Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר השכמתי קום להנות קצת מהרכב :)

בשעה 9 בבוקר התחלתי את הדרך מצומת אשתאול, לאחר הקטע הראשון הטכני, בקטע השני נדהמתי לראות רוכבי אופניים אשר רוכבים בתוך הנתיב (לא בשוליים ויש שוליים) ועוד עם כיוון התנועה שלי, כמעט לכל אחד צפרתי בידיעה שאולי (?) הם ישימו לב ויזוזו לצד, כי הכביש הוא עם קו הפרדה רצוף ויש להם שוליים, אך אני הייתי צריך לבצע עבירות ולעבור את הפס לבן כדי לא לדרוס אותם.

העניין הוא שזה קרה לאורך שני הצדדים ושמתי לב שבמזל לא היו תאונות עם אופנוענים בבוקר, כי הם דיי נוסעים מהר ומקצרים את זמן התגובה שלהם, מה גם שבסיבובים אין להם שדה ראייה.

מעבר לסכנה של דריסת רוכב אופניים או תאונה עם רכב ממול, איך אתם מתנהגים במקרים אלו?

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשע זה מוקדם? או שאתה מגיע בשש-שבע בבוקר או שתגיע אחר הצהריים. אחרת יש יותר מידי רוכבי אופניים ואתה לא רוצה להיות זה שדורס אותם, אפילו אם אתה צודק.

emotion of motion

פורסם

כביש נס הרים הוא כביש ציבורי לכל דבר ולא מגרש משחקים.

ככביש, הוא הכי מהנה לנהיגה בארץ ללא ספק, אבל כדאי להביא בחשבון כמה פניות עיוורות וריבוי רוכבי אופניים, שגם הם, מה לעשות, חלק מהתנועה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה שבמקרה שלך הם נסעו בטור זה כבר טוב. הם לעיתים קרובות נוסעים אחד ליד השני כדי לדבר.

עם כל הכבוד לספורט הזה ויש הרבה כבוד, לנסוע על הכביש בו נוסעים רכבים עם אופניים זו התאבדות.

אני קורא הרבה כתבות, הרוכבים תמיד מטקבקים ומראים את עצמם כחלשים ומסכנים ומי שנוהג ברכבים תמיד מרושעים שממש צדים אותם ולא יקרה כלום אם הרכבים יאיטו קצת (קצת זה מ80קמ"ש ל15 קמ"ש).

הסיבה שאני לא רוכב אופניים היא רק אחת כי זה מסוכן.

אני חושב שהמחוקק צריך לאסור לנוע עם האופניים בכביש בו נוסעים רכבים. אין בעייה בשעות מסויימות לחסום קטעי כביש מסויימים פעם בשבוע לטובת הרוכבים ואז הם ללא כל סכנה יוכלו לרכב. אבל אסור לייצר מצב שעל הכביש נעים אופניים על מהירות 15קמ"ש ובאותו זמן יש רכבים שנוסעים 80+.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תשע זה מוקדם? או שאתה מגיע בשש-שבע בבוקר או שתגיע אחר הצהריים. אחרת יש יותר מידי רוכבי אופניים ואתה לא רוצה להיות זה שדורס אותם, אפילו אם אתה צודק.

כבר ב 6 בבוקר הכביש עמוס ברוכבי אופניים שכמובן נוסעים ממש במרכזו.

ואם חלילה תדרוס מישהו מהם, אזי אתה רוצח חסר לב, גם אם זה באשמת הרוכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין ספק שהם מכה.

אני ממליץ לך לעשות את זה בשעות הלילה משני סיביות האחת אין רוכבי אופניים השנייה גם פניות עיוורות הופכות לנראות בזכות פנסי הרכב שבא ממול.

נ.ב שבטעות לא תעלה תמונה של הרכב שלך עם מספר!

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

מצחיק שאתה אומר שהם מכה, כאילו הם נחתו עלינו משום מקום רק כדי להפריע לכל תוקפי האייפקסים.

כמו שפותח השרשור נסע לשם כדי להנות מהכביש, כך גם הם.

זה שהם נוהגים בטיפשות כשהם עולים לכביש זאת כבר החלטה שלהם, אבל אל תשפטו אותם.

כמו שאמרו למעלה, אם נוסעים לכביש בשביל מטרה מסוימת, אז מומלץ לקחת בחשבון את כל הסיכונים הכרוכים בכך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

בדיוק אתמול עליתי את כביש 7212 וגם שם שלושה רוכבי אופניים אחד ליד השני ופס לבן באמצע.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אופניים זה לא רכב מנועי שלא יהיו על הכביש - לא בנס הרים ולא בכביש 4,

הכי קטע שאני עוצר פעם אחת על השוליים בכביש 4 לייד מעברות, - בא לי רוכב אופנים

ואומר לי "סליחה אדוני, השוליים זה לאופניים" עד שבאתי לענות לו הוא נסע,

עזוב זה, גם בשטח הם גורמים לי לעלות על כל מיני מסלעות כדי לעקוף אותם,

הם נתקעים כמו עצם בגרון באמצע הכביש/שביל/דרך.

