"ח שגובים כדמי כרטיס אשראי למיניהם.

פורסם

ספאסיבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...