Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב קצת הקדמה לפני הכל הרכב כבר 293K, הייתה קיימת בעיית התחממות (עד ל4\3) רק בעליות שהאוטו מתאמץ לכיוון ה3K טורים, אך כאשר על כביש מהיר בסל"ד זה איננו מתחמם. הוחלף רדיאטור (גולה שהיה רקוב ולא ניתן לניקוי) לאחד משיפוץ והבעיה עושה רושם של ההתחממות נפטרה בנתיים. עכשיו הבעיה היא כזאת, האוטו לא מתחמם בשום שלב של הנסיעה (ללא עליות) מעבר לרבע המחוג ולא זז משם, רק כאשר האוטו מתאמץ בעליות המחוג מגיע לחצי (לפני החלפת הרדיאטור היה מתחמם עד האדום כמעט), וכאשר העליה נגמרת (ירידה, ישורת) המחוג צונח המהירות חזרה לרבע. רציתי לדעת האם הבעיה יכולה להיות בטרמוסטט תקוע על מצב פתוח? (לוקח 10+- דקות לרכב להגיע לרבע מחוג חום מנוע)

עוד שכחתי לציין שבעמידה המחוג מטפס לקראות חצי המחוג, ושמתחילים לנסוע וזרימת האוויר מתגברת הוא צונח לרבע חזרה.

האם זה תקין שהחום מנוע עולה ככה ואז צונח לרבע כי הבנתי שבצרפתיות קיימת תזוזה בשעון חום המנוע (לא כמו היפניות שתקועות על האמצע לכל אורך הנסיעה)

אשמח לעזרה ועצות לבדיקה מצד בעלי המקצוע בפורום.

פורסם

נראה לי שאו שהטרמוסטט תפוס במצב פתוח או שפשוט ביטלו אותו ולכן בעיית התחממות נפתרה לך.

מי טיפל לך באוטו כדי לפתור את בעיית התחממות בפעם הראשונה?

יש לי חשד שהוא ניקה את הרדיאטור, אבל ליתר ביטחון כדי שלא תחזור אליו עוד פעם עם אותה תקלה הוא הוציא לך את הטרמוסטט.

מקווה שאני טועה.

פורסם
נראה לי שאו שהטרמוסטט תפוס במצב פתוח או שפשוט ביטלו אותו ולכן בעיית התחממות נפתרה לך.

מי טיפל לך באוטו כדי לפתור את בעיית התחממות בפעם הראשונה?

יש לי חשד שהוא ניקה את הרדיאטור, אבל ליתר ביטחון כדי שלא תחזור אליו עוד פעם עם אותה תקלה הוא הוציא לך את הטרמוסטט.

מקווה שאני טועה.

תודה על ההתעניינות דבר ראשון.

ברכב לא הוצא הטרמוסטט (הטרמו' נבדק ע"י בעל מכון הרדיאטורים ליד אבי) ונמצא לפי דבריו תקין. (אני עדין חושד שלא)

הוצא הרדיאטור הרקוב (לדבריו) והותקן אחד מתאונה של קסרה דומה. זה וודאי. תודה

פורסם

ליתר ביטחון תחליף טרמוסטט. הוא לא יקר ואם הוא תפוס במצב פתוח יש מצב שהוא יגרום לבעיה הזאת.

הייתי בודק גם אם המאוורר עובד בשתי מהירויות.

יש לי חשד, אומנם הוא קל, אבל אמרת שהוא הגיע לאדום, שנשרף אטם ראש מנוע.

אם אחרי כל הבדיקות, הכל תקין יש לבצע בדיקת לחץ הפוך ולראות אם לא נשרף אטם ראש מנוע.

תבדוק גם אם אין לחץ בצינורות מים בזמן שהמנוע עובד.

פורסם
ליתר ביטחון תחליף טרמוסטט. הוא לא יקר ואם הוא תפוס במצב פתוח יש מצב שהוא יגרום לבעיה הזאת.

