Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייל משוחרר ותדלקתי בטעות רכב במקום סולר 95 עכשיו לא עליתי על זה בתחנה ורק אחרי נסיעה ארוכה הוא גילה את זה

עכשיו אני בתור המתדלק מה אני צריך לעשות, ???

פורסם

מה הנזק שנגרם לרכב?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ההוי איש אמיץ,

לא יכולים לחייב אותך בכלום (בהנחה שאתה שכיר בתחנה), שלח אותו לגביר (קרי לבעל התחנה).

למען הסר הספק:

חוק הגנת השכר, תשי"ח-1958‏

. ניכויים משכר עבודה‏‏

(א) לא ינוכו משכר עבודה אלא סכומים אלה:

(1) סכום שחובה לנכותו, או שמותר לנכותו על פי חיקוק;

(2) תרומות שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו;

(3) דמי חבר בארגון עובדים שהעובד חבר בו, שיש לנכותם מן השכר על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה או שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו, והתשלומים הרגילים לוועד העובדים במפעל;

(3א) תוספת לדמי החבר שמותר לנכותם על פי פיסקה (3) המיועדת למימון פעילות מפלגתית, זולת אם הודיע העובד למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלום התוספת;

(3ב) דמי טיפול מקצועי ארגוני לטובת הארגון היציג כמשמעותו בחוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז-1957, שיש לנכותם על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה משכרו של עובד שאיננו חבר בשום ארגון עובדים, או שהעובד הסכים בכת לניכוי כאמור; שר העבודה, לאחר התייעצות עם ארגון העובדים המייצג את המספר הגדול ביותר של עובדים במדינה, ובאישור ועדת העבודה של הכנסת, יקבע בתקנות את מקסימום דמי הטיפול המקצועי-ארגוני שמותר לנכותם לפי פיסקה זו;

(4) סכום שהוטל כקנס משמעת בהתאם להסכם קיבוצי או על פי חיקוק;
(אני מניח שאין הסכם קיבוצי)

(5) תשלומים שוטפים לקופת גמל ובלבד שתשלומים כאמור לקופת גמל שהעובד בלבד חייב לשלם לה לא ינוכו משכרו של העובד אם הוא הודיע למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלומם.

(6) חוב על פי התחייבות בכתב מהעובד למעביד, בתנאי שלא ינוכה על חשבון חוב כאמור יותר מרבע שכר העבודה;

(7) מקדמות על חשבון שכר עבודה, אם אין המקדמות עולות על שכר עבודה בעד שלושה חדשים; עולות המקדמות על שכר עבודה לשלושה חדשים - חלות על היתרה הוראות פיסקה (6).

בקיצור אמור לו לקייים יחסי אישות עם אמא שלו

פורסם
ההוי איש אמיץ,

לא יכולים לחייב אותך בכלום (בהנחה שאתה שכיר בתחנה), שלח אותו לגביר (קרי לבעל התחנה).

למען הסר הספק:

. ניכויים משכר עבודה‏‏

(3) דמי חבר בארגון עובדים שהעובד חבר בו, שיש לנכותם מן השכר על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה או שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו, והתשלומים הרגילים לוועד העובדים במפעל;

(3א) תוספת לדמי החבר שמותר לנכותם על פי פיסקה (3) המיועדת למימון פעילות מפלגתית, זולת אם הודיע העובד למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלום התוספת;

(3ב) דמי טיפול מקצועי ארגוני לטובת הארגון היציג כמשמעותו בחוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז-1957, שיש לנכותם על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה משכרו של עובד שאיננו חבר בשום ארגון עובדים, או שהעובד הסכים בכת לניכוי כאמור; שר העבודה, לאחר התייעצות עם ארגון העובדים המייצג את המספר הגדול ביותר של עובדים במדינה, ובאישור ועדת העבודה של הכנסת, יקבע בתקנות את מקסימום דמי הטיפול המקצועי-ארגוני שמותר לנכותם לפי פיסקה זו;

(5) תשלומים שוטפים לקופת גמל ובלבד שתשלומים כאמור לקופת גמל שהעובד בלבד חייב לשלם לה לא ינוכו משכרו של העובד אם הוא הודיע למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלומם.

(6) חוב על פי התחייבות בכתב מהעובד למעביד, בתנאי שלא ינוכה על חשבון חוב כאמור יותר מרבע שכר העבודה;

(7) מקדמות על חשבון שכר עבודה, אם אין המקדמות עולות על שכר עבודה בעד שלושה חדשים; עולות המקדמות על שכר עבודה לשלושה חדשים - חלות על היתרה הוראות פיסקה (6).

my hero ...

אמא של במבי מלחכת לא רק דשא .

פורסם

בעל הרכב יכול לתבוע את המתדלק ואת תחנת הדלק ביחד ולחוד .

המתדלק - בגין אחראיות אישית לנזק

תחנת הדלק - בגין אחראיות שילוחית לנזק

השופט יכול להחליט על חלוקה בכל יחס צודק לפי שיקוליו.

פורסם
ההוי איש אמיץ,

למען הסר הספק:

. ניכויים משכר עבודה‏‏

תשובה טובה , סיומת מטומטממת.

ודרך אגב בחברת סונול קיים הסכם קיבוצי!! ובעבר היה הסכם קיבוצי במשך שנים רבות שחל על כל ענף תחנות התדלוק עד שהוא בוטל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תשובה טובה , סיומת מטומטממת.

ודרך אגב בחברת סונול קיים הסכם קיבוצי!! ובעבר היה הסכם קיבוצי במשך שנים רבות שחל על כל ענף תחנות התדלוק עד שהוא בוטל.

