Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 - יישור קו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

בירשותי פיג'ו XT 206 שנת 2001 מנוע אוטומט

אני רוצה לעשות יישור קו כאן עם הרכב , כל פעם צצה לי בעיה חדשה שמטרידה אותי כל הזמן.

במיוחד הבעיה עם צריכת הדלק.

עד לפני שבוע +- ביצעתי ברכב ניקוי מערכת הזרקה עקב זיהום ייתר 0.40 CO + צריכת דלק גבוהה מאוד.

בקיצור ביצעתי את האינפוזיה אמרו לי שזה בוודאות 100 אחוז יוריד לך את זיהום האוויר ואת צריכת הדלק משמעותית.

עוד לא בדקתי בצורה מפורטת על צריכת הדלק הכוונה:מלוי טנק איפוס המד וחילוק כמה שנכנס לקילומטרים , אבל מה שכן מציק לי ממש זה מד הדלק , אני לא נוסע הרבה ממש ומשתדל לא לתת גז והאצות וכל הזמן אחרי התנעה של הרכב אחרי כמה פעמים שנסעתי כל פעם אני רואה את המד יורד ויורד בצורה מטורפת פשוט מהירה!

אני בודק כל שבוע לחץ צמיגים כמו כן משתמש בהמון טיפים של חיסכון בדלק , מוריד תרגל מהגז הרבה לפני רמזור , לא נותן הרבה קיקים , נוסע רוב הזמן לבד , מזגן פעם בה... , נסיעה איטית ורגועה כאשר אני מניע את הרכב שהמנוע קר ,אני לא נוסע נסיעות קצרות כשהמנוע קר ואחרכך מכבה אותו. בדיקת שמן + מים כמעט כל שבוע תמיד אני מקפיד על הדברים האלה וכמה שיותר על צריכת הדלק וכלום לא עוזר..

אני לא חושב שיש בעיה במצוף בעצם אני לא ממש יכול לדעת רק בבדיקה אבל אני ממש לא חושב שיש בעיה במצוף ..

כמו כן לפני יומיים הנעתי את הרכב , נסעתי 200 מטר מד הדלק הרבה פול ממש סנטימטר מתחת ל-פול , עצרתי את הרכב בשביל לבדוק משו מבחוץ חזרתי לרכב אחרי 2-3 דקות פתאום אני רואה המד ירד כמעט בקו אחד כאילו ירד מהפול(הקו העבה אל הקו מתחת הדק) מה יכולה להיות הבעיה? או שזה ככה צריך להיות? אולי יש באמת בעיה במד במצוף אולי .. על הדרך אם אפשר לקבל תשובה כמה עולה בדיקה של מצוף הדלק אם הוא תקין ואם הוא לא תקין כמה עולה התיקון עצמו?

*אגב , החלפתי טרמוסטט מקורי לפני כ- חודשיים בערך , כשאני מניע ונוסע המחוק מראה על 79-80 מעלות , רק כשאני מגיע ל-100 ועובר את ה-100 נגיד 110 או יותר המחוג עולה ל-80 ומעלה 82-83 ככה.

וכשאני יורד במהירות המחוג יורד ל-79-78 ככה בערך .. וכשאני עומד על N או D המחוג עומד על האמצע של בין 70 ל-80. האם המצב תקין ? אם לא מה הבעיה ? החלפתי טרמוסטט רק לפני חודשיים מקורי. מה צריך לבדוק עוד אולי זה גם חלק מצריכת הדלק הגבוהה?

ושאלה אחרונה שלי , הרכב עבר 138אלף , כמו כן ב-128אלף החלפתי מנוע מיובא דיי חדש שעבר רק 70אלף.

עכשיו הרכב עומד על 138 אלף ב-140 אני הולך לעשות טיפול של פילטרים שמן שמן חדש והכל.. השאלה שלי היא כל כמה זמן צריך לעשות כיוון פרונט ואם צריך? יש אצלי בעיר מכון ממש טוב ואמין שהוא מבצע בדיקה חינם.. מה אתם ממליצים?

תודה מראש.

פורסם

כמה שאלות, תהיה בריא :wink:

צריכת דלק - תבדוק פעם אחת מה צריכת הדלק האמיתית שלך. אל תסמוך על המחוג ובטח שלא על מחוג של רכב צרפתי ישן. גם כשהיה חדש, המחוג של ה-206 נטה לפסימיות. יודע מה, אל תיסע מיכל שלם. תדלק פול טנק, סע 100 קילומטרים ברציפות ותדלק שוב. זאת תהיה בדיקה טובה מספיק בשביל לדעת כמה חמורה הבעיה שלך.

טרמוסטט - נשמע תקין. ב-206 מחוג החום לא עובד כמו ביפאניות ולא תקוע באמצע הסקאלה בלי קשר לחום המנוע האמיתי. כל עוד אתה בטווח הזה זה בסדר גמור. אני גם לא יודע איך החלטת על המספרים האלו כשהם בכלל לא מופיעים על הסקאלה. תנועה קטנה של המחוג תקינה וסבירה.

כיוון פרונט לא מבצעים לפי זמן אלא לפי צורך. אני לא ממליץ לך לגשת למכוני הפרונט שמציעים בדיקה חינם. ניסיתי שניים כאלו ותמיד נכוותי. אם אתה חושש שהפרונט ברכב שלך לא מכוון, גש למכון פרונט מקצועי. במידה ולא יידרש כיוון יבקשו ממך סכום סימלי על הבדיקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כמה שאלות, תהיה בריא :wink:

צריכת דלק - תבדוק פעם אחת מה צריכת הדלק האמיתית שלך. אל תסמוך על המחוג ובטח שלא על מחוג של רכב צרפתי ישן. גם כשהיה חדש, המחוג של ה-206 נטה לפסימיות. יודע מה, אל תיסע מיכל שלם. תדלק פול טנק, סע 100 קילומטרים ברציפות ותדלק שוב. זאת תהיה בדיקה טובה מספיק בשביל לדעת כמה חמורה הבעיה שלך.

