Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו בעיה למי? כנראה רק לאלפיסטים.

זו לא הייתה הכוונה שלי. מה שהתכוונתי הוא - פעם אלפא הייתה יצרנית מיוחדת. היום היא מנסה להפוך להיות פולקסווגן. זה כשלעצמו הוא בסדר גמור (פולקסווגן היא הרי מהיצרניות המצליחות בעולם) אבל הבעיה היא שהיא לא עושה את זה טוב באותה המידה. אפילו לא קרוב...

מהם אותם ערכים, לדעתך כמובן (כמייצג כתב רכב, לצורך העניין)?

חשוב להדגיש שאני לא מנתח כאן את המותג בצורה "רגשית" כיוון שבתור עיתונאי רכב אני לא מתייחס לאלפא בצורה הזו. כלומר - אם אלפא מנסה לדבר אל הרגש אני יכול לבדוק אם היא עושה את זה כמו שצריך (עבורי, לצורך העניין), אבל כשאני כותב כאן על אותם "ערכים" אני מתכוון לכך שפעם אלפא דיברה אל חובב ההגה והייתה מאוד שונה ממכוניות פיאט. היום מדובר בגרסאות משודרגות לפונטו ושות' וכן בהיגוי, התנהגות וצליל מנוע שלא מתקרבים למה שהיה פעם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תומר לא תמצא אף מילה רעה שלי על הלאון, להיפך. אני רק טוען וממשיך לטעון שכל השוואה בינו לג'ולייטה אינה במקומה.

אני עדיין חושב הפוך ממך.

אם במחיר הTCT הביסית ניתן לרכוש FR מאובזרת, הריי שההשוואה לדעתי בהחלט במקומה.

פורסם

כשאלפא פנו באופן מובהק אל חובב ההגה, המצב שלהם לא היה מזהיר במיוחד.

עכשיו הם מנסים לפנות לשוק רחב יותר. נקווה שה 4C תהיה גם ספורטיבית כמו שהיא נראית.

אתם גם מתעלמים מנושא העיצוב כאילו שזה לא חשוב בכלל. עיצוב עולה כסף גם ליצרן ולכן גם לצרכן.

בכל אופן, כל רכב לגופו. לג'ולייטה יש המון מתחרות שטובות ממנה ולכן המחיר שלה צריך להיות נמוך יותר. המתחרות של המיטו הן המיני שטובה יותר אבל יקרה יותר וסיטרואן DS3 שאין עליה נסיעת מבחן אפילו.

emotion of motion

פורסם
חשוב להדגיש שאני לא מנתח כאן את המותג בצורה "רגשית" כיוון שבתור עיתונאי רכב אני לא מתייחס לאלפא בצורה הזו. כלומר - אם אלפא מנסה לדבר אל הרגש אני יכול לבדוק אם היא עושה את זה כמו שצריך (עבורי, לצורך העניין), אבל כשאני כותב כאן על אותם "ערכים" אני מתכוון לכך שפעם אלפא דיברה אל חובב ההגה והייתה מאוד שונה ממכוניות פיאט. היום מדובר בגרסאות משודרגות לפונטו ושות' וכן בהיגוי, התנהגות וצליל מנוע שלא מתקרבים למה שהיה פעם.

כלומר - הלכה למעשה אלפא מפסידה בקרב מול ציפיות כתבי הרכב. גם 147/156/GT/GTV יושבות על רצפת הטיפו, להזכירך והן נחשבות עכשיו ל"אלפות האמיתיות האחרונות". לעזאזל, אפילו ל-159 כבר לא מזכירים שהיא "אופל". המיטו אולי חולקת רצפה עם הפונטו אבל שונה ממנה מאד (דווקא הפונטו אבארט עדיפה בעיניי ובהפרש ניכר, בכל היבט). הג'ולייטה יושבת על פלטפורמה חדשה לגמרי, פיאט היא לא. אם כבר, הבראבו הבא יהיה ג'ולייטה.