ויש משפט שאומר:

שאני הולך רגל אני שונא נהגים

כשאני נהג אני שונא הולכי רגל,

אך בשני המקרים אני שונא רוכבי אופנים,

לדעתי צריך לאסור כניסה של אופניים לכבישים בינעירוניים,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אין ספק שהם מכה.

אני ממליץ לך לעשות את זה בשעות הלילה משני סיביות האחת אין רוכבי אופניים השנייה גם פניות עיוורות הופכות לנראות בזכות פנסי הרכב שבא ממול.

נ.ב שבטעות לא תעלה תמונה של הרכב שלך עם מספר!

בלילה לא מפחיד? אני לא יודע אם יש תאורה, אבל מעריך שחוסר תאורה יכול לגרום לדברים קצת לא נעימים :roll:

אני לא מעלה תמונה של הרכב עם המספר, כבר העליתי תמונות של הרכב בלי המספר, ידוע :wink:

מצחיק שאתה אומר שהם מכה, כאילו הם נחתו עלינו משום מקום רק כדי להפריע לכל תוקפי האייפקסים.

כמו שפותח השרשור נסע לשם כדי להנות מהכביש, כך גם הם.

כמו שאמרו למעלה, אם נוסעים לכביש בשביל מטרה מסוימת, אז מומלץ לקחת בחשבון את כל הסיכונים הכרוכים בכך.

בטח שהם מכה, מי שרוכב על הכביש כאילו זה יום כיפור, אז מבחינתי הוא טיפש שמסכן את החיים שלו.

זה אותו דבר אם אני אנהג בנתיב הנגדי ואז אעבור לנתיב שלי כאשר יש רכב בנתיב הנגדי.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

זו החלטה שלהם, אבל כשמתאבדים עליי זה כבר הופך להיות לבעיה שלי.

בכל אופן אין מה לעשות, עדיף להתרחק משם בשעות של רוכבי האופניים.

emotion of motion

פורסם
אופניים זה לא רכב מנועי שלא יהיו על הכביש - לא בנס הרים ולא בכביש 4,

אופנים הם כלי רכב, אסורה כניסתם לדרך מהירה, ולדרך עירונית ובין עירונית היא מותרת.

נס הרים וכביש 4 (בו אני משתמש כמעט כל יום) עדיין לא מוגדרים כבישים מהירים.

עד כמה שאני נגד אופניים בשולי הדרך (שנועדו לצרכי חירום לכלים המשתמשים בדרך זו) בגלל הסכנות שזה מהווה, לדעתי אין לאסור תנועה שלהם ללא מתן אפשרות אחרת/ מקבילה.

כמובן שתנועת רוכבים בתוך הנתיב מסוכנת פי כמה, וצריכה להיאכף בחומרה.

אבל, באותה מידה שאתה רוצה את הכביש לעצמך, משתמשי הדרך הרגילים צריכים לטעון שיאסרו תנועת כלים שמטרת להנות מכביש נס הרים, כי כך הם מסכנים את שאר המשתמשים.

מתחדשת*

פורסם

+מיליון!

פורסם
אופנים הם כלי רכב, אסורה כניסתם לדרך מהירה, ולדרך עירונית ובין עירונית היא מותרת. נס הרים וכביש 4 (בו אני משתמש כמעט כל יום) עדיין לא מוגדרים כבישים מהירים. עד כמה שאני נגד אופניים בשולי הדרך (שנועדו לצרכי חירום לכלים המשתמשים בדרך זו) בגלל הסכנות שזה מהווה, לדעתי אין לאסור תנועה שלהם ללא מתן אפשרות אחרת/ מקבילה.

כמובן שתנועת רוכבים בתוך הנתיב מסוכנת פי כמה, וצריכה להיאכף בחומרה.

אין שום דמיון בין רכיבת אופניים בשולי נס הרים לבין כביש 4. מבחינת הרוכב שבצד הדרך, אין שום הבדל בין כביש 4 או כל דרך דומה לבין כביש מהיר. דווקא בדרך מפותלת כמו נס-הרים, הנהגים, גם אם הם ממהרים, נאלצים להתרכז בכביש בגלל תוואי הדרך. בכביש ישר, פתוח ומהיר כמו כביש 4, קיימת סכנה מוחשית, גם באזורים בהם השוליים רחבים, שנהג יסטה מנתיבו ויפגע ברוכבים במהירות בינעירונית שלא משאירה להם שום סיכוי לשרוד.

עניין החוק לא קשור לכאן כלל - זה עניין של ערך החיים!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמה שהמשפט הזה נכון, רוכבי אופניים שרוכבים בשולי כביש שאין לו תשתית מתאימה לתמוך בהם עושים מעשה של טמטום ואנוכיות.

• תוכן חדש...