Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוכב אופניים לא אמור לרכב בשוליים ולא במרכז, הוא אמור לרכב בימין הדרך. קבוצה של רוכבי אופניים צריכה לרכב בשורה, ולא לרוחב הכביש. כל דבר אחר זו ביריונות כביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז בריונות כביש קיימת חופשי בכבישי נס הרים :)

הדבר שעוד יותר מקומם, שאני מגיע וצופר להם כאזהרה, הם פשוט לא מתייחסים (חלק קטן כן מתייחס).

מן הסתם שזה עניין של זמן עד שנשמע בחדשות על איזה "פסיכופת" שפגע בחבורה של רוכבי אופניים כי לא ראה אותם ואז ירשמו בעיתונות שצריך להכניס אותו לכלא, אך יתעלמו לחלוטין מהעובדה שרוכבי האופניים האלו רכבו באמצע הנתיב במהירות של 15 קמ"ש ולא נקטו בשום זהירות.

תגובה למגיבים שלפני, בתור חובבי רכב, אני חושב שזה קצת צבוע להגיב שאנחנו הנהגים צריכים לשים לב לרוכבי אופניים בכביש ולתת להם את הזכות, הרי אני לא מגזים שלפחות 50% מחברי הפורום נוהגים בכבישים כאלו והדבר מציק, אז בואו נשמור על פרופורציות ולא נאשים את הנהגים בסגנון של רצח וכו'. כי זה הכי קל להאשים את הנהגים.

כמו שאני לא נוהג בנתיב הנגדי כי "בא לי" ומסכן את עצמי, אז רוכב אופניים צריך לדעת את מקומו בכביש, למנוע עד כמה שאפשר מקרים כאלו ולשמור על החיים שלו, הרי חס וחלילה אם הוא יידרס, מה הוא יגיד? "הרכב היה צריך לתת לי זכות?" - חומר למחשבה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
הם צריכים להרחיק אותנו מדרכים שנסללו למכוניות? לאיפה הגענו?

הכביש נועד לרכב מנועי לא לאופניים,

רוב הדרכים/כבישים בארץ (למעט איילון, כביש6 וכביש 5,2 ) נסללו עבור "משתמשי דרך" ...כן, גם אופניים נכללים בהגדרה זו, וגם עגלות שרתומות לסוסים , אז בואו נרד עליהן גם!!!

תעבור על חוקי תעבורה תחילה ולאחר מכן תגיב ביודעין.

שרשור הזוי לחלוטין שמבטא בורות רבתי!

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בתור אחד שביקר כמה פעמים בנס הרים אחרי 6 בבוקר אין מה לחפש שם(כלומר להגיע הכי מאוחר ב6), אלא אם כן אתה ממש מחפש לאבד את הרשיון או החרות שלך.

גם אני אוהב לצאת מידי פעם לשם ולהנות מהכביש העקלקל ובאותו יום אני יודע שאני צריך לוותר על לקום מאוחר(בד"כ שבת), כי אני לא רוצה להיות זה שיופיע ביום למחרת בכותרות על דריסת רוכבים.

צריך להבין דבר אחד, כמו שהכביש הזה לא מיועד לנסיעה "ספורטיבית" (מבחינת החוק)הכביש גם לא מיועד לרוכבי אופניים. אבל אותם רוכבי אופניים הם בדיוק כמוך, גם הם אוהבים כבישים מפותלים עם הרבה עליות וגם הם מוכנים לקום מוקדם כדי לא להיתקל בהרבה מכוניות. זה לא סיבה לאסור עליהם לבצע את מה שהם אוהבים, בדיוק כמו שאף אחד לא יכול להכריח אותך לא לנסוע שם באופן ספורטיבי.

נקודה נוספת, כשיש קבוצות גדולות של רוכבים הם נוטים לחסום נתיב שלם, ושם זה נהיה מסוכן. חלקם דואגים לעצמם ומביאים רכב מלווה שנוסע מאחור ודואג שלא יגיע איזה מטורף ויוריד אותם כמו בבאולינג.

צריך להבין שהכל עניין של שיקול דעת וויתורים. אם הרוכבים קמים מוקדם כדי לא להיתקל במכוניות, אני ממליץ לעשות ולהשקים קום עוד יותר כדי שלא ישאר הספק של חס וחלילה תאונה.

לפי כמויות הדריסה של רוכבים כרגע החוק לטובתם ולא משנה אם אתה צודק רוב הסיכויים שבבית משפט אתה תצא אשם במידה כזו או אחרת. אז לכן אל תהיה צודק תהיה חכם.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם
רוב הדרכים/כבישים בארץ (למעט איילון, כביש6 וכביש 5,2 ) נסללו עבור "משתמשי דרך" ...כן, גם אופניים נכללים בהגדרה זו, וגם עגלות שרתומות לסוסים , אז בואו נרד עליהן גם!!!

