Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, לאחר שקראתי את השרשור בפורום המשפטי (על אדם שחטף קנס+שלילה) שהדרדר להחלפת מהלומות מילוליות בין כמה מגיבים שם, ראיתי שהועלתה נקודה מאוד מעניינת שם שלדעתי לא התעכבו עליה מספיק.

הקיץ שעבר היתה מחאה חברתית שהתרכזה ביוקר המחייה. חלק מהמוחים אז (ועכשיו) טוענים שצריך "לעלות על בריקדות" ולהחליף את המשטר שלא דרך בחירות. הדרכים שהוצעו (וחלקן גם בוצעו) היו חסימת כבישים, הבערת צמיגים ואפילו השתלטות על בניין נטוש בת"א ע"י פעילי תנועה פוליטית (בטענה שזו פעולה לגיטימית-שמבחינתי זו היתה שיא הצביעות אבל זה כבר נושא לדיון אחר).

מנגד, נשמעו טענות ששלטון לא מחליפים באלימות אלא בבחירות בלבד.

ואני שואל-האם אתם רואים מצב שבו השלטון יוחלף שלא דרך בחירות אלא בהפגנות וב"פטישים ואלות על הכנסת" (כפי שbabybird כתב באחת מהתשובות שלו)? האם אתם חושבים שיגיע מצב של "מים עד נפש" שבו גם אתם תחליטו שהגיע הזמן לקחת יוזמה ו"אחריי המבול"?

מה מבחינתכם יהיה הקו האדום שלאחריו תעלו על הכנסת (אם בכלל), והאם תתמכו בשלב כלשהו בקריאה לאלימות?

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זו הייתה כל מדינה אחרת, יכול להיות שכן.

הבעיה בארץ היא שלרוב האוכלוסייה יש שטיפת מוח שלא מפסיקה ומזכירה לכולנו תמיד שיש סכנות קיומיות (איראן, פלסטינים וכו'), ושבגלל זה צריך את הממשלה וחייבים לתמוך בה תמיד, בלי להסס.

אותו דבר נכון לגבי הצבא, שנהנה מסטטוס של חסינות יחסית מביקורת.

עוד בעיה היא האנשים שתומכים חוסן המדינה והממשלה בכל מאודם (יש פה 4 יוזרים בפורום שאני יכול לתת דוגמאות מהם), שתמיד יגנו על הארץ, על הממשלה, על הצבא ובעצם הם אלו שמאפשרים את המצב האבסורדי הזה שבו העם נדפק והם אומרים דברים כמו "החרדים והערבים אשמים במיסים האלו", או "צריך את המיסים בשביל החרדים", וכך הם מצדיקים כל פעולה של הממשלה, כאילו שלממשלה יש את האינטרסים של כולנו בעדיפות ראשונה אבל הם לא מצליחים לעשות כלום וכולנו בורים שלא מבינים כלום ורק מתבכיינים.

זה אותו סוג של אנשים שאומרים שכל מי שלא מבסוט מההתנהלות של הממשלה או מהמדינה, יכול לעוף לחו"ל והם משלמים לו את הכרטיס.

כל עוד אנשים ימשיכו עם המנטליות של "תפסיקו להתבכיין ותמצאו עבודה", לא נתקדם לשום מקום.

אז כן, ברמת העיקרון הייתי קורא להפיכה אלימה אבל בארץ זה ממש לא ריאלי.

ברגע שאנחנו הולכים לכיוון אלימות, כל הלגיטימציה של המדינה הולכת לקיבינימאט ואנחנו עוברים להיות ממדינה מאוחדת עם מטרה, לאוסף של אנשים שחיים בטריטוריה מוגדרת תחת איום מבחוץ ומבפנים.

ברמה האישית אני כבר עושה מעשה ועוזב את הארץ עוד מעט מאוד זמן (וכל השקרנים שאמרו שהם ישלמו לי את הכרטיס כי אני מתלונן, אני צריך את הפרטים של כרטיסי האשראי שלכם כי שילמתי על הטיסה ואני צריך החזרים).

פורסם

אם כבר שטיפות מוח, אז אני נדהם.

ביבי בשלטון בדיוק 3 שנים, וב-3 שנים האלה, הוא זה שגרם לכול המחדלים שיש במדינה הזאת?

