Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ישנו מחשב שולחני בבית (שהוא כבר עוד מעט מוצג מוזיאוני) שבגדול הספיק לי עד היום.

בעוד חודשיים שלושה אני יוצא "לדרך חדשה" וללימודים. בעקבות זאת אני אתנייד באופן קבוע בין איזור המרכז לאיזור הדרום ולכן הדרישה למחשב נייד.

הדרישות שלי מהמחשב הן כאלו:

המחשב ישמש לגלישה באינטרנט, סרטים, מוזיקה, עבודה בתוכנות אופיס וכנראה אוטוקד ועוד כמה תוכנות (מתכוון ללמוד הנדסת בניין). משחקים לא מעניינים אותי, משקל וגודל פיזי גם לא. מבחינת מסך אני חושב שעדיף כמה שיותר גדול אבל בכל מקרה לא פחות מ15.6. מבחינת תקציב הייתי רוצה להשאר בגבול ה3000 ש"ח ואם יש מחשבים זולים יותר שיעמדו בדרישות זה מעולה.

המלצות למחשב שעומד בתנאים יתקבלו בברכה.

מחשב שני הוא בשביל אמא שלי. אמור להריץ תוכנות אופיס, גלישה באינטרנט, קצת סרטים ומוזיקה. יהיה רוב הזמן בבית אבל מדי פעם היא רוצה לקחת אותו לשיעורים שהיא מעבירה לתלמידים. מסך רצוי שיהיה 15.6. מגבלות תקציב עד 2500 עם עדיפות לפחות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מתוך נסיון אני ממליץ לך לנייד תקציב מאמא אליך, לפי הפירוט הבא:

לאמא קנה מחשב שולחני והשתמש בציוד הפריפרי (במיוחד מסך ) הקיימים. זאת כמובן בתנאי שהניידות אינה צורך חיוני ושהציוד הפריפרי תקין.

לעמות זאת המלצתי החמה לך היא לרכוש מחשב נייד באמת, לא תחליף לשולחני כלומר - לא יותר מ-"13.3. מחשב "15.6 יהיה כבד ומסורבל בדרכים. כמוכן הקפד על מעבד מסדרת i5xM ש"יסחוב" היטב את התוכנות ההנדסיות במהלך השנים. ההמלצה היא על פי נסיונו של בני , סטודנט שנה ד' בטכניון שסוחב את המחשב על גבו רוב היום, ההפרש של כ-1 ק"ג במשקל משמעותי ביותר, וגם חיי הסוללה ארוכים יותר כיון שהמסך יותר קטן ועקב כך צורך הרב פחות אנרגיה. העניין הוא שמחשב מסוג שעליו אני ממליץ עולה כ-4 אש"ח, ולכן אני ממליץ לנייד קצת כסף מאמא (שאני מניח שלא זקוקה באמת לנייד) לטובתך. כמוכן הקפד לרכוש מחשב מסדרה ילא נמוכה המיועד לסחיבה מרובה - זאת שוב מנסיון מר: עד לפני כשנה היה לבני מחשב מדגם שלא היה בנוי היטב ושבק חיים לאחר שתי שנות שירות בלבד, כלומר לצורך הלימודים הוא נזקק לשני מחשבים, וחבל על הכסף כיון סביר שמבחינת כוח עיבוד מחשב שתרכוש כעת אמור להספיק ל-4 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אמא לא רוצה מחשב נייח, היא רוצה מחשב שהיא יכולה לקחת אותו מדי פעם לשיעורים כדי להעביר חומר לתלמידים בעזרתו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

המעבדים שיש לאינטל עכשיו הם I3, I5 שניהם דור שני.

יש להם גם מעבדים יותר זולים וגם יותר יקרים, שניהם לא בשבילך.

עכשיו תחפש מבצעים עם כמה שיותר זיכרון.

חברות toshiba, lenovo, hp, dell, acer, asus

אני אישית דואג שיביאו לי מארה"ב

אייל

פורסם

ספריאל צודק.