הנקודה שלי היא שמה שכתבת בציטוט שהבאתי (ומה שהרבה כתבים ממחזרים, במודע או שלא) קלישאתי ומכליל לא פחות וקלישאות האלפיסטים למיניהם ובוודאי לא פחות מהערגע לישן באשר הוא ישן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני עדיין חושב הפוך ממך.

הנקודה היא ש-FR היא גרסא ספורטיבית של רכב קיים. ג'ולייטה 170 לא. להשוות את שתיהן אך ורק בשל המחיר הגיוני אך טיפה יותר מלהשוות ריינג' רובר ל-911.

המתחרה הטבעית של הג'ולייטה 170 היא גולף 160, לה ייעוד זהה ומפרט טכני ומחיר דומים כדי זהות. מעניין אם מבחן כזה יצא לפועל. הייתי מאד שמח לארגן נהיגה back-to back בשתי אלה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מדוע הלאון לא מתחרה? כפי שכבר כתבו למעלה: 5ד', מרווח דומה, אפילו קצת מיושנת מבחינת עיצוב פנים ומבחן ריסוק, מה שנותן לאלפא כמה נק יתרון בפתיחה. ואגב, לו לאון FR היתה "מצויידת" ב- 5 כוכבי בטיחות היא היתה לוקחת את הגולף 160 מבחינתי בכל מצב, וכמובן כל מתחרה אחרת בסגמנט. וצריך להחליט מי המתחרה של הג'ולייטה - יש שאומרים גולף, יש שאומרים אאודי ובמוו. טוב, היא ALL AROUNDER ;-)

וברצינות, הרכב נראה טוב ונוסע נחמד, אבל מתומחר הזוי קצת בארץ.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גולף, אודי, BMW והאמת גם סיאט - פשוט לא FR מול 170 ועל אחת כמה וכמה לא מול גרסת כניסה ב-120K ש"ח, שרק הנתון הזה מספיק בשביל לנצח את המבחן ברמה שכבר לא משנה מה קורה על הכביש.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני עדיין חושב הפוך ממך.

אפשר גם לקנות מאזדה CX5 במחיר הזה. האם זה הופך אותה למתחרה? ואם כן מי מנצחת?

מחיר אינו בסיס יחיד להשוואה. אני לא חושב שהוא אפילו נתון משמעותי.

זה שהיבואן הישראלי בחר לתמחר מכונית במחיר מסוים לא הופך אותה לברת תחרות אפילו אם כתב רכב ותיק ומוערך כמו רוני אהרונוביץ' החליט כך.

תעזבו את המקלדת לרגע וכנסו למכוניות. הלאון לא מרגישה כמו הנציגות הבכירות בקבוצה. תשוו אותה לבראבו, לאסטרה, לפוקוס שדומות לה במחיר וגם שם גילה יבוא לידי בטוי אבל שם לפחות היא באמת מתמודדת טבעית.

פורסם
כלומר - הלכה למעשה אלפא מפסידה בקרב מול ציפיות כתבי הרכב. גם 147/156/GT/GTV יושבות על רצפת הטיפו, להזכירך והן נחשבות עכשיו ל"אלפות האמיתיות האחרונות". לעזאזל, אפילו ל-159 כבר לא מזכירים שהיא "אופל". המיטו אולי חולקת רצפה עם הפונטו אבל שונה ממנה מאד (דווקא הפונטו אבארט עדיפה בעיניי ובהפרש ניכר, בכל היבט). הג'ולייטה יושבת על פלטפורמה חדשה לגמרי, פיאט היא לא. אם כבר, הבראבו הבא יהיה ג'ולייטה.

הנקודה שלי היא שמה שכתבת בציטוט שהבאתי (ומה שהרבה כתבים ממחזרים, במודע או שלא) קלישאתי ומכליל לא פחות וקלישאות האלפיסטים למיניהם ובוודאי לא פחות מהערגע לישן באשר הוא ישן.