כי אם עכשיו מישהו מחו"ל מגיע לישראל, הוא בטוח שלפני 3 שנים היה כאן גן עדן עלי אדמות, ופתאום ברגע שהממשל הנוכחי עלה לשילטון, הכול הדרדר פה ונהיה חורבן של ממש.

אין פה להפיל את השלטון כי אין פה שלטון שכופה את עצמו על האזרחים כמו בבלרוס או באיראן(בחירות מזוייפות), ובכול מקרה זה לא משנה כי כול הממשלות דאגו לאותה משנה כלכלית(בין אם שמאל ובין אם ימין) ולא משנה מה כול מיני פופוליסטים אומרים עכשיו שהם היו עושים ומה הם כן יעשו(האמ, מופז, האמ האמ).

פורסם

תפסיק להיתמם, ההרס זה מהימין שנמצא בשלטון עשרות שנים, רובן ברצף.

ביבי היה גם שר אוצר לא מזמן, ההרס לא מתחיל בביבי אבל הוא ראש הממשלה הגרוע ביותר עד עתה.

מגיע לעם מטומטם מסומם נדל"ן בעייתי שמעלה פעם אחר פעם למלוכה אוסף נחשים המכישים אותו,

חבל שעל הדרך יש הרבה אנשים טובים שמורעלים.

לו יכולתי גם אני מסתלק עכשיו.

פורסם

לטעמי, מה שיוסי אומר לא מחובר למציאות בגרוש. הפיכה אלימה? מה אנחנו, דיקטטורה? אנחנו בעצמנו בחרנו את הממשלה הזאת! להגיע למצב של להפיל אותה בכוח משמעו ויתור על כל מה שאנחנו ובראשו מדינה דמוקרטית. זה יהפוך אותנו בבת אחת לסוריה, מצרים, לבנון, לוב וכל המדינות האחרות שאנחנו בזים להן עקב שלטונן הרעוע.

יותר מזה - איך נבצע הפיכה שלטונית אלימה, אם אנחנו לא מסכימים בינינו את מי לבחור? נניח והוצאנו את הממשלה הנוכחית מהכנסת. את מי נכניס פנימה, לעזאזל?

מצטער, אני פשוט המום מכמה דברים שנכתבים כאן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אולי תקרא טוב מה שאני אומר?

אני מסכים איתך!

מה לא קשור למציאות?

ברגע שאנחנו הולכים לכיוון אלימות, כל הלגיטימציה של המדינה הולכת לקיבינימאט ואנחנו עוברים להיות ממדינה מאוחדת עם מטרה, לאוסף של אנשים שחיים בטריטוריה מוגדרת תחת איום מבחוץ ומבפנים.

פורסם
אולי תקרא טוב מה שאני אומר?

אני מסכים איתך!

יוסי פרנקוס כתב:

מה לא קשור למציאות?

גם אני לא הבנתי שאתה נגד/ - רשמתה זאת כנתון נכון - אבל די שבחתה את ההפיכה האלימה .

:roll: ובקשתה כסף כדי לא לבצע זאת .. ולעזוב אותנו ( זה סחיטה באיומים :wink: )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לעולם לא תהיה כאן הפיכה.

אנחנו עם שבאופן מהותי ניזון מחרדה קיומית - לא נגיע למקום של לסכן את קיומנו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שלושה מהמפכנים הגדולים ביותר היו יהודים בצורה כזו או אחרת

לנין מרקס וטרוצקי

אז אנחנו יודעים לארגן מהפיכות לגויים.

כאן אנחנו נחליף את השלטון בצורה דמוקרטית או שנשפר את השלטון .

ואיפוא הטובים שילכו לפוליטיקה וינהיגו סדר חברתי חדש?

אלימות לא מביאה לכלום חוץ מאנרכיה שבסופה דיקטטורה בד"כ, רק בכיבוס מילים קוראים לזה שליט חזק.

מהפיכה אלימה עושים רק שכלו כל הקיצין והגעת לפת לחם ולדיור בקרטון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
באופן אישי?

רק איום ישיר עלי או על הקרובים אלי.

האישיות שלי פשוט לא מאפשרת את זה.

אני עוזב בקרוב בדיוק בגלל שאני לא רואה את האופציה של הפיכה עממית.

הוצאת לי את המילים מהפה, יוסקה.