בתור סטודנט שהיה בעל מחשב 15.6 אינץ, כבד, ועם סוללה שמחזיקה שעתיים וחצי, ועבר למחשב 13.3 , קל , ועם סוללה שמספיקה ל-5 שעות, אני יכול להגיד לך שזה הבדל שמיים וארץ.

כמו שאמרו ,עוד קילו במשקל משנה ועוד איך(אל תשכח שאתה גם צריך לקחת מטען איתך שמוסיף עוד משקל). המעבר למסך קטן יותר ב-2.3 אינץ לא שינה כלום, ובאמת שאין תחליף לנוחות הזאת שאתה לא חייב נקודת חשמל, והמחשב קליל ואפשר להוציא אותו בלי בעיה.

לך הייתי ממליץ או את אחת ממחשבי הדל ווסטרו 13.3 אינץ , או את הסמסונג : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809705

ולאמא שלך, הייתי לוקח מחשב בסיסי רק עם אחריות ארוכה. דוגמא : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=816474

פורסם

מחשב עם מסך קטן מ15.6 לא מתאים היות וזה הולך להיות גם המחשב העיקרי שלי.

מעבר לזה ש:

1.אני בחור לא קטן ואין בעיה עם קילו יותר או פחות.

2.אני מתנייד עם אוטו ככה והאוטו בכלל לא מרגיש את ההבדל במשקל.

פורסם

לשיקולך, אבל אני חושב שאתה עושה טעות.

1. המחשב 13.3 הוא המחשב העיקרי שלי, ובאמת שזה בסדר גמור.

2. גם אני חשבתי שעוד קילו זה לא משנה, אבל לא, זה באמת מטריד.

3. חוץ מהתניידות עם אוטו יש מעבר מכיתה לכיתה, שצריך להוציא ולהכניס את המחשב כול פעם, זה לא כיף להתחיל להכניס מחשב מגושם וכבד, אבל עד שלא תנסה לא תדע.

4. עד כמה שהעניין של המשקל הוא חשוב, העניין של הסוללה חשוב פי כמה. אמנם אני לא יודע איפה תלמד ומה יהיה המצב בכיתות שלך, אבל לא חסר עדיין כיתות שזה פריבילגיה שיש בכלל שקעים בכיתה וגם אם הם כן נמצאים ,הם תקועים איפה שהוא בסוף הכיתות. זה ממש לא כיף להתחיל לשבת קילומטר מהמרצה או להתחיל להעביר כבלים.

אבל שוב, לשיקולך.

פורסם

אני גם מצדיק את התגובה מעליי מחשב 13.3 ישמש בצורה מצויינת גם בתור מחשב עיקרי, למעט ה2 אינץ במסך הוא לא שונה בכלום ואפילו מתעלה יש בו כונן למקרה ש, חיבור HDMI ככה שתמיד תוכל לחבר אותו וליראות סרט בLCD, המעבד הגרפי שלן לא מאכזב ותמיד תוכל לשחק איזה משחקון בקיצור מחשב באמת מעולה !

ובכלל המחשבים של סמסונג מעולים עם מעבד I3 עושים את העבודה עם מסך מט ו3 שנים אחריות אתה תהנה מכל רגע איתו!

פורסם

אני אחזור על המנטרה שלי. צריך לבחור מחשב וספק. מחשב הוא מוצר יקר, נוטה לקילקולים ויקר לתיקון, ואתה מתכוון להשתמש בו במשך כמה שנים. מחשב מצויין מספק רע זו עלילה להיות בחירה רעה.

ההמלצה שלי, מנסיוני האישי, היא לשמור מרחק מכל מה שמקבל שירות מ"מעבדות טלדור", שזה אייסר, פקארד בל, HP ואולי עוד מותגים. לא אחזור על הסיפור שלי - תוכל בטח למצוא אותו בפורום, אבל אפשר לתמצת אותו (באנדרסטייטמנט) כשירות רע.

מצד שני, רכשתי כתחליף לאייסר של אשתי, מחשב של סמסונג - וזאת עקב מה שקראתי על השירות הטוב שנותנים "מעבדות IBM", ואכן התמזל מזלי להזדקק לשירות די מהר. השירות היה יעיל ומהיר, ובהחלט אמליץ לקנות מוצר שמקבל מהם שירות (נדמה לי שגם חלק מהאסוס והלנובו).