החוק לא יהיה מה שיגן על רוכב האופניים שידרס שם. מי שמבצע פעולות לא רציונליות בעליל בחסות החוק, שלא יתלונן (או ליתר דיוק - שמשפחתו לא תתלונן) כשהוא ידפק אח"כ. לרוכבי האופניים אין מה לחפש על הכבישים, נקודה. לתשומת ליבם של ידידנו הדוושנים - שוליים לא נועדו לפעילויות ספורטיביות יותר משיערות קק"ל מיועדים לתחרויות אופנועי שטח.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

באירופה אין שוליים!! בכבישים רגילים האספלט מסתיים 10 ס"מ מימין לסימון גבול הכביש, במהירים יש "נתיב חירום", אבל לכבישים אלה ממילא אסורה כניסת אופניים.

לעומת זאת מחוץ לערים יש רשת ענפה וצפופה של שבילים ייעודיים לאופניים, ובתוך הערים יש נתיבים לאופניים אשר יכולים להיות על המדרכה או על הכביש, בסמוך לה. כאשר הנתיב נמצא על המדרכה אוי לו לאותו הולך רגל שיצעד בפס זה - האופנן (כך קרוי רוכב האופניים, למדתי השבוע ב"אבן שושן") ידרוס אותו ללא רחם. יתרה מזאת - בצנתים יש רמזורים נפרדים לאופניים. בהולנד נתקלתי במצב שבו לחציית כביש אחד כהולך רגל היו לי לא פחות מ-7 רמזורים: אופניים, אוטובוסים, רכב פרטי, חשמלית ושוב רכב פרטי אוטובוסים ואופניים. נכון שמדובר במשהו חריג אבל 5 רמזוים (כנ"ל בלי נתיבי אוטובוס) הוא מצב שגרתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סבבה, חוק זה חוק. מתי הוא חוקק?

נראה לך שהגיוני להתיר לרוכבי אופנים/עגלה רתומה לחמור/גמל/אלפקה לנוע על כביש 4 לצד משאיות

ששועטות על 80 קמ"ש, כביש 4 כבר לא כמעט ריק כמו בשנות ה70, והיום לכל אידיוט יש מכונית,

לכן אני אמרתי שצריך לעשות "תיקון לחוק"

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
סבבה, חוק זה חוק. מתי הוא חוקק?

נראה לך שהגיוני להתיר לרוכבי אופנים/עגלה רתומה לחמור/גמל/אלפקה לנוע על כביש 4 לצד משאיות

ששועטות על 80 קמ"ש, כביש 4 כבר לא כמעט ריק כמו בשנות ה70, והיום לכל אידיוט יש מכונית,

לכן אני אמרתי שצריך לעשות "תיקון לחוק"

אני סקרן איזה לובי יש לרוכבי האופניים.

ואני חוזר על מה שכתבתי קודם, והפעם במילים בוטות: יש לא מעט "משתמשי דרך" טפשים. לדוגמא - באותו קטע קצר של כביש 22, אשר מוגדר כדרך מהירה, יש שוליים רחבים. בשוליים אלה נמצאים, בניגוד לחוק, הולכי רגל, רוכבי אופניים ונתקלתי אפילו בקטנוען שרכב נגד כיוון התנועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
החוק לא יהיה מה שיגן על רוכב האופניים שידרס שם. מי שמבצע פעולות לא רציונליות בעליל בחסות החוק, שלא יתלונן (או ליתר דיוק - שמשפחתו לא תתלונן) כשהוא ידפק אח"כ. לרוכבי האופניים אין מה לחפש על הכבישים, נקודה. לתשומת ליבם של ידידנו הדוושנים - שוליים לא נועדו לפעילויות ספורטיביות יותר משיערות קק"ל מיועדים לתחרויות אופנועי שטח.

נהג שלא שם לב (משום שהתגלח, קרא עיתון, שיחק בפלאפון ועוד) וסטה לשוליים הוא עבריין!!! באותה מידה יכל להיות שם נהג שעצר להחליף פנצ'ר, ואז עוד יגידו שהוא מזלזל בחיים שלו. כל עוד רוכב האופניים בתחום השוליים ולא נכנס לנתיב, אין סיבה שלא ירכב שם. הנהג צריך להיות מרוכז בכביש וליסוע בנתיב המוגדר לו ואין סיבה לאסור על רכיבת אופניים בגלל זלזול וחוסר שימת לב של נהגי מכוניות. הכביש הוא לא רק של המכונית, יש קלנועיות, אופניים, מפגשי רכבות, מעברי חצייה וכו' פשוט צריך לנהוג בזהירות ובריכוז.

פורסם

הבעיה עם רוכבי האופנים היא לא שהם נוסעים אלא הצפצוף על חוקי התנועה כאשר הם על כביש שהחוקים בו תקפים .

לדוגמא לפני כמה זמן נסעתי ב 6 בבוקר ביום שישי על הגשר החדש החדש ליד בית יבמ בפתח תקווה לכיוון רמת גן .