איום ישיר עליי או על הקרובים אליי: תחשבו חיפה, 2006. למזלי הבית שלי לא נפגע מהטילים, אבל בית קרוב מאד, כן. ומה הממשלה עשתה? הפסקת אש. זה מה שהתחיל לשבור אותי. אם תהיה שוב מלחמה, כנראה שאעשה מעשים שאני לא מורגל בהם, אם כי לא אלימים לחלוטין. אני לא חושב שאני מסוגל לבצע "אלימות", בשום מקרה ומצב. זה לא אני, וכמו שאמרת יוסי- האישיות שלי מונעת את זה ממני.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פרנקוס, ה"עוד מעט זמן" שלך כבר לוקח יותר מדי זמן - וזה עוד מבלי לציין את השגיאות בהודעה שלך (אין ביקורת על הצבא? ב-א-מ-ת?!).

הפיכה של השלטון בדרכים אלימות? ולמה? בכדי שתשרת את האינטרסנטים? המחאה, על אף הצדדים החיובים שלה, הייתה למעשה כלי-שרת בידי צד מאוד ספציפי של המפה הפוליטית. אותו צד, משהבין ש"גנבו לו את המדינה" וכי ספק אם הוא יחזור לשלטון עצמו (כי הוא למעשה המיעוט...) הגיע למסקנה הבלתי נמנעת, שהדרך היחידה שלו לשלטון היא בצורה אלימה. כלומר, לא מספיק לו שלטונו בתקשורת ובבתי המשפט, הוא גם רוצה את השלטון ה'פורמלי' במדינה, ולא רק את זה שקובע מאחורי הקלעים (מי אמר בג"צ ולא קיבל). לעג הגורל הוא, שאם באמת ניפול להפיכה כזו אזי

א: ספק אם מדינות ערב ישבו בשקט מהצד

ב: אותו צד שמאוד-מאוד רוצה בהפיכה אלימה, יגלה ששוב הוא המיעוט, וכי השלטון מוחלף באחד כזה שהוא עדיין לא רוצה. מה אותו צד יעשה? ניחשת נכון - ינסה לארגן עוד הפיכה אלימה...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אם כבר שטיפות מוח, אז אני נדהם.

ביבי בשלטון בדיוק 3 שנים, וב-3 שנים האלה, הוא זה שגרם לכול המחדלים שיש במדינה הזאת?

כי אם עכשיו מישהו מחו"ל מגיע לישראל, הוא בטוח שלפני 3 שנים היה כאן גן עדן עלי אדמות, ופתאום ברגע שהממשל הנוכחי עלה לשילטון, הכול הדרדר פה ונהיה חורבן של ממש.

אין פה להפיל את השלטון כי אין פה שלטון שכופה את עצמו על האזרחים כמו בבלרוס או באיראן(בחירות מזוייפות), ובכול מקרה זה לא משנה כי כול הממשלות דאגו לאותה משנה כלכלית(בין אם שמאל ובין אם ימין) ולא משנה מה כול מיני פופוליסטים אומרים עכשיו שהם היו עושים ומה הם כן יעשו(האמ, מופז, האמ האמ).

קוראים לזה שטיפת מוח. בתקשורת יש אנשים שאשכרה חושבים שהמדינה נחטפה להם מבין האצבעות (למי שזוכר - בשנת ה'מהפך' חלק מאותם אנשים אשכרה בכה) והם יעשו הכל (הכל!) כדי לטמטם לאזרחים את השכל, ולאפשר רק למידע מעובד בצורה חד צדדית ומוטה לעבור. מידע שעלול לחשוף את האמת (חלילה) עובר אונס-מחשבתי בכדי שיתאים לקו, או מסולק אל בין הדפים הפנימיים, בין מודעות האבל למכרזים של המשטרה.

proxima - מה שאתה אומר אינו נכון. בזכות מה שביבי עשה כשר אוצר, המדינה שלנו לא נמצאת בפח אשפה כלכלי כמו מדינות באירופה או ארה"ב. הבנאדם חתך כמו שצריך במגזר הציבורי ובקצבאות. אמנם הוא לא חתך מספיק (בדגש על מגזרים שנשענים על ביטוח לאומי בלבד, ולא תורמים ל"עוגה" האזרחית), אבל זה צעד בכיוון הנכון.

אתה חושב שכשמפא"י (ולאחר מכן: העבודה) שלטה אז המצב היה יותר טוב? לא, היה פה מחורבן, אפילו יותר מעכשיו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...