:turn-l:
פורסם

דלתא - בני משתמש במחשב "13.3 כמחשב יחיד כבר למעלה מ-3 שנים, ואין לו שום בעיה עם הגודל. כאמור - סטודנט להנדסה כך שעניין השרטוטים קיים גם אצלו (Solid Works) וגודל המסך מספק.

לצפיה נוחה בסרטים יש חיבור HDMI.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

13.3 יותר מתאים למישהו שמתנייד עם המחשב.

15.6 זה כבר גודל שמהווה תחליף שולחני, כלומר מחשב קבוע שיכול לנדוד לעיתים.

בשני המקרים שציינת מחשבים בסיסיים יעשו את העבודה (I3 מספיק), אם העבודה שלך במחשב כוללת גם עבודה עם 3D הייתי ממליץ על מחשב עם כרטיס מסך חזק יחסית

פורסם

אחרי שנים עם נייד 15" כמחשב עיקרי (מחובר למסך חיצוני על שולחן העבודה לצרכי עבודה, יושב על שולחן הסלון שאר הזמן לאינטרנט/סרטים/וכו'), כשרכשתי חדש לא מזמן התלבטתי קשות בין 13" ל-15", גם מבחינת מחיר וגם היה חשש מהגודל בשימושי יומיום. בדקתי לעומק מחשבי 13" והחלטתי שלא מתאים לי. הניוד אצלי לא יומיומי, וגם כשאני מנייד אותו מתאים לי יותר לשימושיי מסך גדול.

היום אגב, בהינתן תקציב מתאים, כנראה הייתי קונה 17". לטעמי אין תחליף למסך גדול מבחינת נוחות עבודה וחווית שימוש (אצלי מדובר על תמונות בעיקר, אבל גם הגלישה הכי בסיסית משתפרת לעין ערוך, שלא לדבר על סרטים).

(כל האמור נכון כמובן רק למי שלא סוחב את המחשב על הגב לזמן ממושך).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אתה מדבר על כנראה אוטוקד. שכח מ 13.3 כי לא יהיה נוח לעבוד איתו. אני בחרתי לפני כחצי שנה בווסטרו עם מסך 15.6 וסוללה 9 תאים. נכון שהוא קצת כבד (ואני מנייד אותו די הרבה. בחו"ל יש ימים שלמים שהוא עליי ולא בתיק גב) אבל זמן העבודה וגודל המסך שווים לי את המחיר.

כהתחלה בדוק מה דרישות החומרה של אוטוקאד. חבל להשקיע הרבה כסף ולגלות בסוף שכרטיס המסך לא תואם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכל הממליצים.

כמו שאמרתי על מסך של פחות מ15.6 אני לא מתפשר. את עניין המעבדים הפנמתי (לחפש את אחד ה"I3/5").

רוב המחשבים שראיתי מגיעים עם עם 4 ג'יגה של ראם, נשמע לי בסדר.

מבחינת כרטיס מסך אין לי שמץ של מושג מה נחשב חזק ומה לא, או על מה צריך לתת דגש.

פורסם

אל תתפשר על גודל המסך - יהיה עליך להתפשר על ניידות ועל אורך חיי הסוללה. אני מהמר על כך שתוך חצי שנה תפתח שרשור "איזה מחשב נייד באמת לקנות.

עליך להבין - מחשב "15.6 אינו באמת נייד. אפשר לסחוב אותו מהמטבח לסלון וחזרה, אפילו פעם להביא אותו לעבודה כדי להציג מצגת - אבל אתה לא טירון בגולני ולא צריך כל הזמן פק"ל על הגב.

אם אתה מתעקש על מסך גדול - קנה מחשב "13.3 וכאשר ירווח השלש עוד 600 ש"ח לטובת מסך "22 בסיסי על שישמש אותך בבית (או במעונות). אני יודע שזה נשמע הוצאה מיותרת, אבל את ה-600 ש"ח תשכח כעבור כמה ימים או שבועות, את הקילו וחצי על הגב תרגיש יום יום במשך 4 השנים הבאות.

• תוכן חדש...