Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,עד לפני ימים ספורים שהיתי בחו"ל בחודשים האחרונים.

לאחר שחזרתי לארץ ויצא לי לנסוע על כביש החוף ובעוד כמה כבישים שבהם הוצבו המצלמות האלה (נסיעות אך ורק בשעות הלילה) אני יכול לומר משהו אחד שכולכם כבר יודעים ואני מאמין שטחנתם את הנושא מפה ועד הודעה חדשה:

מדינה בזיונית שאין כמותה,אני מחשיב את עצמי לנהג מעולה(אמנם בעברי עשיתי המון שטויות שבגללם שללו לי את הרשיון כמה פעמים ודוחות מפה ועד להודעה חדשה) אבל פשוט בלתי אפשרי לנהוג בצורה הזאת.

יש לי רכב מסוג לאון קופרה,רכב שבכיף מגיע למהירות של 130-140 שיהיה אפשר לשייט בה ולהרגיש כאילו אתה נוסע על 90(בלילה כשהכביש ריק מרגיש 70),ההתעסקות שלי הפכה לכזאת:

במקום להסתכל על מה שקורה בכביש,אני מסתכל על מד המהירות,על הצד הימני מעבר לגדר ההפרדה של הכביש בשביל לראות אם יש מצלמה או לא, שאגב תנאי הראות הם לא הגיוניים כי כביש החוף כמעט ולא מואר.

המצב כיום מעודד תאונות רבות ופשוט מונע ממך לנהוג כמו בן אדם שפוי,הגעתי פשוט למצב שאני מפעיל את הקרוז קונטרול על מהירות של 100 וקצת,נאנח לי בכסא ונוסע..

עכשיו מה קורה כשאתה שם קרוז קונרטול בשעות הלילה ורק מתעסק בהגה?

אתה עלול להירדם!!!

מה שכמעט קרה לי, בכל מקרה המצב כיום הוא פשוט בלתי אפשר,לא מאמין איך אנחנו הנהגים מאפשרים לדברים כאלה לקרות.

אני בטוח שיש המון תאונות בגלל בלימות פתאומיות של נהגים או לחלופין בגלל שנהגים מסתכלים כל הזמן לכיוון מסויים בשביל לקלוט מצלמה אז הם פשוט יכולים לאבד לרגע את הכיוון של הנתיב שלהם ולגלוש לנתיב הצמוד אליהם ולהיכנס ברכב אחר.

אלה תאונות שאנחנו לא שומעים עליהם ביום יום אבל מסקרן אותי על איזו כמות מדובר.

בכל מקרה רק רציתי לשתף את הגולשים בפורום איזה הלם תרבות בכביש קיבלתי לאחר שחזרתי לנהוג פה,פשוט בזיון.

כמו כן המצב מזכיר לי את הבזיון שקורה כיום בליגה הישראלית לכדורגל,הכל מושחת,הכל מקומבן,שמים פס על האזרחים וחושבים רק על התחת של עצמם,כך בדיוק קורה גם בכנסת,אני מבטיח לכם שברקוביץ' יגרום לשינוי ואם לא הוא אז הוא זה שמתחיל את המהלך.

אני כבר שנתיים רושם בפורום הזה שגם אנחנו האזרחים צריכים לחולל איזשהו שינוי ולעשות חרם על דלק,או על אל יודע מה ולעבור לאופניים ולהקים גוף(אמנם פה מדובר על גוף שאמור לדאוג ללפחות 6 מליון נהגים ברחבי א"י) שיחולל שינוי מהותי בתרבות הנהיגה בארץ.

פורסם

בחו"ל כבר יש מחקרים שמוכיחים שמצלמות האלה לא מונעות תאונות אלא להיפך. אנשים במקום להתעסק בנהיגה מתעסקים בחיפוש מצלמות, זה גורם לבלימות פתאומיות. בעקבות מחקרים האלו מורידים מצלמות מהירות.

היום בכל רכב מודרני 1.6+ מעשר שנים האחרונות אפשר לשייט על 140. רכבים מ5 שנים האחרונות עם מנועים 1.6 ומעלה מרגישים על מהירויות האלה כמו על 90.

הפתרון לשמוע מוסיקה טובה או גרגור המנוע ולנסוע על 90. זה גם חוסך דלק. כי לחפש מצלמות זה מסוכן מאוד. או אפשרות נוספת זה כמובן להשתמש בGPS או חיישניי חנייה ע GPS שיודעים להתריע על מצלמות קבועות. או פתרון לפחות עשירים להדפיס מפה עם מקומות של המצלמות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הפתרון פשוט מאוד: רוב מצלמות המהירות הן גם מצלמות רמזור, לכן מאיטים בצמתים - זה גם יותר בטיחותי.