איך שאני מגיע לקצה הגשר חבורה של 10 רוכבים אופני נוסעת על כל הנתיבים וחסמת את כולם , צפירה לא עזרה , איתות לא עזר , בלמתי את הרכב חיכיתי שיגיעו אליי ,אמנם צעקתי עליהם שהם מפגרים , אבל לא נראה לי שהם הבינו את המסר . הבעיה שלי זה לא עם רוכבים האופני אלא עם אלו המזלזלים בחוק .

פורסם
הם צריכים להרחיק אותנו מדרכים שנסללו למכוניות? לאיפה הגענו?

הכביש נועד לרכב מנועי לא לאופניים,

צריך לעשות תיקון לחוק שאופניים לא עולים על כבישים בינעירוניים נקודה!

רוכב אופניים שעלה לכביש בינעירוני שיחטוף 1500 ש"ח קנס, למה? ככה!

הם לא צריכים שום דבר. אני מעדיף לא להיות שם כשהם רוכבים שם כי לא בא לי לדרוס אף אחד. אפילו אם אני צודק והוא טועה ואפילו אם זה 100% באשמתו ולא יקרה לי כלום על זה.

emotion of motion

פורסם

לפותח השרשור שלום:

כנהג וכרוכב אופניים תחרותי אשמח אם תקח את מה שאני כותב בחשבון:

1. תנסה לרכב אתה את העליות של נס הרים ותראה שיש מצבי סטייה מאחר והעלייה קשה מאוד

2. רוכבים אשר נמצאים מחוץ לשוליים מסכנים את עצמם אבל לא עוברים על החוק.

3. כביש נס הרים מהנה לנהיגה אבל לא מסלול תחרותי (!!!) ועל כן אתה מחוייב לנסוע שם כחוק.

4. לפי החוק - אם צפרת לרוכב והוא נפל - אתה אשם!!! וזה גם דיי מעצבן ומבהיל.

5. "בכביש אל תהיה צודק - תהיה חכם" וכך תוכל גם להנות וגם לשמור על החיים

6. כביש נס הרים מאפשר לרוכבי האופניים לחוות קצת עליות משמעותיות שלא מתקרבות לתחרויות בין לאומיות אבל זה עדיין הישג.

אל תשכח שבמדינה הלחוצה שלנו הכל צפוף וכולם רוצים את הכל כמו בשיר של פוליקר (הכי גדול, הכי יפה, הכי חכם וכו...) וצריך

לחיות ביחד.

קח את הדברים בפרופוציה ותנסה לעלות גם קצת על אופניים/אופנוע, זה יעשה אותך נהג הרבה יותר טוב...

ערן.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

גם אני חושב שכביש נס הרים הוא אחד המהנים.

מצד שני רוכבי האופניים הם חלק אינטגרלי מהדרך הזו, אם אני לא טועה ישנם לא מעט תמרורים המורים על המצאות הרוכבים.

מסוכנים עוד יותר הם רוכבי השטח שחוצים בפתאומיות את הכביש בכדי לעבור מצד אחד לשני של דרך העפר.

לדעתי שני הצדדים אשמים באותו מידה,

נהגים שנוסעים שם בפראות (כאמור זה כביש ציבורי בכל זאת) ומאידך רוכבי האופניים שרוכבים בקבוצות רוחב.

כעובדה, צריך לקחת בחשבון את הנושא הזה.

לצערי תרבות הכביש אצלנו היא כזו שתביא לא מעט אסונות.

באירופה, המחזה הזה ממש לא נדיר ורואים לא מעט רוכבים על כבישי נהיגה והם חיים בשלום.

אולי בשביל ישראל צריך לחוקק חוקים אחרים, לא יודע.

מה שכן, מסוכן.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

גם בנהיגה מנהלתית,הם בקלות יכולים לגרום לתאונה.

הסברתי קודם,אני נוהג את הכביש פעמיים,לעבודה וחזור,גם בנהיגה מנהלתית אני נאלץ לחצות פס לבן בגלל שהם תופסים לי את הנתיב.

פורסם

ברור שמבחינת החוק מותר לרוכבי אופנעים להיות על הכביש. בסדר מבחינתי. אני מבין אותם לגמרי ואת הצורך שלהם רכב ולהתאמן.

הבעיה מתחילה כאשר הם בוחרים לא לנסיע על השוליים.

הביעה עוד יותר חמורה כאשר הם בוחרים לנוסע אחד ליד השני. לא פעם ראיתי גם שורה של שלושה רוכבים במקביל.

מה בדיוק נהג אמור לעשות במקרה כזה?

לי זה נראה עבריינות לשמה. תקנו אותי אם אני טועה.

ברוב המקרים שראיתי רוכבי אופניים שנוסעים בשורה או שלא בשוליים (בכביש שהיו בו שוליים) וצפרתי להם מרחוק כדי להזהיר ולאותת להם לפנות את כביש - נתקלתי בהתעלמות מוחלטת :evil::evil::evil:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...