Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס 2008 - מכפר סבא לשדה בוקר וחזרה = 5.9l/100km

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

רציתי לשתף אתכם בתוצאות של שינוי סגנון הנהיגה שלי לשם שיפור צריכת הדלק.

אני נוהג על פוקוס 2008 1.6 אוטומטית מליסינג, רכב שידוע בהיותו בזבזני בצורה חריגה לעומת דומיו. לרכב יש דלקן כך שאני מנסה לחסוך מסיבה אקולוגית ולא כלכלית.

הנתון לגבי נסיעה בינעירונית ברכב זה הוא 6.02l/100km, ואנחנו יודעים שזה נעשה בתנאים לא כל כך ריאליים ותמיד מאוד אופטימי. דרגת זיהום 12(!!), מקווה להחליפה בקרוב.

את הדרך מכפר סבא לשדה בוקר (עין עבדת- בתחתית כביש הסרפנטינה, ליתר דיוק) וחזרה, כ-170 ק"מ בכל כיוון, עשיתי דרך כביש 6 שבו התנועה זרמה. לפני תחילת הנסיעה מילאתי בצמיגים 2PSI מעבר לנתון לרכב מלא- לא הורגשה פגיעה משמעותית בנוחות הנהיגה. בסופו של דבר מחשב הרכב הראה 5.9l/100km, מה שאומת בתחנת הדלק (התחנה הסופית). זו הפעם הראשונה שאני בודק את הנתון הזה, והייתי מאוד שמח לגלות שעקפתי בקצת את הנתון הרשמי (הבינעירוני) הקשה להשגה, במיוחד שהנסיעה כללה קצת עירוני וגם שיוטים של 110 קמ"ש.

כבר שנתיים בערך שאני משתדל לנהוג בצורה החסכונית ביותר, בלי לפגוע ב"זמנים" שלי ובלי לגרום לסכנה בטיחותית. גלישה לרמזורים, שימור מהירות, ליטוף הדוושה ושימוש מינימלי בבלמים הם חלק מהדברים שאני עושה כדי להגיע לתוצאות אלו. אני מאוד שמח לגלות שההבדל הוא משמעותי מאוד:-)

רציתי לשתף אתכם ואשמח לדעת מה אתם חושבים ואם הגעתם גם להישגים משמעותיים בשיפור צריכת הדלק.

פורסם

אין ויכוח שתכנון נהיגה נכון יכול לחסוך לא מעט דלק, ולא על חשבון זמני הנסיעה.

אין שום טעם להאיץ במהירות ביציאה מרמזור, אם ברור שמגיעים לרמזור הבא באור אדום.

בנהיגה חסכונית העיקרון הוא לגעת מה שפחות בבלמים; כל נגיעה בבלמים מצריכה האצה בעיקבותיה.

כמו כן חשוב לשמור על מהירות ממוצעת קבועה, גם היא לא נמוכה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שתי הערות שלי:

מכוניות כמו פורד פוקוס, יונדאי גטס ויונדאי אקסנט סובלות ממוניטין צריכת דלק גבוהה כיוון שרובן ככולן התחילו דרכן אצל הנהג הליסינגאי המצוי, שכידוע סובל מתסמונת הרגל הימנית השקועה. קיקים על ימין ועל שמאל גם כשלא צריך, פתיחות מיותרות כשאחרי 100 מטר יש רמזור אדום ומשחקי גז-ברקס הם עניין שבשגרה. חוסר הכוח (הגובל בעגלתיות :?) של שלוש הנ"ל, מביא את הנהג להרביץ בדוושה ללא רחמים, מה שמביא לצריכת דלק בלתי שפוייה בעליל. נהיגה רגועה וסבלנית עשוייה לשפר את צריכת הדלק באחוז לא מבוטל.

לבדיקה מדוייקת יותר של צריכת הדלק, תדלק את הרכב פול, סע לשדה בוקר ובחזרה, ובתום הנסיעה תדלק שוב. בדוק כמה ק"מ נסעת וכמה ליטרים צרכת. לבדיקה מדוייקת עוד יותר בצע בדיקה על פני שלושה- ארבעה מיכלים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

יפה, אני בעל טויוטה אוריס וכבר זמן רב עוקף את נתוני היצרן(16.95 ק"מ לליטר בינעירוני) ועושה 17.3-17.4 ק"מ לליטר בתוואי נסיעה של 70% בין עירוני 30% עירוני. טנק אחרון בתחנת דלק 17.37 ק"מ לליטר , הכל תלוי באופי הנסיעה.

25238804.png

פורסם

חבר שלי מעבודה נוסע בפורד פוקוס 2008 מחדרה לתל אביב וסוגר 1 ל14 ויש כאלה שמדווחים 1 ל10 ו1 ל11

הכל תלוי אייך נוסעים ומתי

תכנון נסיעה מראש , תכנון בלימה מראש , ותכנון האצה מושכלת , זה כל הסוד

וכמובן שאר העצות לחץ אוויר תקין , טיפולים בזמן , וכו'

פורסם

7.0 ליטר למאה קילומטר בנסיעה הלוך חזור תל אביב צפת (כולל עליות של צפת שכיודע מאוד גבוהות)

נסיעה במהירות 120 גם בעליות נהג ונוסע בכל הנסיעות ובנוסף הרכב שלי נועל צמיגי 205.55.16 שהם יותר גדולים ורחבים מהרכב שמגיע בליסינג.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

שביט, הבחור רשם והדגיש: "מה שאומת בתחנת דלק". אני מניח שמי שמוסיף 2 PSI ובכלל יודע מה הלחץ המקסימלי לרכב עמוס, גם יודע לחלק ק"מ בליטרים.

שאלה לפותח השרשור: האם השתמשת בבקרת שיוט?

• תוכן חדש...