את המצלמות בכבישים פשוט זוכרים, וזהו. אין כל כך הרבה.

פורסם

"בעקבות המחקרים האלה מורידים את מצלמות המהירות"??

באיזו מדינה קרה הדבר ואם אכן קרה אז איך אצלנו לא הפיקו לקחים והציבו את המצלמות האלה(אני יודע מה הסיבה האמיתית אני לא תמים).

בכל מקרה אני באופן אישי ממש אשמח לשמוע על כמה שיותר ויותר אנשים שמקבלים דוחות כאלה יום יום,כי כמו שאני אומר כמעט בכל הודעה שלי,קשורה לנושא או לא,צריך לעשות מחאה אמיתית,המדינה הזאת הפכה לחבורה של 8 מליון (טוב הגזמתי אולי 5או בעצם 2 מליון שבהם נכללים רק האוכ' הנורמלית שבאמת תורמת למדינה ולא כל מיני פינגווינים ושאר אוכ' פח אשפה שרק מושכות אותנו מאות שנים אחורה)מפונקים מגעילים שלא יכולים לזוז מטר מבלי הרכב שלהם.

ראבאק אנשים בחו"ל רוכבים על אופניים 20 ק"מ ואף יותר לעבודה שלהם (פה אין תחבורה ציבורית יעילה אז אין על מה לדבר),ופה בן אדם שגר מחוץ לתל אביב ונוסע על אופניים בתור כלי תחבורה נחשב לפריק בהרבה מאוד מקומות.

פשוט בזיון,מאחל לכולם לקבל כמה שיותר דוחות,לא כי אני בן אדם רע,אז אולי סוף סוף יותר ויותר אנשים יהיו ממורמרים וירצו לצאת להפגנה או מחאה או איך שתרצו לקרוא לזה.

לבינתיים תמשיכו להנות מהחרא שאתם מבשלים לעצמכם (להגיב מאחורי המקלדת ולהיות גיבורים מאחורי המסך מחשב שלכם על הכורסא בבית,משרד,או כל מקום אחר).

פורסם

נשבעתי בי שממני הם לא יראו ולו גם שקל אחד בודד.

גם כך מרחקי הנסיעה קצרים יחסית, ובגילי המופלג כבר אין לי כל כך לאן למהר..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

באיזו מדינה קרה הדבר ואם אכן קרה אז איך אצלנו לא הפיקו לקחים והציבו את המצלמות האלה(אני יודע מה הסיבה האמיתית אני לא תמים).

הנה כתבה על כך שמצלמות מהירות גורמות לתאונות:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1300830/Speed-cameras-caused-28-000-accidents-decade.html

הייתה עוד כתבה שהיה כתב בעקבותה הוחלט לפרק חלק ממצלמות כאלה, אבל אני לא מוצא. אני חושב שהמקור גם באנגליה.

גם כאן כותבים:

The figures come as 72 speed cameras were switched off in Oxfordshire this week
.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בלתי יאמן,מדינה חרא!

בכל אופן ממני הם גם לא יראו שקל,מאז הדו"ח החניה האחרון שלי דאגתי שהמדינה לא תראה ממני עוד שקל מדוחות חניה,נהיגה וכו'.

המדינה לא ראתה ממני שקל כבר מעל שנתיים וחצי,אני מעדיף לשלם לחניונים,פאנגו,התקנתי צ'יטה וגם ולנטיין.

ממני הם בטוח לא יראו כלום,ואם כן זה פעם בשנה וגם זה אולי.

תעשו הכל בשביל שגם ממכם הם לא יראו שקל.

עדיף תתרמו את הכסף שאתם תחסכו מדוחות לבתי אבות או משהו דומה,עדיף מלתרום אותו לפינגווינים ולמחבלים בעזה(אגב אם אלה היו פינגווינים אמיתיים הייתי תורם כמה שיותר!,איפה נראה עוד דבר כזה בעולם).

פורסם

הפתרון שלי לעינין המצלמות פשוט לא לעבור את המהירות המותרת. גם ככה כל הרמזורים אדומים ולא משנה מי מגיע קודם לרמזור הבא. כבונוס אני נהנה מחיסכון בדלק ונסיעה שלווה ללא דאגות של מצלמות ואכיפת המהירות.

