Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אני כועס, למה לעזעזל בדיקה של 10 דקות בקושי עולה 95 שקל בקופ"ח מכבי?! ועוד יש לי מגן זהב!

ככה זה גם בקופות אחרות? אני ממש שוקל לקחת את הרגליים ולעבור את הכביש!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הכניסו את זה לפני חצי שנה בערך. השחלה מבריקה, אני אתן להם את הקרדיט על זה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
כן אני כועס, למה לעזעזל בדיקה של 10 דקות בקושי עולה 95 שקל בקופ"ח מכבי?! ועוד יש לי מגן זהב!

ככה זה גם בקופות אחרות? אני ממש שוקל לקחת את הרגליים ולעבור את הכביש!

אותי רק מעניין אם למשרד התחבורה יש ״דבידנדים״ מהבדיקה הזו.

מממ, בעצם נראה לי שכן...

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

לא מדובר במשהו חדש - בדיקה לרשיון נהיגה אינה כלולה בסל הבריאות ויש לה תעריף. כנראה שלא מעט רופאים נהגו "להחליק" את החתימה ולא לגבות את התשלום, יתכן שמדיניות הקופה הוקשחה.

האגרה דומה בכל הקופות ומשרד הבריאות פעול להשוואת התעריפין ביניהן בכל עניין. למשל - לפני כשנה שונתה לחלוטין מדיניות עלות התרופות ב"כללית" על מנת להשוותה למדיניות של שאר הקופות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רק לזה - גם "בדיקת" רופא לחידוש רשיון נשק - פעם היתה ללא תשלום (או שלא הקפידו על כך (וכעת - בתשלום ויש גם תעריף קבוע (לא משנה מכבי זהב/זנב...).

על מה שיכולים לקחת כסף במדינה הזו - יקחו גם יקחו.

alfa 156 2.5.

פורסם

לי לפני חצי שנה בערך רופא המשפחה לא לקח כסף על הטופס הירוק. על רישיון לנשק (למישהו מהמשפחה שלי) הוא כן לקח כסף (שנינו במכבי זהב).

פורסם

אתם לא מבינים שהרופא לא לוקח כלום? מדובר בשירות שניתן באמצעות קופת החולים, וכיון שאינו נכלל בסל הבריאות הקופה גובה תמורתו אגרה מסויימת, אשר נקבעת בכלל מחוץ לקופה. אולי הרופא מקבל איזה בוטן מהאגרה, אבל בפירוש לא מדובר בהכנסה שלו.

עדיין לא ראיתי מישהו מתלונן על כך שהאופטומטריסט גובה תשלום תמורת חתימתו על הטופס הירוק. זמנו של הרופא אינו זול מזמנו של האופטומטריסט, ומישהו צריך לשלם תמורת עבודתו - וכיון שממשלת ישראל אינה עושה זאת (השירות לא כלול בסל הבריאות, כלומר אינו משולם על ידי הממשלה) - הקופה צריכה לגבות סכום שאמור לכסות את ההוצאות הנגרמות על ידי הביקור (זמן של הרופא, זמן של הפקידה, זמן של איש המחשבים, מקום על הדיסק לתעוד הביקור) ואולי גם לסבסד שירותים אחרים.

אתם צריכים להבין: מערכת הבריאות קורסת מבחינה כלכלית. כל הקופות מצויות בגרעון עמוק, וכל שקל שנכנס מקל עליהן לנהל את תקציבן. לכן הן מעמיקות את הגביה ככל מכולתן, גם בסעיפים שלא הקפידו עליהם בעבר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כנ"ל בקשר ל40 ש"ח. אין לי בעיה גם לשלם 40 ש"ח לקופה (ברור לי שזה לא לרופא), אבל 95 ש"ח הוא לא סכום הגיוני, אפשר לחשוב הלכתי ליהלומן מומחה שילשטש לי את הביצים ב95 שקל ל5 דקות עבודה...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה ממש כמו מוסך יבואן, שעבור טיפול שאורך אולי חצי שעה בפועל, זה מחושב בסופו של דבר לפי שעה שלמה מפני שככה מתומחר הטיפול (זמן העבודה).

alfa 156 2.5.

פורסם

לפני חודש הלכתי לרופאת משפחה לבדיקה רפואית עבור הטופס הירוק ולא חויבתי ב-95 ש"ח. כנראה שזה משהו ממש חדש...

(נ.ב - גם לי יש מכבי מגן, או מכבי זהב או איך שלא קוראים לביטוח הזה)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הלכתי לרופאת המשפחה כדי שתחתום לי על טופס התנדבות למילואים, מילמלה משהו על תשלום אבל אחרי שנעצתי בה מבט חודר היא חתמה על הטופס. לא מבוצעת כל בדיקה אלא רק אישור נתונים שאני מילאתי בטופס.

עבור חידוש רשיונות נשק שילמתי כמובן. טוב שלא ביקשו תשלום נפרד לכל רשיון.

אני מציע שבקופות החולים יגבו תשלום עבור "אני רק רוצה לשאול שאלה" ועבור "אני רק נותן תוצאות בדיקה" - זה לפחות יעשה סדר

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עלות הבדיקה במכבי עלתה היום ל98 ש"ח

2006 - פיזו 205 95, זה מה שהתקציב אישר, אבל *** לקח.

2008 - מהעבודה קורולה 2008 אם תיבה שמחליפה רגע אחרי.

2012 - שברולט ספארק זה ה-זבל.

פורסם

זה תלוי בטוב ליבו של הרופא,

בגדול , הגעתי אליו לפני כמה שנים, שלח אותי לשלם 90 ש"ח , לאחר מכן באתי , חתם על הכל תקין (מיותר לציין שלא בדק כלום) ושלח אותי לדרכי.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...