Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 106 שנת 1995

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עומדת לפני אפשרות לקנות פיג'ו 106 1.4 1995 במצב מושלם (יחסית, כן? השנים עשו את שלהם).

הוצאתי רישיון והבנתי שזה רכב שהרבה ממליצים עליו כרכב להתחלה.

יש המלצות? דברים מיוחדים שצריך לבדוק? מהי צריכת הדלק הצפויה?

תודה רבה לעוזרים,

זה רכב ראשון ככה שאין לי מושג בכלל מה לעזאזל עומד מולי.:roll:

קקטוסולר ידנית

פורסם

תבדוק מערכת קירור , מים , התחממות , כניסת מאוורים , תבדוק אם אין ערבוב של שמן ומים (שוקו , מוקה ) .

תבדוק נזילות , משאבת שמן הגה , ראש , טיימניג , בוסטר ברקס , אם לא מאבד מים , נזילות מהרדיאטור , סיליקון זול ששמים כדי לאטום נזילות .. , לפעמים הרדיאטור מאבד מים בגלל פקק לא תקין שלא אוטם כראוי .

סרן אחורי גמור (מחלה ידוע אצל צרפתיות ) , אבל יכול להיות במצב טוב , תלוי בבעל הרכב ובכמות הק"מ ואופן הנסיעה שנהגו ברכב.

תבדוק שאורות ברקס , וינקר ,רוורס , חירום הכל עובד .

סע עם מישהו שיש לו ידע ויעשה סיבוב ברכב וגם יוכל לתת חוות דעת על מה הולך בפרונט של הרכב (מתלים ) , הגה ,ציריות , משלושים , וכו..

נסחפתי אה ..

פורסם

הרכבים האלה בד"כ עברו המון ידיים ברובם ידיים צעירות שלא תיחזקו את הרכב בצורה נכונה, אינני יודע באיזה סכום אתה רוכש את הרכב אך הייתי מייעץ לך לקחת אותו למוסך שאתה מכיר שייתן לך חוו"ד.

אמנם מדובר ברכב זול ובחלקים זולים אבל לא נראה לי שהמטרה שלך היא להתחיל לעשות ,יישור קו" באלפי שקלים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תודה רבה. הרכב של שכן, יד ראשונה עם נסועה של פחות מ8 וחצי אלף קילומטר לשנה!

למרות שזו שאלה ממש כללית ואין לה תשובה מוגדרת ואני יודע שהכל תלוי ומשתנה - יש לכם איזה צפי לעלויות אחזקה שלה?

ולמה לעזאזל ביטוח חובה ומקיף עולה לי מעל ל5 אלף?!

קקטוסולר ידנית

פורסם

ועוד דבר, נניח שייגמר לי התקציב על הרכב - לא יותר משתלם לקנות אותו כרגע ולהעמיד אותו לתקופה של כמה חודשים בודדים מאשר לחפש אחרי זה רכבים אחרים שכולם בתקציב הזה בטח יהיו שחוטים?

וכמה בערך יעלה להעביר טסט? תודה רבה!

קקטוסולר ידנית

פורסם

יד ראשונה וקילומטרז' שכזה בהחלט משנים את התמונה, בסה"כ כמו שכתבתי מדובר ברכב פשוט מאוד לאחזקה, חלקים זולים ונפוצים, אני הייתי לקוח אותו לבדיקה במוסך ואם המצב בסה"כ טוב הייתי קונה אותו.

לגבי הביטוח אין מה לעשות (יש מה לעשות אבל זה במסגרת אחרת) אלו המחירים לקבוצת הגילאים שלך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אוקיי, אני אגיע למוסך ומה אני אגיד? אבקש הצעת מחיר ליישור קו?

ולמה אתה מתכוון ב'יש מה לעשות'?

ויש לכם מוסך מומלץ?

קקטוסולר ידנית

פורסם

עדכון! דיברתי עם בעל הרכב, שאמר שברדיאטור יש מים רגילים, ולא מים ירוקים. מה המשמעות של זה מבחינת אמינות? יכול להיות קריטי? כמה יעלו תיקונים של דבר כזה ?

תודה רבה!

קקטוסולר ידנית

פורסם

מים רגילים יכולים להוות בעיה... בשימוש ממושך המשקעים הקיימים בהם (מלחים וכו') יכולים ליצור סתימות, בנוסף לגרום נזק לחלקי מתכת ואלומיניום (בלוק), למשאבה וכו'... במילים פשוטות - יאכלו אותך, עם המלח :wink:

בנוסף שמעתי שהם לא מקררים כל כך טוב כמו אנטיפריז המיועד לכך, אמורים להיות הבדלים בטמפ' רתיחה וכו'... לא מומלץ אלא אם כן מדובר במצב חירום ואחריו כדאי לנקז ולהחליף בזריזות.

למיטב זכרוני מהפג'ו 205 שהייתה לי (מודל 93' ואליי הגיעה בת 9-10) המנוע היה די רגיש לדברים האלה וקיבלתי בלוק אכול ובעיות במשאבת המים...

חוץ מזה - מי הציע לך בכלל ביטוח מקיף לרכב שנת 95'?!?!?! בד"כ חברות הביטוח לא ממליצות או מסרבות לרכבים שנמצאים על הכביש מעל 10 שנים. הסיבה היא ערך נמוך מאוד של הרכב, להחליף פגוש זה כבר טוטאל-לוס :shock: כי העלות קרובה ל-50% משווי הרכב. חוץ מזה בעלות השנתית תוכל לקנות רכב כזה כל שנה, אם לא לעיתים תכופות יותר... במקרים כאלה נוהגים לעשות ביטוח חובה + צד ג'.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אז אני מבין שזו חתיכת בעיה. אם הרכב בכלליות במצב שמור לפי הפרטים שציינתי בהודעה המקורית (יד 1, פחות מ8.5K ק"מ לשנה וכו') זה אמור להיות סיבה מספיק משמעותית כדי שאני לא ארכוש את הרכב?

ניקוז של המים והחלפה למים ירוקים ישפר את הבעיה או שזה אבוד?

והתבלבלתי, התכוונתי לביטוח חובה+צד ג', למרות שחברה אחת דווקא כן הציעה לי מקיף.

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...