Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכיבה מחוץ לשוליים היא לא אחראית ומסוכנת אבל חוקית לחלוטין.

רוכבים שנוסעים בשלשות פשוט מזלזלים בנהג ובחיים שלהם ובתור רוכב אופניים אני לא נותן לזה יד אבל עדיין מותר להם להיות שם

ועל הנהגים להתייחס אליהם כאל חלק לגיטימי ואינטגרלי מתרבות הנהיגה/רכיבה בכביש.

יש לי 2 דוגמאות פרטיות לחוסר ההתחשבות של הנהג הישראלי.

1.

יום שבת בבוקר, יורד את נס הרים לבד, רכב נוסע אחרי, צופר לי ומנסה לעקוף בברוטליות.

כל כך נבהלתי שכמעט עפתי מהאופניים.

2.

יום שבת בבוקר, יורד את נס הרים לבד, קבוצת נהגים ברכבים משופרים עוקפת אותי במהירות מטורפת העולה על המהירות המותרת (70 קמ"ש), כמעט מעיפים אותי לשוליים ועוד יש להם חוצפה להגיד לי שאני רוכב לא כחוק!!!

***קחו בחשבון שלאופני כביש גלגלים דקים מאוד מנופחים בלחץ 120 PSI בירידה של נס הרים במהירות 60 קמ"ש לפחות והכביש, כמו שאר כבישי ארצנו, לא משהו

שימו את עצמכם במקום רוכבי האופניים!

תנסו לרכב את הירידה הזו פעם אחת בחייכם על אופני הרים ומגינים על כל הגוף ואני מבטיח לכם שתגיעו עם מכנסיים רטובים!!!

ערן.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רכיבה מחוץ לשוליים היא לא אחראית ומסוכנת אבל חוקית לחלוטין.

רוכבים שנוסעים בשלשות פשוט מזלזלים בנהג ובחיים שלהם ובתור רוכב אופניים אני לא נותן לזה יד אבל עדיין מותר להם להיות שם

ועל הנהגים להתייחס אליהם כאל חלק לגיטימי ואינטגרלי מתרבות הנהיגה/רכיבה בכביש.

איך בדיוק מותר לרכב בשורה?

עבור רכב או אופנוע זה אסור....

יש איזה זכויות יתר שלא שמענו עליהם?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
נהג שלא שם לב (משום שהתגלח, קרא עיתון, שיחק בפלאפון ועוד) וסטה לשוליים הוא עבריין!!! באותה מידה יכל להיות שם נהג שעצר להחליף פנצ'ר, ואז עוד יגידו שהוא מזלזל בחיים שלו. כל עוד רוכב האופניים בתחום השוליים ולא נכנס לנתיב, אין סיבה שלא ירכב שם. הנהג צריך להיות מרוכז בכביש וליסוע בנתיב המוגדר לו ואין סיבה לאסור על רכיבת אופניים בגלל זלזול וחוסר שימת לב של נהגי מכוניות. הכביש הוא לא רק של המכונית, יש קלנועיות, אופניים, מפגשי רכבות, מעברי חצייה וכו' פשוט צריך לנהוג בזהירות ובריכוז.

שתי עוולות אינן יוצרות צדק ולכן כל משתמש דרך צריך לקבל כמצב קיים את הסכנה שנהג אחר יסטה לכיוונו, ולא רק בישראל. גם נהג שעצר בשוליים כדי להחליף גלגל כשגופו חשוף לתנועה במהירות תלת-ספרתית, מזלזל בחיים שלו, בין כיוון שעצר כשיכול היה להמשיך או לכל הפחות כי הוא ניסה לבצע בעצמו פעולה שמותרת רק לאחר גרירה למקום בטוח או חסימת הזירה על ידי כוחות החירום, ושאסורה לפי כל הנחית בטיחות שקיימת בעולם (ע"ע ה-Highway Code הבריטי).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא אסור להם "להיות שם". החוק מחייב אותם לרכב בימין הנתיב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לטעמי לרוכבי אפניים אין מה לחפש על כביש בין עירוני.

הם מסכנים את עצמם ואת משתמשי הדרך הטבעיים שהם המכוניות. החיים של מי שנדרס כמובן נגמרים אבל גם חייו של האומלל שפגע בהם כבר לא יהיו חיים.

מצד שני, הגיוני או לא, מרגיז או לא, מותר להם להיות שם ואנחנו כנהגים חייבים להכניס אותם למשוואה.

פורסם

נורא קל לחלק מהאנשים כאן לדבר נגד רוכבים האופניים בצורה חד משמעית כי הם התרגלו לפינוק של רכב. פינוק שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. יש אנשים שהאופניים הוא הדרך היחידה שלהם להגיע ממקום למקום - כי ברגל זה לא הגיוני ללכת שעות ועל תחבורה ציבורית איי אפשר לסמוך בארץ, חוץ מהמחיר הגבוה.

אז למרות שהם מפריעים לכם ליסוע כאילו שאתם לבד בעולם, לא יזיק להתחשב ולכבד אחרים.

קקטוסולר ידנית

פורסם

אסף,

הטענה היחידה שיש לי לרוכבי האופניים שהם רוכבים בתוך הנתיב של כלי הרכב ומסכנים את עצמם ואת הנהגים, כי הנהגים צריכים לבצע עבירות אשר יכולות לגרום לשלילת רשיון הנהג!!

מקווה שאתה מודע לכך כי חציית פס לבן גוררת שלילת רשיון ומוגדרת כעבירה מסוכנת מאוד.