הייתי בודק גם אם המאוורר עובד בשתי מהירויות.

יש לי חשד, אומנם הוא קל, אבל אמרת שהוא הגיע לאדום, שנשרף אטם ראש מנוע.

אם אחרי כל הבדיקות, הכל תקין יש לבצע בדיקת לחץ הפוך ולראות אם לא נשרף אטם ראש מנוע.

תבדוק גם אם אין לחץ בצינורות מים בזמן שהמנוע עובד.

עלות הטרמוסטט במוסך מורשה מונזה הינו 200₪, ללא עבודה, אני רוצה להיות כמעט בטוח שזוהי התקלה שנותרה.

טעות דיוק שלי, המחוג הגיע כמעט עד לאדום וכיביתי מיד, יש לציין שזוהי הפעם הראשונה שצפיתי במאוורר פועל לאחר כיבוי המנוע (כנראה בגלל החום הגבוה, האם זה אומר על תקינות המאווררים משהו? אשמח לעוד קצת מידע בנוגע ל2 מהירויות המאווררים ודרך הבדיקה.

פורסם
טעות דיוק שלי, המחוג הגיע כמעט עד לאדום וכיביתי מיד, יש לציין שזוהי הפעם הראשונה שצפיתי במאוורר פועל לאחר כיבוי המנוע (כנראה בגלל החום הגבוה, האם זה אומר על תקינות המאווררים משהו? אשמח לעוד קצת מידע בנוגע ל2 מהירויות המאווררים ודרך הבדיקה.

באמצעות מחשב אבחון של סיטרואן ישנה אפשרות לבצע הפעלה עצמאית למאוורר במהירות נמוכה, ובמהירות גבוהה.

אם בהפעלה של מהירות נמוכה המאוורר אינו עובד אבל במהירות גבוהה הוא עובד, ישנה בעיה בנגד מאוורר, ממסר, צמה וכו'.

פורסם
באמצעות מחשב אבחון של סיטרואן ישנה אפשרות לבצע הפעלה עצמאית למאוורר במהירות נמוכה, ובמהירות גבוהה.

אם בהפעלה של מהירות נמוכה המאוורר אינו עובד אבל במהירות גבוהה הוא עובד, ישנה בעיה בנגד מאוורר, ממסר, צמה וכו'.

יש עוד אפשרות לבדיקת מהירויות המאווררים ללא משכון הכלייה שתידרש במוסך המורשה שאני מאמין שרק לו יש מחשב אבחון של סיטרואן? תודה על ניסיונות העזרה

פורסם
מאיפה אתה בארץ? לא חייב מוסך מורשה.

ישנם מוסכים שיש להם מכשיר אבחון מסוג LEXIA והם לא מורשים.

עפולה, אשמח לשמוע בכלל ללא קשר על מוסך מומלץ ולא מורשה של סיטרואן.

אנסה להחליף לפני הכל את הטרמוסטט , לאחר סיום התשלום על הרדיאטור (750₪) , חייל אני :-o

פורסם
אני ממליץ על מוסך גבע, אבל הם נמצאים בתל אביב.

קצת רחוק לי אבל תודה בכל מקרה על העזרה , אשמח לעוד דעות מבעלי מקצוע.

פורסם
קצת רחוק לי אבל תודה בכל מקרה על העזרה , אשמח לעוד דעות מבעלי מקצוע.

אם חדרה מתאים לך, אני ממליץ בחום על מוסך השלושה ! מקצוענים אמיתיים בפיג'ו וסיטרואן.

איזור תעשייה חדרה

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
אם חדרה מתאים לך, אני ממליץ בחום על מוסך השלושה ! מקצוענים אמיתיים בפיג'ו וסיטרואן.

איזור תעשייה חדרה

תודה אם הבעיה לא תיפטר אסע לשם

• תוכן חדש...