פורסם

זה לא שהמצלמות האלה בלתי נראות. זה עמוד בגובה 3 מטר והוא נמצא לצד הכביש. והוא נראה ביותר גם בלילה וגם בלילה עם ערפל כבד (יצא לי כבר לנסוע בכביש החוף בלילה בערפל מוחלט וכן - ראיתי אותן בלי בעיה). כל עוד לא מחביאים אותן (מאחורי גשרים, בתוך שיחים וכו') מצידי שיוציאו כמה שיותר דוח"ות כי האנשים שיחטפו אותם זה אנשים שנוסעים מהר ומרוכזים בכל דבר חוץ מהדרך.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
זה לא שהמצלמות האלה בלתי נראות. זה עמוד בגובה 3 מטר והוא נמצא לצד הכביש. והוא נראה ביותר גם בלילה וגם בלילה עם ערפל כבד (יצא לי כבר לנסוע בכביש החוף בלילה בערפל מוחלט וכן - ראיתי אותן בלי בעיה). כל עוד לא מחביאים אותן (מאחורי גשרים, בתוך שיחים וכו') מצידי שיוציאו כמה שיותר דוח"ות כי האנשים שיחטפו אותם זה אנשים שנוסעים מהר ומרוכזים בכל דבר חוץ מהדרך.

לא מסכים עם הטענה הזאת בכלל !(ממודגשת)

בן אדם שנוסע 120 קמ"ש בכביש החוף (שהיום כל רכב ממוצע משנת 2000+ עושה את זה בלי לשים לב בכלל ) לפי המצלמות נחשב לעבריין וצריך להעינש בקנס,שזה אבסורד!

והעניין של מהירות גבוהה וחוסר תשומת לב לכביש לא נכון ברוב המקרים כי כמו שאמרתי ,ב120 קמ"ש ב2 בלילה לדגומה,אין סכנה ואנשים נוסעים בדיוק אותו דבר ועם אותה תשומת לב כמו שהם ייסעו על 90 קמ"ש.

דבר אחרון, לא מספיק שהמצלמות מהירות יושבות לך כמו עצם בגרון ,גם לאחר שעבהרת את מצלמת המהירות יושב לך שוטר עם ממל"ז שבודק את מהירותך ,בשביל להכניס עוד קצת כסף למדינה אם המצלמה כשלה בלעשות זאת.

פורסם

והעניין של מהירות גבוהה וחוסר תשומת לב לכביש לא נכון ברוב המקרים כי כמו שאמרתי ,ב120 קמ"ש ב2 בלילה לדגומה,אין סכנה ואנשים נוסעים בדיוק אותו דבר ועם אותה תשומת לב כמו שהם ייסעו על 90 קמ"ש.

דבר אחרון, לא מספיק שהמצלמות מהירות יושבות לך כמו עצם בגרון ,גם לאחר שעבהרת את מצלמת המהירות יושב לך שוטר עם ממל"ז שבודק את מהירותך ,בשביל להכניס עוד קצת כסף למדינה אם המצלמה כשלה בלעשות זאת.

1. אאל"ט האיזור בו יש מצלמות בכבי החוף הוא איזור ג'יסר שהוא איזור מסוכן בגלל התנהגות תושבי המקום, אשר מסתובבים רגלי על הכביש.

2. השיטה מוכרת - בשנים שבהן הייתי על קו חיפה עפולה היו ניידות המכ"מ מסתובבות בשלשות בקטע בן 2 ק"מ שבין גיניגר לתל עדשים. ימדובר בישורת שדי מזמינה לחיצה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

!waze waze waze! ות'כלס, בלי קשר לכסף,בלי קשר לנקודות, החיים שלנו הכי חשובים. אם כולנו ניסע מהר, וכשנראה מצלמה נלחץ על הברקס כאינסטיקט- יכול לקרות מצב שמישהו שלא הכי שם לב מימינו ומשמאלו (ויש מספיק כאלה) יעיף אותנו על טיל. אז לפני צמתים מרומזרים נאט וניכנס ב70 לצומת (כי להזכירכם המון מצלמות מהירות הן גם רמזור והמספר רק יעלה עם הזמן) , ככה גם הכסף נשאר אצלנו, וגם הרישיון! (אה, וגם פחות עצבים מלראות אחרי 4 ימים בערך רפורט עם המספר רכב שלך מתנוסס עליו ;-)

פורסם

בנוגע לWAZE, כבר קרה לי שהוא לא התריע בפני על מצלמות.

הרי במידה ואתה מעל המהירות המותרת ואתה עובר ליד מצלמה הוא מדבר ואומר לך לנסוע לאט יותר, ובמידה ולא עברת את המהירות הוא מראה לך על המסך סימן של מצלמה, אז קרה לי שהוא לא הראה שום סימן של מצלמה באופק. (והיו מצלמות)

• תוכן חדש...