דוד ישראל ... מה זה הסכם קיבוצי ?

פורסם

ורק כדי לחדד את שכתבתי .

לעובד תחנת דלק אין הגנה או חסינות כפי שמוקנית לבעלי מקצוע מסויימים ו/או תפקידים ספציפיים.

פורסם

אחיין שלי

אתה צריך ללמוד לבחינות לא?

הסכם בין מעביד או ארגון המייצג מעבידים לבין עובדי אותו מקום עבודה או ארגון עובדים כמו ההסתדרות המסדיר את כל יחסי העבודה ביניהם.

יש הסכמים ברמה ארצית ענפית ומפעלית

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אחיין שלי

אתה צריך ללמוד לבחינות לא?

הסכם בין מעביד או ארגון המייצג מעבידים לבין עובדי אותו מקום עבודה או ארגון עובדים כמו ההסתדרות המסדיר את כל יחסי העבודה ביניהם.

יש הסכמים ברמה ארצית ענפית ומפעלית

שוב למדתי ממך משהו ,תודה דוד ישראל .

ואני לומד אבל זה מעייף לשבת כל היום על נוסחאות ותרגילים משעממים .

פורסם

טוב, אז למזלך יש פה בתחנה שאני עובד בה (אני לא מתדלק אלא בחנות), בנאדם אשר אוהב להתבלבל בין משאבת הסולר לבנזין (לעיתים לא באשמתו שכן נהגים טיפשים מביאים לו כרטיס הנחה לא נכון ואז הוא מניח ובצדק שהרכב הוא סולר/95), כמ כן אנשים שאומרים לו בנזין מהרגל למרות שהרכב שלהם הוא סולר.

בכל אופן, מכיוון שזה קרה לו רבות אני אוכל לספר לך על מספר שלבים:

1. פעם ראשונה שתדלק סולר במקום בנזין - בעל התחנה הפעיל את הביטוח (מסתבר שיש כזה).

2. פעם שנייה שתדלק בנזין במקום סולר - בעל התחנה הפעיל את הביטוח ושלח את העובד הבייתה מבלי ששילם אפילו אחוז מכספו.

שלב ביניים: העובד חוזר לעבודה (אלוהים יודע למה) בהבטחה שכל טעות שיבצע תצא מכיסו האישי (הוא פנה לבעל התחנה).

3. מרצדס חדשה (יצאה הרגע מהסוכנות) באה לתדלק, הנהגת מביאה כרטיס הנחה לבנזין למרות שהרכב הוא סולר, הבחור מניח שהרכב הוא בנזין (כי למה לבדוק את מה שכתוב בפנים :roll:) ומתדלק, הגברת נכנסת לשטוף את האוטו החדש במנהרת השטיפה (את צוחקת עליי?!?!), לאחר מכן האוטו לא מניע - ישר כולם מבינים למה זה קרה - חצי חצי במחיר התיקון - 3000 שקל במוסך.

4. לאנד קרוזר חדשה שהרגע יצאה מהסוכנות - בא לתדלק לאחר שקיבל את הרכב, אפילו לא הראה אותו לאישתו, מבקש בנזין למרות שהרכב הוא סולר (הרגל?), שוב המתדלק בחכמתו לא רואה את כיתוב הס-ו-ל-ר הענקי שמקשט את מכסה הדלק וגם את הבפנים, ומתדלק בנזין בכל הכוח. - הנזק 4-5K אשר לווה בצעקות מובנות כאילו זו אשמתו רק של המתדלק.

בכל אופן, המתדלק עוד עובד עימנו וזוכה לשלל בדיחות חבר'ה אצלינו כאשר אני רואה אותו לעיתים ב7 בבוקר, על איזה רכב חדש הוא הרס לאחרונה.

בכל אופן, ניתן להסיק מכך שלתחנות יש ביטוח כלשהו אשר מופעל על מנת להגן על המתדלק, כדי לא להעלות את הפרמייה בגלל עובד לא מרוכז כנראה שמפטרים אחרי הפעם השנייה או השלישית או מגיעים להסכם שהביטוח לא יופעל בכל תקלה שתיווצר בגלל המתדלק - בעתיד.

הכי בטוח, פנה לבעל הבית שלך ושאל אותו לגבי ביטוח על מנת שלא תיאלץ לשלם מכיסך הפרטי, למרות שלעיל הוכח שאין אופציה כזאת, סביר להניח שאתה מכוסה והסר דאגה מליבך בנושא המשפטי (שוב, זה רק ממה שקראתי לעיל ומניסיון אישי, לא ארצה עוד אזהרה, תודה.).

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

שורה תחתונה - לבעל התחנה אסור לנכות אפילו שקל אחד מהשכר.

אם הוא לא מרוצה - יכול בהחלט לפטר את העובד. (ולשלם לו פיצויי פיטורין אם הוותק מעל שנה) זה הכל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
שורה תחתונה - לבעל התחנה אסור לנכות אפילו שקל אחד מהשכר.

אם הוא לא מרוצה - יכול בהחלט לפטר את העובד. (ולשלם לו פיצויי פיטורין אם הוותק מעל שנה) זה הכל.

השורה התחתונה שלך לא נכונה.

הוא יכול לפטר את העובד.

לא לשלם לו פיצויי פיטורין

ולתבוע אותו נזיקית על הנזק שנגרם לבעל התחנה.

פורסם

יגאל כרגיל צודק

המעביד יכול הכל

לפטר כן

לא לשלם פיצויי פיטורין כן

לתבוע נזיקית כן

אבל...

בסופו של יום ישלם פיצויי פיטורין ולא יקבל אגורה על הנזק

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל