Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאשינג למנוע C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים. לפני כי חצי שנה התחדשתי בסיטרוא C5 II מודל 2006 עם 60K ק"מ.בדקתי את הרכב, הכול היה תקין , רק שמן מנוע לא בדקתי כי מוכר הציג חשבונית של טיפול שבוצע אותו לפני שבועיים במוסך ראשי, כולל החלפת שמן. כאשר אני בדקתי שמן בסוף שבוע אחרי רכישה, הייתי בהלם . מפלס שמן היה גבוהה (מעל מקסימום) וצבעו שחור ובפקק מילוי היו סימני בוצה. מיד החלפתי שמן ומסנן. אחרי החלפת שמן נסעתי כבר 12K ק"מ צבע שמן סביר מאוד.

בעקבות זאת, יש לי שאלות

1. האם כאשר גובהה שמן מעל מקסימום יכול לגרום להשחרתו מוקדמת ולהיווצרות בוצה?.

2. האם כדאי בהחלפה הבאה לעשות פלאשינג למנע?

CITROEN C5 X7 2013

CITROEN C5 II 2006

OUTLANDER 2013

פורסם

גובה שמן מעל למקסימום לא יגרום להשחרה או היווצרות בוצה, זה יכול לגרום לנזילות שמן במקרה הגרוע.

אם ראיתה מתחת למכסה מילוי שמן הצטברות של פיח זפת או בוצה כדאי לעשות פלאש בהחלפה הבאה.

פורסם

למרות שמנוע RFJ נחשב אמין מאד (אני מניח שאתה מדבר על הדגם עם מנוע שני ליטר בנזין), הוא עלול להגיב לא טוב לשמנים שאינם איכותיים.

אני מציע לך בחום להשקיע במילוי שמן איכותי דוגמת וולווליין דורבלנד 4010 בו אני משתמש. יתקנו אותי החכמים, אבל לפי הידוע לי יש צריכת שמן מסויימת במנועים האלה, והיא נורמלית. אני ממלא מדי פעם.

תהנה מהרכב, הוא מדהים בעיני.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שלום למומחים. בדקתי את הרכב, הכול היה תקין , רק שמן מנוע לא בדקתי כי מוכר הציג חשבונית של טיפול שבוצע אותו לפני שבועיים במוסך ראשי, כולל החלפת שמן. כאשר אני בדקתי שמן בסוף שבוע אחרי רכישה, הייתי בהלם . מפלס שמן היה גבוהה (מעל מקסימום) וצבעו שחור ובפקק מילוי היו סימני בוצה.

ולא חשבת לפנות לאותו מוסך על מנת לאמת האם בוצע טיפול והאם הקילומטרז' תואם את הביקור במוסך?

לא סביר שתוך שבועיים ישנה שמן חדש את צבעו ויהיו סימני בוצה על הפקק.

יש מספר אפשרויות להסביר זאת - אף אחת מהן אינה מבשרת טובות.

פורסם

תלמד מכך שיעור לחיים, לא לסמוך על אף אחד, כולם גנבים ושקרנים.

בשביל 300 שקל (ואולי הרבה פחות), שהוא חסך, כמעט הרס יצירה צרפתית שבקושי נסעה.

אחרי זה אומרים שהצרפתיות ככה וככה. (ורוב אלה שאומרים, זה מקרים דומים לאלה, רק שהם לא מציינים את השורות הקטנות.)

פורסם

תודה, אני באמת נהנה מהרכב הזה כמו מכול הרכבים הצרפתיים הקודמים שלי.

CITROEN C5 X7 2013

CITROEN C5 II 2006

OUTLANDER 2013

פורסם

תודה, אני באמת נהנה מהרכב הזה כמו מכול הרכבים הצרפתיים הקודמים שלי. אבל קסנטיה הייתה בולטת מכולן.

בקשר לשמן מנוע. לפי הדרישות היצרן מומלץ להשתמש רק בשמן 5W-40 סינטטי מלא, 10W-40 שהמלצתה הוא שמן חצי סינטטי ומומלץ למנוע הזה לקצר תקופת ההחלפות ל-15K ק"מ. אני משתמש רק בסינטטי מלא. אשמח לקבל התיחסות מהמומחים.

בנוסף מעניין לדעת מהוא יחס ברכבך בין מהירות וסל"ד. אצלי ב-100 ק"ש = 2700 סל"ד, וב-110 ק"ש = 3000 סל"ד

(שוב מתייחס לקסנטייה קודמת, אצלה סל"דים היו נמוכים ב-500 יחסית).

אמנון:

באחד מהפורומים קראתי המלצה לפלאשינג ע"י הוספת DEXARON לשמן מנוע לפני החלפת שמן ולנסוע 500 ק"מ,

הוסבר שם כי DEXARON פחות קוראזיבי לאטמים. מהוא יתייחסות לזה?

COMMANDER :

ברור שדבר ראשון שעשיתי בדקתי את זה במוסך(ראשי של יבואן). היסטוריה של הרכב אמתית ומדוייקת. רכב היה שייך למבוגר

שכל החיים נסע רק בסיטרואנים וגם התקדם ל-C5 החדשה ושטיפל בו פעמיים בשנה במוסך(ראשי של יבואן).

הסבר שלי, ששחכו או בכוונה לא החליפו שמן בטיפול אחרון. שזה מאוד גרוע ופוגע בתדמית רכבים אהובים שלנו.

CITROEN C5 X7 2013

CITROEN C5 II 2006

OUTLANDER 2013

פורסם

פאשינג אפשר לעשות רק עם סטרטר. מנתקים את אחד חוטי ההצתה, ממלאים סולר במקום שמן,

ונותנים סטרטר כמה פעמים שיסתובבו חלקי המנוע וזהו.

אני חושב שכל אלו שעושים פלאשינג למשך כמה דקות עם חומר ייעודי וכו'... הורסים את אטימות המנוע. כל הגומיות יכולות להתרחב ויהיו נזילות שמן.

בשיטה שלי, אין לחץ על השמן, בסך הכל יש סיבוב של סטרטר שמסובב חלקי מנוע גדולים... ניקוי שמספיק מעל ומעבר.

בכל אופן, זו שיטה לביצוע פלאשינג.

אני אישית לא חושב שצריך בכלל לעשות אותה. פשוט למלא סינטטי מלא וסעו.

פורסם
ברור שדבר ראשון שעשיתי בדקתי את זה במוסך(ראשי של יבואן). היסטוריה של הרכב אמתית ומדוייקת. רכב היה שייך למבוגר

שכל החיים נסע רק בסיטרואנים וגם התקדם ל-C5 החדשה ושטיפל בו פעמיים בשנה במוסך(ראשי של יבואן).

הסבר שלי, ששחכו או בכוונה לא החליפו שמן בטיפול אחרון. שזה מאוד גרוע ופוגע בתדמית רכבים אהובים שלנו.

מכיוון שלא העלית את החשבונית של הטיפול, אי אפשר לדעת אם אכן המוסך חייב עבור החלפת שמן שלא בוצעה.

אם הרכב עבר באותה שנה שני טיפולים (למה בעצם?) ייתכן שלא הגיע מועד החלפת השמן זעת הטיפול האחרון.

מה היה ההסבר של המוסך לעובדה שגובה השמן היה חריג שבועיים אחרי טיפול?

הסימנים שראית על הפקק עשויים להיות אמולסיה של אדי מים ולא בוצה.

אם אחרי החלפת השמן הסימנים לא חזרו הסימנים, לא הייתי ממהר לבצע פלאשינג לפני שבודקים את המצב מתחת למכסה השסתומים ובאגן השמן.

פורסם
בקשר לשמן מנוע. לפי הדרישות היצרן מומלץ להשתמש רק בשמן 5W-40 סינטטי מלא, 10W-40 שהמלצתה הוא שמן חצי סינטטי ומומלץ למנוע הזה לקצר תקופת ההחלפות ל-15K ק"מ. אני משתמש רק בסינטטי מלא. אשמח לקבל התיחסות מהמומחים.

בנוסף מעניין לדעת מהוא יחס ברכבך בין מהירות וסל"ד. אצלי ב-100 ק"ש = 2700 סל"ד, וב-110 ק"ש = 3000 סל"ד

(שוב מתייחס לקסנטייה קודמת, אצלה סל"דים היו נמוכים ב-500 יחסית).

לא ערכתי מעקב אחרי הסל"ד, כך שאני לא יכול להצביע על טרנד.

לגבי שמן, אני אכן מטפל כל 15 ולא כל 30 אלף ק"מ. כל טיפול כמובן כולל החלפת שמן מלאה ומסנן. אני גם נוסע עם מיכל דורבלנד בבגאז' וממלא לפי הצורך. 4010 חצי סינטטי כמו שאני משתמש בו מגלם את ה"עסקה הכוללת" הטובה ביותר למנוע שלי (RFN) - צמיגות, עבודה מתאימה לטווח הטמפ' וכדומה.

אני שב ומדגיש את הצורך להמנע משמנים זולים!

מה שכן, לפני כחודשיים שמתי תוסף BG MOA לשמן שצמצם בהרבה את צריכת השמן. אני לא מתכוון לשים שוב תוסף ולא לבצע פלאשינג, גם כי אין צורך וגם כי הדורבלנד מכיל דטרגנטים איכותיים ועדינים יחסית. אני לא רוצה חומר ניקוי חזק מדי.

תבלה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
לגבי שמן, אני אכן מטפל כל 15 ולא כל 30 אלף ק"מ. כל טיפול כמובן כולל החלפת שמן מלאה ומסנן. אני גם נוסע עם מיכל דורבלנד בבגאז' וממלא לפי הצורך. 4010 חצי סינטטי כמו שאני משתמש בו מגלם את ה"עסקה הכוללת" הטובה ביותר למנוע שלי (RFN) - צמיגות, עבודה מתאימה לטווח הטמפ' וכדומה.

אני אישית משתמש רק בשמן ולוולין סינטטי מלא 5W-40,

בקסנטיה קודמת עם מנוע RFN השתמשתי בדוראבלנד 10W-40 שנים, והיתי מרוצה מאוד, וללא הוספת שמן בין הטיפולים.

CITROEN C5 X7 2013

CITROEN C5 II 2006

OUTLANDER 2013

פורסם
שלום למומחים. לפני כי חצי שנה התחדשתי בסיטרוא C5 II מודל 2006 עם 60K ק"מ.בדקתי את הרכב, הכול היה תקין , רק שמן מנוע לא בדקתי כי מוכר הציג חשבונית של טיפול שבוצע אותו לפני שבועיים במוסך ראשי, כולל החלפת שמן. כאשר אני בדקתי שמן בסוף שבוע אחרי רכישה, הייתי בהלם . מפלס שמן היה גבוהה (מעל מקסימום) וצבעו שחור ובפקק מילוי היו סימני בוצה. מיד החלפתי שמן ומסנן. אחרי החלפת שמן נסעתי כבר 12K ק"מ צבע שמן סביר מאוד.

בעקבות זאת, יש לי שאלות

1. האם כאשר גובהה שמן מעל מקסימום יכול לגרום להשחרתו מוקדמת ולהיווצרות בוצה?.

2. האם כדאי בהחלפה הבאה לעשות פלאשינג למנע?

אני באופן אישי משתמש בשמן מנוע 10W40 של ליקווי מולי שמגיע כבר עם תוסף MOS2 שמגן על המכלולים בהנעת הבוקר. שמן זה מגיע שחור מהחברה.

אגב, לפי מאמרים שקראתי בעבר, לא רצוי ששמן ישאר נקי. שמן נקי רומז על כך שהשמן לא סופח את הפיח שמצטבר במנוע. במידה והשמן לא סופח את הפיח אז הפיח מצטבר על דפנות המנוע. הייתי מציע לך להזהר משמנים שנשארים צהובים לאחר שבועיים. אני חושב ששבועיים הם מספיק זמן כדי שהשמן כבר ישנה את צבעו.

• ספונסר פורום
פורסם

חבל על הכסף,שום חומר פלאש לא יוריד את הבוצה מהמנוע,חריף ככל שיהיה,כדי להסיר את הבוצה יש צורך בפירוק אגן שמן ומכסה שסתומים וניקוי יסודי.

אורן

• תוכן חדש...