טרמוסטט - נשמע תקין. ב-206 מחוג החום לא עובד כמו ביפאניות ולא תקוע באמצע הסקאלה בלי קשר לחום המנוע האמיתי. כל עוד אתה בטווח הזה זה בסדר גמור. אני גם לא יודע איך החלטת על המספרים האלו כשהם בכלל לא מופיעים על הסקאלה. תנועה קטנה של המחוג תקינה וסבירה.

כיוון פרונט לא מבצעים לפי זמן אלא לפי צורך. אני לא ממליץ לך לגשת למכוני הפרונט שמציעים בדיקה חינם. ניסיתי שניים כאלו ותמיד נכוותי. אם אתה חושש שהפרונט ברכב שלך לא מכוון, גש למכון פרונט מקצועי. במידה ולא יידרש כיוון יבקשו ממך סכום סימלי על הבדיקה.

לגבי הבדיקה של הצריכה , סוגר אני יעשה אותה בזמן הקרוב.

לגבי ה-טרמוסטט לא החלטתי מספרים פשוט הלכתי לפי הגיון יש קו שרושם עליו 80 ויש 70 ולפעמים המד עומד באמצע בנייהם אז מין הזה זה 75לא? יכול להיות שאני טועה..

פורסם
סבבה, אבל מאיפה הגעת לדיוק של 82 ו 83 מעלות?

זה רק לערך פלוס מינוס כי שהיה המחוג ממש סנטימטר 1או2 מי 80 אז ככה הבנתי.. בכל מקרה לא נורא זה לא נושא לדיון :)

תודה רבה.

פורסם

שלום:)

היום ברוך השם ביצעתי את הבדיקה.

לפני הבדיקה הלכתי למכון טסט (טכנו טסט) איפה שביצעתי את ניקוי מערכת ההזרקה , הלכתי שוב פעם בשביל לבדוק את רמת הזיהום שלי , הוא חיבור אותי למחשב דרך המצבר ובדק בסרק ובסלד גבוהה 2+סלד. והוא אמר לי שצריכת הדלק שלך סבירה וגם רמת הזיהום היא סבירה ובאמצע ככה הוא אמר , שאלתי אותו במספרים כמה זה הוא אמר לי 0.3 ולפי מה שניסיתי להסתכל דרך האוטו במחשב עצמו היה רשום 0.30 הוא אמר שאצלהם הם מקצרים משו את המספרים וזה לא 30 זה 0.3 כאילו זיהום אוויר זה הגיוני? כי שבדקתי זיהום אוויר לפני הניקוי מערכת היה רשום במחשב 0.40 במחשב (חשוב להזכיר שהפעם הראשונה שבדקתי זה במכון טסט אחר) בקיצור אחרי הבדיקה נסעתי לתחנת דלק מילאתי פול טנק נכנס 37 ליטר כי היה לי רבע טנק.. בקיצור מלאתי עד הסוף ממש עד שזה כמעט יוצא מהמיכל , איפסתי את המד מרחק ונסעתי 100 ק"מ בכביש מהיר נסעתי על 90 לא עברתי את ה-90קמ"ש אולי לכמה שניות הגעתי ל-95 אבל בלי קיקים בלי שום דבר כל הנסיעה , בכל הנסיעה הזאת היה קצת נסיעות בעיר , קצת כיכרות ורמזורים (בשביל להשלים ת כל ה-100ק"מ).

הגעתי לתחת דלק מילאתי פול כמו בהתחלה עד סוף המיכל ממש...

נכנס למיכל 6.500 ליטר דלק , שזה אומר 100 לחלק ל-6.500 15 וחצי בערך .. זה אומר שהמצב מעולה והצריכת דלק בסדר גמור ואפילו טובה לא?

הייתי ממש מופתע מהתוצאה הזאת שהצריכה אצלי לא גבוהה בכלל או שכן? תקן אותי אם אני טועה...

השאלה שניה שלי אם זאת אכן הצריכה שלי וזאת אכן אז למה אני רואה שהמחוג של המד דלק יורד בצורה מהירה כל הזמן ? יכול להיות שהוא קצת מזייף?איך אפשר לדעת צריך לעשות בדיקה לא? כמה היא עולה ואם זה מחיר יקר?

מצטער על כל השאלות אני פשוט צריך קצת עזרה :)

מקווה לתשובה מימך , שיהיה שבת שלום !

פורסם

0.3% CO בסל"ד גבוה זה נתון גבולי מבחינת טסט, זה עדיין תקין, מעל זה - לא תקין.

חבל שלא רשמת נתונים אחרים - ערך למבדה ,HC. CO2,

הגיוני שבנסיעה רגועה ב 90 קמ"ש האוטו יעשה 1 ל15, וזה מצביע על כך שהוא תקין.

יחד עם זאת, אני מציע לך להמשיך לבדוק בתדלוקים הקרובים, בדיקה אחת של 100 ק"מ לא מדוייקת מספיק.

ושעון דלק יורד מהר, כי ברוב המכוניות השעונים האלו לא ליניאריים, ובחצי הראשון של המיכל הם יורדים מהר יותר.

כלומר, כשהשעון מצביע על 1/2 - המיכל יכול להיות עדיין מלא ב 60-70%.

• תוכן חדש...