הרי אני משער שגם אתה בחור הגיוני, נראה לך הגיוני שיש 3 רוכבי אופניים שרוכבים אחד ליד השני ומתפרסים על כל הנתיב? מספיק נהג לא עירני שיעיף אותם בגלל פנייה עיוורת ואז מה יהיה?

זה ממש לא קשור לפינוק, רוכבי האופניים עושים את זה כהנאה כמו שאני נוהג בכבישים אלו לצורך הנאה, אבל ההבדל ביני לבניהם שאני שומר על כללי בטיחות ורובם המוחלט - לא.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
נורא קל לחלק מהאנשים כאן לדבר נגד רוכבים האופניים בצורה חד משמעית כי הם התרגלו לפינוק של רכב. פינוק שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. יש אנשים שהאופניים הוא הדרך היחידה שלהם להגיע ממקום למקום - כי ברגל זה לא הגיוני ללכת שעות ועל תחבורה ציבורית איי אפשר לסמוך בארץ, חוץ מהמחיר הגבוה.

אז למרות שהם מפריעים לכם ליסוע כאילו שאתם לבד בעולם, לא יזיק להתחשב ולכבד אחרים.

אלה ממש, אבל ממש, לא אותם רוכבים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני הייתי במשך שנים אחד מהאנשים האלה שאתה מדבר עליהם, ואלה שנוסעים בכביש הם לא אנשים כאלה. אלה רוכבים שמשתמשים באופניים לרכיבה ספורטיבית ותו לא.

פורסם

אפשר לסכם שהמצב האידיאלי הוא: שרוכבי אופניים רוכבים בטור בשוליים ואילו ציבור הנהגים מתרכז בנהיגה ושומר על הנתיב שלו. אם כולם ישמרו על כללים אלו יהיה יותר בטוח ונעים בכביש.

פורסם
אני הייתי במשך שנים אחד מהאנשים האלה שאתה מדבר עליהם, ואלה שנוסעים בכביש הם לא אנשים כאלה. אלה רוכבים שמשתמשים באופניים לרכיבה ספורטיבית ותו לא.

ומי שבא לשייף צמיגים בספורטיבית שלו, למה הוא שם, אם לא להנאה (שלא בדיוק במסגרת החוק, יואו קנואווו...)?! מה, הכביש זה מגרש המשחקים הלגיטימי שלו, אבל לא של רוכבי אופניים?

אבל אתם יודעים איך זה, כל אחד חושב על מה שבא לו לעשות.

רוכבי אופניים מזלזלים בהולכי רגל במדרכות ובפארק הירקון (הם פתחו מסלול מירוצים "בראש ציפור" ומוכנים להמית הולכי רגל וסתם רוכבים איטיים על מזבח קידוש הסטופר ואלוהי הדופק), במטיילים בשבילים המיועדים להולכי רגל ולא לאופנים (ניכוס צוק מנרה ושביליו לרכיבת דאון-היל), ברשות הטבע והגנים (אנחנו נרכב איפה שבא לנו, ולעזאזל עם הטבע) ובמכוניות (על האחרון הם גם משלמים ביוקר).

רצים בפארק הירקון מתעלמים מנתיב האופניים. הגדילה לעשות בשבת האחרונה דבוקת זכרכרים שרצה לרוחב שני המסלולים וחסמה את כל המעבר. מה איכפת להם, הם 30 ועל הזין כולם (עשיתי להם כמעשה "הגשש" על המכונית על הגשר בלילה חשוך, שמולה באים שני אורות, ועברתי באמצע. תתפלאו, הם דווקא זזו. מהר. ובקריאות בהלה. רגע של עונג...).

רוכבי ג'יפים ומוטוקרוס טסים על שבילי אופניים, בלי להביא בחשבון שהם משחיתים אותם ומסכנים את הרוכבים

וככה זה נמשך...

מדינה של אינדיאנים ים תיכונים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

FALOU, מסכים איתך לחלוטין...

אני כבר רואה את הסיכום הזה חוזר בשרשור אחר לגמרי עוד השבוע!

פורסם

חלק מהרוכבים ישר שרואים קבוצה של מכוניות ספורט,נהיה להם חיוג ישיר למשטרה ומספרים להם סיפורי אלף לילה ולילה.

פורסם

יש לי 2 דוגמאות פרטיות לחוסר ההתחשבות של הנהג הישראלי.

1.

יום שבת בבוקר, יורד את נס הרים לבד, רכב נוסע אחרי, צופר לי ומנסה לעקוף בברוטליות.

כל כך נבהלתי שכמעט עפתי מהאופניים.

.

נסעת בשולי הכביש? אם לא אז מה אתה מתלונן? ברור שיצפרו לך, אתה הרי לא באמת חושב שמישהו יסע אחריך כל הדרך על 20-25 נכון?

כל רוכב אופניים שאני רואה בעיר ולא בעיר, או שנוסע על השוליים או שנצמד לימין. בחיים לא היתה לי בעיה אפילו לא עם אחד מהם.

אבל מי שנוסע באמצע נתיב שלא יתפלא אם צופרים לו או שעוקפים אותו ב״ברוטאליות״. שאתה נוסע בנתיב עם כלי רכב ממונעים, על 20 קמש, כל עקיפה תיראה ברוטאלית.

פורסם

KPH1 - תקרא עד הסוף לפני שאתה מגיב בצורה תלושה מהמציאות...

שיהיה לך יום טוב.

• תוכן חדש...