Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, מכיון שאופציית קניה מארה"ב נגנזה ולא תשוב בקרוב, יש אופציות אחרות:

dell V131

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799774

samsung u350

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809705

חשוב לי במחשב 3 שנים אחריות מיבואן טוב, זמן סוללה ארוך(לשניהם בערך 7-8 שעות) , ומסך לא מבריק.

מבחינת כוח מעבד- לא רלוונטי, לצרכים שלי גם I3 יהיה מעל ומעבר.

השאלה הקריטית בהתלבטות היא עניין המשקל. אני לוקח את המחשב איתי כול הזמן והוא מבלה יחסית הרבה בלצאת מהתיק ולהכנס אליו, עד עכשיו הייתי עם משקולת של 2.6 קילו וזה היה קוץ רציני בתחת.

הדל עולה 700 שקל פחות אבל הוא שוקל חצי קילו יותר(1.9 קילו) לעומת הסמסונג, האם זה משהו קריטי ושווה להשקיע עוד את הסכום הזה או ש -1.9 זה יחסית גם קל ולא יהווה מטרד?

פורסם

יש הבדלים במחשבים האלו חוץ ממשקל, ההבדל במשקל נובע בין היתר מגודל המסך אם תסתכל במפרט.

חוץ מזה, לסמסונג מעבד חזק יותר - Core I5 לעומת I3 ב Dell.

הדברים האלה צריכים להכנס לשיקול במידה ואתה מתלבט בין שני המחשבים האלו בלבד...

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

כן ,כבר כתבתי ש-I3 או I5 זה חסר משמעות בשביל הצרכים שלי (וד"א, סתם בשביל ידע כללי, ה-I5 הספציפי הזה קצת חלש יותר מה-I3 של הדל)

ולא ניראה לי שיש באמת הבדל בין 12.5 ל-13.3 אינץ'

יש לך נסיון עם מחשבים במשקל כזה?

פורסם

אישית אני עובד עם לנובו X220 במשקל 1.3 ומסך 12.5"- מאוד מרוצה גם מבחינת משקלים וגם מבחינת מימדים.

יצא לי להסתובב עם HP Elitebook 8560 גם ב12.5 וגם ב15.5 (אם אני זוכר נכון) ששניהם שקלו בצורה ניכרת מעל ללנובו וזאת הייתה מועקה רצינית. למרות שאני מכיר אנשים שהיו מרוצים מהמשקל היחסי שלהם, אולי זה עניין של נקודת השקפה...

חוץ מזה, אני ממליץ ללכת ולנסות בעצמך. לקבל תחושה לגבי גודל, משקל וכו'.

מה ששונה בקניית לפטופ מקניית מחשב נייח שאנשים נוטים לזנוח ובעיני חשוב מאוד- עניין התחושה האישית.

אל תשכח שזה מחשב שתסחב איתו למקומות במשך תקופה ארוכה ולא תמיד עם גישה לעמדת עגינה, ככה שסידור המקשים לדוגמא מאוד חשוב.

יכול להיות שמחשב אחד יראה עדיף על הנייר מבחינה כספית אבל בתכלס יהיה לך לא נח לעבוד איתו.

למשל הסיפור שלי עם הלנובו והHP, שניהם בעלי נתוני מפרט דומים (מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, גודל וכו' וכו'), הHP זול משמעותית אבל בפועל הHP הוציא אותי מהכלים ולא יכלתי לעבוד איתו. האורינטציה שם זוועה לטעמי...

וזאת רק דוגמא אחת, אז שוב ממליץ ללכת ולבדוק לפני שקובעים שרירותית לפי נתונים ברשת

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

לגביי סמסונג אני לא יודע איך השירות שלהם אבל בזמן האחרון DELL נהיו על הפנים, מנסיון. השירות של HP זוועה (ויסלחו לי אלו שיגידדו שלא מכיוון שאני ראיתי כמה פאדיחות עשו

למקום העבודה שלי).

לדעתי כדאי לבדוק גם דגמי thinkpad. לפי מה שאני רואה במקום עבודתי הנוכחי והקודם, אלו הלפטופים שמחזיקים הכי הרבה זמן מעמד.

איתמר.

פורסם

אם כבר נכנסת לזה, יצא לי לעבוד מול HP והשירות שלהם באמת זוועה.

לעומת זאת, IBM שמספקת את השירות ללנובו וסדרת ה Thinkpad שלהם נותנים שירות מעולה וכבר פיתחתי ידידות טובה עם כל נותני השירות שלהם:lol:

פורסם
לגביי סמסונג אני לא יודע איך השירות שלהם אבל בזמן האחרון DELL נהיו על הפנים, מנסיון. השירות של HP זוועה (ויסלחו לי אלו שיגידדו שלא מכיוון שאני ראיתי כמה פאדיחות עשו

למקום העבודה שלי).

לדעתי כדאי לבדוק גם דגמי thinkpad. לפי מה שאני רואה במקום עבודתי הנוכחי והקודם, אלו הלפטופים שמחזיקים הכי הרבה זמן מעמד.

איתמר.

לחבר שלי יש את ה-X220 ומה אני אגיד לך? מחשב מחורבן.

כבר פעמיים היה צריך להכניס אותו לתיקון בשנה האחרונה(למרות שהשירות היה מעולה) ובכול מקרה, רמקולים חלשים ביותר, וזוויות צפיה לוקות בחסר. זה לא מחשב שאני רואה משהו בו שצריך לשלם עוד כמעט 1000 תוספת לעומת הסמסונג.(למרות שעדיין לא ראיתי את הסמסונג במציאות)

פורסם

עוד מישהו:

באמת חשוב קודם כל לקנות מחשב מנותן שירות טוב, ואחר כך, ממותג טוב.