הרצפה לא באמת משנה כל עוד זה מרגיש שונה. גם פיאט קופה "יושבת" על רצפת הטיפו. לצערי, מיטו לא מרגישה מספיק שונה מפונטו אבארת לטעמי (שהיא המקבילה ה"פיאטית" עבורה לטעמי, לא הפונטו הרגילה), וגם האבארת היא לא מכונית מרשימה במיוחד...

בראבו הבאה תהיה ג'ולייטה - הגיוני. ואני מוכן להתערב שהיא לא תרגיש מאוד שונה. ההיגוי לא יהיה שונה, צליל המנוע לא יהיה שונה וההתנהגות לא תהיה שונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי מה שקראתי באיזה מקום האלפא האמיתית הבאה תהיה בכלל עם מנוע מרכזי ושילדה מסיבי פחמן אבל אני מניח שאני לא מחדש לכל המומחים כאן.

פורסם
הלאון לא מרגישה כמו הנציגות הבכירות בקבוצה. תשוו אותה לבראבו, לאסטרה, לפוקוס שדומות לה במחיר וגם שם גילה יבוא לידי בטוי אבל שם לפחות היא באמת מתמודדת טבעית.

נו, נו, תיכף תגיד לי שלא רק אלפא אלא גם VW הם רכבי פרמיום ;-) אין ספק שהפרסומאים של שניהם עובדים טוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני לא כותב על רכבים שלא נהגתי עליהם. מאוד אהבתי את הקורסה, אבל היא לא מכונית טובה יותר, היא מכונית ספורטיבית טובה יותר. לא הייתי מגדיר את ההבדל כשמיים וארץ, סה"כ אותו רעיון אז בוא לא נסחף. המיאטה למשל או מגאן RS זה הבדל של שמים וארץ.

בסופו של דבר הקורסה היא לא חבילה טובה יותר באותו מחיר, היא חבילה אחרת.

זו בעיה למי? כנראה רק לאלפיסטים.

רכבים פשוט לא דומים, המיטו רחוקה מלהיות מרגשת.

האופל רחוקה מלהיות מושלמת. נוחות נסיעה שלא קיימת, גיר לא הכי מדוייק, פלסטיקה דיי מצחיקה. זה מה שראיתי אחרי 40 דק עליה.

התכוונתי הבדל של שמים וארץ מבחינת פאן, כנראה לא הסברתי את עצמי כראוי.

לטעמי הרכב נראה יותר טוב ממיטו אבל זה עניין של טעם אישי.

פורסם
נו, נו, תיכף תגיד לי שלא רק אלפא אלא גם VW הם רכבי פרמיום ;-) אין ספק שהפרסומאים של שניהם עובדים טוב.

אין ספק שצ'מפיון גאונים מבחינת המיתוג של VW.

פורסם
אפשר גם לקנות מאזדה CX5 במחיר הזה. האם זה הופך אותה למתחרה? ואם כן מי מנצחת?

מחיר אינו בסיס יחיד להשוואה. אני לא חושב שהוא אפילו נתון משמעותי.

זה שהיבואן הישראלי בחר לתמחר מכונית במחיר מסוים לא הופך אותה לברת תחרות אפילו אם כתב רכב ותיק ומוערך כמו רוני אהרונוביץ' החליט כך.

תעזבו את המקלדת לרגע וכנסו למכוניות. הלאון לא מרגישה כמו הנציגות הבכירות בקבוצה. תשוו אותה לבראבו, לאסטרה, לפוקוס שדומות לה במחיר וגם שם גילה יבוא לידי בטוי אבל שם לפחות היא באמת מתמודדת טבעית.

מחיר הוא בהחלט בסיס להשוואה כל עוד מדובר באותה קבוצה.

הדוגמא של CX5 היא מן הסתם לא במקום ולא לעניין.

הן בלאון והן בג'ולייטה מדובר ברכבים משפחתיים האצ'בק עם חתירה של היצרן לקריצה ספורטיבית.

אני לא רואה השוואה יותר נכונה מזאת.

• תוכן חדש...