מחשב שמקבל שירות מ"מעבדות טלדור" לא אקנה עוד ל ע ו ל ם (וזה אחרי שני אייסרים שקניתי ברצף, ועוד שניים לקרוביי). אין לי כח לחזור על תלאותי עימם - חפש בפורום. טלדור גם נותנים שירות ל- HP ולכן המותג הזה לא בא בחשבון מבחינתי.

בעקבות קריאה ברשת על השירות הטוב של "מעבדות IBM" (סמסונג, חלק מהלנובו, ועוד) קניתי נטבוק סמסונג למילוי מקומו של האייסר ש"נתקע" בטלדור. איתרע מזלי ונזקקתי לתיקון בנטבוק - והוא התבצע ביעילות ובמהירות, כפי שקראתי.

המחשב הבא שלי יהיה סמסונג (או משהו אחר שמקבל שירות במעבדות IBM).

לגבי THINKPAD, אני מקליד כרגע על T420, שהוא ה THINKPAD הרביעי בערך שלי (מהעבודה, מהעבודה), החל מ- T40, T43, ו- T60. סדרת ה- T בבעלות IBM זכתה למוניטין של אמינות ועמידות, ובצדק. ה- T60, שהיה מראשית ימי לנובו, היה נפילה (היה לי אותו, מחדש), וה- T420 הנוכחי, הוא שוב אמין (בינתיים) ואיכותי כמיטב המסורת.

מה שכן, אני לא סבור שהמחיר הגבוה מצדיק קנייה של THINKPAD.

:turn-l:
פורסם

אני נוטה להמליץ יותר על הDELL במקרה הזה. הוא מחזיק יותר שעות עבודה (לפי הביקורות, וכל עוד אתה רוכש אותו עם הסוללה החזקה של ה-65W/HR, היא עושה את כל ההבדל), הוא יכול בכיף לתת 8 שעות בגלישה באינטרנט ועבודה משרדית ע"פ הביקורות.

הסמסונג אומנם Core i5, אך זו הגרסת ULV המוחלשת מאוד שלו, וכמו שאמרת זה לא רלוונטי לך, וסוללה שתחזיק פחות זמן מהV131, בסביבות 4-5 שעות במקרה הטוב.

הסמסונג המינוס הגדול שלו זו סוללה מובנת, ורק זוג כניסות USB, ולדעתי גם מטען שיהיה קשה למצוא לו תחליף במקרה ויפגם שלא באחריות או לאחר תום האחריות עליו, כניסה קטנה מאוד וייחודית.

אגב, שים לב כי הV131 וכל מחשבי DELL, כל דגם יכול להגיע ב-50 אלף ווריאציות, עם וינדוס בלי וינדוס, עם 3 שנים אחריות עם שנה אחריות, עם אחריות של טכנאי הביתה, עם אחריות במעבדה בלבד, עם תאורה אחורית במקלדת או בלי, עם עברית או בלי. כך שההבדלים ה"ענקיים" האלה שאתה רואה במחירים בין חנויות, בד"כ תראה גם הבדל באקזמפלרים עצמם.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

משעשע, בדיוק עד לפני שבוע הייתי בדיוק באותה התלבטות בדיוק אותם שני מחשבים ובסוף החלטתי ללכת על ה-Vostro v131.

הסיבה העיקרית בגינה החלטתי לקחת את הווסטרו היא גודל המסך.

אמנם לא מדובר בהפרש גדול, אך היה לי נטבוק בגודל של 11.6" וזה ממש לא הספיק לי לעבודה, ולכן גם 12.5" נראה לי קטן מדי ולכן הלכתי על הווסטרו בעל מסך 13.3".

מעבר לכך, אני חייב להגיד שמשבוע של שימוש בווסטרו אני מאוד מאוד מרוצה. המקלדת נוחה בטירוף (ואפילו מוארת, שעבורי זה בונוס לא קטן), המסך לא רע ובכלל העבודה על המחשב נוחה מאוד.

הסוללה מספיקה למשהו כמו 5 שעות פלוס מינוס.

אגב, בנוגע לשירות של DELL, כבר ביום הראשון שקיבלתי את המחשב ה-Touchpad שלו לא עבד כמו שצריך. התקשרתי לתמיכה הטלפונית, שהדריכו אותי בהתקנה מחדש של הדרייברים, דבר שלא פתר את הבעיה.

מהרגע שהבינו בתמיכה שהדרייברים הם לא הבעיה, תיאמו לי טכנאי ליום העסקים הבא שהגיע לביתי והחליף לי את הלוח של ה- Touchpad תוך 15 דקות.

בקיצור, כמו שאפשר להבין, אני מאוד מרוצה מהמחשב. אני חושב שהחסרון העיקרי שלו מול הסמסונג הוא המשקל, אך עבורי המשקל של הווסטרו די נוח והגודל שלו קומפקטי ונוח.

אחרי כמה ימים עם ה-V131 בתיק אני באמת שמח עם הבחירה שלי. זה מחשב עבודה אמיתי, בניגוד לסמסונג שקצת הרגיש לי כמו נטבוק משודרג.

בהצלחה,

פורסם

טוב, אז לאחר בדיקה "מדוקדקת" שכללה מד משקל אלקטרוני ו-2 שקיות סוכר , הוחלט ללכת על הסמסונג.

דווקא העדפתי את הדל בגלל המחיר ובגלל נסיון חיובי עם החברה, אבל לצערי משקל של 1.9 פשוט עדיין כבד מדי, ולא מרגיש משמעותית קל מהנייד 15.6 שהיה לי לפני.

תודה לכולם בכול מקרה.

• תוכן חדש...